Ce tapet poftește în hală: soluții frumoase

Când vă confruntați cu pereții din camera de zi, toată lumea ar dori să ajungă într-o cameră care să arate elegant și în armonie cu situația. Astăzi, alegerea de tapet este mare, astfel încât să puteți obține confuz și să cumpere nu este ceea ce aveți nevoie. Pentru a înțelege ce fel de tapet de tapet în hol, merită să luați în considerare un număr de nuanțe.

Facilități cameră

Camera de zi - o cameră specială a oricărei case. Atmosfera în ea ar trebui să fie bună: gospodăria ar trebui să fie confortabilă și confortabilă să-și petreacă timpul împreună vizionând un film, un joc de masă, o cină de familie sau doar relaxând în zona oaspeților. Acest perete stabilește fundalul principal și starea de spirit, care afectează fiecare. Față ar trebui să fie ușor, chiar dacă spațiul din cameră este plin cu imagini.

În funcție de tipul de aspect al apartamentului ("Hrușciov", "Stalinka", "Brezhnevka", standard modern, îmbunătățit) alege tipul de material de finisare. Dacă camera are o perspectivă directă, alegerea este mai extinsă. Cu o lipsă de cvadratură, trebuie să folosim tehnici speciale care dau efectul vizual al schimbării spațiului.

Adesea, în casele vechiului amenajat în astfel de încăperi se află cornișe, coloane, nișe, arcade, care schimbă vizual percepția estetică nu este spre bine. Mai ales atunci când zidurile sunt înclinate, ușile sunt insuficiente în lățime și înălțime, iar dimensiunea ferestrelor este minimă. O altă problemă este înălțimea scăzută a pereților. Acest lucru creează un sentiment de greutate în sală.

Ce este important?

Cumpărați monitorul astăzi comparați arta. Pe cheltuiala lor, puteți să corectați vizual defectele aspectului, să le transformați în demnitatea interiorului, să demonstrați un stil subtil de stil, cuplat cu tendințele modei. Este important:

 • vizual extinde plafonul;
 • oferă spațiu maxim de iluminare;
 • ștergeți marginile pereților;
 • da vizibilitate spațiului;
 • să țină seama de caracterul practic al materialului;
 • ridica materiale de calitate;
 • alegeți umbra potrivită și tipăriți;
 • efectuarea zonării;
 • alege ceea ce va satisface toate gospodăriile.

Ar trebui evitată:

 • demonstrarea creativității, dacă familia locuiește în casă;
 • utilizarea efectului tridimensional;
 • utilizați finisaje ieftine cu o textura simplă;
 • alegerea unei opțiuni nepractice.

Posibile opțiuni

Există multe tipuri de wallpapere care pot fi folosite pentru a decora pereții din camera de zi a unei case sau apartament. Materialele diferă sub formă de eliberare și sunt laminate și ambalate. În primul rând, ar trebui să se acorde prioritate soiurilor cu o lățime de 1 m sau mai mare (până la 1,3 m). Acestea din urmă vinde sub forma unei pulberi uscate sau a unui amestec umed finit, pentru care se numește "umed". Acest tapet oferă o tehnologie de aplicare fără sudură.

Trebuie notate:

 • hârtie - varietăți bugetare de tip cu un singur strat și cu strat dublu, având adesea o suprafață netedă;
 • Vinil - versiuni scumpe de bază de vinil și nețesute, una dintre cele mai durabile, de înaltă calitate, frumoase, practică diferite și lipire simplitate;
 • nețesute - unele dintre cele mai bune wallpapere de astăzi, ecologice, pot decora suprafața pereților până la 15 ani;
 • tapetul tapițat din material textil, format din fibre textile lipite pe un suport de hârtie, se caracterizează prin capriciositate în pastrare și durabilitate;
 • tipărirea fotografiilor - hârtie fotowall cu o altă imagine, prezentată sub formă de foaie unică sau componente (cu o cifră mare);
 • tapet de sticlă - material de perete durabil (funcționare de 20-30 ani) din fibră de sticlă, care este țesut și tratat cu impregnări speciale pentru a fixa o formă clară;
 • lichid-ambalate tapet, care este aplicat cu o rolă, pistol de pulverizare, mistrie, distribuind uniform pe suprafața pereților.

Fiecare categorie are propriile argumente pro și contra. Unele dintre soiurile descrise oferă o repetare a suprafeței cu o rolă cu vopsea, care vă permite să actualizați interiorul camerei după voință.

Nu este de dorit să lipici în camera de zi tapet tridimensional, schimbarea vizuală a spațiului: în cazul în care imaginile din camera este limitată, va părea în mod constant că peretele se mișcă. Acest lucru va crea disconfort în cameră.

Pentru sfaturi despre alegerea imaginii de fundal, consultați următorul videoclip.

Stiluri și modele populare

Alegerea materialului depinde de stilul interior dorit.Ceea ce contează este numărul de gospodării, vârsta, hobby-urile și temperamentul. Designul selectat ar trebui să-i mulțumească pe toată lumea - este un angajament de confort la domiciliu. Dacă doriți, în orice cameră de zi puteți crea un stil în direcțiile de design clasic, modern, etnic și vintage.

Dacă zona camerei este nelimitată și are un șemineu (șemineu fals), puteți alege linia clasică, care include clasicul, neoclasicul, clasicismul și stilul italian. Similar cu designul englezesc. Toate direcțiile sunt elemente inerente ale solemnității palatului. Acesta este un mobilier masiv din lemn cu picioare sculptate și tapițerie din piele, o masă de masă destul de solidă, dulapuri cu ferestre din sticlă, dulapuri, candelabre cu mai multe niveluri cu forjare, cristal și o masă de abajururi.

Stucul de gips pe tavan și o abundență de aurire sunt o tehnică must-have a acestui stil. Dacă camera este mică, puteți selecta elemente individuale de design clasic.

În locul perdelelor, puteți decora perdelele cu perdele ușoare, dar scumpe, lăsați aurirea în decorarea candelabrului și a cadrului oglinzii, ridicați mobila compactă. În locul unui dulap, puteți adăuga un spațiu îngust de sertare cu sau fără o oglindă.

Dacă luați curentul tendințele moderne (de exemplu, modern, brutalism, hi-tech, bionică, loft, grunge), trebuie să aveți grijă de disponibilitatea mobilierului modern, cu o transformare realizată din materii prime tehnologice. Este necesar să se completeze decorul cu o masă de sticlă, echipament audio și video modern, un rack atașat la mese.

Cu un aspect deschis și spațiu în spațiul pentru zona de luat masa, ar trebui să cumpere cu siguranță un bar cu scaune similare. Nu uitați de planul elegant al spoturilor cu LED-uri, plasându-le în jurul perimetrului tavanului sau pereților, în funcție de compoziția planificată a luminii de fundal.

curent țară temă (țară, provence) aderă la un anumit material textil: într-un mediu, o atenție deosebită este acordată tipului de materiale pentru perdele, coperți pentru mobilier și perne. Aici sunt deosebit de importante culorile luminoase ale mobilierului și imprimarea țesăturii. Acest lucru este valabil mai ales pentru muzica country. Se deosebeste de boho-ul plin de farmec si neglijabil, care imbina cu indemanare tapițeria plopilor și pălării cu diferite piese de mobilier.

Dacă în sufragerie există o fereastră de decor, acesta va decora toate stilurile, de exemplu, ca zonă de recreere, oaspeți, mese, spațiu de joacă.

Retro, vintage scufundat într-o anumită eră istorică. Astfel de direcții sunt interesante, dar nu sunt aplicabile acolo unde trăiește familia. Același lucru se poate spune despre avangardă și despre direcția kitsch-ului. Acesta din urmă este opusul ordinii, este un fel de dezechilibru care nu va fi acceptat de toate gospodăriile. Ele se caracterizează prin imagini de percepție complexă, o abundență de contrast în decorarea zidurilor, cota de creativitate sub formă de mobilier și selecția detaliilor, care se întrerup reciproc în formă și culoare.

Opțiuni de combinare

Combinarea tapetului este un dispozitiv stilistic prin care puteți învinge orice lipsă de spațiu util. Aceasta este una dintre ramurile de zonare prin care organizarea discretă este atașată spațiului. Există diferite metode de amestecare, salvează situația din plictiseală și din viața de zi cu zi.

Ar trebui să alegeți cu siguranță două materiale contrastante: acestea vă vor permite să transmiteți versatilitatea și profunzimea interiorului, să demonstrați frumusețea detaliilor de mobilier.

Principalele tehnici includ:

 • combinația a două imagini de fundal asociate (culoarea de fundal identică, un companion este monofonic, celălalt are o imprimare), ceea ce vă permite să vizualizați vizual tavanul mai sus și zona este mai mare;
 • selectarea filmelor monocrome și a imaginilor de fundal (evidențierea unei proeminențe accentuate pe perete sau lipirea clasică a imaginilor de fundal pe perete în locul unui oaspete, a unui spațiu de luat masa sau a unui teren video);
 • cumpărarea de imagini de fundal contrastante pentru mozaic sau un panou (în primul caz, fragmente pătrate sau dreptunghiulare de tapet diferite ar trebui lipite pe un perete sau o parte din acesta, în al doilea caz o imagine ar trebui făcută într-o matriță, încadrându-l într-o plintă de turnare sau tavan);
 • (dacă există cameră în cameră) pentru a evidenția zona oaspeților printr-o combinație de tapet și material de placare (de exemplu, laminate, panouri de perete din plastic).

Combinația poate fi clasică verticală sau orizontală. O alterare simplă inacceptabilă de benzi de diferite tipuri și de aceeași lățime. Acest lucru va zdrobi vizual zidul. Dacă doriți să utilizați aceeași bandă, este mai bine să lipiți imagini de fundal reliefate pe pereți: astfel camera va arăta elegantă, fără gravitate. În ceea ce privește recepția verticală, este mai important să lipiți pe o parte a peretelui două sau trei benzi de tapet cu o imprimare sau să completați un perete cu panouri cu un model.

factură

Textura tapetului este netedă și gravată. Pe tipuri de senzații vizuale și tactile ea poate fi:

 • lucioasă;
 • mat;
 • aspră;
 • pluș;
 • catifelat;
 • în relief.

Tipul de relief este cea mai bună alegere pentru decorarea pereților camerelor de locuit.

Astăzi, textura materialului poate imita zidăria de piatră și cărămidă, stucul de ipsos, tencuiala decorativă, lemn, marmură și multe altele. Astfel de suprafețe de tapet ies în evidență pe fundalul unor analogi netede, care trebuie să se adapteze la starea dorită prin modelul original.

Culoare și model

Cele mai bune nuanțe pentru camera de zi sunt bej, lapte, tonuri de cafea, o nuanță de stejar luminoasă, fildeș, argint și desigur alb. Sunetele roșii, albastre saturate, precum și o abundență de negru sunt inacceptabile. Poate fi folosit pentru a sublinia loviturile ușoare, dar nu mai mult. Contrastele bune într-o cantitate minimă sunt maro și maro-violet.

Cele mai bune desene sunt cele realizate cu serigrafie, cărămidă și zidărie sau imprimare foto. Este la modă să lipiți panza cu imaginea de bucle dantelă, monograme, dungi abstracte și vegetație (ramuri, frunze sunt deosebit de populare).Banda este bună, ceea ce este slab exprimat, linii strălucitoare vizibil oprimate, ca fiind enervante la mat și la celulă mică.

Un tipar bun de imprimare este unul care descrie peisaje, teme de oraș sau ceva oriental cu petalele sakura.

Desenul nu ar trebui să fie prea mult. Acesta este un angajament de design frumos. Dacă decorul este situat pe toți pereții, acesta va pierde expresivitatea. În mod ideal, două sau trei culori pe panza sunt bune: pot fi reliefate sau un efect de relief datorită diferitelor nuanțe de aceeași culoare.

Idei frumoase

Pentru a găsi un eșantion adecvat al situației viitoare, vă puteți uita la exemple de design frumos. Acest lucru vă va permite să înțelegeți cât de bine să dotați sala. Perete Accent cu dungi orizontale sub placă în armonie cu marginea într-o singură schemă de culoare.

Imaginile de fundal cu relief și imprimare foto distingă canapeaua brutală și se potrivesc stilului mansardei.

Panza cu imaginea continentelor este potrivită în apropierea zonei de șemineu într-o singură schemă de culori.

Muralul de perete ascunde perfect planul zidului spart, oferindu-i originalitate.

Stylizarea sub continente pe fundalul picturilor monofonice arată elegantă și la modă.

Imaginile de fundal ecranate de mătase arată nobil, evidențiind o zonă cu plasmă și un soclu îngust pentru echipamente.

Într-o hârtie fotografică de design creativ, cu un fragment de imagine mare, potrivită cu mobilierul, este adecvată.

Imprimarea realistă a fotografiilor pe întregul perete, cu vederea orașului, va face spațiul mai mare.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor