Cât de frumos decora interiorul livingului cu două ferestre?

Camera de zi este pe bună dreptate considerată inima oricărei case. În funcție de cantitatea de lumină naturală care intră în cameră, alegeți nuanțele compoziției interioare și sunt determinate cu aranjamentul mobilierului. Dacă aspectul camerei oferă două ferestre, atunci oferă o mulțime de oportunități pentru soluții stilistice non-standard. Facem un interior frumos cu două ferestre: înțelegem complexitatea situației.

Facilități cameră

Fiecare spațiu alocat pentru camera de zi este individual și supus unui anumit aspect. Poate fi deschis, spațios sau face parte din "Hrușciov". Acesta este un loc multifuncțional pentru toate gospodăriile, în care se adună pentru întâlniri vesele cu oaspeții, pentru organizarea sărbătorilor de familie, vizionarea unui film preferat cu familia.

Această cameră are în majoritatea cazurilor uși, uși, ferestre. Deseori are o perspectivă spartă: poate avea pervazuri, partiții, nișe, coloane, panouri. Toate acestea sunt luate în considerare atunci când efectuați decorarea și amplasarea mobilierului: este important să umpleți spațiul cu lucruri elegante și la modă, acordând atenție atmosferei confortului casnic.

Aceasta este de obicei o cameră cu tavane înalte și ferestre mari, care în unele cazuri sunt panoramice. Mai puțin frecvent, o caracteristică a halei este prezența unei zone de golf, care delimitează spațiul în zone funcționale separate. Fereastra de ferestre este avantajul unei astfel de încăperi, în timp ce curbura zidurilor, ușile înguste și suprafața utilă limitată sunt dezavantaje ale camerei de zi. Ele fac camera inconfundabila, dar cu o abordare pricepută la alegerea materialelor va fi invizibilă.

În ceea ce privește ferestrele, ele pot fi situate pe pereții paralele, adiacente ale halei sau pe o parte a planului. Este important să creați o atmosferă confortabilă pentru fiecare membru al familiei care este în sală să fie plăcut tuturor.

Datorită celor două ferestre, camera de zi pare spațioasă și este mai ușor să se împartă în zone funcționale separate, în ciuda faptului că este pătrată, dreptunghiulară sau înclinată. Adesea pentru compoziția iluminatului este suficient un candelabru central, cu lumina în cameră va fi suficientă pentru fiecare colț.

Cu toate acestea, este vorba de ferestrele care pot provoca pescari, deci trebuie să aveți grijă de izolarea lor. Ele pot fi aceleași sau diferite în dimensiune. Datorită acestora, consumul de materiale pentru placarea pereților va fi semnificativ mai mic, ceea ce va economisi bugetul familiei și va efectua tratarea suprafețelor de lucru cu reziduuri minime.

Principii de bază

Elaborarea unei compoziții interioare a spațiului de living cu două ferestre are mai multe reguli cheie, este important:

 • selectați paleta de culori a nuanțelor dominante și combinația corectă a acestora, fără a ascunde intensitatea luminii disponibile;
 • alegeți un stil de design care să corespundă preferințelor de temperament și gust ale gospodăriei, fără a întinde ochii cu o abundență de luminozitate și varietate;
 • alege materiale ușoare pentru finisarea ferestrelor care nu limitează spațiul din hol, nu creează un sentiment de greutate a situației;
 • utilizarea în crearea situației materiilor prime inerente unui anumit stil de design, nu supra-saturarea interiorului cu o mulțime de accesorii și detalii mici;
 • să nu permită amestecarea a două stiluri în același spațiu, ceea ce poate distruge orice idee a situației și poate provoca iritarea cu aspectul general al camerei de zi;
 • alegeți dimensiunea mobilierului, în funcție de mărimea și caracteristicile camerei, eliminând senzația de dezordine, lăsând loc pentru libera circulație.

Nu trebuie să uităm de caracterul practic: camera de zi este un loc cu o cruce mare, distribuția culorilor în materialele și mobilierul folosit ar trebui să fie astfel încât elementele mobilei să fie mai puțin murdare. Este logic să combinați tonul situației, să cumpărați produse care necesită cea mai simplă îngrijire.

Una dintre condițiile pentru o abordare armonioasă și pricepută a creării unui interior elegant, cu două ferestre, este utilizarea de învelitoare, capace și covoare detașabile în decorarea camerei. În plus față de funcția decorativă, economisesc mobilierul și podelele de la expunerea la lumina soarelui.

Această tehnică decorează spațiul camerei, o face confortabilă și primitoare, schimbând percepția estetică a halei spre bine.

Culori și printuri

În conformitate cu regulile de combinații de culori atunci când se creează orice interior, este obișnuit să se utilizeze nu mai mult de 4 nuante. Dintre acestea, cel dominant este 1. Ca regulă, este o placare de perete care stabilește fundalul pentru aspectul general al camerei și compară toate elementele de mobilier unul cu celălalt în culoare.

Pereții camerei erau frumoși, eleganți, fără a fi supărați de abundența varietății și strălucirii imaginii, putem lua ca bază câteva metode moderne de confruntare:

 • Este important să se utilizeze materiale cu aspect redus în nuanțe calme, luminoase și moi (prioritatea este nețesută, textil, vinil, lichid și fibră de sticlă);
 • este mai bine să combinați tapetul unul cu celălalt, să alegeți soiuri pereche cu același fundal sau alte materiale (laminat, țiglă, cărămidă, piatră, tencuială, stuc): aceasta va adăuga individualitate interiorului camerei de zi;
 • cele mai bune culori ale interiorului sunt tonurile crem, bej, maro, auriu, chihlimbar și alb, dacă există mult spațiu, puteți decora interiorul cu ciocolată, menta, nuanță de coral;
 • alegerea nuanțelor respectă regula expresivității: tonurile luminoase ale paletei arată mai strălucitoare dacă sunt accentuate cu atingeri finale întunecate în cantități moderate;
 • în alegerea bucătăriilor desenate, temele abstracte și erotica sunt inacceptabile: camera de zi este un loc comun, imprimarea trebuie să corespundă scopului;
 • Cele mai bune soluții pentru decor sunt opțiunile embosate: în acest fel puteți da statutul decorului, setați starea de spirit potrivită, indiciu la nobilimea proprietarilor casei.

Cele mai bune modele pe pereți, potrivite în proiectarea camerelor de locuit de diferite stiluri, sunt o bandă verticală de dimensiuni medii cu relief, monograme pe ton moale, dantele și motive florale, ramuri, precum și culori simple, în cazul în care zidurile accentuate sunt decorate cu picturi murale aparente sau acoperite cu panouri sau laminate. Abundența varietății, designul zidurilor cu tapet în puncte polka, o cușcă sau un covor este inacceptabil: aceste imagini se plictisesc repede, ele creează o răsplată în ochi.

Dacă doriți să subliniați peretele, este mai bine să o faceți lângă zona de mobilier sau sistemul video.

7 fotografie

mobilier

În conformitate cu regulile de ton bun, elementul cheie al livingului cu două ferestre este un set de mobilier pentru zona de oaspeți. Aceasta este în mod necesar o canapea și o masă de cafea. Dacă există o mulțime de spațiu în cameră, setul minim ar trebui înlocuit cu un ansamblu de lux: puteți decora zona de recepție cu o canapea de colț mare, modulară, adăugând o pereche de scaune, o masă de cafea,două accesorii atașate pentru lămpi de masă, care astăzi sunt centrul de stilistică.

Pentru a avea o atmosferă bună, puteți pune un mic decorativ pe blat.

Dacă există un spațiu mic, de exemplu, aceasta este o sală de 18-25 de metri pătrați. m, merită să aveți grijă ca mobilierul instalat să fie compact: va fi suficient spațiu pentru toată lumea, iar camera nu va părea aglomerată. Mobilierul din camera de zi poate fi eclectic, dar selectat cu pricepere. Pentru a nu arăta separat, este important să folosiți tehnicile de combinare a culorilor, selectând fiecare piesă de mobilier în nuanțele unei palete de culori care echivă între ele.

Prioritatea este lemnul natural, sticla armată este potrivită pentru masă: modelele de sticlă cu suprafețe pictate aduc ușoare și aerisite în interiorul sălii. Merită să acordați atenție tapițeriei din metal și a mobilierului scump.

stil

Puteți decora camera de zi cu două ferestre în aproape orice stil de design. Aici sunt adecvate stilurile moderne, clasice și etnice. Alegerea direcției depinde de preferințele majorității gospodăriilor.Adesea, aceste camere sunt decorate în stilul palatului, decorând camera cu elemente de antichitate, un candelabru masiv cu cristal și lumanari și decorând interiorul cu elemente de aurire și forjare sub bronz. Este inerent în direcțiile clasice, care includ stilul clasic, clasic, neoclasic și italian.

Designul modern al spațiului de living salută accentul pus pe funcționalitate.: Materialele practice și ușoare de mobilier și decorațiuni sunt de înaltă valoare, metalul, sticla și produsele din fibre sunt în centrul atenției. Tapițeria pentru mobilier trebuie să fie ușor de întreținut, rezistentă la abraziune și deteriorare mecanică. O atenție deosebită este acordată elementelor metalice ale decorului sau corpului de mobilier, care este perfect combinată cu echipamente audio și video moderne, decorarea iluminatului central și suplimentar.

În ceea ce privește zonele etnice de proiectare, în cea mai mare parte acestea sunt adecvate în cazul în care nu există copii mici: acest stil este specific și poate schimba starea de spirit a camerei nu pentru mai bine. Deși, de exemplu, stilul scandinav este destul de acceptabil pentru decorarea unei camere speciale la domiciliu.

În plus față de tendințele de design clasic, soluțiile cele mai de succes și populare pentru o compoziție interioară de cameră de zi cu două ferestre sunt:

 • Art Nouveau;
 • minimalismul;
 • art deco;
 • Bauhaus;
 • Biedermeier;
 • bionica;
 • brutalism;
 • grunge;
 • loft;
 • stilul industrial.

În fiecare dintre ele, există diferite metode de aranjare a mobilierului, împărțirea unei încăperi în zone, joc în jurul cu caracteristicile spațiului și locația ferestrelor. Cea mai bună soluție interioară în diferite stiluri este aranjarea ferestrelor pe laturile adiacente: astfel de încăperi sunt întotdeauna inundate de lumina soarelui.

Ideile creative până la tratamentul brut al pereților (de exemplu, cărămizi sau zidărie) sunt relevante aici.

7 fotografie

Sfaturi pentru stilisti

Pentru a proiecta o cameră de zi cu două ferestre a fost armonioasă și elegantă, puteți observa câteva recomandări ale designerilor cu experiență:

 • Într-o cameră de zi mică sau îngustă, este logic să adăugați oglinzi pe fațadele dulapului sau a peretelui: aceasta va face camera să pară mai mare. Pentru ca acestea să reflecte lumina naturală, este mai bine să le aranjăm în fața ferestrelor. Nu sunt incluse nuanțe închise și plafoane de tavane pe mai multe niveluri: sunt preferate tipurile de suprafețe lucioase care sporesc spațiul.
 • Într-o cameră mică de 17-18 metri pătrați. m cu ferestre mici ar trebui să fie completate cu iluminare centrală sub formă de pereți de perete, lămpi de masă cu lămpi de pardoseală sau lămpi cu diodă punct situată în locurile potrivite ale unor zone funcționale individuale și iluminând rafturile rafturilor, spațiului pentru oaspeți sau o zonă de luat masa. Aici, nuanțele ar trebui să fie luminoase și calme: așa puteți să crească vizual zona și să o salvați de senzația de limitare.
 • Alegerea unui model de decorare a peretelui, acordați atenție dimensiunilor sale: o imagine mare este potrivită într-o cameră spațioasă de apartament cu un metru de 40 de metri pătrați. m. Scoateți din lista de selecție o bandă mare cu linii contrastante luminoase: este mai bine să folosiți textura reliefului acoperirilor monocromatice decât să zdrobiți pereții în încercarea de a crește înălțimea lor vizibilă.
 • Pentru ca fiecare piesă de mobilier să fie expresivă, luați în considerare regula spațiului: cu cât este mai mic, cu atât mai mic este numărul de accesorii și elemente decorative. Dacă, de exemplu, zona sala este mică, abundența add-on-urilor va părea un dezastru, chiar dacă fiecare accesoriu este scump și frumos.
7 fotografie

Exemple frumoase

Pentru a înțelege cum să furnizezi o cameră de interior frumoasă într-un apartament sau într-o casă de țară, puteți să consultați exemple de designeri cu experiență:

 • Cu un minim de spațiu, puteți amenaja o zonă de oaspeți gri-bej în colț, decorându-l cu o canapea mică de colț, fotoliu, masă rotundă, care completează mobilierul cu verde viu, iluminare suplimentară și ferestre albe.
 • Într-o cameră cu ferestre mici se poate alege baza albă și neagră, alegând albul pentru tavan, pereți, ferestre, jaluzele, mobilier și o lampă de birou, diversificând abundența de pete luminoase cu nuanțe negre de covor, aruncați perne și adăugând la culorile interioare stricte turcoaz maro culoare.
 • Puteți folosi nisipul cald și vopseaua brun-purpurizantă: peretele echipamentului video poate fi decorat cu tapet contrastanțial cu trecerea la tavan, alegerea imaginii de fundal cu un model de plantă, înmuierea contrastului luminos cu un fundal nisipos simplu, încorporând-o în culoarea tavanului, tapet texturat, tapițerie albită . Tavanul figurat poate fi decorat cu spoturi, care susțin iluminatul cu pereți de perete.
9 fotografie

Veți afla mai multe despre cum să decorați camera de zi cu două ferestre frumos în următorul video.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință.Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor