Designul camerei de zi cu șemineu în stilul Provence

Provence - stil rustic din sudul Franței. Este dificil pentru locuitorii orașului să-și imagineze o lume fără agitație între pajiștile de floare inundate de soare.

Interiorul camerelor de zi în stil Provence este lumină, este un loc ideal pentru a vă relaxa după o zi de muncă grea.

Luați în considerare caracteristicile designului camerei de zi cu șemineu.

Caracteristici de stil

Provence presupune confort și simplitate, pretenția și decorarea scumpă sunt inacceptabile aici. Simplitatea acestui stil este nepoliticoasă, se pare rustică, dar în exterior se deosebește de direcția uscată a stilului minimalismului. Interiorul în stilul Provence permite o relaxare a spațiului, cu mobilier, decorații și materiale textile florale pastelate. Uneori, Provence este confuză cu direcția țării, care a absorbit elementele provinciale din multe țări ale lumii.Acestea au o temă rurală comună, dar Provence este un câmp de flori de nuanțe de calm și lumină, stilul preferând halftonele la o anumită culoare.

Interiorul camerei de zi în stilul Provence întruchipează lumina și pacea. Șemineul din camera de zi poate fi electronic sau decorativ. Acesta va adăuga spațiului un sentiment de confort la domiciliu. Incendiul live ar deveni un accent mai luminos al interiorului, dar numai proprietarii de vile și case particulare își pot permite acest lucru.

Pentru a crea o Provence interioară, trebuie să înțelegeți caracteristicile sale:

 • Simplitatea este sensul stilului. Întreaga situație este simplă, merită folosită mobilier și accesorii frumoase.
 • Mobila ar trebui să fie antic sau în vârstă artificială.
 • Șemineul devine o decorare specială a interiorului.
 • Este preferată culoarea florală a textilelor.
 • Mâncărurile care împodobesc dulapul de afișare a camerei de zi trebuie să fie multi-colorate.
 • Flori proaspete necesare în ghivece sau vase.
 • Stilul nu-i place geometria clară, este creat din linii netede, marginile libere ale țesăturilor. Haosul și perfecțiunea aparente sunt combinate într-un singur interior.
 • Lucrurile lucrate manual sunt preferate pentru decorare.

Provence este un câmp de levănțică, un măslin și o floarea soarelui rustic. Dacă Internetul simte confortul și confortul, atunci este aranjat corect.

decorare

Toate materialele implicate în decorarea spațiilor ar trebui să fie naturale. Linoleumul, tapetul și plafoanele suspendate în acest stil sunt inadecvate. Simplitatea ruralului francez este identificată prin tencuieli sau zugrăvire în ziduri în culori de nuanțe pastelate. Neglijarea muncii în această chestiune este binevenită. Unul dintre pereți poate fi acoperit cu lemn, apoi vopsit în culoarea mediului. Finisarea poate fi făcută invizibilă pentru a evidenția mobilierul și decorul. Ușile pot fi îmbătrânite artificial folosind o tehnică specială de vopsire sau decorate cu inserții florale.

mobilier

În aranjamentul stilului de cameră Provence nu se pot folosi dulapuri. Dulapurile, dulapurile, casetele și rafturile vor arăta mai armonioase în ea. Ar fi frumos să găsiți mobilier vechi, să restaurați, să îl revopsiți, creând efectul de frecare. Picioarele ridicate ale structurilor, prezența forjării în decorurile de scaune, candelabrele vor accentua și aprofunda stilul ales. Mobilier tapițat, acoperit cu coperți de in, sau de bumbac, ar trebui să fie ușor dur.Nu trebuie plasat de-a lungul pereților: puteți selecta un grup ușor haotic. Cazuri și rafturi pline cu cutii colorate, coșuri de răchită și sertare.

decorare

Articolele realizate folosind tehnica decoupage, ceasurile de epocă, fotografiile alb-negru, vasele de flori cu flori proaspete vor decora interiorul într-un stil rustic. Lucrările în orice manifestare sunt binevenite: meserii, tricotat, broderii.

Decorul este ales în stilul aromei franceze:

 • coșuri de răchită;
 • porțelan figurine;
 • ustensile din lemn;
 • oglinzi într-un cadru masiv alb;
 • picturi de floră.

Șemineul poate fi decorat cu cărămizi imitative, realizate într-o culoare gri deschis sau o nuanță de fildeș. În același timp, puteți aranja aspectul proiecției șemineului sau a unei părți din acesta.

textil

Țesăturile naturale nu trebuie să fie strălucitoare, prioritatea este culoarea blândă: lavanda, piersica, menta. Ele pot conține un număr mare de flori mici sau linii drepte. Textile pentru decorarea ferestrei arata bine cu maneci. Șemineul decorativ de textile nu este de dorit. Maximul permis este un șervețel decorativ pe un raft situat chiar de șemineu.

Șemineu în camera de zi

Interiorul în stilul provensal este permeat de căldură. Dispozitivul unui șemineu va deveni sfârșitul logic al unei situații confortabile. Să încercăm să ne dăm seama cum ar trebui să fie. Mai întâi de toate, el trebuie să mențină schema de culori a interiorului, să fie un accent îngust, integrat organic în situație. Un astfel de efect este atins prin pictura cu elemente de margini sparte, zimțate, ca un șemineu afectat de o atingere de timp.

Există tehnici speciale cu care puteți îmbătrâni obiecte:

 • Un lac special se aplică pe suprafața vopsită și uscată, stratul căruia se crăpește atunci când este uscat. Prin pâlnia de păianjen crapă peeps vopsea.
 • Utilizând o perie tare uscată, vopseaua este aplicată neuniform pe părțile proeminente ale decorului.
 • Șemineul este vopsit cu un strat întunecat, după uscare este aplicat lumină, apoi suprafața este șlefuită astfel încât vopseaua întunecată este vizibilă în locuri.
 • Elementele vechi de metal pot da un aspect retro la șemineu. Acestea sunt tratate cu soluție de acid clorhidric la oxidarea metalului.

În trecut, ghipsul a fost utilizat în mod activ pentru a crea un decor, astfel încât un șemineu stil de proveniență poate fi decorat cu stuc.Nu trebuie să fie modele luxuriante și complexe, ca în direcțiile istorice ale designului. Modele mai interesante arată modelarea simplă și clară, susținută de ornamentele interioare înconjurătoare. Numai materialele naturale sunt implicate în fața șemineului: piatră, cărămidă, ceramică și, uneori, tipuri scumpe de lemn.

Decorul căminului arată ca un grătar din fier forjat.

Este de dorit ca portalul cuptorului vetrei artificiale să pară realist (gratar forjat, busteni carbune). Uneori, astfel de șemineu imită focul, și chiar crackle de lemn de foc. Culoarea șemineului ar trebui să fie în armonie cu căptușeala livingului. În mod obișnuit, sunt alese tonuri de culoare albă albă, albăstrui, pal, pal, galben plictisitor. Culoarea albă este ușor de îmbătrânit. Sufrageria în stilul Provence va fi locul unde gospodăria poate comunica între ei, așezată confortabil lângă șemineu.

Cum să creați un design interior în stilul Provence, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor