Idei pentru un interior de cameră cu o zonă de lucru

Combinând o cameră de zi cu o zonă de lucru vă va ajuta într-o situație în care nu este posibilă echiparea propriului birou. În acest caz, camera achiziționează două funcții simultan: combină posibilitatea de odihnă și muncă.

Camera de zi cu zonă de lucru: argumente pro și contra

Această decizie de proiectare are calitățile sale pozitive și negative. Partea bună este că o asemenea combinație, pe lângă economisirea spațiului, face interiorul mai original. În plus, de obicei, în camera de zi este un iluminat bun, care creează condiții favorabile pentru muncă.

Dar există capcane. De exemplu, sunetele străine din zona de recreere pot distrage atenția de la locul de muncă, iar gospodăria, care nu dorește să intervină cu lucrătorul, pur și simplu nu poate să se odihnească bine.

Înainte de a decide cu privire la această mișcare de design, merită să cântăriți argumentele pro și contra.

Unde să localizați zona de lucru?

Dacă decideți să combinați o zonă de lucru cu o zonă de odihnă, trebuie să vă stabiliți mai întâi locul. Cabinetul ar trebui să fie situat în partea laterală a camerei, de exemplu, în colț. Dacă se află în centrul camerei, gospodăria nu va putea să se odihnească.

O zonă de lucru deosebit de potrivită va fi situată în apropierea ferestrei, care va asigura iluminarea naturală.

Zona complet izolată pentru muncă poate fi, dacă este plasată pe un balcon sau loggie. Este foarte important să aveți grijă de epuizarea acestei zone, pentru a nu îngheța în sezonul rece. Dacă balconul este mic, puteți distruge partiția pentru a se potrivi cu tot ce aveți nevoie în această zonă. Dar, la locul unde se află locul de muncă în acest loc, merită luate în considerare dezavantajele, de exemplu, zgomotul de pe stradă poate distrage atenția de la locul de muncă, iar praful din sezonul cald poate provoca daune echipamentului.

zonare

Sala va deveni o zonă, iar a doua - biroul. Diviziunea ar trebui să fie clară. Idei puteți să le aplicați sau să le împrumutați de designeri celebri.Pentru o cameră pentagonală nu există atât de multe opțiuni. Pianul se va potrivi bine în colțul al cincilea.

Zonarea zonei de lucru oferă confort atât persoanei care lucrează, cât și gospodăriei sale. Pentru a face acest lucru, utilizați partiții de diferite tipuri. De exemplu, partițiile de capital oferă o izolare completă. Ecranele și perdelele pot fi folosite ca niște partiții ușoare, care vor crea în plus confort în cameră. De asemenea, puteți separa zona de lucru de mobilier, dacă puneți dulapurile astfel încât să ascundă întreaga zonă de lucru.

Panourile decorative vor fi nu numai un ecran, ci și o decorare. Aquapanele sau panourile 3D vor arăta foarte frumoase și elegante. Ecranele de plastic conectate la electricitate, în plus față de funcțiile de mai sus, vor fi o sursă suplimentară de lumină, în plus, în întuneric totul pare cât mai impresionant posibil.

Ca partiție puteți pune un acvariu mare: este destul de scump, dar rezultatul compensează costurile. În acest fel oaspeții se vor bucura de originalitatea și frumusețea lor.

Zona de lucru poate fi deosebită folosind culoarea. În cazul în care interiorul camerei de zi este luminos și ochi-prinderea, se recomandă să se facă culori neutre pentru a asigura concentrația maximă la locul de muncă.

Dar nu uitați de regula principală: zona de lucru, pe lângă confortul și stilul restricționat, nu ar trebui să stea prea mult în sufragerie. În acest caz, camera nu va arăta armonioasă.

În plus față de aceste tehnici, puteți de asemenea converti spațiul, de exemplu, pentru a crea o nișă în perete. Această soluție va fi la fel de confortabilă pentru angajat. Este posibil să se plaseze zona de lucru pe un podium mic, ceea ce va face din punct de vedere calitativ suprafața pentru a lucra printre alte elemente, dar nu va fi prea convenabilă și practică.

Zona de lucru este recomandată să aibă o spate în partea principală a camerei de zi, astfel încât lucrătorul să nu fie distras. Cu toate acestea, locația biroului cu care se confruntă zona de recreere poate juca, de asemenea, în mâini dacă există copii mici care trebuie să fie îngrijiți.

Plasarea mobilierului

Cel mai important punct în această problemă este amplasarea confortabilă și frumoasă a mobilierului de lucru în cameră. Totul este simplu cu spațiul pentru primirea oaspeților: ar trebui să puneți un televizor, o masă de cafea, o canapea sau o pereche de scaune. Masa de cafea poate fi un clasic sau "transformator", care poate fi extins dacă se dorește, făcând să pară o masă de masă completă.

O soluție convenabilă pentru zona de lucru este mobila pe role, care poate fi efectuată cu ușurință, de exemplu, în timpul sărbătorilor, când familia se așteaptă la o companie mare.

Desigur, compania va fi mai confortabil să se relaxeze în spațiu liber.

Pentru a plasa cu succes mobilierul necesar fără efectul de dezordine al camerei, mai întâi trebuie să eliminați din cameră ceea ce puteți face fără. Mobilierul și obiectele suplimentare vor aglomera spațiul cât mai mult posibil și vor interfera cu libera circulație. Mobilierul masiv pare, de asemenea, irelevant, este mai bine să îl înlocuiți cu articole multifuncționale.

După aceea, trebuie să plasați desktopul - cel mai important element al interiorului, pe care se realizează cea mai mare parte a lucrărilor. Poate fi plasat în diagonală în raport cu camera însăși. Astfel, întregul colț al camerei va fi ocupat, ceea ce va face zona de lucru deosebit de confortabilă. Masa însăși nu trebuie să fie prea mare, avantajul fiind prezența cutiilor și compartimentelor pentru plasarea echipamentului (computer, imprimantă etc.).

Dacă dimensiunea mesei permite excesul, puteți pune pe ea fotografii minunate la inimă, lumanari decorative sau figurine.

Principalul lucru în această afacere nu este să o exagerați, astfel încât accesoriile să nu distragă atenția de la munca importantă.

Mese culisante pot fi utilizate în încăperi mai mici. - când sunt asamblate, practic nu ocupă spațiu. Pe balcoane sau loggii, puteți utiliza pragul de fereastră ca o masă, dacă o creșteți cu ajutorul gips-cartonului. Adesea, în saloanele mici, zona de lucru este ascunsă de ochii curioși, de exemplu, ei o ascund într-un dulap.

Scaunul ar trebui să fie moale și confortabil, se recomandă utilizarea unui scaun cu rotile, a cărui înălțime poate fi ajustată în funcție de preferințele personale.

Selectarea scaunului este foarte importantă: confortul în timpul funcționării afectează performanța și nu dăunează sistemului locomotor.

Tabelul și scaunul transparent vor fi în armonie cu orice interior, fără a atrage atenția necuvenită. Este recomandabil să plasați o priză aproape de masă, astfel încât să nu trebuiască să întindeți cablurile și cablurile prelungitoare prin întreaga cameră, ceea ce va aduce disconfort rezidenților și va arăta necorespunzător.

Pentru a stoca lucruri, puteți utiliza rafturi, care pot servi și ca ecran. Nu uitați de rafturile de perete, care practic nu ocupă spațiu.Ele pot fi umplute cu literatură, foldere și așa mai departe.

Plasarea unei canapele în zona de lucru nu este cea mai bună soluție., deoarece reduce productivitatea. Și așezarea pe peretele plăcii de plută, dimpotrivă, este foarte convenabilă. Puteți atașa note, mementouri, documente relevante, acest lucru vă va ajuta să salvați foi importante pe care gospodăriile le pot arunca din greșeală sau pur și simplu se vor pierde în grămada de alte lucrări. În plus față de utilizarea practică, acest element poate fi folosit ca un ornament care atrage atenția.

În ciuda tuturor opțiunilor, cea mai convenabilă este producția de mobilier la comandă. Această metodă vă va ajuta să vă aduceți la viață toate deciziile de design.

culoare

Cunoscute culorile afectează performanța și starea generală psiho-emoțională a unei persoane:

  • Nuanțele de culori cresc concentrația la locul de muncă;
  • Culorile luminoase (galben, verde, albastru) afectează spiritul creativ, aceasta fiind o opțiune ideală pentru persoanele ale căror activități sunt legate de creativitate și de nevoia de gândire creativă. Cu toate acestea, nu ar trebui să utilizați aceste culori separat, deoarece acestea vor distrage atenția de la lucrarea principală;
  • Culoarea albastra are un efect calmant și ajută să se concentreze, în timp ce albastru este prea relaxează și distrage atenția de la detalii;
  • Culoarea roșie într-o cantitate mică oferă un stoc de energie și dependență de sine;
  • Nuanțele calde va distrage atenția numai de sarcina, aceasta este cea mai proastă opțiune pentru contabili și a celor a căror activitate este legată de calculele exacte și analiză în profunzime.

desen

Cel mai adesea preferă stilul clasic sau coloniale. Stilul Ideal subevaluate - high-tech, mansardă minimalist. Acest stil nu distrage atenția de la locul de muncă, și nu se va relaxa prea mult. Utilizați, de asemenea, stilul colonial într-o formă diluată.

Doamnelor, în special iubitorii de gherghef, preferă să decora spațiul de lucru în stilul de Provence, sau Shabby-chic.

Persoanele creative se vor apropia de birou scandinav, stil modern, postmodernismul, sau chiar Angliei medievale.

Mobilierul din zona de lucru pare mai rafinat dacă are nuanțe naturale din lemn. Decorul este de asemenea posibil de a plasa plante vii, acvariu, hărți pe perete - totul depinde de imaginația gazdă.Aceste elemente vor aduce un pic de confort camerei, ceea ce creează o dispoziție deosebită pentru proprietar, ceea ce, la rândul său, conduce în mod ideal la lucru.

iluminat

Pentru confortul în timpul lucrului este necesar să alegeți iluminatul potrivit în cameră. În zona de recreere, în plus față de iluminatul local este recomandat pentru a pune un candelabru. În zona de lucru trebuie să dați prioritate iluminării difuze, puteți utiliza o lampă de masă interesantă sau sconturi. În birouri, ele folosesc de obicei nuante reci de lămpi fluorescente, dar pentru o persoană este mai plăcută și mai plăcută decât stralucirea galbenă a lămpilor.

Opțiunea creativă - utilizarea de benzi LEDcu care este posibilă încadrarea unui raft sau a unui raft. Marele avantaj este amplasarea ferestrei în partea stângă a zonei de lucru (dacă aveți mâna dreaptă), deoarece lumina naturală permite unei persoane să lucreze mai mult și mai bine.

Aceste sfaturi ar trebui să vă ajute să confecționați confortabil și frumos toate elementele camerei de zi pentru un rezultat reușit.

Veți găsi sfaturi despre organizarea spațiului dvs. de lucru în următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor