Caracteristici de living cu șemineu

Acum, șemineele devin elemente de interior populare, atât în ​​camerele de zi tradiționale, cât și în cele moderne. Ele dau interiorului o atmosfera deosebita de caldura si confort si ajuta, de asemenea, sa diversifice interesant chiar si o atmosfera simpla si plictisitoare. Versiunile moderne ale șemineelor ​​au multe soiuri, astfel încât acestea se pot potrivi în aproape orice proiect de design de living.

Caracteristici speciale

Dacă aveți de gând să faceți o cameră de zi cu șemineu, pentru un design competent este important să țineți cont de particularitățile camerei dvs. Ceea ce contează este aspectul, dimensiunea, precum și finisajul dorit și chiar amplasarea mobilierului. Atunci când dezvoltați un proiect de proiectare, veți întâlni multe caracteristici ale acestui mediu.

Locul pentru semineu trebuie să fie selectat astfel încât să se potrivească organic în aspectul general al camerei. Nu se recomandă plasarea unui șemineu pe culoar, deoarece va fi pur și simplu incomod: în jurul șemineului, în general, se echipează o zonă de recreere, iar dacă alți membri ai familiei trec constant, acesta nu va simți confortabil să se odihnească. În plus, nu este obișnuit să așezați șemineul aproape de ușă sau de ferestre.

Ar trebui, de asemenea, să aveți grijă de practicitate în avans, deoarece funcția principală a căminului este de a încălzi camera. Cea mai mare parte a căldurii va oferi șemineuri încălzite cu lemn de foc, precum și imitații de incendii, care lucrează la electricitate. De asemenea, ar trebui să se țină seama de faptul că modelele moderne moderne, glazurate din două sau trei laturi, pierd în mod esențial la variantele tradiționale din punct de vedere practic.

Dacă este posibil să cumpărați un portal de șemineu cu o cutie la parter, acest lucru merită cu siguranță. Într-un dulap mic sub șemineu, va fi foarte convenabil să depozitați lemn de foc pentru vatră sau doar orice obiecte de care aveți nevoie în viața de zi cu zi - de exemplu, o perie de curățat șemineu. De multe ori, semineele au și un mic raft deschis deasupra. Acest lucru poate fi util dacă aveți o cameră de zi spațioasă, iar în interior vă place o mulțime de detalii mici. Pe un raft similar de deasupra portalului de șemineu puteți pune un ceas, o ceramică elegantă sau fotografii - astfel de accente luminoase vor contribui la evidențierea în continuare a șemineului.

Mulți se tem că șemineul va fi prea vizibil în interior și nu va fi capabil să se încadreze armonios în design - aceasta este caracteristică în special acelor cazuri în care centrul cu designul tradițional este plasat într-un interior modern. Pentru a evita acest lucru, mesele sau dulapurile mici din lateral sunt adesea atașate la portalul de șemineu. Ele pot fi decorate cu aceeași țiglă sau vopsea ca portalul de șemineu. Deci, puteți sprijini vatra în interior, plasând-o organic în decorul camerei voastre.

Tipuri de seminee

Semineele moderne sunt foarte diverse - ele pot diferi în locația lor, combustibilul necesar, radiația de căldură și stil. Cu toate acestea, toate șemineele au o serie de caracteristici comune. Partea principală a structurii vizibile este ocupată de portalul de șemineu - este o fațadă care poate fi decorată cu o varietate de elemente decorative: gresie, faianță, lemn și pictură. De asemenea, în proiectare este inclusă o cameră pentru arderea lemnului, numită cutia de foc, cutia de fum și coșul de fum, cu fața spre stradă.

Uneori, un mic șemineu pentru păstrarea lemnului de foc este atașat la partea din față a vetrei, de sus sau de dedesubt, și o masă mică, deseori decorată în același stil ca șemineul, este adesea localizată pe o parte.

În ciuda faptului că proiectarea tuturor șemineelor ​​este foarte asemănătoare, există o serie de diferențe.În primul rând, șemineele se disting prin locația în casă, pe care o pot ocupa.

Există următoarele opțiuni pentru focuri:

 • pristennye;
 • unghi;
 • încorporat;
 • insulă.

Cea mai populară opțiune este perete semineu. În același timp, această opțiune este destul de mare și ocupă mult spațiu, deci este recomandat să luați în considerare un model similar pentru casele spațioase. Avantajul evident este că un astfel de șemineu se încadrează în perete, ceea ce înseamnă că arată organic din interior. Aceste tipuri de șeminee se disting, de obicei, folosind plăci de ceramică, cărămidă sau piatră.

Șemineu pe colț Are un design special și poate arăta foarte frumos în orice tip de interior. Astfel de modele vor fi opțiunea ideală pentru proprietarii de camere de zi mici. Decorul unui astfel de șemineu poate fi practic orice, iar în jurul acestuia puteți aranja cu ușurință scaune confortabile sau chiar o canapea de colț pentru relaxare.

Șemineu încorporat are un horn încorporat în perete - pentru a avea grijă de prezența unui astfel de șemineu este încă în stadiul de a construi o casă. Această opțiune arată grozav și ocupă foarte puțin spațiu în camera de zi.În același timp, pentru a fi vizibil, este cu siguranță important să veniți cu un finisaj atractiv și interesant pentru portal.

Insula de șemineu nu foarte frecvente, dar pare foarte interesant. Majoritatea opțiunilor similare sunt potrivite pentru camere de zi spațioase, altfel pur și simplu nu veți avea unde să localizați insula. În același timp, astfel de opțiuni au un coș suspendat, iar puterea de ieșire din ele va fi mai mică decât de la alte modele. Insulele seminee sunt în cea mai mare parte decorative. Vatra poate fi văzută din toate părțile și puteți localiza astfel de modele oriunde în camera dvs., completând o canapea și fotolii.

Pe lângă locația din casă, Este important să se sublinieze diferențele de seminee după tipul de combustibil necesar pentru vatră:

 • Un șemineu de ardere a lemnului este o opțiune tradițională, necesită instalare atentă și nu dă prea multă căldură. Cu toate acestea, tipul de busteni de ardere din portal fascinează și creează o atmosferă specială, incomparabilă în cameră.
 • Dacă doriți o opțiune mai practică, ar trebui să instalați un șemineu ușor de utilizat.
 • Seminee electronice - aceasta este o imitație de foc real, ele sunt potrivite pentru apartament, și pentru casă, precum și va fi convenabil de a utiliza.
 • În cele din urmă, biofiletele sunt modele inovatoare care funcționează pe alcool, care au o funcție predominant decorativă.

Conform metodei de radiație a căldurii, focurile moderne pot fi, de asemenea, împărțite în mai multe tipuri:

 • Prima opțiune este un centru cu radiații unilaterale de căldură, cel mai popular în case particulare, este cel mai simplu proiect și are transferul maxim de căldură.
 • Foci cu radiații față-verso va fi răsturnarea originală de design în interior, dar acestea pierd în transferul de căldură și practic.
 • Există, de asemenea, opțiuni cu radiații pe trei laturi, sunt rare, iar funcția principală este decorativă.

stiluri

  Este foarte important să alegeți designul portalului de șemineu pentru stilul dvs. în interior. Vatra se poate integra organic în decorul oricărui living, dar trebuie să găsiți opțiuni potrivite pentru decor.

  În apartament sau într-o casă privată, șemineul ar trebui să devină o parte organică a spațiului de locuit.

  Foarte des, șemineele sunt selectate pentru interior. stil de țară în casele de țară. De multe ori, confecționarea tradițională a unui șemineu cu cărămidă sau piatră arată foarte asemănătoare în astfel de camere de zi.În același timp, dacă doriți să diversificați situația cu motive populare, puteți alege plăci ceramice colorate pentru a decora șemineul. Opțiunile de furnir din lemn sculptate pot, de asemenea, să pară foarte ecologice. În cele din urmă, fațadele simple de metal se vor potrivi de asemenea stilului de țară și vor deveni punctul culminant al interiorului dvs.

  Camera de zi cabana stil - Aceasta este una dintre cele mai populare variante de stil de țară, astfel de interioare se aseamănă cu decorarea caselor din Alpii elvețieni. De obicei, aceste camere de zi au pereți din lemn, grinzi pe tavan, ferestre panoramice mari, iar pereții și podeaua sunt decorate cu piele naturală. Pardoseala din piatră este cea mai potrivită pentru astfel de șeminee - nuanțele de culoare bej și maro trebuie selectate astfel încât să nu contrasteze cu elementele de lemn din interior. De asemenea, uneori puteți găsi versiuni minimaliste ale portalurilor metalice de șemineu - acestea vor face dacă doriți să acordați un accent special pe vatră.

  Acum devine la modă și practică Stilul scandinav în interior. Pentru a oferi sufrageria în așa fel încât să fie ieftină, dominată de un design elegant, culori strălucitoare și materiale ecologice.Cuptorul este cel mai adesea tăiat cu plăci ceramice ușoare sau piatră ușoară - această opțiune este potrivită pentru o cameră mică. Dacă aveți o cameră de zi spațioasă în stil scandinav, puteți evidenția vatra cu ajutorul unor nuante mai întunecate de piatră sau țiglă.

  Printre altele, o soluție populară este formarea albă, care este de obicei combinată cu tamburul principal.

  Pentru o cameră de zi modernă stilul hi-tech caracterizată de suprafețe lucioase pentru șemineu. Opțiunile metalice pot arăta foarte interesante - oțelul sau cuprul vor arăta grozav pe fundalul unui interior întunecat. Dacă preferați nuanțele pastel, merită luate în considerare fațadele lucioase din plastic care vor deveni o soluție la modă și versatilă pentru designul modern. În cele din urmă, ar trebui să ia în considerare versiuni neobișnuite de seminee, acoperite cu sticlă pe două sau trei părți - astfel de seminee nu sunt foarte practice pentru încălzirea camerei, dar ele arata foarte neobișnuit și elegant.

  Deseori casele se descurcă în stil clasicNeoclasic și baroc sunt, de asemenea, populare - un astfel de interior arată luxos și elegant.Semineu în astfel de decoruri este de obicei decorat cu mici coloane decorative și stuc. Fațada unei fațade dintr-o singură piatră, de exemplu, din marmură este de asemenea populară. Cu toate acestea, puteți înlocui această opțiune cu un echivalent mai ieftin - o placă ceramică potrivită. În plus, uneori ar putea fi interesant să se uite fațada albă netedă a ipsosului sau a plasticului, precum și țigla de lumină populară în prezent, stilizată ca o cărămidă sau zidărie.

  Pentru camera de zi în stil modern zidăria pe fațada șemineului sau imitația cu ajutorul unei plăci va fi opțiunea cea mai simplă și armonioasă. În același timp, dacă doriți să diversificați un astfel de design, acum puteți găsi finisaje moderne interesante din piatră neagră, gri sau maro închis.

  Astfel de confecții completează perfect interiorul în stil modern și va fi un punct interesant al camerei dvs. de zi.

  Pentru camera de zi în stil englezesc caracterizată prin decoruri restrânse, culori pastelate de decor, mobilier simplu din lemn, imprimate în dungi și flori de textile. Focile din Anglia sunt în mod obișnuit tăiate cu cărămidă roz sau albă - fațadele similare ale portalurilor par a fi imobilizate și elegante.Deseori, zidăria este combinată cu elemente de turnare sau de lemn. Astfel de fațade de coș sunt caracterizate de rafturi deschise în partea de sus și dulapuri de la partea de jos.

  Loft lounge implică spațiul cel mai deschis, cu un design simplu și elegant. Foarte des în lofts unul sau mai multe ziduri sunt finisate cu cărămizi. Cu fața în fața căminului portal cu cărămidă în acest caz va arăta, de asemenea, foarte armonios dacă este situat pe unul dintre aceste pereți. În același timp, în cazul în care șemineul se află pe perete cu un finisaj ușor, puteți picta portalul său în culoarea pereților - va arăta, de asemenea, foarte elegant și organic.

  Dacă intenționați să vă furnizați camera de zi stil eclectic, este important ca designul șemineului să nu fie prea restrâns și nu prea atrăgător - ar trebui să se potrivească organic în decorul camerei. O varietate de modele moderne de seminee pot arăta grozav - vetre insulare, portaluri glazurate pe mai multe părți, precum și modele de formă neobișnuită din metal. Cu toate acestea, chiar și cel mai obișnuit șemineu tradițional construit în perete cu căptușeală de cărămidă poate arăta interesant - doar decora peretele în jurul turnătorii de vatră sau așezați câteva accesorii luminate pe mantelpiece.

  Intervalul de culori

  Culoarea fațadelor vetrei este foarte importantă în interior - bineînțeles, portalul de șemineu ar trebui să iasă în evidență, dar să nu fie prea atrăgător.

  Variante ale unei scheme bune de culori pentru proiectarea șemineului, luând în considerare nuanțele finisajului:

  • Dacă aveți un interior în nuanțe albe sau pastelate, iar mărimea camerei de zi este mică, finisarea portalului de șemineu ar trebui să fie aleasă în principal în culori deschise. O placă albă strălucitoare, din material plastic, din piatră albă sau din cărămidă poate fi potrivită. Fata de metal ușor va arăta, de asemenea, destul de potrivită. Un design neobișnuit poate fi făcut folosind combinații de culori non-standard - de exemplu, tonurile de liliac cu măsline sau bej cu gri deschis pot arăta grozav.
  • Dacă ați terminat camera în culori luminoase, dar camera este destul de spațioasă, șemineul poate fi un accent interesant luminos. În același timp, se recomandă evitarea culorilor pure - albastru, galben, stacojiu sau verde saturat. Este mai bine să le înlocuiți cu nuanțe complexe compozite - de exemplu, în fața unui șemineu din vin, smarald, muștar și nuanțe de gri-albastru ar putea deveni o soluție reală. Puteți utiliza, de asemenea, tonuri adânci întunecate - negru, maro, vernis sau albastru închis.
   • Pentru o cameră de zi întunecată, nu ar trebui să alegeți un portal de șemineu care să corespundă tonului cu finisajul - un astfel de design se poate dovedi a fi prea plictisitor și sumbru. Este mai bine dacă fașa vesei este ușor mai luminată sau mai strălucitoare decât culoarea finală a finisajului: gradul de diferență dintre aceste culori va depinde de cât de mult doriți să evidențiați șemineul din interior. Dacă aveți un finisaj viu al pereților, pot fi potrivite plăcile de culoare roșie, pentru că pereții din fațadele de șemineu alb de kaki sunt deseori aleși, iar pentru pereții gri închis puteți alege opțiunea în nuanțe de cupru.
    • Dacă aveți o cameră de zi combinată cu un hol sau bucătărie, care au tonuri diferite, cu ajutorul unui portal de șemineu de culoare dreapta, puteți face interiorul mai frumos și mai solid. Vatra, situată în bucătărie, poate fi finisată în culoarea finisajului zonei de locuit și invers. Cu toate acestea, cu orice finisaj care combină două culori în zone diferite, opțiunile cu aspect alb, cu cărămidă roșie sau metal vor fi opțiuni de câștig.

    Unde să locuiți?

    Luați în considerare următoarele caracteristici ale unui design cameră de zi cu șemineu în funcție de aspect:

    • În cazul în care semineul este situat în centrul unui living mic într-o casă privată, cel mai bine este dacă designul este suficient de concis.Cu toate acestea, șemineul va fi centrul semantic, deci trebuie să fie evidențiat vizual. Poți să faci un finisaj luminos pentru un asemenea șemineu, să decorezi pereții din jurul modelului sau să-l vopsești într-o altă culoare. Mobila este situată de obicei în jurul centrului semantic al camerei. Într-un living mic, cu șemineu, acest lucru se face cel mai bine într-un cerc, lăsând un culoar larg.
    • Dacă soba este situată în centrul salii spațioase și nu doriți să împărțiți spațiul camerei în zone, designul ar trebui să fie bogat și divers - nu trebuie să vă limitați la alegerea de mici accesorii și accente luminoase. În același timp, pentru a aranja toate elementele decorative ar trebui să fie astfel încât șemineul iese în evidență. Acest lucru se poate face în două moduri. Puteți să oferiți camera de zi destul de succintă și să o decorați în jurul căminului cu elemente mici. Puteți, dimpotrivă, să așezați obiecte luminoase în interiorul camerei și să lăsați zona lângă șemineu cu un design minimalist - această opțiune vă permite, de asemenea, să vă evidențiați șemineul ca fiind centrul sensibil al camerei.
    • Dacă aveți de gând să vă împărțiți camera de zi în mai multe zone, locația șemineului nu contează.Cel mai probabil, șemineul va fi amplasat într-unul din două sau trei zone, care, la rândul său, ar trebui să se distingă prin iluminare, finisaje de culoare sau arcuri și coloane. Pentru a face o astfel de cameră de zi să arate bine, trebuie să aveți grijă să creați mai multe centre de sens în cameră - câte unul în fiecare zonă. Centrul, împreună cu șemineul, poate deveni un televizor, o masă, o fereastră panoramică, un colț cu flori sau un acvariu.
    • În zilele noastre, planurile care implică o cameră de zi și bucătărie combinate sunt foarte populare - această tendință este caracteristică în special caselor particulare. În același timp, este extrem de interesant să se analizeze opțiunile în care se află soba în locul separării dintre bucătărie și zonele de locuit. În acest caz, șemineul este adesea suplimentat cu o bucătărie de bar sau de masă. Accentul se îndreaptă, de obicei, spre zona de cameră. Pentru un design armonios, trebuie să vă gândiți la situație, astfel încât șemineul dvs. să poată fi văzut din toate punctele camerei.
    • În casele cu o fereastră, un șemineu este așezat, de obicei, pe partea dreaptă sau pe partea stângă. De-a lungul ferestrelor, scaunele sunt așezate de obicei sau o canapea este amplasată - în special această situație este tipică pentru interiorul clasic și neoclasic.Dacă vă este teamă că accentul în acest caz va deveni secundar în interior, îl puteți selecta suplimentar - de exemplu, agățați un televizor peste acesta sau o imagine mare.
    • Camerele de zi combinate, holurile sunt, de asemenea, foarte frecvente în casele de țară moderne. În astfel de cazuri, șemineul este adesea situat de-a lungul peretelui sub scări. Pentru mulți, această locație pare nefericită, dar poate fi foarte interesantă. Cu un decor bine gândit, un astfel de aspect va deveni un punct culminant al interiorului dvs., pentru aceasta este important ca șemineul sub scări să fie cât mai vizibil posibil - gândiți-vă la un finisaj interesant;

    Sfaturi

    La șemineul din interiorul camerei de zi a arătat organic, este mai bine să-i găsim un loc în cameră în stadiul de reparații majore. Dacă aveți un living finit cu decor și mobilier, va fi mult mai dificil să intrați în vatră într-un proiect de proiectare deja stabilit.

    Soba este un element al interiorului, care cu siguranță se remarcă în cameră, așadar așezarea mobilierului tapițat și a accentelor luminoase necesare va depinde de amplasarea portalului de șemineu.

    Dacă vatra este hotărâtă să fie așezată în sufragerie cu un finisaj deja finisat și cu mobilier, este adesea făcută cât mai neînsemnat. Aveți posibilitatea să instalați un șemineu de-a lungul unui perete sau într-unul din colțurile camerei și este mai bine să faci portalul în aceeași schemă de culoare pe care o au pereții. Este posibil să se evacueze vatra într-un astfel de interior, dar în mod discret - de exemplu, face un cadru subțire albe în jurul valorii de cu un casting sau joc cu texturi lucioase și mat, atunci când finisarea portalul de semineu.

    Pentru interioarele moderne merită luate în considerare diverse imitații ale șemineelor.alimentat de electricitate. Avantajul lor fără îndoială va fi un design interesant - puteți găsi opțiuni care sunt vitrate din toate părțile, suspendate și tăiate de pe podea sau având forma cea mai neobișnuită. Acest șemineu nu poate fi aranjat în acest fel. În plus, imitația de vatră este cea mai bună opțiune pentru un apartament oraș în care pentru a instala un cuptor real este aproape imposibil.

    Exemple frumoase în interior

    Pentru a alege proiectul potrivit de proiectare pentru camera dvs. de zi, merită luată în considerare o varietate de opțiuni posibile pentru a pune vatra într-o cameră.Aspectul interiorului va depinde de mai mulți factori: de exemplu, iluminatul, culoarea decorului și portalul de șemineu, aspectul camerei și dimensiunile sale, aranjamentul mobilierului. Două proiecte de interior identice nu pot fi, dar puteți împrumuta mereu idei individuale, creând ceva unic pe baza lor.

    Dacă nu știți ce opțiune de confruntare trebuie să alegeți pentru un portal de coș de fum într-o casă privată, în majoritatea cazurilor zidăria va fi cea mai reușită și mai ecologică opțiune. Cărămidă și piatră deosebit de bune se încadrează în stilul țării - dacă pereții din casă sunt decorați cu lemn, piatra în nuanțe de maro va arăta grozav pe portalul de șemineu.

    Pentru a diversifica designul, puteți plasa rafturi deschise sub vatră și deasupra acestuia - plasați vase, sfeșnice sau vase cu flori pe aceste rafturi.

    Dacă apreciați stilul englez low-key, cel mai simplu mod este de a alege designul pentru un portal de șemineu din tencuială - poate fi alb sau vopsit în orice culoare. Merită să alegeți o scală de culoare pastel, diferite nuanțe de bej și auriu pot arăta interesante. De obicei, designul unui astfel de șemineu este discret, dar interesant: de exemplu, finisajul poate combina mai multe culori și ornamente neobișnuite.

    Pentru interioare moderne minimaliste, mulți optează pentru imitații de vatră, alimentate cu electricitate. În prezent, sunt relevante opțiunile glazurate din două sau trei părți. Un astfel de design de înaltă tehnologie se potrivește perfect în mobilierul laconic al unei case moderne, dar în același timp o astfel de vatră vă permite să creați o atmosferă de confort. Cu un șemineu, un interior modern nu va părea niciodată răcoros și plictisitor, chiar dacă forme dominate și culori deschise prevalează în el.

    Pentru informații despre șemineul pe care îl alegeți, consultați următorul videoclip.

    Comentarii
     autor
    Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

    Sala de intrare

    Camera de zi

    dormitor