Cum de a face camera de zi în turcoaz?

 Cum de a face camera de zi în turcoaz?

Cu culoarea potrivită, puteți seta starea de spirit pentru orice cameră. Alegerea culorii potrivite pentru decorarea camerei de zi nu este o sarcină ușoară, deoarece oaspeții sunt adesea primiți în această cameră. Un interior ideal ar trebui să fie plăcut nu numai gospodăriilor, ci și tuturor celor care vin să-i viziteze. A trăi în culori turcoaz poate fi o soluție excelentă dacă doriți să aduceți la viață un interior modern, să-l faceți memorabil și atractiv.

Caracteristici color

Alegerea turcoazului pentru decorarea camerei de zi este considerată foarte reușită, deoarece toate nuanțele sale sunt liniștitoare.Aceștia pot să scadă depresia și să restabilească starea de spirit veselă.

Unele dintre nuanțele turcoaz amintesc de marea și de odihnă, oferindu-le celorlalți un sentiment de calm și liniște, fără a ieși acasă. Potrivit multor experți, această culoare este o sursă de energie.

Deoarece paleta de turcoaz este destul de extinsă, asigurați-vă că acordați atenție celor mai populare nuanțe:

  • Cer albastru Această umbră vă va energiza cu siguranță toată ziua. Dar nu fiți zeloși cu culori foarte bogate, dacă sufrageria nu este suficientă pentru lumină. Mulți designeri și decoratori recomandă utilizarea albastru deschis ca o culoare suplimentară. În această culoare, puteți alege în mod sigur textilele. Diferite tipuri de perne, covoare și alte accesorii care pot fi un plus extraordinar pentru camera de zi într-un stil nautic. Nuantele cerului vor ajuta camera să fie mai spațioasă și proaspătă, va fi frumos să fii absolut totul.
  • Albastru combinat cu albastru. Un astfel de tandem de flori este considerat o minte liniștitoare. În camera de zi, în care predomină astfel de nuanțe, pacea va predomina.Mulți experți recomandă alegerea mobilierului în astfel de culori și diverse materiale textile. Cu toate acestea, în cazul în care nuanțele de albastru sunt foarte luminoase și saturate, este mai bine să nu fie zelos cu ei, astfel încât să nu facă camera sumbre.
  • Verde albastru Considerat foarte popular pentru alegere. Cu această combinație, puteți obține cea mai neobișnuită culoare, cele mai căutate sunt considerate piese verde-albastre de mobilier cu strălucire de perle. Nu este neobișnuit că în astfel de culori puteți alege imagini de fundal foarte frumoase. În plus, aceste culori sunt perfect combinate nu numai cu nuanțe însorite, lămâi și galbene, ci și cu gri și argint. Designul livingului în astfel de culori și nuanțe este ideal pentru indivizii creativi și curajoși care caută inspirație nu numai în viața de zi cu zi, ci și în mediul acasă.
Albastru verde
Albastru combinat cu albastru

Turcoazul poate fi numit universal deoarece este ideal pentru persoanele de toate vârstele. În multe țări străine, această culoare are semnificații simbolice, marcând generozitatea, dragostea și bunăstarea în casă.

Alegeți o culoare turcoaz și nuanțele sale pentru a decora camera de zi, probabil că nu veți pierde.

Cum de a combina culorile?

Turcoazul merge bine cu culori albe, lapte, bej și auriu. Cu ajutorul combinațiilor de nuanțe selectate cu îndemânare, este posibil să se elaboreze nu numai o sală spațioasă într-o casă privată, ci și o cameră de zi mică într-un apartament.

Acordând o atenție deosebită combinației de culori, nu uitați că turcoazul poate fi atât o culoare primară, cât și una suplimentară. Dacă sunteți o persoană creativă, atunci eliberați-vă imaginația și nu vă fie frică să experimentați.

Pentru a crea un efect marin, încercați să alegeți nu nuanțe de acid turcoaz, ci mai naturale și mai silențioase. De asemenea, nu va rău va arata si tapet în astfel de culori, care va fi situat în mare.

În interioarele moderne, textilele turcoaz sunt adesea combinate cu flori roșii și roșii în interior. Astfel de combinații sunt foarte neobișnuite, dar dacă vă gândiți la un design la cel mai mic detaliu, acesta va fi foarte atractiv.

Turcoazul este de asemenea bun cu flori galbene și de măslini. Sunt deosebit de avantajoase, astfel de combinații se văd în interiorul clasic și nobil scump.

De asemenea, experții recomandă să se acorde atenție combinației profitabile de roz cu turcoaz, aur, argint și portocaliu.

stil

Turcoazul este culoarea care va arăta întotdeauna elegantă și la modă. Din an în an devine mai popular și mai solicitant, deoarece cu ajutorul său se pot diversifica nu numai interioarele moderne, ci și cele clasice.

Turcoazul va fi benefic pentru a reflecta nobilimea stilurilor clasice, cum ar fi barocul, imperiul sau Art Deco. Ca accesorii și piese separate, turcoazul este foarte copleșit de profit în stilurile loft, techno și fuziune.

pod
baroc
fuziune

Stilul scandinav îi place în mod deosebit turcoaz, gri, argint și alte culori. În sine, acest stil este un pic rece, astfel încât pentru "revitalizarea" ei foarte des folosesc mobilier contrastanțial, cu toate acestea, culorile principale sunt gri, albastru în toate nuanțele și alb.

Stilul retro culoare turcoaz este cel mai adesea folosit în mobilier tapițerie. Adesea, atunci când în nuanțe de turcoaz puteți găsi perdele neobișnuite și covoare.

În stiluri etnice africane și diverse turcoaz este de asemenea folosit foarte des, dar nu în forma sa pură, ci în detaliu.În culoarea turcoaz pot fi făcute din perne variate, accesorii nu foarte luminos, vaze și alte elemente decorative care sunt utilizate în interiorul acestui stil.

Stilul retro
Stilul scandinav
Stilul etnic

Suprafețe turcoaz

Când oamenii se gândesc să decoreze camera de zi în nuanțe de turcoaz, primul lucru care vine în minte este de a alege tapet de culoare marină. Pe de o parte, acest lucru este adevărat, pentru că în acest fel culoarea turcoaz poate fi descoperită în toată gloria sa.

Cu cât camera este mai mică, cu atât mai strălucitoare este umbra turcoazului ca acoperire de perete.

Culorile luminoase ale mării nu vor strica chiar și cea mai spațioasă cameră de zi. Se recomandă diluarea culorii principale a pereților cu diverse accesorii de perete, lămpi și picturi. Turcoazul perete-mama-de-perla cu plafon alb suspendat va arata foarte benefic.

Dacă există nișe în cameră, ele pot fi aranjate într-o altă culoare, care va fi combinată în mod avantajos cu turcoaz. Astfel, veți evita monotonia excesivă în interior.

Atunci când alegeți un tapet turcoaz cu imagini, fiți atenți Uneori, pentru camera de zi este cel mai bine să alegeți tapet simplu sau dungi.

În ceea ce privește podele, atunci ar trebui să acordați prioritate parchetului sau laminatului în lapte natural și nuanțe maro. Bejurile și nuanțele de lemn de nisip sunt întotdeauna benefice, combinate cu tonuri de mare. Dacă alegeți covor, nu uitați că este mult mai dificil de a avea grijă de el decât de alte pardoseli. Cu toate acestea, este întotdeauna potrivit în camerele de zi.

mobilier

Dacă nu există mult spațiu în sufragerie, încercați să obțineți mobilier compact care va fi combinat în mod avantajos cu pereți turcoaz. Asigurați-vă că acordați atenție canapelelor, realizate în mai multe culori, dintre care unul poate fi alb și celălalt albastru. Astfel de mobilier poate completa perfect interiorul în culori turcoaz.

Mese de cafea mici pot fi făcute din plastic, lemn sau sticlă. Acestea din urmă sunt cele mai preferate, deoarece sticla creează o senzație mai aerisită și nu pare prea greoaie.

Pentru a accentua vitalitatea camerei, ar trebui să acordați atenție mobilierului mai strălucitor.De asemenea, o opțiune bună poate fi o canapea din răchită și fotolii, care umple cu ușurință camera cu confort și caldura mării de vară.

Dacă nu sunteți sigur că alegerea mobilierului și accesoriilor potrivite este la îndemână și că puteți strica întregul interior, cel mai bine este să folosiți serviciile profesioniștilor care vor aduce cu siguranță cele mai interesante idei și preferințe.

Decor, lumină și accesorii

Cu ajutorul unor accesorii selectate în mod corespunzător, puteți face orice interior interior mai complet.

În ceea ce privește camera de zi, puteți plasa următoarele articole:

  • Vase de sticlă cu flori proaspete și artificiale, cum ar fi lalele. De asemenea, potriviți toate plantele verzi în ghivece care vor fi perfect combinate cu culoarea turcoazului de pe pereți.
  • Dacă camera are un șemineu, atunci puteți închide o imagine de familie sau o oglindă deasupra acesteia. Și pe raftul șemineului puteți amplasa mici figurine și lumanari. Principalul lucru - nu uitați de siguranța la incendiu.
  • Pe masa de cafea puteți plasa o mică vază cu pietre, scoici sau flori. Pentru a finaliza stilul nautic pe perete, puteți așeza o ancoră decorativă sau un volan.
  • Accenturile mici pot fi plasate cu iluminare artificială suplimentară pe tavan și în nișe, dacă există. Și ca o iluminare centrală ar trebui să alegi un candelabru. Cristalul și sticla se armonizează foarte bine cu culorile albastre și turcoaz.

Turcoazul nu poate fi numit masculin sau feminin, cu toate acestea, dacă vorbim despre proiectarea unui apartament pentru o persoană tânără, culorile marii din camera de zi pot fi diluate cu nuanțe de ciocolată și chiar negre.

Apartamentul "feminin" necesită, de asemenea, nuanțe ușor diferite, de exemplu lapte, roz și alte pastelate. Nicio excepție și utilizarea de violet palid în combinație cu turcoaz.

Pentru a crea un interior decent în casa sau în apartamentul dvs., ar trebui să vă uitați la proiectele reale care folosesc nuanțe de turcoaz. Astfel, veți dezvolta o imagine mai completă a ceea ce trebuie să acordați atenție atunci când creați un astfel de interior și, de asemenea, puteți decide dacă designul vă va potrivi în astfel de nuanțe sau nu.

Cum să aranjați camera de zi în culori turcoaz, veți vedea în următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor