Subtilitățile reparației unei încăperi mici de 18 metri pătrați. m

 Subtilitățile reparației unei încăperi mici de 18 metri pătrați. m

Designul competent și elegant al încăperilor din incintă - nu este ușor. Pentru a obține o atmosferă confortabilă în apartament, este necesar să combinați armonios toate elementele decorative și paleta de culori. Pe baza unor spații compacte există anumite dificultăți asociate dimensiunii camerei. Acestea trebuie să fie luate în considerare în timpul reparațiilor și decorării.

Există numeroase tehnici de design care sunt folosite pentru a decora o cameră de zi sau un hol de 18 metri pătrați. m.

Caracteristici ale planificării

Dimensiuni cameră de 18-20 de metri pătrați se găsesc pe baza clădirilor standard de apartamente, de exemplu, în "Hrușciov". Forma tipică a camerei este dreptunghiulară.Primul lucru pe care trebuie să-l decideți este funcționalitatea camerei. Fie că este o cameră separată sau o cameră combinată cu un studiu, dormitor și așa mai departe.

Dacă intenționați să plasați mai multe zone pe același teritoriu, trebuie să utilizați tehnica zonării. Cu aceasta puteți separa o parte a locației de alta, asigurând o utilizare confortabilă a fiecăruia.

Facem interiorul

Profesioniștii din proiectarea de case și apartamente au făcut o serie de recomandări, care sunt recomandate pentru a asculta pentru o reparație reușită a sediului. Pe baza camerelor compacte, este necesar să se utilizeze tehnici care sporesc vizual spațiul. Acestea vor face situația mai confortabilă.

Pentru a face acest lucru, utilizați oglinzi, paletă de culori strălucitoare, iluminare naturală și alte tehnici. Luați în considerare acest lucru în procesul de reparare. Nu blocați ferestrele cu perdele groase.

De asemenea, trebuie să abandonați mobilierul voluminos, care ocupă aproape tot spațiul din cameră. Acordați atenție produselor compact și multifuncționale. Nu instalați o mulțime de mobilier în hol, doar cele mai necesare.Camera este plină cu vase, statui, mâncăruri vechi și alte lucruri care au rămas din perioada sovietică.

decorare

Atunci când alegeți un material de finisare pentru pereți, tavan și podea, trebuie preferate opțiunile culorilor luminoase și calde, de exemplu, pastel. Ele nu tensionează ochii și au un efect relaxant asupra stării mentale a unei persoane. Nu alegeți tonuri întunecate și luminoase ca fiind cele principale. Ele sunt folosite exclusiv sub formă de accente și completări.

Cu ajutorul culorilor întunecate și groase puteți selecta unul din zonele din cameră. Folosind culori diferite, efectuați zonarea vizuală. Pe fundalul paletei principale de culori de tonuri de lumină, contrastul nuanțelor întunecate denotă o anumită zonă.

În ceea ce privește designul textil, alegeți în favoarea țesăturilor ușoare, transparente și translucide. Acest lucru se aplică perdelelor, păturilor și altor produse. Pereți monocromi ideali sau produse cu un model mic.

iluminat

Spotul de iluminat este o opțiune practică și convenabilă în cazul în care camera este împărțită în mai multe zone. Alegeți dispozitive compacte care nu vă vor atrage ochii.Uită-te remarcabil și fa-ți lumina cu LED-uri. Iluminarea panzei crește vizibil volumul camerei. Iluminarea adecvată este o necesitate, mai ales dacă în cameră există o lipsă de lumină naturală.

mobilier

Set standard de mobilier pentru sală:

 • Sofa (este de dorit să se facă o alegere în favoarea modelelor pliabile).
 • Mese de cafea.
 • O pereche de scaune.

Dacă există spațiu, puteți instala un dulap înalt și îngust, precum și o noptieră compactă și spațioasă. Televizorul este recomandat să se așeze pe perete.

stil

Designul de succes este alegerea corectă a stilului. Cu această întrebare trebuie să vă decideți înainte de a începe reparațiile. Din direcția decorativă va depinde de material și de tipul finisajului, aspectul mobilierului, disponibilitatea de accesorii suplimentare, culori și multe altele. Experții identifică o serie de stilistice care sunt minunate pentru decorarea sălii cu o suprafață de 18 pătrate.

clasicism

Clasicismul este una dintre tendințele clasice. Acest stil este întotdeauna relevant și nu iese din modă, indiferent de tendințele actuale.Această direcție este mai restrânsă în comparație cu stilul baroc, rococo sau imperiul și, prin urmare, este mai potrivită pentru camerele compacte. Pentru a face designul de succes și fericit zi după zi, trebuie să respectați următoarele recomandări:

 • Culoare. Prefer culori deschise. Puteți utiliza în mod activ elementele de aur. Ele dau dinamica interioară și expresivitatea, iar jocul de lumină are un efect pozitiv asupra volumului vizual al spațiului. Tonurile neutre pot fi, de asemenea, utilizate ca culori primare.
 • iluminat. Un candelabru plasat în centrul camerei este un design standard pentru stilurile clasice. Se recomandă alegerea unui model cu elemente transparente, atâta timp cât nu este voluminos. Dacă nu este suficient un singur candelabru, așezați lămpi miniatură suplimentare.
 • Mobilier. Mobilă este cel mai bine plasat la marginea sălii. Cele mai multe articole de mobilier clasic sunt decorate cu elemente tridimensionale și sunt de dimensiuni mari. Pentru a face față acestei probleme, modelele clasice au fost dezvoltate într-o formă modernă mai concisă.

Hi-tech și minimalism

Cele două direcții moderne menționate anterior sunt ideale pentru decorarea unei încăperi compacte. Stilurile sunt foarte asemănătoare, deoarece tehnologia high-tech a fost creată pe baza minimalismului.

Caracteristicile minimalismului:

 • Reținere, curvitate și spațiu liber.
 • Paleta de culori neutră: alb, gri, bej.
 • Mobilier minim.
 • Lipsa elementelor decorative (este permisă plasarea unei imagini sau a unei perechi de fotografii în cameră).
 • Se preferă materialele artificiale (plastic, sticlă).

În ceea ce privește stilul de înaltă tehnologie, toate principiile de mai sus se aplică la acesta. Principala diferență a acestei direcții este utilizarea tehnologiilor inovatoare: sistemul "home smart", tehnologia modernă și multe altele. De asemenea, designul utilizează elemente cromate, oglinzi și suprafețe lucioase.

japoneză

Decor rafinat și sofisticat. La înregistrare se utilizează materiale naturale (lemn, țesături, hârtie).

caracteristici:

 • Cantitatea minimă de mobilier și obiecte decorative.
 • Motive asiatice ca accente: bambus, fani, hieroglife.
 • Paleta de culori naturale: verde, bej, alb.Ca o culoare suplimentară, se utilizează roșu sau portocaliu.
 • Cameră spațioasă, luminoasă și liniștită. Armonie cu natura.

Eco

Această tendință este aleasă de cunoscători ai naturalității și naturalității. Gama principală de culori constă în tonuri verzi, alb, maro și bej. Interiorul creează o atmosferă de lumină și prospețime, care este ideală pentru camere mici.

Pentru reparații se folosesc doar materiale naturale. Acest lucru este valabil pentru decorarea, mobilierul și obiectele decorative. De asemenea, trebuie să vă gândiți la iluminare. Mediul în stil ecologic este permeabil cu lumină moale. Podeaua poate fi decorată cu covoare verzi cu un pânză moale, imitând iarbă.

scandinav

Când decorați culorile luminoase folosite. Nuanțele principale sunt de culoare albă, gri deschis sau bej deschis. Cele mai utilizate materiale naturale. Pentru decorarea ferestrelor cu țesături transparente sau transparente. Pentru a face interiorul mai expresiv, utilizați elemente luminoase: covoare, elemente decorative, scaune cu căptușeală.

Garsonieră

Pe baza spațiilor rezidențiale de acest tip într-o încăpere se combină mai multe zone simultan.Dacă credeți că totul este corect, ajungeți la un interior elegant și confortabil. Pentru a obține rezultatele așteptate, este necesară efectuarea de reparații conform următoarelor reguli:

 • Selectați elemente de tip spot.
 • Utilizați partiții compacte și confortabile. Modele minunate de sticlă sau placaj subțire. De asemenea, puteți utiliza recepția de zonare folosind perdele.
 • Pentru amenajarea mobilierului-transformator ideal multifuncțional. Are o dimensiune și o capacitate compactă.

Opțiuni frumoase

Decoratiuni practice si elegante in stilul hi-tech. Culorile principale sunt alb și gri deschis. Galbenul a fost folosit ca un accent luminos.

Sala de mers pe jos în stilul minimalismului. Forme stricte, concis, mobilier minim. Standard folosit pentru această paletă de stil cu adăugarea de roșu ca accent.

Sala combinată cu bucătărie într-un apartament studio. O structură din lemn este utilizată ca partiție, care servește și ca suport pentru flori.

Design în stilul clasicismului. Culorile "calde" și "calde" creează o atmosferă confortabilă. În camera se află numai mobilierul cel mai necesar.Un candelabru elegant în centru este cea mai bună opțiune pentru plasarea unui corp de iluminat în acest interior.

Cameră luminoasă și spațioasă în stil scandinav. Camera este plină de lumină naturală. Paleta albă mărește dimensiunea camerei. În această cameră va fi frumos să-și petreacă mult timp.

În următorul videoclip veți găsi un design de cameră de 18 m². m cu un fals.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor