Idei interesante pentru a repara camera de zi

Sala este camera cheie în majoritatea apartamentelor și este necesară reparația numai pe baza unui proiect bine conceput. Interiorul joacă un rol important în compilarea sa. Dacă reparația este cosmetică sau mai mare, depinde de necesitatea de a atrage designeri experimentați sau de toată munca pe care rezidenții o vor desfășura independent.

Caracteristici speciale

Cel mai adesea, camerele de zi sunt comandate de către profesioniști pentru a le repara, pentru a evita efectele negative și greșelile. Dar dacă doriți să economisiți bani sau să depindeți de nimeni în implementarea idealului dvs., va trebui să faceți singură repararea.

În vechea casă de panouri, principala problemă care trebuie abordată imediat este lipsa de spațiu util.Lucrările de capital (cu reamenajarea) sunt destul de costisitoare și aproape întotdeauna necesită aprobări. Prin urmare, acestea cheltuiesc în principal redecorarea bugetară, limitată la efecte vizuale extinse.

Ca în orice altă cameră, reparați camera de zi, pornind de la tavan. Dacă există o lipsă acută de spațiu, este acoperită cu plăci de ipsos. O astfel de soluție, în același timp elegantă în aspect, economisește mult timp prețios. Cu cât este mai simplu decorul, decorațiile exterioare și ornamentele de pe toate suprafețele, cu atât va arăta mai bine spațiul din hol în "Hrușciov".

Spre deosebire de un coridor, camerele de zi nu au lipsa de obicei a luminii naturale. Și dacă este încă acolo, atunci ar trebui să alegeți opțiunile de proiectare cu două ferestre. Decide imediat dacă orificiile vor fi amplasate unul lângă celălalt sau pe pereții adiacenți: câteodată se obține un efect foarte interesant atunci când se deplasează în pereți opuși.

Spațiul, lumina este extrem de importantă. Dar ce să faci într-un apartament obișnuit, când nu este posibil să organizezi niște bibelouri speciale, doar un profesionist va spune. Atunci, accentele aparent minore au o importanță deosebită.Apartamentele "obișnuite" sunt reparate, în primul rând finisând suprafața - numai atunci nu mai are loc întoarcerea aranjamentului.

zonare

În mod strict vorbind, nu există nici măcar nevoie de reparații la zonare în majoritatea cazurilor. Dar dacă camera de zi este reparată, merită să ne gândim la împărțirea ei în blocuri funcționale sau la îmbunătățirea diviziunii anterioare. În cazul în care apartamentul are o fereastră de golf, precum și într-o zonă de alungire îngustă de 15 de metri pătrați. m, se recomandă delimitarea vizuală a arcadei GCR. Teritoriul util nu este redus, însă se elimină efectul spațiului sumbru și strâns.

Recepția devine mai eficientă numai dacă scoateți ușa interioară și curățați bine ușa, rotind partea superioară a trecerii cu un arc.

Când nu aveți nevoie să vă ocupați de o înfrângere excesivă (o pereche de ferestre a fost instalată inițial), o zonă de dormit pentru oaspeți poate fi plasată la cel mai îndepărtat punct de la intrarea în fereastra apartamentului. Dar când ferestrele sunt situate unul față de celălalt, părăsesc adesea doar o parte din deschiderea sudică sau sud-vest. Acesta este modul în care acestea organizează un loc de muncă cu cel mai bun iluminat și reduc căldura excesivă în lunile de vară.O zi de iarnă fără furtună dă un curent normal de lumină chiar și printr-o fereastră scurtă, iar în condiții meteo nefavorabile va trebui totuși să apăsați comutatorul.

Zonarea chiar și a unei camere de zi foarte mari (fără a menționa un mic) ar trebui să se limiteze la alocarea a maximum trei sau patru secțiuni. În caz contrar, există un sentiment de strângere de obiecte fără sens. Pentru informații: designerii profesioniști consideră că este permisă combinarea numai a unor zone funcționale care nu se contrazic reciproc.

Zona de recreere trebuie să fie separată de sala de mese.; într-o altă formă de realizare, grădina este separată de spațiul comun de locuit. Mobilierul este un instrument important pentru zonare: nu în ultimul rând, un astfel de dispozitiv nu este perceput ca un act artificial sau absurd. Nu este necesar să dați deloc dulapuri voluminoase, suficient pentru a delimita spațiul de canapele obișnuite, contoarele de bare, acvariile plate și rafturile din ghips.

Alternativa este utilizarea ușilor glisante, o astfel de mișcare fiind deosebit de bună atunci când trebuie să separați o mică zonă de la sfârșitul camerei de zi și să o acoperiți de străini.

Structurarea vizuală a spațiului poate fi efectuată și cu pereți despărțitori, arcuri, care evidențiază părți ale plafonului care sunt diferite în proiectare. Designerii decorative, podiumurile și perdelele vin uneori în ajutorul designerilor. Separarea folosind tapetul este bună deoarece nu aveți nevoie de elemente suplimentare în principiu.

Combinație cu alte camere

Uneori, în loc să împartă camera de zi în părți, ei încearcă să o combine cu alte încăperi. Deosebit de relevant este o astfel de mișcare într-un apartament cu o cameră, unde chiar și granițele mici dintre camere au o parte semnificativă din spațiu. O fuziune destul de răspândită a sufrageriei și a bucătăriei, iar designerii încearcă să găsească oportunități de a se conecta cu ambii, de asemenea, pe coridor.

Restructurarea va avea cu siguranță nevoie de locuințe vechiconstruit acum 20 de ani; Dar rețineți că gândirea competentă prin proiectarea unei camere multifuncționale nu este o sarcină ușoară, chiar și pentru un specialist.

Pe cât posibil, încercați să obțineți un contur pătrat al camerei, este mult mai atractivă decât orice formă "originală" și vă permite să diversificați abordarea de proiectare.Tehnicile geometrice de proiectare ajută la scăpa de senzația unui dreptunghi. În apartamentele tip "studio", zonele de agrement și de luat masa sunt în mod necesar combinate, uneori chiar și un loc pliabil pentru somn este organizat. În camera de zi merită folosită partiții interne, altfel nu va părea o parte confortabilă și plăcută a casei.

stil

Într-o cameră mică, o alegere competentă de stil vă permite să creați un sentiment de confort și confort, dar trebuie să țineți cont de cerința indispensabilă - numărul minim de piese de intrare.

 • Alegerea ideală, bazată pe aceste considerente - stilul modern; este atât funcțional cât și precis, vă permite să utilizați chiar și cele mai noi inovații ale tehnologiei. Datorită diluării elementelor decorative este ușor să scăpați de "efectul de birou".
 • clasic mai solemn și luxos, caracteristicile sale caracteristice sunt saturația albă, utilizarea cristalului, aurizării și a elementelor sculptate. În formatul clasic al casei, se folosesc și piese din stuc și arce, se pot amplasa coloane, iar cornișele de relief sunt uneori suspendate. Deasupra ferestrelor sunt atasate perdele grele, completate de o draperie verticala - legaturile ar trebui sa fie cat mai atractive.
 • Provence - aduce întotdeauna un sentiment de confort rustic, acest stil este potrivit pentru cei care nu-i plac rigiditatea și prostia atmosferei clasice. Dantela este aplicata abundent, imprima cu imagini de flori, iar culorile principale sunt pastel. Setarea perfectă pentru o petrecere de ceai prietenoasă.
 • Interiorul de lux poate fi creat în cazul în care vă place stilul industrial - Încearcă să folosești design-ul sub loft. Caracteristicile indispensabile ale acestui format sunt lipsite de orice decor, chiar bogat în materiale de finisaj color, pereți. Ferestrele sunt setate panoramice, mobilierul alege doar cel fără care este imposibil de făcut. Pentru decorarea camerei de zi folosind picturi abstracte, fotografie alb-negru cu scene simple fără detalii mici. Toate acestea sunt uneori completate cu lămpi metalice de podea.

Materiale de finisare

Vorbind despre materialele de finisare din camera de zi "în general" nu are sens, trebuie să le dezasamblați pentru fiecare suprafață separat. La urma urmei, podeaua este decorată în unele moduri, pereții în altele, și toate sunt rău pentru plafoane.

Paul

Aspectul pardoselii în camera de zi poate fi foarte diferit în spirit, dar în orice caz trebuie să fie în armonie cu pereții și tavanul.Dacă utilizați efectul contrastului, trebuie să procedați cu atenție și să nu creați combinații complexe.

Dacă etajul original este din lemn, asigurați-vă că verificați rezistența și fiabilitatea tuturor componentelor. Uită-te la capul unghiilor, nici unul nu trebuie să se ridice deasupra suprafeței. Numai după o verificare amănunțită puteți pune un substrat dur, apoi puneți pe el PAL sau PAL.

Pentru finisajele decorative, ar trebui să utilizați o pardoseală, pardoseli clasice sau laminate care imită aspectul lor. Parchetul vechi, care poate fi reparat, este răzuit și vopsit cu lac.

Important: Evitați așezarea plăcilor și a linoleumului, aceste materiale strică interiorul și sunt incompatibile cu cele mai căutate stiluri.

pereți

O modalitate simplă de a decora pereții este folosirea tapetului sau a vopselelor, în aceste două cazuri este la fel de important să se țină seama de rolul suprafețelor finisate din interior. Semifabricatele ajută să facă față efectului plafonului prea mic. Realizarea suprafețelor cu forme geometrice întotdeauna arată aristocratic și elegant. Dar nu creați prea multe detalii mici, ele pot ruina sentimentul.

Solutiile stilate sugerand unitatea cu natura sunt usor create folosind elemente decorative din lemn si piatra. Într-o versiune mai simplă, vă puteți limita la un raft din gips carton pentru lucruri utilizate în mod constant. Folosind fereastra de fund, veți putea să măriți spațiul disponibil (folosindu-l în viața de zi cu zi sau pentru alte experimente) și să adăugați lumină în încăpere. Decizia finală depinde de mărimea protuberanței și de aspectul dacă este complet glazurat sau numai parțial.

plafon

Plafoanele pot fi întotdeauna reparate, însă se recomandă să se preia această lucrare în primul rând, pentru a nu se împrăștia finisarea pereților și podelei. Proiectele plane, cu un singur nivel, sunt create din plăci, tapet, lemn și tencuieli decorative.

Nu renunta la astfel de decizii bugetare ca plafoanele suspendate si plafoanele, ele pot arata, de asemenea, foarte frumos. Dacă doriți să creați un sistem suspendat acoperit cu plăci de ghips sau să combinați un astfel de tavan cu elemente de tensionare, gândiți-vă bine cum va arăta. Decorarea suplimentară, oferind relief va oferi tencuială din stuc sau polistiren,numărul de astfel de elemente ar trebui să difere în funcție de stilul ales.

Culori și printuri

Variantele soluției de culoare a camerei de zi pot fi foarte diferite, dar o condiție prealabilă pentru utilizarea lor este o alegere clară: elementele care vor deveni principalele și pe care patch-uri de fundal. Este impractic să se facă zone de accent prea mari sau să se creeze în cantități semnificative. În culorile luminoase, se recomandă să se facă plafoane, ceea ce va contribui la creșterea volumului aparent al camerei.

Important: amestecarea tonurilor calde și reci trebuie evitată, deoarece numai profesioniștii pot să-și bată contrastul în mod competent și clar.

 • Camere de zi alb - De modă veche și mai mult ca o sală de operație în spital. Această colorare ar trebui introdusă moderat și numai ca accente unice. Este mai bine să trăiți într-o culoare piersică bej sau emoțional plăcut, combinată cu multe tonality. Dar vopseaua maronie, ca și albul, aplicată dozată la căști și pereții nu se îmbină într-o singură bucată nedetectabilă.
 • gri tonalitatea este considerată în mod nejustificat plictisitoare și creând plictiseală, dar, de fapt, dacă combinația este aleasă corect, se potrivește perfect în orice combinație de culori.
 • verde Colorarea este recomandată dacă ferestrele sunt îndreptate spre nord, iar în caz contrar ar trebui să fie utilizate nuanțe de liliac.
 • Când în proiectarea camerei este utilizat în mod activ roșu ton, diluați saturația excesivă va ajuta produsele de mobilier de alte culori.

Nu vă grăbiți să aplicați imediat cea mai modernă culoare în sezonul curent, după ce decizia nepotrivită este adesea regretabilă. Vedeți ce se potrivește mediului și ce - nu.

Sfaturi pentru designeri

Potrivit profesioniștilor, chiar înainte de începerea reparării și chiar înainte de achiziționarea de materiale, trebuie să alegeți locuri pentru instalarea de mobilier și echipamente, o listă completă a articolelor care vor sta în camera de zi.

Doar în această condiție va fi posibilă o reparație de primă clasă și nu veți regreta eventualele neajunsuri în viitor:

 • Când problema dvs. este un plafon ridicat, merită să o reduceți din cauza iluziilor optice. Adeziv tapet cu un accident vascular cerebral orizontal de benzi, pune borduri, utilizați mucegaiuri.
 • Pentru a extinde vizual limitele camerei, cadrele mari de ferestre, tablourile mari, tapetul cu ornamente rombice sunt perfecte.
 • O opțiune excelentă pentru a adăuga o greutate de tavan, masivitatea este utilizarea de acoperitoare de perete în cușcă.
 • Pentru a bate configurația ridicolă și greșită a ferestrelor întotdeauna ajută selecția atentă a perdelelor.
 • Ideile care utilizează covorul pentru a crea detalii expresive ale interiorului nu sunt rele, dar ar trebui să aveți grijă de dimensiunea podelei. Un covor foarte mic va fi "pierdut" în cameră și nu va face impresia potrivită, indiferent cât de frumos ar putea apărea în magazin sau în fotografie.
 • Cei care preferă să utilizeze noutățile tehnice și de design, dar care se străduiesc în același timp să creeze un sentiment de tradiție, un interior clasic în general, ar trebui să se concentreze pe abordări în spiritul eclectismului. Apoi, nepotrivirea părților individuale ale camerei de zi va înceta să fie o problemă și va deveni un avantaj grav al acesteia.

Luați în considerare termenele efective de lucru și vă interesează în avans. Acest lucru vă va informa cu siguranță atunci când artiștii interpreți sau executanți sunt înșelătoare cu livrarea obiectului și atunci când se grăbesc prea mult și fac greșeli în munca lor. Cu auto-reparare, este cu atât mai important să luăm în considerare această circumstanță pentru a reuși să facem totul.

Exemple frumoase în interior

Recomandările generale ale designerilor și sfaturile privind proiectarea elementelor individuale sunt, bineînțeles, importante. Dar este timpul să vedem cum va arăta un design bun în camera de zi conform experților cu experiență. Considerăm doar trei opțiuni, astfel încât să aveți o idee clară despre posibilitățile de a decora frumos spațiul.

 • Aici au combinat pur și simplu camera de zi cu dormitorul. În depărtare este o fereastră destul de mare acoperită cu o cortină originală; într-o zi însorită, țesătura nu este vizibilă, rămâne doar un loc luminos expresiv. Alternarea suprafețelor ușoare și întunecate, împreună cu designul oglinzii pe tavan, ar trebui să fie recunoscut ca un pas foarte reușit. Interiorul nu este numai confortabil, ci și modern, toate suprafețele fiind plate și monocromatice, cu tranziții relativ clare ale tonurilor. Aceasta nu este o greșeală, ci doar că un designer cu experiență ar trebui să folosească această tehnică, atunci nu există nici un sentiment rău.
 • În cealaltă cameră de zi, vedem două ferestre amplasate pe pereți diferiți și mai îndepărtați unul de celălalt; dar această distanță este ascunsă și spațiul nu pare a fi întunecat. Manevra de proiectare originală este un colț de culoare închisă, care separă cele două secțiuni luminoase ale peretelui.Plafonul este de culoare albă de zăpadă, cu excepția lămpii cu figura centrală. Sunt instalate surse de lumină punctuală.
 • Și aici totul nu este doar magnific, interiorul este cu adevărat luxos. Un candelabru elegant și perdele luxuriante, o imagine cu un complot clasic, un șemineu, o abundență de tonuri albe (toate celelalte sunt doar accente) creează un spirit entuziast și ridicat.

Cum să faceți reparații în camera de zi, vedeți următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor