Nișă din gips-carton în interiorul camerei de zi

Camera de zi este inima casei, iar designul camerei de zi cu o nișă este ideal pentru cei care doresc să-și facă interiorul rafinat și spectaculos. Construcția plăcilor din ipsos aduce o notă unică aspectului general al încăperii, conferind unicitate spațiului interior. Ușurința materialului și a instalării vă permite să organizați o nișă aproape oriunde.

funcționalitate

Nișele decorative oferă o mulțime de posibilități în interiorul camerei de zi:

 • Construcția de gips carton poate prelungi vizual zidul sau trage înălțimea de tavan, această tehnică este adesea folosit în camere non-standard.
 • Pereții cu nișe și ferestre vă permit să zona din cameră. Fiecare gospodărie, indiferent dacă este adolescent sau persoană în vârstă, necesită un spațiu de locuit personal, unde să se poată pensiona.Modulul de plăci de ghips, chiar și într-o încăpere mică, poate izola o zonă de recreere: un loc de dormit, un acvariu, o secțiune cu un televizor.
 • Nișele vă permit să ascundeți defectele pereților și a spațiului din tavan, ele ele însele creează accentele stilistice necesare în interior, făcându-le mai originale și mai exclusive.
 • Proprietarii au la dispoziție un loc pentru a stoca accesoriile, figurinele și gimnastele memorabile dragi inimii. În funcție de mărimea nișelor, ele adapostesc perfect aparatele de uz casnic și electronice, mobilierul și alte articole de uz casnic (paturi și fotolii, stereo, seminee, televizoare).
 • Construcțiile de gipscarton nu servesc doar ca element al decorului halei, ci permit și economisirea de bani care ar fi fost cheltuite pentru nivelarea zidurilor și cumpărarea de dulapuri, rafturi, sertare și alte sisteme de depozitare.
 • Datorită luminii de fundal încorporate în LED, puteți utiliza o nișă ca o lumină de noapte.
 • Pasul de tranziție de la gips-carton vă permite să creați un design interesant al spațiului tavanului, simplificând instalarea spoturilor.
 • Modulele de gips-carton nu ocupă spațiu de locuit la fel de mare ca și mobilierul de cabinet, care este important pentru camerele miniatură.

Ce poate fi plasat în nișe?

Înainte de a începe echiparea nișei în sufragerie, merită să decideți exact ce veți plasa în ele:

 • Acestea pot fi vaze de flori, figurine, fotografii memorabile ale celor dragi, dulciuri drăguțe aduse din vacanță sau suveniruri donate de un iubit.
 • În interiorul unei nișă, puteți instala rafturi din lemn sau sticlă, care va găzdui plante, rame foto și cărți preferate. Chiar și întreaga bibliotecă va fi organizată într-un modul separat.
 • Designul de plăci de ghips vă permite să ascundeți sistemele de comunicații nereprezentate - baterii, hote. Proprietarii fericiți de șemineu le aranjează adesea cu nișe.
 • Ele sunt piese masive de mobilier bine plasate: dulapuri, canapele, scaune, birouri de calculatoare.

specie

Nișele din gips-carton pot fi decorațiuni interioare în orice stil existent, deoarece le puteți aranja în orice perete: fie că este din cărămidă, beton sau plăci de ghips.

Toate facilitățile sunt împărțite în:

 • orizontală - sunt capabili să extindă vizual un perete îngust, un tandem cu un mobilier lung (mic, canapea, dresser) va fi armonios.
 • vertical - trageți camera în sus, este necesar să le așezați lângă un dulap masiv, fereastră, ușă.
 • plafon - dați difuzoarelor un spațiu de tavan, permiteți utilizarea de iluminare suplimentară încorporată.
 • podea - efectuat în mod tradițional la nivelul de 70-80 cm de la podea. Aceasta este una dintre cele mai recente tendințe de modă. În astfel de module, puteți plasa vase sau vase decorative spectaculoase cu plante interioare, figurine din porțelan.

Mai multe nise dintr-o cameră de zi trebuie să fie în armonie una cu cealaltă și să corespundă cu decizia stilistică generală.

În funcție de scopul de a construi de gips carton împărțit în funcționale și decorative. Primul este folosit pentru a încorpora aparate, mobilier, sisteme de comunicații, diverse accesorii. Acestea din urmă sunt ele însele o decorare interioară, astfel de nișe pot avea forme neobișnuite, un iluminat colorat complicat, pentru designul lor utilizează adesea ferestre vitrate sau inserții decorative din flori.

Decor și decorare

Inelul original din perete, puteți utiliza texturi diferite sau combinația lor:

 • pictură - Una dintre cele mai populare moduri de a termina.Contrastul culorilor luminoase vă va permite să faceți accente în cameră, nuanțele pentru a se potrivi cu peretele sunt potrivite pentru a crea o atmosferă confortabilă liniștită într-un living mic. În acest din urmă caz, iluminarea necesară.
 • Tencuiala decorativa - când este aplicat în mai multe straturi, creează un efect 3D.
 • Pictate cu autocolante sunt cea mai mare opțiune de buget, ceea ce arată avantajos atunci când se încadrează în cadru.
 • În decorarea adânciturilor adesea se utilizează tapet texturat, țesături, panouri din bambus, metal, gresie, lemn, mozaic de culoare, mural - acest aspect pare foarte impresionant.

Nu uitați de iluminare - jocul de lumină și umbră extinde vizual spațiul, adaugă volum la el, evidențiază obiecte din interiorul nișei.

LED-uri, lămpi cu halogen, spoturi de toate formele și dimensiunile - consumatorul are o gamă largă de opțiuni de iluminat.

Secretele alegerii

Maeștrii din domeniul designului interior știu cum să aleagă un modul de gips-carton pentru interiorul tău.

 • Atunci când alegeți un loc pentru aprofundare, trebuie să țineți cont de locația și înălțimea mobilierului astfel încât să nu acopere o nișă.
 • Înainte de a instala modulul, conduceți electricitatea astfel încât cablurile și firele să fie ascunse în spatele peretelui viitoarei nișă.
 • Atunci când alegeți un material pentru reparații, țineți cont de faptul că, fără o iluminare adecvată, o nișă se va transforma într-o gaură neagră. Nu ar trebui să alegeți nuanțe mai întunecate decât peretele însuși.
 • Pentru o cameră de zi mică, multe dulapuri în zid vor arăta foarte greu. Armonia în cameră nu este în discuție.
 • Alegerea materialului și a formei unei nișă este direct influențată de locația sa. Modulele din apropierea portierei și a partițiilor interioare pot părea complet diferite.
 • Proiectele trebuie să respecte ideea de proiectare. Dacă funcția principală a consolelor este decorativă, trebuie să vă concentrați pe toată atenția din interior. La amenajarea adâncirii este necesar să se utilizeze cât mai mult posibil iluminarea, vopselele strălucitoare, elementele decorative neobișnuite.
 • Dacă nișa este destinată tehnologiei, aceasta trebuie montată în siguranță pe perete și susținută pe podea. Suprafața de susținere este îmbunătățită în ceea ce privește marja de siguranță dublă.
 • O atenție deosebită ar trebui acordată izolației fonice, deoarece gips-cartonul este un bun conducător al sunetului. Coloanele și difuzoarele sunt amplasate în nișe echipate cu izolație fonică din vată minerală sau polistiren.

Idei frumoase în interior

În interiorul modern, o nișă în perete a devenit o masă. Designul elegant de gips carton poate fi găsit într-un conac spațios țară, și în camera de zi miniatura "Hrușciov" - și aceasta este considerată normă.

Așadar, într-o cameră spațioasă, luminoase, zidurile din perete au contribuit la crearea unei mici biblioteci de origine în care erau localizate colecții de autori favoriți. Pentru persoanele care nu sunt lipsite de gust artistic, rafturile - un atribut esențial al casei. Și cartierul de rafturi cu un șemineu confortabil, situat într-o nișă din colț, permite gospodăriilor să se bucure de confortul ficțiunii literare în serile de iarnă înghețate.

Nichele, pictate într-o nuanță de portocal suculent, cu o iluminare intensă, formează un tandem bun cu mobilier din teracotă din cameră. Un astfel de accent de culoare al construcției de plăci de ipsos vă permite să evidențiați în mod eficient figurinele și suvenirurile etnice situate în ea.

Modulul în formă de aripă fluture pe perete ne permite să reamintim încă o dată că nișe pot juca rolul de doar un element decorativ. Datorită iluminării delicate a insectelor, este oportună utilizarea ei ca o lumină de noapte. Rafturile de plăci din gips-carton încorporate pentru cărți și televizoare completează consola.

În camera de zăpadă, făcută în stilul marin, compartimentele de nișă sunt situate de-a lungul perimetrului ușii arcuite, ca și cum ar fi sugerat la volanul navei.

Pentru informații despre cum să alegeți o nișă din gips-carton în interiorul camerei de locuit, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor