Două niveluri de tavane din gips-carton pentru camera de zi: design hala

Plafoanele joacă un rol imens în proiectarea camerei de zi. Datorită designului original, camera are un aspect atractiv, iar spațiul este plin de atmosferă de armonie și confort. De obicei, în camera de zi este alocată cea mai spațioasă cameră din casă, deci pentru decorarea ei există mari oportunități.

Astăzi, există multe moduri de a decora plafonul, dar construcțiile pe două niveluri din ghips sunt deosebit de populare în interiorul sălii. Ele reprezintă o opțiune de design modern care se potrivește cu orice stil al camerei, subliniază nuanțele și compoziția designului general.

Caracteristici speciale

Plăcile din gips-carton pe două niveluri arată uluitoare, având o formă complexă și neobișnuită.Pentru a face acest design decorul principal al livingului, înainte de ao instala, trebuie să luați în considerare cu atenție conceptul general al interiorului. Pe baza acestui aspect, selectați materialul și culorile corespunzătoare. Cel mai adesea plafoanele suspendate, alcătuite din mai multe niveluri, sunt instalate în săli spațioase. Dacă suprafața camerei este mică, ea poate fi decorată cu două compoziții de decor simplu, eliminând detaliile inutile și modelele tridimensionale.

De obicei, camera de zi este o cameră în care sunt combinate mai multe zone funcționale. În acest caz, aceste plafoane vor contribui la delimitarea spațiului cu inserții sau modele de culori diferite. Cu asta gips-carton de construcție nu ar trebui să reducă cantitatea de spațiu: este important să-l marească. Caracteristica principală a plafoanelor suspendate în hol este simplitatea stilului și originalitatea designului.

Ele nu ar trebui să se ridice brusc în fundalul general al camerei, dar trebuie combinate cu podele, pereți și mobilier.

tipuri

Două niveluri sunt instalate în diferite moduri. În funcție de complexitatea execuției lor, se disting structurile suspendate curbilinii și rectilinii.Deseori găsite în interiorul țesăturii de formă neregulată cu lumină. În cazul în care camera de zi este mare, ele instalează plafoane elegante cu trei nivele.

Modelele liniare sunt cele mai simple. Acestea sunt montate rapid și necesită calcule precise în nivel. Această opțiune este potrivită pentru iubitorii de linii netede. Cel mai adesea acest finisaj este folosit în case cu grinzi de tavan, care strică aspectul estetic din cameră.

Dacă așezați mai multe foi pe un nivel de gips-carton, veți obține un tavan întins pe trei niveluri, iar cel de-al doilea pas în decor, care este plasat paralel cu pereții, trebuie să fie făcut puțin mai înalt și să se miște ușor în spațiul ușii și ferestrelor.

Compozițiile curvilineare sunt considerate complexe, dar sunt foarte populare în proiectarea camerelor de zi. Până în prezent, acestea pot fi realizate în diferite finisaje. Totul depinde de imaginația și abilitățile proprietarilor casei. Modelele de look elegant cu linii curbe, obținând treptat o formă rotunjită. În ceea ce privește pelicula de sus, acoperirile lucioase și materialele cu o suprafață din satin, din piele de căprioară sunt potrivite pentru instalarea sa.

stiluri

Camera de zi este un loc unic în casă, astfel încât plafoanele sale pot fi decorate într-un stil diferit. Alegerea unui finisaj special este determinată de preferința personală a proprietarilor de case. În designul modern pentru plafoane pe două nivele, se aleg cel mai adesea următoarele domenii:

 • clasic;
 • rococo;
 • baroc;
 • est.

Camerele de zi moderne sunt adesea decorate în stil modern sau combină mai multe stiluri diferite. Versiunea clasică a plafonului este caracterizată de o formă geometrică regulată și de linii drepte. Pentru construcție, se folosesc în principal două niveluri, în culorile cărora predomină verde și negru, roșu și alb, purpuriu și portocaliu.

Dacă stilul baroc este ales pentru structura de tensionare, în acest caz folosim panza albastră și gri, compozițiile de nuanță alb, bej sau verde ar arăta bine. Datorită culorii naturale, un tavan pe două niveluri în sufragerie va arăta natural, pentru a-l completa în interior va ajuta mobilier din lemn.

Formele curbilinare în rococo arată neobișnuit, dar trebuie să combine mai multe nuanțe.

Pe tavan, puteți crea forme sub formă de con, valuri sau cercuri. Pentru a mări camera vizibilă, se recomandă utilizarea finisajului lucios. Dacă alegeți un design cu motive japoneze pentru design, ar trebui să prevaleze nuanțe de negru și roșu. Ansamblurile sunt în acest caz decorate cu imagini cu flori mari.

iluminare din spate

O parte integrantă a plafoanelor suspendate este iluminarea corect instalată. Vă permite să accentuați favorabil designul, face camera spațioasă și luminată. Pentru designul camerei de zi, designerii aplică diverse idei. De exemplu, candelabrele elegante arată frumos în această cameră, dar trebuie să fie completate cu spoturi. Asadar, iluminatul va fi distribuit uniform pe toata suprafata camerei, creand astfel pierderi neobisnuite in sectiunile sale individuale.

Mai des, pentru plafoanele de gips cu două niveluri, utilizați următoarele tipuri de iluminat:

Iluminatul central

Aceasta este o opțiune clasică pentru structurile suspendate. Candelabrele pot fi montate folosind cârlige speciale, montate pe corpuri de iluminat. Pentru camere de zi înalte trebuie să cumperi produse agățate, dacă înălțimea în cameră este mică, cea mai bună alegere ar fi candelabrele pe platformele înguste.

spoturi

Ele sunt ușor integrate în tavan și contribuie la crearea unei atmosfere diferite în anumite zone ale camerei. De exemplu, un loc de odihnă poate fi iluminat cu un nivel mediu, iar zona în care se află zona de lucru va fi mai luminată.

Benzi LED

Acestea sunt alese în cazul în care tavanul constă în forme și forme complexe. Principalele avantaje ale acestor produse sunt durata lungă de viață și consumul minim de energie. Benzi sunt destul de flexibile, astfel încât acestea sunt ușor de instalat chiar și în locuri greu accesibile.

În plus față de elementele de iluminat de bază pentru tavanele suspendate, vor fi necesare elemente de iluminat suplimentare. De exemplu, firele din fibră optică sunt de neînlocuit pentru desene sau modele, acestea vă permit să creați efecte originale de pâlpâire pe panza. Un dispozitiv important este luat în considerare și controler de benzi controlate, cu ajutorul căruia puteți controla schimbarea culorii în lumină, fixați o anumită nuanță a fluxului luminos, opriți sau activați spectrul de iluminare.

Cum sa alegi?

Plafoanele din gips carton pe două niveluri sunt unul dintre tipurile moderne de finisaje. Astăzi, există multe idei de design pentru decorarea unui living, datorită căruia o cameră obișnuită este transformată într-o sală elegantă.Pentru ca camera să devină elegantă și frumoasă, plafonul pe 2 nivele trebuie să fie selectat corespunzător pentru interiorul general. Un rol imens în alegerea picturilor este jucat nu numai de tipul materialului, ci și de textură, în funcție de care plafoane sunt:

plictisitor

Ele sunt produse în culori strălucitoare, cel mai adesea culoarea albă predomină în compoziții. În exterior, produsul seamănă cu tencuiala decorativă. Aceste picturi sunt foarte potrivite pentru un stil clasic.

lucios

Caracterizată printr-o capacitate ridicată de a reflecta lumina, este cea mai bună opțiune pentru un living mic. Suprafața acestor plafoane vizual extinde camerao face mai liniștită.

Designerii recomandă alegerea unor astfel de modele pentru un apartament în Hrușciov, unde camerele suferă de o lipsă de iluminare și par a fi sumbre.

satin

Suprafața filmului imită perfect țeserea materialului. Aceste plafoane arată elegant și scump, difuzează ușor iluminatul din hol și creează o atmosferă de confort. Este mai bine să le instalați în camere mari, a căror suprafață depășește 20 de metri pătrați. m. Puteți decora structura suspendată cu satin și într-o cameră mică, dar în acest caz este necesar să se utilizeze modele simple de plafon.

Pentru ca compoziția pe două nivele să devină o adevărată decorare a camerei de zi, este important să se determine culoarea acesteia. Pentru camerele mici va fi nevoie de instalarea de panze ușoare. Camerele întunecate sunt potrivite pentru camerele înalte, permițând împărțirea proporțională a spațiului. În cazul în care sala este situată pe partea însorită, este mai bine să aplicați nuanțe reci pentru a decora tavanele, în cazul în care ferestrele de living sunt umbrite, avantajul ar trebui să se acorde culorilor calde ale paletei.

montare

Două niveluri de plafoane pot părea la prima vedere greu de instalat. Dacă stocați cu instrumentul necesar, aveți răbdare și un mare potențial creativ, toată lumea va face față acestei sarcini. Desenele sunt de diferite tipuri, dar atingerea finală le dă designul original al pieselor selectate. Toate lucrările de instalare trebuie efectuate după cum urmează:

 • Efectuați măsurători înălțime Tavanul, format din două trepte, va reduce ușor camera (când este instalată, aceasta "lasă" 5-10 cm în înălțime). Dacă în sufragerie suprafața plafonului este plat, este mai bine să suspendați construcția direct pe ea, astfel încât spațiul este salvat.
 • Vand accesorii. Pentru a evita deformarea la încălzire,Se recomandă plasarea surselor de lumină în capace de gips.
 • Pregătiți un grund pentru gips carton. Acesta va proteja în continuare plafonul de umezeală.
 • Calculați cantitatea de material dorit și stocați instrumentul potrivit.
 • Creați un design pentru un design viitor.

Pentru fixarea unei structuri pe două niveluri folosind mai multe metode. Cel mai simplu și mai popular dintre ele este să instalați primul nivel. Apoi, al doilea nivel al compoziției este suspendat. Tehnologia lucrării este următoarea:

 • Pregătiți un loc de muncă. Plafonul este curățat, transportă toate mobilierul din camera de zi. Sala ar trebui să fie accesibil pasaj, disponibilitatea de spațiu pentru tăierea și colectarea de piese.
 • Puneți marcaje sub cadru. Determinați unghiul cu cea mai mică înălțime din cameră (acesta va servi ca punct de plecare pentru liniile de desen). Pe pereți, unde vor fi amplasate profilele, sunt desenate benzi plate, iar pe tavan, marcajele punctuale sunt plasate pentru suspendare. În timpul marcării, trebuie să aplicați un nivel de apă sau laser.
 • Stabiliți un cadru pentru primul nivel. Profilele UD sunt fixate prin plasarea lor în jurul perimetrului camerei cu o treaptă de 600 mm.Apoi, fixați suspensiile directe, impun profile CD. Cadrul de la capătul plăcii de ghips.
 • Instalați al doilea nivel. Pentru a asambla toate cifrele rapid și corect, se recomandă efectuarea tuturor lucrărilor conform schemei de instalare.
 • Pânză decorativă fixă ​​și alte finisaje.

Din foile de gips carton, puteți face opțional arcuri. Pentru a face acest lucru, ele sunt îndoite și atașate la profilele CD. Toate modelele de suprafețe rotunde trebuie să fie furniruite. În ceea ce privește cusăturile, acestea sunt sigilate cu o bandă specială pe care se aplică un strat subțire de chit. De asemenea, este necesar să se acopere șuruburile cu șuruburi autoportante, deoarece în timpul funcționării plafonului poate apărea rugina pe vopsea sau pe tapet.

Tavanul pe două nivele, planificat a fi vopsit în viitor, trebuie să fie bine acoperit (acest lucru va ajuta la evitarea apariției unor articulații urâte). Nu trebuie să uităm de pregătirea întregii suprafețe a structurii suspendate.

Opțiuni în interior

Pentru camera de zi, o alegere frumoasă ar fi un tavan întins lucios în nuanțe bej. În acest caz, puteți seta o compoziție pe două nivele, alegeți un model în mai multe etape pentru proiectare.În centrul cadrului este necesar să se plaseze un candelabru uriaș cu bile de sticlă, fiind mai bine să se instaleze iluminatul LED în jurul perimetrului structurii.

Pentru a diviza spațiul în zone, în compoziția tavanului trebuie incluse inserții colorate. De exemplu, o combinație de negru și roșu este potrivită pentru acest lucru.

Pentru cunoscătorii stilului original, o alegere interesantă ar fi o cameră de zi cu tavan negru. Ea va surprinde oaspeții cu o decizie neașteptată. Puteti dilua atmosfera din sala cu note din est. Primul nivel va fi baza compoziției, ar trebui să fie decorat cu pânze cu desene tridimensionale de sakura. Candelabrele frumoase din lemn instalate pe cel de-al doilea nivel al structurii vor contribui la completarea unui astfel de interior.

Puteți vedea instalarea pas cu pas a unui tavan de gips cu două niveluri în următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor