Caracteristicile aspectului camerei de zi

O casă confortabilă, caldă, luminoasă și spațioasă oferă plăcere nu numai proprietarului, ci și oaspeților. Camera cea mai populară devine camera de zi. La urma urmei, aici este obișnuit să vă luați prieteni, să vă adunați cu întreaga familie sau să vă relaxați în timp ce vizionați un film. Prin urmare, merită să ne gândim la planificarea sa.

Caracteristici speciale

Depinde mult de dimensiunea camerei de zi, precum și de numărul de persoane care trăiesc în casă. Este important să înțelegeți dacă camera de zi va fi o cameră separată sau dacă va trebui să combine mai multe funcții.

Amplasarea camerei de zi este mică

Dacă sala din casa dvs. este o încăpere separată, dar mică (nu mai mult de 18 mp), este important să alegeți mobilierul potrivit și accentul locului pentru a păstra cât mai mult spațiu liber.

Când planificați o cameră de zi cu dimensiunea de 16 de metri pătrați. m designerii recomanda utilizarea mobilierului încorporat sau a mobilierului transformator. În locul peretelui obișnuit se recomandă instalarea unei structuri de tip deschis. Acest lucru va extinde vizual camera. Oglinzile sau inserțiile oglinzilor în mobilier, pereți și elemente decorative se suprapun perfect acestei sarcini.

Evitați obiectele voluminoase: perdele grele, obiecte decorative masive. Este mai bine să trăiți într-un număr mic de lucruri care vă exprimă individualitatea.

Accentul accentuat (perne, perdele) este indispensabil atunci când faceți o cameră de dimensiuni mici. Un perete luminos, contrastant, cu un număr minim de elemente decorative, cum ar fi un raft sau un poster, va arăta grozav.

Pentru cei care preferă stilul minimalismului, experții recomandă să analizeze posibilitatea de a restructura o cameră tipică în zona "Hrușciov" de 17,9 metri pătrați. m.

Lățimea camerei este de numai 2,2 m. În ciuda dimensiunilor reduse, designerii au urmărit numeroase obiective: pentru a scăpa de sentimentul de "îngrădire", pentru a păstra sentimentul de spațiu, dar în același timp pentru a oferi proprietarilor de apartamente elemente necesare.Utilizarea corectă a nișei pentru depozitare, culorile luminoase la proiectare, înlocuirea mobilierului voluminos cu mai confortabil, adăugarea de oglinzi - toate acestea au ajutat la atingerea dorinței.

Cei care decid să efectueze reparații într-un apartament tipic "Brezhnevka" vor fi o opțiune excelentă de a combina sufrageria și bucătăria. O tranziție lină de la o parte a camerei la alta este asigurată prin utilizarea de ecrane, coloane, partiții, perdele, fire.

Dormitor spațiu de lucru mai mare de 20 m2

Mulți cred că aspectul unui living mare este dat proprietarului mult mai ușor, însă această opinie este greșită. Pentru a face o cameră confortabilă este o sarcină dificilă, cu orice număr de metri pătrați. Pentru punerea sa în aplicare, ar trebui să acordați atenție următoarelor puncte. Pentru organizarea corectă a spațiului în camera de zi aveți nevoie de un nucleu central - un obiect care atrage cea mai mare atenție asupra sa, de exemplu, televizorul.

Dacă aparțineți categoriei de persoane care nu își pot imagina viața fără a viziona emisiuni TV sau un film, alegerea televizorului și amplasarea acestuia ar trebui luate cu mare atenție:

  • Prima este dimensiunea ecranului. Ar trebui să corespundă mărimii sufrageriei și distanței dintre canapea și monitor.
  • În al doilea rând, culoarea și forma.În magazinele moderne, puteți alege un televizor care nu doar să vă distreze, ci și să evidențieze în mod corect imaginea creată a camerei dvs. de zi.
  • În al treilea rând, locația ecranului ar trebui aleasă, având în vedere amplasarea ferestrelor, precum și alte detalii ale camerei, în special atragerea atenției, cum ar fi un șemineu. Ambele obiecte pot fi centrale în hol, deci este deosebit de important să se plaseze accentele în mod corect.

Fotografia prezentată prezintă inconsecvența acestui articol. Ambele obiecte, un șemineu și un televizor sunt dreptunghiuri negre și sunt următorul. Distribuie atenția și nu dă impresia unității spațiului.

În imaginea de mai jos, designerii au împărțit camera în zone confortabile, fiecare dintre acestea fiind adecvat și se potrivește înțelept în interiorul general.

Pentru a obține mediul cel mai ospitalier atunci când alegeți tapițeria pentru mobilier, este mai bine să folosiți țesături care dau căldură (piele, velur, piele de căprioară, turmă). Dacă decideți să decorați pereții cu picturi, ar fi cel mai potrivit să le atârnați la nivelul ochilor. Aceasta este cea mai confortabilă locație de vizionare.

Decorul unei încăperi mari trebuie să satisfacă pe deplin nevoile și hobby-urile proprietarului.Dacă sunt planificate petreceri frecvente, este mai bine să aranjați mobila în jurul perimetrului camerei, eliberând spațiu pentru acțiune.

Această opțiune nu se potrivește iubitorilor de filme și întâlniri liniștite la domiciliu - distanța prea mare dintre obiectele din cameră creează impresia de distanță și nu contribuie la conversație.

Dacă doriți să satisfaceți nevoile oamenilor cu gusturi și obiceiuri diferite, o soluție excelentă ar fi divizarea unui spațiu de locuit mare în zone.

zonare

O zonare bine concepută a spațiului va ajuta la maximizarea utilizării întregii zone a încăperii

Zone populare:

  • Zona de recreere. Partea separată a camerei cu o canapea sau fotolii de colț, veți primi un loc confortabil pentru a discuta cu prietenii și familia.
  • Zona de lucru. Dacă planificați un spațiu personal pentru a lucra la un calculator sau cărți, merită să luați în considerare locul cel mai îndepărtat de zgomot.
  • Colțul copiilor. Experții recomandă părinților fericiți să aranjeze o zonă pentru copii cu un covor luminos și moale și jucării.
  • Spațiu deschis Este necesar pentru toți cei care nu-și văd viața fără dans și petreceri zgomotoase.
  • Zona de dormit. Merită să vă gândiți dacă aveți nevoie de mai mult spațiu pentru a dormi.
7 fotografie

Zonarea va fi armonioasă dacă, atunci când se împarte o cameră, se vor folosi partiții, ecrane, produse din țesături, coloane, rafturi. De asemenea, este foarte avantajos să se separe zona cu un acvariu sau cu plante vii.

Recent, a devenit din ce în ce mai populară combinarea unei camere de zi cu alte camere.

Nu uitați să aderați la un singur stil la înregistrare. Este posibil să combinați mai multe camere atunci când planificați camera de zi.

Combinând sufrageria și bucătăria, avem o cameră care îndeplinește mai multe funcții simultan: un loc pentru gătit, o sală de mese și o zonă de relaxare. Nu numai partițiile, ecranele, coloanele, rafturile menționate anterior, dar și diferitele dispozitive de iluminat vor ajuta la delimitarea spațiului. Lumina luminoasă este potrivită pentru bucătărie, dar restul camerei va arăta mai bine în culori silențioase.

Când repară camere Este important să vă amintiți de o bună ventilare.

În apartamente cu o zonă mică, proprietarii decid adesea să combine dormitorul și sufrageria. Acest lucru este deosebit de greu de făcut în cazul în care camera nu este mai mare de 20 m2. Pentru zonarea camerelor mici, puteți utiliza culori contrastante în proiectarea pereților și a podelei.

Rafturile de perete și structurile suspendate vor economisi cât mai mult spațiu. Canapeaua este ideală pentru camere mici, având două funcții simultan - mobilier pentru relaxare cu prietenii și facilități de dormit.

Exemple frumoase în interior

Proprietarii acestui living au avut o cameră pătratică cu o fereastră mare. Pentru a separa zonele, se utilizează o perete decorativ decorativ de sticlă, un plafon cu mai multe niveluri, precum și tranziții în iluminat.

Cantitatea minimă de mobilier ajută la păstrarea spațiului liber, iar prezența elementelor decorative (vase, minge) nu dă senzația de "goliciune".

Un exemplu perfect de a conecta un dormitor și un living poate fi următorul exemplu. Folosirea draperiilor decorative de diferite texturi, pe de o parte, face ca designul camerei să fie neobișnuit și, dacă se dorește, să curgă din zona de dormit din zona de hol. Prezența a două tipuri de surse de lumină, situate la diferite nivele, asigură o utilizare confortabilă a fiecărei zone.

În această fotografie, vedem că proprietarii au combinat camera de zi și bucătăria. Zonarea a fost realizată prin fire de cortină, care creează doar efectul unui perete, dar nu interferează cu mișcarea.Diferitele tipuri de pardoseli nu sunt doar o funcție decorativă, ci și practice. Folosirea culorilor luminoase în interior ajută la compensarea lipsei de spațiu. Cu același scop este și canapeaua-transformator indispensabil, care, dacă se dorește, poate fi folosit ca un alt pat.

Nuante importante

Un pătrat, un dreptunghi sau un trapez - o cameră de zi poate avea forme diferite în plan. Și acest moment joacă un rol important în planificare. Cel mai preferat dintre designeri este pătratul. Forma ideală vă permite să alegeți absolut orice design. Pentru cele mai bune rezultate, încercați să aranjați obiecte echidistant unele de altele. Acest lucru va ajuta la menținerea unui sentiment al spațiului de armonie.

Pentru camerele rectangulare înguste, se recomandă așezarea mobilierului pe perete, eliberând cât mai mult spațiu în centru.

Un obstacol poate fi prezența ferestrelor sau ușilor de interior pe pereți lungi. În acest caz, acordați o atenție deosebită amplasării mobilierului.

Extinderea vizuală a spațiilor va ajuta alegerea competentă a mobilierului și decorului. De exemplu, culorile contrastante pentru pereții opuși vor ajuta la mărirea vizuală a spațiului.

O altă soluție excelentă ar fi o ușă largă.El va da un sentiment de spatialitate intr-o astfel de camera non-standard.

Nu vă fie teamă dacă în posesia voastră era o cameră în formă de trapez. Cu cât sunt mai neobișnuite caracteristicile originale, cu atât este mai originală soluția interioară. Utilizați un podea sau un tavan pe mai multe niveluri - cu ajutorul acestora, puteți desemna diferite zone din spațiu, precum și echilibrați sentimentul unei camere "greșite". Forma trapezoidală implică prezența unuia sau a două unghiuri atipice. A obține un număr mai standard de unghiuri drepte va ajuta la utilizarea de mobilier și rafturi încorporate în nișe.

Ferestrele nu sunt doar o sursă de lumină. Oricare ar fi forma camerei dvs. de zi, nu trebuie să pierdeți din vedere numărul și locația ferestrelor. Cel mai adesea acestea sunt aranjate după cum urmează:

  • Două ferestre paralele. Când combinați bucătăria cu camera de zi, un astfel de aranjament este cât se poate de convenabil. O sursă de lumină naturală se găsește în fiecare parte a camerei.
  • Ferestrele sunt situate pe pereții adiacenți. În acest caz, este important să rețineți că spațiul dintre ferestre este considerat central și va atrage atenția cât mai mult posibil. Este important să o utilizați în mod corespunzător.

A trăi într-o casă privată poate fi un punct culminant al casei tale. Când vă construiți casa sau cabana din momentul în care este pusă temelia, merită să gândiți în avans nu numai locația camerelor, ci și aspectul fiecăruia. Acest lucru vă va ajuta în viitor să vă realizați toate ideile.

Având o scară între două etaje într-o casă privată nu va fi o problemă.

Utilizați spațiul sub el ca o zonă de lucru, un colț pentru copii sau un loc în care, așezat confortabil, puteți citi o carte.

O cameră de zi creată cu participarea dvs. directă este cea mai bună modalitate de a nu-i spune altora despre tine, dar și de a te încerca ca designer. Planul camerei principale elaborat în avans vă va ajuta să vă traduceți ideile.

Cum de a proiecta o bucătărie, cameră de zi și o sufragerie într-un spațiu comun, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor