Tavane întinse pentru sală: design frumos al livingului

O cameră de zi este o cameră în care oamenii petrec mult timp. Aici se adună împreună cu familia sau prietenii pentru a trece în seara. De aceea, proiectarea sălii ar trebui să fie luată în mod responsabil.

Accentul este pus pe finisarea de înaltă calitate a suprafeței tavanului. În zilele noastre, printre gama largă de materiale se poate distinge filmul din PVC. Stretch tavane pentru camera de zi a lovit o mare varietate de opțiuni diferite.

Pro și contra

Stretch tavanele au devenit comune și populare în rândul oamenilor datorită faptului că au anumite avantaje:

 • nivel ridicat de rezistență la umiditate - este posibil să se folosească materialul pentru decorarea încăperilor, indicatorii de umiditate care depășesc nivelul normal;
 • mascarea defectelor - dacă plafonul din camera de zi este acoperit cu nereguli și defecte, astfel de structuri vor face posibilă ascunderea acestora de la ochii curioși;
 • mascarea comunicațiilor - sub tavan puteți ascunde firele și cablurile care strică frumusețea interiorului;
 • instalare simplă - instalarea diferitelor tipuri de plafoane suspendate necesită un timp minim, astfel încât să vă puteți bucura foarte curând de rezultatele activității profesioniștilor;
 • economisirea tavanului - nu trebuie să se angajeze în activități legate de pregătirea suprafeței.

Toate aceste avantaje au influențat prevalența și cererea de structuri de tensiune. Acestea sunt instalate nu numai în spații rezidențiale, ci și în spații publice. Cu ajutorul lor, puteți schimba drastic interiorul fără nici un efort deosebit. Costul plafoanelor suspendate variază foarte mult, astfel încât să puteți alege opțiunea pe care o puteți permite.

Dar merită amintit deficiențele unor asemenea picturi. Datorită acestui fapt, oamenii vor putea evita problemele în procesul de instalare, precum și utilizarea ulterioară. Amintiți-vă că plafoanele întinse de orice fel sunt foarte ușor de deteriorat cu obiecte ascuțite.De aceea, trebuie să fii foarte atent dacă trebuie să rearanjezi mobilierul. Nu există alte deficiențe în structuri.

Tipuri și caracteristici

Gama de modele frumoase care pot fi instalate în sală este foarte largă. Dar este necesar să se determine caracteristicile picturilor pentru a face alegerea corectă:

 • Puteți alege modele care sunt realizate în mai multe niveluri. Cu toate acestea, aceste opțiuni sunt adecvate numai pentru acele încăperi în care plafoanele sunt suficient de mari. În toate celelalte situații, este recomandat un plafon cu un singur nivel care să minimizeze pierderea spațiului valoros. Această pânză este ușor de realizat.
 • În sufrageria cu tavane înalte, este potrivit un plafon cu două nivele. Pentru a instala aceste panze, trebuie să echipați cu unelte speciale. Este mai bine să încredințezi astfel de lucrări profesioniștilor care le pot îndeplini în mod corect. Cu ajutorul unei construcții pe mai multe niveluri, este posibilă transformarea interiorului halei dincolo de recunoaștere.
 • Puteți opta pentru un plafon stretch, care este echipat cu iluminat. Aceasta este o versiune foarte originală care va sublinia măreția oricărei camere, cu accent pe beneficiile sale.

Acestea sunt principalele caracteristici ale tablourilor.Dar, în procesul de alegere a acestora, ar trebui să acordați atenție altor nuanțe importante pe care depinde în mod direct aspectul camerei dvs. de zi.

materiale

Există câteva tipuri comune de materiale, dintre care puteți alege opțiunea corespunzătoare în fiecare situație specifică:

 • Tavane mat Acestea sunt pânze universale care se vor potrivi în camera de zi, decorate în orice stil. Suprafața albă este perfect netedă, care atrage imediat atenția asupra tavanului. Este recomandabil să utilizați această opțiune dacă doriți să selectați pereți și mobilier. Cel mai adesea plafoanele matte pot fi găsite într-un interior clasic.
 • lucios - aceste pânze reflectă acele obiecte care sunt în cameră. Datorită acestor proprietăți, puteți crește vizibil suprafața camerei. Plafoanele lucioase arată grozav în sufrageria, decorată într-un stil modern. Imprimeuri frumoase care îl fac original și elegant arată interesant pe suprafață.
 • satin - această versiune combină caracteristicile tablourilor de mai sus. Plafonul imită țeserea țesăturilor. Suprafața lucioasă reflectă lumina, împrăștiind-o ușor în jurul camerei.Din acest motiv, interiorul este radical transformat spre bine.
 • combinate plafoanele arată cel mai impresionant și original. Variantele de combinații pot fi multe: în culoare, formă și, desigur, aspectul suprafeței. Combinația de pânză mată și lucioasă vă permite să creați opere de artă reale pe tavan.

Fiecare dintre aceste opțiuni arată minunat. Suprafața netedă a plafonului va ascunde diverse comunicări și defecte. Principalul lucru este că materialul selectat se amestecă armonios în interiorul general al unei camere de zi.

Alegeți opțiunea potrivită cu ajutorul profesioniștilor.

Ei se vor concentra asupra caracteristicilor camerei dvs. pentru a sugera opțiuni de succes.

culoare

O atenție deosebită trebuie acordată alegerea culorii tavanului stretch. Pânza albă va fi relevantă în orice interior, deoarece este considerată o opțiune clasică. Cu toate acestea, nu ar trebui să faceți o alegere în favoarea unei astfel de acoperiri, în cazul în care pereții din hol sunt de asemenea albi, deoarece creează senzațiile unei spitale.

Merită să alegeți alte nuanțe, fiind ghidat de următoarele recomandări:

 • În cazul în care camera este scăzută, plafonul trebuie să fie luminos.Dacă vă place construcția de bej întunecată, atunci instalați-o numai dacă plafoanele sunt mari. Cu această soluție puteți echilibra proporțiile existente ale camerei.
 • În cazul în care ferestrele din camera de zi au vedere spre partea însorită, se folosesc nuanțe reci în designul pânzei. Este potrivită combinația a două nuanțe, de exemplu alb și albastru deschis. Datorită acestei soluții, puteți salva răcorirea valoroasă în cameră. În cazul în care ferestrele au vedere la umbra, se recomandă proiectarea pânzei în nuanțe calde.
 • În cazul în care pereții sunt maro, este necesar să se abandoneze plafonul, făcut într-o nuanță identică. Același lucru este valabil și pentru alte culori. Dacă decideți să faceți o alegere în favoarea acestei opțiuni, atunci combinați suprafețele mată și lucioasă. De asemenea, puteți opri selecția pe suprafața de relief a structurii.

Întotdeauna la modă vor fi plafoane alb-negru care arată solid și prezentabil.

Astfel de picturi sunt potrivite în orice stil de interior. Tavanul de două culori de înaltă calitate atrage atenția prin designul său de lux, care se află în fundalul camerei de zi.

Puteți decora camera de zi cu imprimare foto, care este radical diferit de toate celelalte opțiuni. Pe suprafața materialului se poate aplica orice imagine.Plafoanele cu modele sunt punctul culminant al camerei, deoarece nu pot fi ignorate.

Există opțiuni care implică posibilitatea aplicării pe suprafața pânzei fotografiilor. Acest design de plafon nu va fi trecut cu vederea. Familia dvs. va aprecia soluția non-standard, deoarece cu astfel de opțiuni în casă se face mult mai confortabil.

desen

O varietate de modele de tavane întinse care pot fi instalate în casă, de asemenea, variază foarte mult. H

o în procesul de alegere a opțiunii adecvate, este necesar să se ia în considerare caracteristicile camerei:

 • Cele mai simple pânze sunt construcții pe un singur nivel. Ele sunt potrivite acolo unde plafoanele nu sunt prea mari. Plafoanele economisesc în mod semnificativ spațiu valoros, astfel încât interiorul camerei de zi rămâne atractiv.
 • modern două plafoane potrivite pentru camere înalte. Instalarea lor este mai complicată decât procesul de instalare a primei opțiuni.
 • prezentabil plafoane multi-nivel transforma instantaneu o cameră spre bine. Acestea sunt modele foarte elegante, configurația cărora variază foarte mult.Puteți alege exact opțiunea potrivită pentru instalare într-o cameră specială.
 • Sunt considerate originale și non-standard desene sau modele cu fereastra de fund sau val. Ele sunt radical diferite de alte opțiuni pentru execuția lor creatoare. Cu ajutorul acestor tablouri, poți respira viață nouă în orice cameră.

Fiecare persoană va putea alege opțiunea potrivită. Dacă nu aveți suficientă experiență în acest domeniu, utilizați ajutorul unor profesioniști calificați.

Ele sunt întotdeauna gata să creeze un interior unic care să vă satisfacă cele mai înalte așteptări.

iluminat

Problema iluminatului ar trebui să beneficieze de o atenție deosebită.

Calitatea sursei de lumină determină situația generală din camera de zi:

 • Sursele de iluminat decorativ local pot fi o varietate de lămpi. Ei nu numai că vor diviza camera de zi în zone, ci se vor concentra și asupra detaliilor câștigătoare ale camerei. Dacă direcționați lămpile în cameră în direcții diferite, puteți obține un efect interesant.
 • Confortul suplimentar va crea un corp de iluminat destinat mesei. Astfel de cazare va permite oaspeților să se simtă confortabil.Dacă instalați lămpile în lungime, camera se va întinde vizual. Astfel de trucuri sunt potrivite în camera de zi cu spațiu insuficient.
 • Dacă vorbim despre un plafon cu mai multe niveluri cu iluminare, ar trebui să acordați atenție benzii strălucitoare LED.

Benzi LED - dispozitive care au multe avantaje:

 1. ele sunt durabile;
 2. nu se încălzește;
 3. energia este consumată în mod redus;
 4. Nu există componente periculoase în corpurile de iluminat.

Cu ajutorul LED-urilor puteți crea un iluminat confortabil și uniform. În sortimentul de magazine există panglici de diferite nuanțe, astfel încât să puteți realiza orice idei de designeri. LED-urile ar trebui să fie utilizate împreună cu un candelabru mare, care este instalat în centrul suprafeței.

În acest caz, puteți crea accentele necesare, fără a pierde mult timp și efort.

stiluri

Puteți alege designul plafonului stretch, care evidențiază caracteristicile stilului de cameră.

În această situație, se aplică și anumite reguli, deoarece este necesară realizarea unei armonii maxime în cameră:

 • Dacă sala este decorată în stilul unui clasic, ar trebui să optați pentru o pânză mată.Cu această opțiune, vă puteți concentra pe mobilierul rafinat, precum și pe finisarea fină a suprafeței.
 • Camera de zi, decorată într-un stil modern, va arăta și mai rafinată dacă instalați o pânză lucioasă. Acesta este un material de lux care reflectă toate obiectele din jur. De asemenea, are o strălucire atractivă, datorită căreia interiorul este transformat spre bine asupra ochilor.
 • Dacă doriți să subliniați originalitatea camerei, ar trebui să alegeți plafoane cu ornamente. În mod tipic, modelele sunt aplicate utilizând imprimarea fotografiilor. Puteți alege imaginea după preferințele dvs., astfel încât este ușor să creați designul interior pe care ați visat-o mereu.

Pentru a alege o opțiune pentru camera dvs., luați în considerare caracteristicile acesteia.

Dacă acordați atenție fiecărui detaliu, designul este sigur că va fi o concluzie armonioasă și va completa interiorul camerei de zi.

Cum sa alegi?

Procesul de alegere a plafoanelor stretch pentru sala este o chestiune importantă și responsabilă. Numai decizia corectă va contribui la realizarea ideilor principale ale designerilor.

Puteți folosi sfatul experților pentru a evita greșelile:

 1. Amintiți-vă că forma și culoarea designului ar trebui să fie în armonie cu interiorul general al unei case sau apartamente particulare.
 2. În cazul în care camera are tavane înalte, opriți alegerea dvs. pe un design pe mai multe niveluri. Poate fi pânze rotunde sau dreptunghiulare care arată foarte originală.
 3. Construcțiile pe un singur nivel sunt adecvate într-o sală mică. Acestea se caracterizează prin ușurința de instalare, precum și prin aspectul atractiv și elegant.
 4. Dacă dintr-o dată există obiecte din lemn în interior, umbra lor ar trebui să fie repetată în tavane întinse, pentru că numai în acest caz stilul livingului va fi complet și armonios.

Puteți căuta ajutor de la profesioniști dacă nu aveți experiență în acest domeniu. Ei vor ocoli tavanul cu gips-carton sau alte materiale, respectând toate regulile și tehnologiile stabilite. Datorită acestui lucru vă veți bucura doar de rezultatele muncii lor. Dar puteți face față acestei activități și în mod independent, dacă învățați puțin.

Specialiștii vor selecta cele mai bune pânze pentru fiecare cameră. Opțiunile potrivite pentru o cameră îngustă sau o sală lungă vă vor permite să transformați interiorul dincolo de recunoaștere.Aceasta poate fi o cameră de 16, 18 metri pătrați. m, precum și o cameră de dimensiuni diferite.

Exemple în interior

Foarte frumoase și elegant plafoanele stretch pot fi utilizate în diferite moduri în interiorul camerei de zi.

Aici sunt opțiuni interesante și populare, în favoarea căruia mulți oameni fac alegerea:

 • fantezie vor fi principala decorare a interiorului minimalist, deoarece atârnă de tavan, reflectând pe suprafața sa lucioasă;
 • Este posibil să se concentreze pe zona de canapea situată în hol utilizând candelabrul original din centrul pânzei;
 • dacă aveți nevoie pentru a crea un interior original și non-standard al camerei, ar trebui să faceți o alegere în favoarea unor structuri de formă complexă;
 • este posibil să se facă spațiul volumetric, iar designul său este mai profund dacă partea centrală a tavanului cu efect lucios este întunecată;
 • interiorul clasic va deveni mai proaspăt, original și dinamic, dacă utilizați o pânză de două culori pentru designul său;
 • motivele dreptunghiulare în designul interior vor sublinia cu ușurință designul pe două nivele, care arată solid și atractiv;
 • folosind o pânză de tip oglindă, se poate extinde spațiul, făcând ca hala să nu fie atât de îngustă și îngustă;
 • evidențiați centrul din camera de zi va ajuta tavan lucios;
 • Stratul mat de tip arata ca tavanul este acoperit cu un strat uniform de var.

Acestea sunt ideile principale pe care le puteți utiliza pentru a decora interiorul camerei de zi. Amintiți-vă că plafoanele stretch sunt cele mai des întâlnite modele care au devenit populare și în căutare în timpurile noastre. Încercați câteva experimente interesante pentru a găsi stilul perfect pentru camera dvs.

Mai multe informații despre cum să alegeți plafoanele întinse pentru camera de zi, veți afla din următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor