Camera de zi în stil Provence: exemple de design

În zilele noastre, consumatorii își pot proiecta casele în orice mod. Acest lucru poate fi cât mai simplu posibil, precum și un ansamblu foarte original. Astăzi, unul dintre cele mai populare este un stil ca Provence. O astfel de cerere este ușor de explicat prin eleganța și culorile pastelate plăcute. Să examinăm în detaliu modul în care puteți aranja camera de zi în această direcție stilistică.

Caracteristici speciale

Fiecare persoană visează că locuința sa este cât se poate de ospitalieră și armonioasă. Pentru a face acest lucru, consultați stilul adecvat al designului său. Una dintre cele mai importante camere ale unei case sau apartamente private este camera de zi. Unii designeri îl numesc "cartea de vizită" a casei, așa că ar trebui să arate organic și elegant.

Din fericire, cumpărătorii moderni au totul pentru aceasta: o gamă imensă de mobilier sau finisaje și o listă lungă de stiluri atractive. Una dintre cele mai frumoase și memorabile este Provence. Principalele sale caracteristici distinctive sunt că întotdeauna creează o atmosferă confortabilă, caldă și confortabilă.

Camera de zi, amenajată în acest sens, are o caracteristică naturală și motive naturale unice. De regulă, astfel de interioare sunt lipsite de componente fanteziste și pompoase, precum și de elemente colorate ale stilului plin de farmec.

Provence are multe în comun cu un stil popular și bine cunoscut, cum ar fi clasicul sau țara. Acest lucru se datorează faptului că, în toate opțiunile enumerate, cel mai adesea se utilizează materiale naturale, deosebite de textura lor excelentă. Adesea, interioarele de mai sus sunt reumplete cu structuri nevopsite și chiar slab procesate, care au o nuanță naturală.

Designul delicat al livingului în stilul Provence este întotdeauna realizat în culori deschise la lumină redusă. Sharp contrastează într-un ansamblu pe care nu îl veți găsi, dar culorile pastelate și liniștitoare sunt observate aici în exces.De aceea, această direcție stilistică este mai aproape de clasici decât de stilul modern, în care paletele contrastante sunt soluții standard.

O altă caracteristică a stilului Provence este o imprimare florală discretă. Se observă pe tapițeria mobilierului, perdelelor, detaliilor textile decorative și chiar pe suprafețele mobilei. De regulă, compozițiile de floare provensală sunt realizate și în culori neutre și pastelate.

Într-un astfel de interior, puteți utiliza în siguranță mobilier în vârstă, ceea ce sugerează că Provence este un companion al unei astfel de tendințe ca vintage. Chiar și obiectele antice artificială în vârstă și stilizate au suprafețe de culori pastelate și delicate, ceea ce face ca designul lor să fie chiar mai interesant și mai memorabil.

Trăsătura distinctivă a stilului Provence include, de asemenea, necesitatea unui număr mare de decoruri adecvate. Acest lucru se aplică nu numai obiectelor țesute, pernelor, perdelelor și altor obiecte, dar și plantelor vii în vase de nuanțe corespunzătoare.

culoare

Camera de zi în stil provensal ar trebui să fie făcută în culori calme, pastelate și neutre.Nu trebuie să vă întoarceți la vopsele prea colorate, atrăgând prea multă atenție. În astfel de ansambluri, puteți utiliza obiecte cu înveliș mat și lucios.

Cel mai adesea, piesele de mobilier și fundalul principal al unei astfel de săli sunt realizate în culori bej, verde moale, turcoaz moale și albastru deschis. Scările prea întunecate și depresive ar trebui evitate, altfel interiorul va fi nearmonios și neospitalier.

În interiorul Provencal, este permisă utilizarea obiectelor de decor, a căror culoare repetă culorile arse la soare.

În stilul de cameră, Provence franceză va arăta organic astfel de culori, cum ar fi:

 • șofran;
 • ocru;
 • teracotă;
 • fistic;
 • piersic pal;
 • coral palid (cu moderatie).

materiale

Un living atractiv în stilul Provence va arăta foarte organic nu numai în apartament, ci și într-o cabană de țară sau în țară. În astfel de circumstanțe, cele mai bune piese de mobilier și materiale de finisare realizate din materii prime naturale.

Mai ales de remarcat sunt combinațiile Provence de neegalat, în care există mobilier din lemn masiv de înaltă calitate.În astfel de ansambluri se recomandă achiziționarea de modele care au o structură de lemn bine definită, care demonstrează noblețea și fiabilitatea unei canapele, fotolii, scaune sau mese.

În camera de zi, realizată în stilul Provence, puteți utiliza mobilier dintr-o varietate de lemn, astfel încât să puteți cumpăra nu numai un model scump din stejar solid sau fag, ci și o copie mai accesibilă de pin sau mesteacăn, care în țara noastră nu sunt prea scumpe.

Acest lucru este valabil și pentru podele. În interiorul Provencal, podelele sunt așezate perfect, prevăzute cu parchet sau laminat din lemn natural. Aceste straturi de acoperire sunt scumpe, astfel încât designerii se pot transforma în opțiuni mai puțin costisitoare care imită materialul natural. De asemenea, în aceste ansambluri delicate și atrăgătoare apar părți bune din ceramică, din sticlă și din materiale de înaltă calitate, dar ușoare, precum și din oțel forjat.

decorare

În stilul francez Provence ar trebui să se refere la decorarea corespunzătoare a podelei, pereților și tavanului. În caz contrar, interiorul poate părea mai puțin armonios și atractiv.

Paul

După cum sa menționat mai sus, efectuând repararea podelei în sala Provencal, se recomandă referirea la materiale de înaltă calitate și naturale. Acesta poate fi lemn natural, care este destul de scump.

Există multe alternative la acest material, precum și alte tipuri de acoperitoare de podea utilizate în interiorul Provencal:

 • parchet laminat;
 • podele;
 • pânză pufoasă (sau covoare decorative situate pe podeaua principală);
 • plăci din argilă arsă;
 • plăci ceramice (este de dorit ca acesta să aibă un aspect în vârstă).

Un alt material interesant folosit pentru a termina raftul în interiorul Provencal este o piatră masivă. Cu toate acestea, se recomandă să se aplice numai proprietarilor de case particulare și cabane, deoarece nu este foarte convenabil să se utilizeze astfel de materiale într-un apartament oraș. În loc de o piatră în aceste locuințe, merită folosită plăci (de exemplu, o umbra de teracotă adecvată).

Dacă alegeți o piesă de calitate ca o podea, atunci este mai bine să opriți alegerea opțiunilor de dimensiuni mari, ceea ce ar echivala cu culorile și mobilierul camerei.De regulă, în interiorul Provencei din centru există covoare confortabile cu modele florale invariabile. Schema de culori a acestui lucru ar trebui să fie, de asemenea, combinată cu celelalte palete din hol.

pereți

Pentru decorarea pereților în camera de zi provensală, este recomandat un tencuială de înaltă calitate. Se recomandă preferința compozițiilor de alb, crem sau bej.

Experții recomandă aplicarea tencuielii pe pereți astfel încât suprafața zidăriei să rămână vizibilă pe suprafața sa, mai ales dacă are o nuanță deschisă. Pereții zidăriți cu aspect competent în sala Provencal arată foarte elegant și elegant.

Nu este interzisă aplicarea în astfel de interioare și decorarea pereților cu tapet. Designerii recomandă să cumpărați pânze decorate cu amprente mici de flori și culori pastelate de bază. Desigur, ele nu acoperă neapărat absolut toți zidurile din cameră. Tablourile florale pot fi folosite ca materiale de accent și pot fi lipite doar la anumite etaje din hol. Cu toate acestea, trebuie spus că tapetul este încă o excepție de la regulă, deoarece stilul clasic provensal nu asigură o finisare similară a peretelui.

Este deosebit de elegant să fie, tăierea unei încăperi mici cu tapet floral. Un număr mare de astfel de amprente poate reduce vizibil spațiul și nu îl face mai confortabil.

Mulți oameni consideră că finisarea cu tencuială este destul de complexă. Dacă aveți o opinie similară, atunci ar trebui să vă îndreptați spre designul pereților cu panouri din lemn sau din lemn. Astfel de suprafete nu numai ca arata elegant si proaspat, dar va permit sa schimbati directia de culoare a ansamblului, deoarece acestea pot fi vopsite. Dar nu uitați că asemenea decorațiuni de perete realizează și o funcție decorativă în hol.

plafon

Plafonul interiorului provensal trebuie să fie luminos. Cu toate acestea, în astfel de cazuri, acoperirile par adesea prea plictisitoare și monotone. Pentru a le dilua usor, puteti folosi grinzi decorative. Cu toate acestea, ele pot fi accesate numai dacă există în tavan suficiente plafoane.

Pentru a instala piesele trebuie să fie abordate cât mai atent posibil și echilibrate. Se recomandă contactarea meșterilor profesioniști. Astăzi, atât grinzile întunecate cât și cele luminoase sunt în vânzare.Cel mai adesea, pe plan extern, acestea sunt cât mai aproape de materialele naturale și sunt mat sau lăcuit.

De asemenea, plafonul din camera de zi poate fi tăiat cu material mai ieftin - MDF. Merită să alegeți materiale embosate cu o textura atrăgătoare, repetând lemn natural. Experții nu recomandă cu fermitate referirea la designul plafonului cu elemente din PVC, chiar dacă acestea sunt aplicate pe o imprimare naturală din lemn. Acest lucru se datorează faptului că, de cele mai multe ori, pe astfel de suprafețe există o acoperire ușor lucioasă, care nu se potrivește deloc interiorului provensal.

mobilier

Într-un interior atrăgător provensal, mobilierul în stil antic arată în special organic și atractiv. Nu este un secret că obiectele de interior antice sunt destul de scumpe, iar lucrurile care sunt stocate în "podurile bunicii", de regulă, și-au pierdut mult funcția și atracția vizuală.

Din fericire, producătorii moderni produc multe colecții frumoase și colorate, în care puteți găsi piese de mobilier de înaltă calitate și armonioase, care sunt ideale pentru stilul provensal. În plus, multe suprafețe pot fi îmbătrânite cu propriile mâini.În camera de zi în stilul Provence va arăta un design bun cu fațadele mat. De regulă, ele arată un pic nepoliticos, dar nu devin mai puțin atractive datorită acestui fapt.

Într-o cameră de zi delicată în stilul Provence, de regulă, aveți următoarele mobilier:

 • cabinet TV din lemn;
 • sideboard cu uși de sticlă, prin care sunt vizibile statuete sau vase frumoase în stil retro / vintage;
 • colț moale (canapea și unul sau două scaune);
 • noptiere anexe (una sau două);
 • masă de cafea vizavi de colțul moale;
 • rafturi sau dulapuri de cărți (în unele interioare);
 • masă și scaune din lemn, dacă sala este combinată cu o zonă de luat masa;
 • coșuri de răchită (atât decorative, cât și funcționale);
 • cutiile vechi cu accesorii potrivite;
 • dulapuri de perete.

Detaliile forjate arată organic și atractiv în interiorul provensal. Ele pot fi prezente pe orice mobilier sau corpuri de iluminat (lămpi de podea, lămpi de masă sau sconturi). În ceea ce privește canapelele, în sufrageria provensală, cel mai adesea se pun modele compacte "pufoase" cu tapițerie florală țesută.Ele pot fi purtate, de asemenea, acoperă lumina textile din tesatura catifelată.

Nu ar trebui să aveți într-o cameră similară dulap modern. În schimb, este mai bine să utilizați dulapul bun vechi din lemn natural. De asemenea, vă puteți referi la un dulap spațios cu o suprafață îmbătrânită.

Nu este recomandat să se pună mobilier cu elemente vizibile din metal și sticlă în sala Provence, deoarece acestea sunt mai aproape de tendințele moderne, iar stilul rustic francez nu este potrivit pentru ele.

Soluții de proiectare

Astăzi, interioarele stilului Provence au devenit foarte populare, pentru că vă puteți relaxa și puteți avea o odihnă bună în ele. Acest lucru este deosebit de important în ritmul modern de viață, plin de stres. Acest efect se datorează faptului că astfel de interioare sunt umplute cu mobilier din materiale naturale texturate și se disting prin culori pastelate liniștitoare.

Decorul joacă un rol important în formarea interiorului provensal. Piesele selectate pot face interiorul complet și mai armonios. Designerii recomandă să se concentreze pe decorațiunile de perete.

De exemplu, pe unul dintre pereții liberi și goi va arăta ceasul bun (antic antic sau stilizat). De asemenea, puteți să închideți în cameră picturi frumoase cu peisaje pastelate sau aranjamente delicate de flori, fără de care stilul Provence este imposibil. Mulți proprietari obțin picturi frumoase pentru astfel de camere de locuit și folosesc mai multe oglinzi.

Oglinzile sunt atribute bune pentru expansiunea vizuală a spațiului. Această soluție este recomandată pentru a contacta proprietarii de spații compacte și mici.

În proiectarea ansamblului provensal ar trebui să se refere la motivele florale. Ele pot fi pe perne decorative, fețe de masă (dacă sunt prezente în cameră), șervețele decorative, perdele luminoase sau covoare.

Pentru a decora un living atractiv sunt perfecte:

 • vase ceramice alb sau pastel;
 • vase delicate cu diferite flori proaspete;
 • fotografii pe pereți și piedestaluri / mese (atât color, cât și monocrom și cu efect sepiatic);
 • covoare (cel mai adesea cu modele florale);
 • porțelan vintage (și modern) figurine;
 • ceai de porțelan cu cești mici;
 • Mobilier din fier forjat.

Opțiuni frumoase în interior

Stilul Provence este soluția perfectă pentru iubitorii vopselelor moi și discrete, precum și a materialelor naturale. Deci, pe fondul tapetului de lumină cu amprente abia vizibile va arăta armonios moale canapea albastră cu perne decorative casual. Decora spațiul de deasupra mobilierului cu un dulap învechit cu uși de sticlă, iar pe partea laterală, instalați un dulap luminoasă "decojit" cu lămpi de bronz. Completați interiorul cu un tavan din lemn, pardoseli cu gresie și lămpi înalte, cu nuanțe albe.

O canapea cremă pe picioarele din lemn este o opțiune excelentă pentru mobilierul tapițat pentru interiorul Provencal. Acesta poate fi plasat opus peretelui de accent cu tapet "floral". Podeaua dintr-o astfel de cameră de zi trebuie tăiată cu parchet ușor sau cu parchet laminat. Completați ansamblul cu o masă de cafea din lemn, covor de nisip, perne moi violete și plăci decorative pe pereți.

Într-o cameră cu pereți decorați cu panouri din lemn de zăpadă, o canapea cremă cu perne decorative din flori va arăta grozav.Spre el se află o masă de răchită întunecată și o pereche de scaune într-un design similar (puteți folosi și modele de răchită). Așezați o oglindă frumoasă cu un cadru decorativ în spatele canapelei și plasați un candelabru plafon ușor, cu patru lumini peste acest ansamblu.

În cazul în care înălțimea tavanelor și a zonei din cameră permite, atunci plafonul în ea poate fi decorat cu grinzi de lemn. De exemplu, design-urile frumoase de lumină vor arăta organic în sala Provencal cu pereți bej și pardoseli din țiglă moale. Plasați două canapele țesute și un scaun cu culori neutre în această cameră. Nu-i rău într-un interior similar se va arăta șemineul cu zăpadă albă, cu o bază internă de cărămidă. Este necesar să se dilueze vopselele ușoare cu perne decorative într-o bandă și pereți de pereți sub formă de coarne sau ramuri.

Camere de zi confortabile și atrăgătoare, în care decorarea peretelui combină mai multe culori. De exemplu, canapelele delicate textile cu dungi și o floare vor arăta grozav pe fundalul de acoperire cu dungi albe, verde și galben pal. În acest context, merită plasat un suport TV și mese atașate din lemn natural grosier.Completați interiorul cu covor verde, plante vii în vase și picturi perete compacte.

În camerele verde-moale, în stilul Provence vor arăta seturi de mobilier tapițat, cu scaune și canapele care au capace de flori. Ar trebui bătut cu mese de lemn alb, un șemineu și oglinzi pe pereți.

Modul în care camera de zi în stilul "Provence" din apartamentul lui Dmitri Nagiyev poate fi văzuți în următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor