Idei elegant de design interior de zi în stilul "mansarda"

Unul dintre cele mai comune și moderne stiluri de design interior este "mansarda". Poate fi folosit pentru aranjarea unor apartamente, garsoniere, livinguri, cafenele, restaurante, baruri. Abilitatea de a combina elemente neobișnuite de decor cu lucruri familiare face ca acest stil cu adevărat original și versatil.

Caracteristici speciale

Aspectul designului mansardei a fost asociat cu eliberarea teritoriilor vaste ale fostelor fabrici și a spațiilor de producție. După ce au mutat companii în afara orașelor, zonele goale au trebuit să fie cumva amenajate. Anterior, acest design a fost folosit numai în locuri publice, apoi a fost ales de reprezentanți ai profesiilor creative.

Treptat, "loft" a început să fie folosit pentru îmbunătățirea apartamentelor obișnuite, în principal studiouri, în cazul în care o mulțime de spațiu liber.Acum, acest design poate fi găsit în birouri mici, camere de zi, birouri.

O caracteristică distinctivă a spațiului de proiectare este dorința de a crea un mediu similar spațiului industrial. În același timp, ar trebui să fie frumos, confortabil confortabil.

Această combinație neobișnuită este posibilă datorită prezenței unor elemente caracteristice:

 • Zonele deschise care sunt create prin combinarea unei sufragerii cu o sală sau bucătărie. În același timp, nu există nici o partiție. Este permisă delimitarea teritoriilor în detrimentul obiectelor interioare sau specificul situației unei anumite zone;
 • Tavane maxime înalte;
 • Panoramic ferestre sau, dimpotrivă, foarte mici, ca în subsol;
 • Concentrarea mobilierului în centrul camerei;
 • Prezența unor suprafețe din cărămidă, acoperite cu fire, țevi.

Apartamentele obișnuite nu au zone mari sau ferestre panoramice, dar aici puteți crea un design unic. Plasarea corectă a mobilierului, prezența elementelor folosite în designul industrial, vă permit să vă plimbați într-o atmosferă de confort, confort, originalitate creativă.

La baza designului interior al camerei de zi, de exemplu, o suprafață de 20 de metri pătrați, este ideea de a crea confortul casei într-un cadru non-standard.O atenție deosebită este acordată funcționalității camerei, abilității de a schimba ceva în orice moment, fără a distruge astfel "imaginea" generală. Prin urmare, de multe ori pune mobilier pe roți. În stilul "mansardei" nu există reguli sau restricții stricte, care să permită libertatea de a întruchipa ideile cele mai îndrăznețe.

O caracteristică caracteristică este combinația de mobilier modern și de modă veche. Antichitățile nu sunt excluse. Mobilierul poate fi fabricat din diverse materiale, cum ar fi piele, lemn, metal. O condiție este monotonia suprafețelor.

Pentru a mări spațiul este mai bine pentru a limita elementele cele mai necesare, o cantitate mică de decor sub formă de picturi moderne paleta monocrome, corpuri de iluminat din metal, jaluzele. Schema de culori ar trebui să conțină mai multe culori deschise.

În proiectarea unui living mic, o atenție deosebită se acordă acoperirii de suprafață, decorării. Aderând la caracteristicile stilului "loft", puteți obține un rezultat care depășește toate așteptările, chiar și cele mai sălbatice.

În ciuda faptului că tipul industrial de design este utilizat mai des în spații mari, designul corect vă permite să creați mediul potrivit în aproape orice teritoriu.

decorare

Înainte de a încorpora un design de tip industrial într-o cameră de zi mică, trebuie să planificați cu atenție totul. Este mai important să lăsați multe suprafețe în forma lor originală, ușor de nivelare și să le acoperiți cu un lac special. Această metodă de procesare este utilizată pentru tavane, pereți și podele.

Stilul clasic de "loft" este de a crea impresia de reparare incompletă. Cu cât este mai realist crăpăturile, abraziunile, inegalitățile, cu atât este mai eficientă imaginea camerei.

Pentru finisarea materialelor ieftine. Acestea necesită un număr relativ mic, ceea ce face posibilă integrarea în cadrul chiar a proiectului bugetar propriu-zis. Există un minimalism clar în totul. Cu toate acestea, acest lucru nu face ca designul industrial să fie oarecum defect. Dimpotrivă, datorită prezenței obiectelor originale, se creează o atmosferă de libertate, creativitate și confort.

Unul dintre atributele frecvente ale designului este scara. Dacă înălțimea camerei permite, atunci este făcută reală. Cu toate acestea, camerele de zi nu au spațiu atât de mare. În acest caz, scara este imitată. Este făcută într-o formă neobișnuită, cu elemente de culori vintage, ascuțite sau elemente simple geometrice.

pereți

Pentru decorarea pereților sunt adesea folosite caramida. Astfel, este creat cel mai mare efect al "naturalității" camerei. Uneori, în special în încăperile mici, se așeză o mică parte a peretelui. Puteți utiliza materiale care imită zidăria sau tapetul cu un model de cărămidă. Schema de culori este aleasă individual, în funcție de suprafața acoperită de bagajele din cărămidă. Cu cât este mai mare suprafața care trebuie acoperită, cu atât tonul trebuie să fie mai luminos.

Unele zone pot fi pur și simplu vopsite cu vopsea. Pentru a face acest lucru, utilizați culori delicate, de exemplu, gri, maro, verde închis. Pentru a da originalitate, unele suprafețe sunt tratate cu culori strălucitoare, de exemplu albastru sau roșu închis.

Puteți aplica tencuiala. În acest caz, este necesar să se creeze elemente de ștergere, redistribuire. Cu toate acestea, ar trebui să observați un sentiment de măsură și echilibru în tot ceea ce se întâmplă. La urma urmei, crearea confortului casnic este la fel de importantă ca întruchiparea tuturor ideilor creative.

În unele cazuri, pereții sunt lăsați beton. Acestea sunt acoperite cu un lac special, care elimină efectele negative ale betonului.

Nu lipiți tapetul, dar este de dorit ca acestea să fie solide.

Uneori folosesc picturi în pereți sau fotografii. Pentru aceasta, este alocată o anumită secțiune a peretelui.

Alegerea unui strat depinde de compatibilitatea cu alte elemente ale decorului. Prin urmare, este foarte important să prezentăm rezultatul final și să înțelegem că acesta va fi cel mai confortabil pentru a trăi.

Paul

Lemnul este adesea folosit pentru a acoperi podeaua. Arată natural și revigorează mediul înconjurător. Pentru a salva stilul ales pe arbore, se fac locuri de ștergere și decolorare. Toate acestea sunt acoperite cu un lac special impermeabil.

Este permisă utilizarea acoperirilor moderne, cum ar fi parchetul, laminatul sau linoleumul.

Inițial arată ca o suprafață de beton, țiglă sau piatră. Poate o combinație de acoperiri diferite, care permite separarea unei zone de alta. De exemplu, pentru a separa bucătăria, podeaua poate fi făcută din țiglă, iar restul suprafeței lemnului.

Atunci când alegeți un material, ar trebui să fiți ghidați nu numai de culoare și relevanță pentru subiect, ci și de calitate. Un bun material natural va da eleganței întregii atmosfere, un sentiment de calm, confort de casă.

plafon

Se va acorda o atenție deosebită designului de tavan.La urma urmei, întreaga imagine a camerei depinde de aspectul ei. Există diferite opțiuni originale în stilul "loft", permițându-vă să vă creați o imagine unică.

Una dintre aceste opțiuni este prezența țevilor metalice, a grinzilor, a elementelor de comunicare care pot fi ținute atât orizontal în jurul perimetrului tavanului, cât și pe verticală. Dacă erau în forma lor originală, adică înainte de reparare, atunci pot fi lăsate ca atare. Țevile pot fi opțional vopsite în alb, gri sau negru. În absența unor astfel de elemente, ele sunt imitate din gips carton.

Barele mari de lemn aranjate în rânduri de-a lungul tavanului creează o atmosferă specială inerentă spațiilor industriale. Dimensiunile grinzilor pot fi diferite. Totul depinde de zona camerei. Cu cât suprafața este mai mare, cu atât sunt mai multe detalii. Barele, precum și vopselele de podea și crearea artificială a locurilor de uzură.

Cablarea văzută pe suprafața sârmei, conductele de ventilație, orice fitinguri accentuează perfect stilul de design industrial. Prin urmare, ele nu sunt niciodată mascate, ci rămase ca atare. În absența acestor elemente, le puteți crea, de asemenea, utilizând fire de gips-carton sau jucării. Totuși, trebuie amintit că totul ar trebui să pară foarte natural.

În cazul în care camera de zi are dimensiuni mici care nu permit "swinging", apoi pentru a crea imaginea dorită, plafonul poate fi făcut monofonic și vopsit cu vopsea. Pentru a face acest lucru, utilizați culoarea albă, deoarece crește în mod semnificativ înălțimea camerei.

Plafonul poate fi realizat, de asemenea, complet din lemn și vernisat. Acest lucru ajută la crearea unei imagini a unei încăperi la mansardă, care se referă, de asemenea, la "mansardă".

Pentru un tip industrial de design, există o cantitate mare de lumină. Acest lucru se realizează prin ferestre mari sau prin iluminare artificială. Cel mai mare număr de corpuri de iluminat este suspendat din tavan. Pentru a face acest lucru, utilizați becuri simple simple cu geometrie geometrică sau becuri obișnuite, suspendate pe fire. Dacă înălțimea tavanului permite, candelabrele cu forme simple sunt atârnate.

Un rol important în iluminat îl are gama de culori aleasă, precum și decorul. Lipsa perdelelor este una din trăsăturile principale ale imaginii moderne.

Culori și decor

Etapa finală a formării unei imagini elegante în spiritul industrial poate fi atribuită alegerii culorilor și decorului.O caracteristică a "mansardei" este considerată combinația de elemente incompatibile și, astfel, crearea unei atmosfere unice de confort și noutate.

Ca decor, puteți folosi orice obiecte neobișnuite de orice dată:

 • leagăn, scaun leagăn sau hamac mic;
 • Jocuri de masă;
 • poze de moda, posturi;
 • podele sub formă de piei de animale;
 • graffiti;
 • porțelan figurine;
 • postere;
 • cufere;
 • ceasuri antique;
 • În interior există adesea un șemineu. Există modele de diferite forme și dimensiuni, care permit să se potrivească chiar și în dimensiunile mici ale sufrageriei;
 • Tehnologia modernă poate fi combinată cu vechiul jucător;
 • orice articole fabricate manual;
 • Searchlight;
 • copaci vii;
 • articole individuale de vehicule.

Ca materiale pentru acoperirea suprafețelor alegeți piele, suede, pâslă, cașmir sau blană.

Alegerea culorilor este limitată numai de preferințele personale. Nu există restricții aici. Cu toate acestea, în aproape toate cazurile se folosesc nuanțe metalice și cărămidă. Și cărămida poate fi roșie, albă sau gri. Aceste culori sunt principala carte de vizită a designului mansardei.În plus față de aceste nuanțe, sunt folosite tonuri violete, albastru închis, roșu, argint, nisip, visiniu.

Atât înregistrarea monofonică, cât și o combinație a unui set de diferite flori și nuanțe sunt binevenite.

Posibilitatea de a combina diferite obiecte și imagini vă permite să creați un interior unic pentru aproape orice gust. O astfel de cameră se va bucura în mod constant, va uimi cu confortul, confortul și noutatea.

Exemple frumoase în interior

Proiectați un living mic în stilul "loft" - o sarcină dificilă, dar interesantă. Datorită anumitor obiecte din design sau decor, puteți crea o imagine foarte frumoasă și confortabilă.

Deci, folosirea cărămizilor în combinație cu graffiti și grinzi de lemn pe tavan este punctul culminant al designului camerei de zi. Adăugarea la imaginea becurilor mici și a unui candelabru simplu în formă geometrică face ca interiorul să fie concis.

Următorul exemplu al unui design de cameră mică preferă zidăria. Dar, astfel încât dimensiunile camerei nu par vizibil mici, se folosesc culori deschise. Designul laconic oferă iluminare necomplicată pe tavan."Cartea de vizită" a acestei imagini este o canapea mare, plante acasă și o masă modernă de designer.

În exemplul următor, a fost creat un stil unic datorită cărămizii din cărămizi de diferite culori. Designer candelabru și un ceas uriaș dau mister. Canapele din piele și sculptura completează concis imaginea concepută.

Următorul exemplu de design este interesant, deoarece spiritul industrial a fost creat într-o cameră foarte mică. Datorită culorii albe, grinzile din lemn pe tavan și picturile moderne de pe perete au format imaginea dorită. În plus față de acestea sunt becurile suspendate pe fire.

În acest exemplu, se poate observa un candelabru neobișnuit și un șemineu din fontă situat în centrul camerei. O canapea spațioasă și o masă de designer sunt combinate ideal cu celelalte elemente ale decorului.

Acest design se concentrează asupra zidăriei și picturilor. Fereastra panoramică permite utilizarea nuanțelor întunecate. În general, minimalismul poate fi urmărit peste tot, ceea ce creează mai mult spațiu și lumină.

Cum de a crea un interior în stilul "loft", vedeți următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor