Modă cameră de zi interioară într-o casă privată

Rolul camerei de zi în orice casă este greu de supraestimat. Ea este judecată de ea cu privire la gustul și preferințele estetice ale proprietarilor, capacitatea lor de a crea un mediu atractiv. Adesea există prea multe idei și poate fi greu să le implementăm pe deplin chiar și într-un spațiu relativ mare. Pentru a evita greșelile, trebuie să examinați cu atenție recomandările specialiștilor.

Caracteristici ale planificării

Gândindu-se la aranjamentul camerei de zi, este necesar să se acorde atenție și unor detalii minore, care par a fi mici. Organizarea unui spațiu armonios în viitor va fi mai ușoară dacă camera este proporțională. Zona de sală de 35 de metri pătrați. m și mai mult nevoie pentru a face un pătrat. Designul va fi mai valoros dacă selectați un nucleu semantic - cel mai adesea se dovedește a fi o bibliotecă de origine, o vatră, un panou de plasmă, un colț moale.

În casă de vară există spațiu destul de rar, și, prin urmare, uneori se utilizează o combinație de bucătărie și cameră de zi în aceeași cameră. O cameră mare este invariabil mai ușoară și mai ciudată decât două camere relativ mici. Dar rețineți că această abordare complică menținerea curățeniei și a ordinii. Într-o carcasă în formă de bar, suprafața totală de bucătării, zonele de living și de luat masa nu poate fi mai mică de 60 de metri pătrați. m, cât spațiu să dați fiecăruia dintre ele - decideți-vă singur.

De obicei, în camera de zi puneți scările care conduc la nivelul superior al clădirii. Într-o casă rustică din lemn ar trebui să fie echipat cu o cameră de zi cu ferestre mari pentru a oferi un confort sporit. Separați sala de mese și zona de oaspeți prin partiții sau nu împărțiți - numai tu decideți. Este potrivit să decorați spațiul din zona de luat masa cu nuanțe suculente care sporesc apetitul și atitudinea binevoitoare. Dar este inacceptabil să se abată de la stilul unic ales și, dacă tot trebuie să faceți acest lucru, problema este corectată de barierele de lumină între diferitele părți ale camerei.

Efectuând reparații într-o casă privată, care are o zonă foarte mică, trebuie să vă adresați profesioniștilor. Pregătiți un aspect rațional al sălii în acest caz.singurul este puțin probabil să iasă.

Soluție de proiectare zonare cameră de zi, a se vedea următorul video.

Alegerea unui stil

Studiați cu atenție toate nuanțele stilului dvs. preferat, pentru a nu deranja armonie. Abordările mai noi ar trebui utilizate mai atent. Clasicul este recomandat de majoritatea experților ca o soluție frumoasă de câștig-câștig. Va ajuta sa faceti camera mai confortabila si mai confortabila, dar, in orice caz, incercati sa va transmiteti gusturile si preferintele prin stilul ales.

Neoclasicismul vă permite să modificați mai flexibil designul decât stilul tradițional. O astfel de soluție este concepută pentru a crea un interior unic și izbitoare, care amintește de stabilirea unui palat luxos. Solemnitatea și chiar pompoșia vor oferi cu ușurință un candelabru de cristal mare, în special în combinație cu perdele de satin, culoarea cărora coincide cu tonul tapetului.

Un design mult mai simplu decât un design clasic, rustic include soiuri cum ar fi Provence, Țara și cabanele alpine.

Toate cele trei subspecii implică următoarele caracteristici:

  • Simplitatea și respingerea conștientă a deliciilor;
  • Utilizarea materialelor strict naturale, în cazuri extreme, a imitațiilor de înaltă calitate;
  • Atragerea atenției asupra structurilor din lemn;
  • Mobilier personalizat.

Toate acestea vă permit să simțiți caldura și confortul, iar costurile vor fi mai mici decât atunci când alegeți un design clasic.

Soluțiile preferate sunt combinația de culori calde de mobilier cu culori atent selectate și textura țesăturilor de mobilier. Asigurați-vă că vă gândiți la aspectul perdelelor, la utilizarea scaunelor din lemn. Chiar și insignifientele indicii de lux, notele glam în atmosferă sunt inadmisibile. Acest stil necesită un design similar al întregii case, pentru a crea doar într-o zonă de oaspeți este greșită.

Un astfel de format precum minimalismul face de asemenea posibilă exprimarea dorinței de simplitate, nu suprasaturarea spațiului cu diverse elemente. Forma, culoarea va fi folosită moderat, numai elementele necesare vor rămâne în cameră. Cu privire la utilizarea decorului, nu vă puteți gândi deloc, va fi superfluă într-un interior minimalist.

Dacă există dorința de a crea nu numai un interior simplu, dar și cel mai modern în spirit,trebuie să alegi stilul de înaltă tehnologie. Aceasta implică utilizarea celor mai recente materiale, accesorii luminoase și desene decorative.

Simplitatea subliniată și execuția necomplicată sunt, de asemenea, caracteristice stilului loft, care va plăti cu siguranță pe aderenții din tot ceea ce este industrial. Mijloacele expresive prin care se accentuează asocierea cu tehnologia nu sunt aceleași ca în tehnologia high-tech. Acest strat de tencuială în mod deliberat inexact, deschideți țevi și zidărie.

Desigur, puteți decora camera de zi nu numai în aceste stiluri. Interiorul marii este întotdeauna proaspăt și romantic, stilul englezesc este ales de cei care se străduiesc pentru gravitate și eleganță în tot ceea ce face, iar tendința scandinavă trădează adepții tuturor lucrurilor bune și simple. Barocul trebuie aplicat dacă doriți să manifestați strălucire și splendoare.

Etajul de proiectare

Podeaua din camera de zi a materialelor naturale este probabil cea mai bună soluție, mai ales dacă decorarea peretelui este proiectată în aceeași direcție. Astfel de acoperitoare de podea ca o piatră și un arbore elegant nobil sunt combinate practic cu orice alte materiale de finisare.Atunci când există o lipsă acută de fonduri, merită folosită laminatul, linoleumul sau covorul, în caz contrar alegerea este determinată de prioritățile personale și de stilul dominant. Puteți aplica, de exemplu, placi din porțelan, țiglă. Laminatul frumos este mult mai ieftin decât parchetul și, în același timp, înainte de forța sa.

Dacă, luând în considerare diferite idei, decideți să puneți o piesă, asigurați-vă că ați completat-o ​​cu un sistem de "căldură". În caz contrar, suprafața va fi foarte rece.

Puteți auzi adesea că disconfortul este creat nu numai de tonuri reci, ci pur și simplu de podele întunecate. Nu este așa: astfel de decizii pot fi foarte atractive dacă abordați corect alegerea umbră. Podeaua intunecată se integrează extern pe suprafețe de culoare diferite, iar datorită unor combinații atent gândite, nu mai pare a fi sumbră. Cea mai simplă regulă pe care chiar și non-specialiștii o poate aplica în siguranță este principiul contrastului: dacă o parte a unei camere este mai aproape de negru, cealaltă ar trebui să fie cât mai ușoară.

Decor de perete

Utilizarea imaginilor de fundal este atractivă deoarece acestea sunt foarte diverse; Hârtia ecologică și opțiunile de vinil cu aspect luxos nu epuizează întreaga gamă de soluții posibile.Dacă aveți suficiente fonduri, puteți chiar să lipiți stratul de bambus și, dacă nu există prea mulți bani, flizelin este o soluție utilă. Dar imaginea de fundal nu poate rezolva toate sarcinile de decorare, asa ca folosesc alte moduri de a decora camera.

Produsele decorative din lemn, busteni, imitațiile lor sunt în mod ideal incluse în stilul rustic. Rafturile încorporate din modele simple, rafturile deschise din lemn vor ajuta la îmbunătățirea situației. Printre accesorii interesante de perete ar trebui să fie numit decoratiuni de origine pe bază de cânepă, diverse ramuri.

Unii designeri nu rata sansa de a folosi o fereastra de bay, deoarece sunt foarte constienti de posibilitatile sale de design solide. Acest element arhitectural este capabil să-și arate toate avantajele numai la etajele 2 și superioare, astfel încât utilizarea sa trebuie să fie gândită mai atent. Casa va avea mai multă lumină, dar va trebui să încălzi bine peretele exterior. Schemele standard de geam nu sunt potrivite aici.

Decorarea tavanelor

Plafonul poate fi realizat chiar și în moduri foarte complicate - există, de asemenea, structuri suspendate și produse multi-nivel de la GCR.Adesea, pentru a-și ușura munca, ei fac o variantă simplă, vopsită cu o vopsea atrăgătoare care se potrivește culorilor pereților.

În cele mai multe cazuri, încercarea de a crea o structură de tensiune de lungă durată, colorarea acestuia este determinată de obiective suplimentare. Atunci când obiectivul nu este de a distrage atenția de la restul elementelor de design de cameră, merită să folosiți un finisaj mat. Dacă în primul rând pentru dvs. sarcina de a împinge spațiul, atunci un tavan strălucitor lucioasă este cel mai potrivit. Conținutul luminos și expresiv va contribui la crearea plăcilor de țesături, dar trebuie să vă amintiți că costul lor este destul de ridicat, iar păstrarea lor în ordine va fi mai dificilă decât altele.

Când există intenția de a crea un plafon frumos, durabil și durabil, care nu necesită întreținere complexă, o soluție poate fi găsită într-o versiune de jurnal. El are doar un minus - întreaga locuință trebuie să fie apoi din lemn sau complet naturală, altfel un astfel de element de decorare ar contrazice întregul concept. Un copac vopsit sau bine minunat în partea superioară a camerei arată elegant, nu creează probleme (mucegai, putregai).

Alegem mobilierul

Camera de zi nu poate fi considerată completă până când nu se instalează mobilier confortabil; cea mai mică cerință este de a plasa toți oamenii care trăiesc în casă în același timp. Este recomandabil să folosiți canapeaua, chiar dacă este mică, dar transformată sau suplimentată cu căpșuni. O soluție bună este utilizarea tabelelor care se transformă din reviste în formă de mese și înapoi.

De cele mai multe ori, pentru a vă bucura de confort și a nu-și petrece prea mult timp în alegerea soluției optime, merită să vă limitați la mobilierul clasic care arată solid și indestructibil. Este cel mai convenabil să depozitați lucruri mici, reviste, figurine și alte obiecte decorative folosind rafturi sau dulapuri. Criteriul principal pentru alegerea lor, pe lângă forța și intrarea în interior, este o capacitate suficient de mare, mai bună chiar și cu o marjă. În versiunea clasică a mobilierului nu ar trebui să absoarbă o mulțime de spațiu. Acest moment este deosebit de important atunci când sunt selectate sistemele de stocare. Singura excepție este o masivă foarte valoroasă, decorată cu antic.

Este mai corect să puneți sub scară o dulap sau un dulap mic pentru a stoca lucruri care vor fi necesare doar ocazional.În ceea ce privește numărul de scaune, scaune și scaune, trebuie să le definiți singur, în funcție de gustul și nevoile dvs.

O masă din lemn de formă grosieră, stând la o distanță mică de șemineu este o soluție foarte atractivă și rațională. La masă, în picioare împotriva focului, va fi frumos să stai în seriile de iarnă, uitându-se la flăcări.

iluminat

În cazul în care aspectul este încă gândit sau este pregătit să-l schimbe, încercați să introduceți uși mari de ferestre, pornind de la podeaua însăși și ducând la curte. Adăugarea sau refuzarea textilelor poate deveni în egală măsură descoperiri stilistice valoroase, dar numai dacă decizia este luată de un designer experimentat. Dar dacă tulul, draperiile, jaluzelele sau orice altceva ar trebui să fie atârnate într-o casă în spatele a trei ferestre, numai tu trebuie să-ți dai seama. După lumina naturală, încep să se gândească la electricitate.

Soluția standard este după cum urmează: lămpile de iluminat luminează zona de ședere, iar candelabrele luminoase colorate luminează partea de masă a camerei.

Metoda clasică de iluminare artificială (folosind candelabre) a pierdut teren în ultimii ani. Totul se referă la compatibilitatea sa slabă cu plafoanele suspendate și suspendate. Înlocuirea candelabrelor în interioarele moderne sunt spoturi și benzi LED. Pentru o cameră mare, o sursă de lumină, chiar dacă este distribuită în jurul perimetrului tavanului, poate că nu este suficientă. Apoi trebuie să alegeți lămpile de pe perete sau de pe podea. Acestea sunt garantate pentru a vă ajuta să vă concentrați asupra caracteristicilor camerei și să o faceți mai confortabilă.

Lampa de podea în aer liber este capabilă să acționeze ca o sursă de lumină de seară, dacă este așezată pe un stand înalt. Sofisticarea și rafinamentul fac suspensiile decorate. Pentru a putea să vă mișcați liber, acestea sunt amplasate deasupra mobilierului sau lângă pereți.

Când o canapea este așezată în cameră, trebuie să plasați cel puțin o lampă de perete deasupra acesteia, pe care o veți alege pentru citirea sau scrierea confortabilă. Sistemele de iluminare din exterior sunt cel mai bine plasate în colțurile camerei. Treceți cu un minim rezonabil de programe, cumpărați-le "pentru frumusețe", reprezentând în mod slabă un rol funcțional este o idee foarte rea. Dacă în sufragerie este alocată o zonă de lucru, este necesar să folosiți o lampă de birou în ea!

Nișele pe pereți, picturile și vasele, acvariile și panourile, colecțiile de figurine sau sculpturi mai mari, compozițiile din fotografii sunt foarte bine evidențiate. Dar este mai bine să se consulte cu experții pentru a obține aspectul cel mai câștigător și proaspăt.

Este recomandabil să se ia imediat în considerare modul în care va fi un șemineu. Dacă i se atribuie rolul de accesoriu central, trebuie să puneți acest element în fața canapelei sau scaunelor. Dar când trebuie să creați o zonă pentru recreere personală, instalarea unui șemineu într-un colț îndepărtat va fi corectă.

Exemple frumoase

Potrivit designerilor cu experiență, mobilierul, ferestrele (perdelele sau jaluzelele), obiectele decorative ar trebui să fie egale, ele contribuie la simțul stilului. Într-o casă de țară, unde oamenii se vor relaxa și întineri, merită să preferați un design în spiritul provinciei Provence sau al Țării. Adăugați diversitate și sporiți emoțiile de la decorarea pereților cu panouri 3D, însă o astfel de mutare este justificată doar în medii moderne. Acoperirea monocromă, picturile și fotografiile sunt mult mai estetice decât tapetul cu un ornament mare.

Dintre celelalte elemente decorative care merită notate cu vitralii.Ele vor adăuga soliditate, vor crea impresia bogăției materiale a proprietarului. Nu este necesar să ocupați pereții sau deschiderile de ferestre cu ele, nu mai puțin vitraliu elegant pe fațadele de mobilier, pe ușile interioare.

În majoritatea locuințelor, o canapea de colț va fi potrivită; ori de câte ori este posibil încercați să utilizați cu el singura placă de lumină cea mai luxoasă. Soluția originală și practică este prin rafturile cărților, împreună cu funcția sa principală, oferind zonarea spațiului.

O idee grozavă - canapeaua turcoaz sau albastră, dar alegeți-o, trebuie să faceți totul altceva strict monocrom.

Combinația dintre o cameră de zi și o zonă de dormit este justificată numai dacă suprafața totală este insuficientă. Dacă decideți încă o astfel de măsură, eliminați dulapurile voluminoase și alte obiecte grele. Romantic, elegant și practic în casele de cabana va fi o combinație de scaun balansoar și lampă de podea, atent alese pentru aspectul înconjurător, ele formează o compoziție completă. Cea mai bună proporție între mobilierul ocupat și spațiul liber este de 1: 1.

Elementele de interior din lemn sunt mai bune decât altele în aproape orice casă.

Atributele adevărate ale stilului clasic au fost și rămân bijuterii forjate. Bronzul de modă veche a devenit o varianta la modă din vremurile recente. Dar ceea ce categoric nu ar trebui să fie sunete atât de saturate și tranziții bruște de la o culoare la alta. Subțire curge în fiecare alte beige-miere și violet sau albastru de culoare se potrivesc mult mai bine. Pentru a atrage atenția asupra designului de pereți și plafoane va ajuta la utilizarea de nuante diferite de culoare albă sau lăptos.

De asemenea, culoarea depinde de spațiul disponibil: este mai corect să se utilizeze alb în camere mici și bej în medii și mari. În același timp, se aplică în mod necesar accesorii suplimentare de culoare, pensule de liliac, lavandă, liliac. Pictat ziduri în tonul verde, este ușor să le dăm prospețime. Culoarea galbenă arată calmă și prietenoasă, inițiază o conversație.

Păturile de culoare contrastante cu împrejurimile arată elegant. Ele ajută să se concentreze asupra părților individuale ale camerei.Camera de zi pare solidă și stabilă, unde se utilizează combinații de vârf de lumină și fundul întunecat. Vizibilitatea adâncimii camerei de colorat unul dintre pereți este vizibil mai întunecată decât celelalte. Când există dorința de a crea ceva cu adevărat extraordinar, ar trebui să utilizați o placă de oglindă sau plăci sculptate pe tavan.

Din accesoriile suplimentare este util să folosiți cărți, vase, oglinzi în rame și picturi elegante. Camera de zi în stilul țării este decorată cu ajutorul sfeșnicelor, ramei foto. Dulapurile cu uși transparente, umplute cu mâncăruri stilizate, vor arăta de asemenea bine.

Fanii de plimbări îndepărtate își pot exprima hobby-ul prin expunerea unor suveniruri remarcabile, de exemplu, figurine, măști exotice și altele asemenea. Atunci când un șemineu este prevăzut în cameră, trebuie să stea pe el. Pentru parchet utilizat parchet sau laminat.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor