Idei moderne de design de cameră de zi: tendințele modei

Fiecare proprietar dorește să-și vadă casa cât mai armonioasă, mai elegantă și mai confortabilă. Una dintre cele mai importante camere dintr-un apartament sau o casă privată este camera de zi. De multe ori adună întreaga familie și organizează întâlniri prietenoase. Astăzi vom vorbi despre cum să aranjăm acest spațiu în conformitate cu tendințele moderne ale modei.

Caracteristici speciale

Camera de zi este prezentă în absolut orice casă. Nu poate fi înlocuită de nimic, deoarece este cea mai funcțională și mai practică. Deseori organizează nu numai o zonă de recreere cu un colț moale, ci și un spațiu de lucru, o zonă de luat masa, rafturi de cărți cu un balansoar și alte componente similare.Bineînțeles, totul depinde de înregistrarea sala și de aspectul acesteia.

Din fericire, producătorii moderni produc o mare varietate de materiale de finisare și mobilier care corespund celor mai variate stiluri. Acest lucru sugerează că puteți alege opțiuni decente pentru interior, făcute în orice fel, fie că este vorba de o clasică strictă și elegantă, fie de o avangardă șocantă.

Moda nu se oprește și se schimbă în mod regulat, iar acest lucru se aplică nu numai la îmbrăcăminte și accesorii, ci și la proiectarea de soluții în interior. În zilele noastre, designul camerelor de zi este semnificativ diferit de imaginile tipice din secolele trecute și chiar de zeci de ani.

Dacă vrei să faci un ansamblu cu adevărat la modă și relevant, atunci ar trebui să te bazezi pe ultimele tendințe de modă, iar rezultatul nu te va dezamăgi.

Mulți designeri numesc camera de zi "semnul distinctiv" al casei, astfel încât aspectul ei ar trebui să fie perfect. Mobilierul selectat corespunzător și materialele finite de înaltă calitate, colectate într-un ansamblu armonios, vor demonstra gustul minunat al proprietarilor și vor impresiona oaspeții.

Creați un design personalizat

Tendințele moderne de moda referitoare la ideile de design, vă permit să experimentați în condiții de siguranță cu interiorul camerei de zi.Sunt deosebit de interesante ansamblurile creative, în care există mai multe nuanțe diferite pe fond deschis.

De exemplu, în combinație cu pereții albi, decorați cu linii contrastante abia vizibile și texturi de relief, puteți aranja mobilierul de culoare gri și moale, precum și accentele luminoase ale tonurilor profunde și dense (de exemplu, o pătură albastră închisă). Se diluează paletele standard cu părțile de sticlă admise (dulapuri sau mese mici).

Recent, a devenit la modă combinarea mai multor note stilistice într-un ansamblu. De exemplu, pot fi inserții din lemn pe pereți, mobilier din piele de culoare albă de zăpadă, cu inserții negre, mese de cafea unghiulare și lămpi înalte din metal. Deci într-o cameră combinați elemente de stil rustic, progresiv hi-tech și eco.

Pereți acreditați sunt folosiți în multe camere de zi moderne (și nu numai). De exemplu, poate fi un singur plafon negru printre pereții albi, pe care va fi instalat un televizor și un suport pentru consola de culoare albă.

Podeaua într-o astfel de încăpere ar trebui să fie finisată cu un laminat moale-maroniu, iar pe acesta ar trebui amplasate mobilier de tonuri neutre pentru a dilua contrastul accentului și restul pereților.Aceste interioare arată elegant și progresiv. De regulă, acestea se referă la direcții moderne.

Mobilierul și iluminatul, stilizate în stil antic, au rămas la modă și populare.

Asemenea elemente arata grozav in livingurile moderne, deoarece au o atmosfera confortabila care transmite spiritul ultimilor ani. De exemplu, poate fi un șemineu de piatră scump cu detalii de stuc, sconturi mari de metal cu suprafețe vechi și canapele moi țesute în nuanțe de cenușă.

Camere de zi interesante și neobișnuite, în care există materiale naturale și de înaltă tehnologie. Pot fi panouri din lemn pe pereți și în tavan, precum și inserții lucioase din plastic sau țiglă pe podele și podea albă pufoasă. Un astfel de mediu va deveni cu adevărat unic dacă plasați o canapea albastră, modulară, cu perne decorative, întunecate în ea.

Mulți proprietari aleg astăzi un design interesant de living în stil modern din Ikea. Mobilierul din astfel de încăperi, de regulă, este monocromatic și are forme destul de simple. Întregul anturaj va fi în final.

Deci, unul dintre pereți poate fi decorat cu cărămidă decorativă albă, al doilea cu tapet alb-negru, restul rămânând alb. Așezați covorul pe podea cu un model geometric de contrast. Astfel de soluții de design par neobișnuite și strălucitoare, dar nu sunt potrivite pentru toată lumea, deoarece unii oameni încearcă să evite schimbările bruște de culoare.

În multe camere de zi moderne, lumina de fundal cu LED-uri este permisă. Poate fi prezent sub mobilier, într-un tavan pe mai multe niveluri sau pe obiecte decorative. De regulă, este folosit în interioare mai progresive sau futuriste.

Pentru ansambluri clasice sau fantezie, astfel de piese nu sunt recomandate.

Desigur, în crearea de proiecte individuale de design, în primul rând, este necesar să se construiască pe imaginile camerei și direcția ei stilistică. Deci, dacă sala este mică, atunci nu ar trebui să aveți mobilier prea mare și masiv de tonuri întunecate în ea, altfel va face situația chiar mai aproape. De asemenea, este necesar să refuzați materialele de finisare de tonuri sumbre. Este mai bine să vă întoarceți la opțiuni mai ușoare sau pastelate.

Deciderea unui stil

Elaborarea unui interior armonios și complet depinde în mare măsură de stilul livingului. Consumatorii moderni au posibilitatea de a organiza această cameră, așa cum doresc ei. Să analizăm în detaliu ce caracteristici au ansamblurile într-o direcție stilistică.

clasic

În prezent, interioarele clasice de cameră de zi clasică sunt clasificate ca fiind de elită, care conțin cel mai adesea materiale de finisare și mobilier din lemn prețios.

Este de remarcat faptul că în aceste camere cel mai adesea există obiecte frumoase de interior, detalii sculptate și corpuri de iluminat elegante. Mobilier tapițat și mese de cafea într-un interior clasic au cel mai adesea linii ondulate de picioare, cotiere și spate. Se recomandă aducerea obiectelor cu tapițerie de țesături din catifea catifelată în clasicele moderne (atât cele obișnuite cât și cele "englezești").

De la utilizarea cromului, a sticlei și a altor obiecte mai avansate sau futuriste trebuie abandonate și rezervate pentru interioare moderne.

Tehnologie înaltă

Acest stil este ales de mulți proprietari de case și apartamente.Designerii o numesc "clasicele tineretului modern". De regulă, în astfel de interioare există bucăți de mobilier și decor din metal (nevopsit, vopsit sau cromat), din plastic ieftin sau din sticlă.

Experții recomandă să se facă piese cu forme futuriste, dar necomplicate în asemenea ansambluri. Din elementele clasice ornamentate și sculptate ar trebui să fie abandonate, deoarece acestea nu sunt absolut potrivite pentru astfel de curente stilistice progresive.

Art Deco

Stilul Art Deco este de lux. Camera de zi modernă într-o vena similară ar trebui să pară bogată și elegantă. Puteți folosi în proiectarea unui panou de oglindă frumos, lămpi de cristal scumpe, marmură pompoasă în decor și o mulțime de detalii de argint, caracterizată printr-o strălucire unică.

De regulă, o caracteristică caracteristică a art deco este contrastul de culoare, ceea ce face ca interiorul să fie foarte luminos și memorabil. Mai ales de multe ori la un astfel de aspect stilistic de apel în cazurile în care camera de zi combinate cu sala de mese. Se recomandă instalarea unor canapele mari și luxoase în astfel de săli,din materiale scumpe și de înaltă calitate.

minimalismul

Acest stil aparține tendințelor moderne, iar numele său vorbește de la sine. Într-o cameră de zi modernă minimalist ar trebui să aibă o cantitate minimă de mobilier și obiecte decorative. Elementele pompoase și cele artistice ar trebui evitate, deoarece ele vor pescui ansamblul.

Elementele de interior într-o cameră minimalistă, de regulă, au forme simple și necomplicate, lipsite de inserții nestandardizate.

Dacă faceți o astfel de cameră, trebuie să respectați regula de bază și simplă: cu cât sunt mai simple mobilierul și decorarea, cu atât armonios va fi imaginea sălii.

modern

Stilul modern se referă și la direcțiile moderne. În prezent, mulți proprietari se îndreaptă spre el, deoarece nu arată ca nimic și permit să sublinieze individualitatea luminată a interiorului.

Cel mai adesea în astfel de ansambluri există mobilier scăzut, completat de tapițerie ușoară. Iluminatul din sala modernistă este mai degrabă un element minimalist. În unele detalii ale acestor interioare pot exista linii frumoase și ondulate (dar fără exces), însă nu trebuie să existe stucuri sau obiecte decorative "grele".

Ecostyle

O cameră de zi modernă în ecostyle ar trebui să fie umplută cu materiale de finisare și mobilier din materiale naturale de înaltă calitate. De exemplu, este permisă decorarea unui astfel de ansamblu cu textile (perdele, perne decorative, lenjerie de pat pe canapele) din materiale ecologice, cum ar fi juta, calico sau bicicletă.

Principala nuanță care trebuie amintită în designul halei în stil ecologic este spațiul său. Se crede că într-o astfel de cameră ar trebui să existe suficient spațiu liber. În plus, nimic nu ar trebui să fie clar vizibil și "atragerea" prea multă atenție asupra ta.

Provence

În prezent, acest stil ușor și discret al interiorului este la vârful popularității, fiind ușor de ascuns de ritmul nebun al vieții și de stresul constant. Acest lucru se explică prin faptul că mobilierul provensal se desfășoară în palete pastelate delicate, care au un efect calmant și liniștitor asupra gospodăriei.

De regulă, în astfel de săli, se utilizează mobilier din lemn de culoare deschisă și de înaltă calitate, cu o structură pronunțată. Pe canapele și fotolii se pot găsi tapițerii plăcute țesute, cu amprente florale sau coperți fermecătoare, cu bucle în partea de jos.

Alegerea culorilor

Camerele de zi moderne pot fi realizate în orice paletă de culori. Totul depinde numai de preferințele personale ale proprietarilor și de dimensiunea camerei.

Cu toate acestea, merită acordată o atenție deosebită culorilor de trend, care sunt deosebit de populare și relevante în proiectarea sălilor de azi:

 • Alb. În ultimii ani, vopseaua albă este cea mai elegantă și la modă. Cu toate acestea, unii designeri susțin că aceste tonuri sunt prea "sterile" și incomode. Pentru a scăpa de această experiență neplăcută, experții recomandă transformarea accentelor luminoase în interior.
 • Negru. Camerele de zi negre arata incredibil de solid si scumpe, mai ales daca sunt completate cu mobilier cu suprafete lucioase si obiecte contrastante. Cu toate acestea, trebuie avut în vedere că aceste culori pot fi accesate numai dacă camera de zi are o arie mare metrică.
 • Green. În 2017, nuanța de iarbă-verde a fost recunoscută ca fiind cea mai dinamică și mai elegantă. Arată grozav în camerele de zi moderne.
 • Albastru. Această culoare aparține noii chipuri negre și este o alternativă bună pentru cei care se tem de soluții de culoare prea îndrăznețe.
 • Roșu. Această culoare este cea mai modernă în designul de interioare moderne. Cu toate acestea, ar trebui diluat cu tonuri contrastante "liniștitoare" (alb, bej, cremă).
 • Bej. În camerele de zi moderne, această nuanță clasică arată grozav. Cu aceasta, puteți crea un interior foarte cald și confortabil, care este puțin probabil să iasă din modă.
 • Brown. Despre același efect are o culoare maro trendy. Acesta aparține clasicilor, astfel încât poate fi folosit în siguranță fără teamă pentru pierderea rapidă a relevanței.
 • Purple. Această nuanță a devenit recent la modă. Este o soluție excelentă pentru oamenii activi și veseli care preferă culorile vii și bogate.
 • Galben. Această culoare nu poate fi atribuită paletei tradiționale în proiectarea camerei de zi, dar cu aceasta puteți rupe toate stereotipurile obișnuite asociate cu această cameră.
 • Gray. Această culoare, precum paletele clasice, a fost în tendință de ceva timp. Dar trebuie avut în vedere că nu puteți exagera, altfel ansamblul se va dovedi prea plictisitor.

Idei de design moderne

După cum sa menționat mai susîn compilarea unui interior modern armonios, puteți folosi combinații de culori extraordinare, combinații de materiale complet diferite și chiar elemente îndrăznețe și izbitoare cu modele contrastante sau printuri. Totul depinde numai de preferințele proprietarilor și de stilul lor. Să analizăm în detaliu ce componente joacă rolul de lider în interioarele moderne la modă.

Articole de decor

Cele mai comune și indispensabile decorațiuni într-o cameră de zi modernă (și multe alte camere) sunt perdele. Aceste atribute joacă un rol decorativ, dar și funcțional. Protejează camera de lumina soarelui și ochii curioși de pe stradă. În ceea ce privește scopul decorativ al perdelelor, aici merită menționat că datorită lor puteți să finalizați cu ușurință interiorul sau chiar să vă schimbați radical imaginea.

Pentru ansambluri mai elaborate și mai pomposoase, se recomandă să alegeți tablouri dense și robuste, care să demonstreze bogăția și luxul situației. În interioare mai blânde și mai modeste se recomandă suspendarea opțiunilor luminoase și aerisite.

Nu faceți într-o cameră de zi modernă și fără perne decorative.Aceste detalii pot fi selectate pentru orice stil. Astfel, pentru ansamblurile de înaltă tehnologie, modelele originale cu amprente geometrice sau combinații simple de două sau trei suprafețe plane (de exemplu alb-negru) sunt ideale.

În alegerea decorului unul dintre cele mai importante roluri este jucat de stilul interiorului. De exemplu, în mediile clasice detaliile de cristal arata grozav. Și aceasta nu se aplică numai lămpilor și lămpilor, ci și statuetelor sau figurilor mici care pot fi așezate pe masă, piloni atașați și alte suprafețe stabile.

Dacă doriți să creați un interior luxos și bogat, atunci ar trebui să obțineți panouri de marmură de neegalat. Ele par ecologic în multe stiluri ale sălilor moderne, făcându-le mai respectabile și mai estetice. Desigur, instalarea lor pe toți pereții din cameră nu merită. Este mai bine să notați o suprapunere pentru ei.

iluminat

Iluminarea este foarte importantă în interiorul unei camere de zi moderne și nu contează în ce stil este făcut.

Astăzi, designerii recomandă să se refere la următoarele dispozitive atractive, care pot oferi o iluminare suficientă și de înaltă calitate a spațiului:

 • Sofite. Puteți alege opțiuni cu direcție reglabilă și luminozitate.
 • Track lights care vor fi complementul perfect al tendințelor stilistice moderne.
 • Suspensii și candelabre de tavan.
 • Sunete elegante.
 • Lămpi mari de podea din lemn, din metal forjat sau cromat.
 • Lămpi de perete.
 • Aparate încorporate (în pereți, în tavan, în podea și în pereți mobili).
 • Lămpi de masă (pentru mese laterale atașate și rafturi în hală).

textil

În ceea ce privește textilele din interior, designerii vă permit să efectuați diverse experimente cu el. Unele piese țesute sunt capabile să preia rolul accentelor luminoase ale ansamblului.

De exemplu, într-o cameră plină de gri deschis sau albă de zăpadă, perne bogate și atractive de nuanțe violet, roșu, violet sau cer-albastru își vor găsi locul. Pot fi aplicate modele contrastante și amprente care nu strică imaginea sălii. În cazul în care mobilierul tapitat nu este făcut în culoarea în care doriți, atunci acesta poate fi suplimentat cu capace speciale. Din fericire, în magazinele moderne aceste lucruri practice pot fi selectate din orice material și cu orice soluții color.

Nu uitați că culoarea și textura perdelelor și tulului trebuie să corespundă stilului și culorii interiorului.

Designerii recomandă să se aleagă picturi care ar diferi de cel puțin două perechi de decoruri de perete, în caz contrar riscurile interioare "merg" și devin prea "blande". Tandemurile de contrast pot fi, de asemenea, abordate, mai ales atunci când vine vorba de stilul de living modern. Dacă doriți să folosiți țesături prea colorate și strălucitoare pentru perdele, atunci ar trebui să aveți grijă cu ele și să le atârnați în spațiile de stil adecvat. În ansamblul clasic astfel de opțiuni sunt puțin probabil să se uite.

În camerele de zi moderne, puteți folosi covoare de podea. Poate fi rotunde, ovale, pătrate, dreptunghiulare și chiar cărămizi. De asemenea, mulți cumpărători de astăzi cumpără pânze de lux sub formă de piei de animale sălbatice. Alegerea unui model potrivit depinde de stilul interior și de orientarea culorii.

Exemple frumoase

Într-o atmosferă confortabilă, cu o suprafață de 17 metri pătrați. m, puteți pune o canapea ușoară și scaune ușoare, precum și să centrați tabelul negru lucios între ele. Montați dulapul, rafturile și dulapurile în alb pentru aceste articole și închideți televizorul.Finalizați ansamblul cu perdele de ciocolată, perne cu modele contrastante, flori proaspete și covor alb.

Într-o cameră modernă cu pereți albi și un tavan, va fi interesant să te uiți la un laminat de crem brulee. Aprindeți unul dintre etajele cu panouri ușoare din lemn și fixați un televizor pe ele. Plasați în fața tehnicii unei canapele de culoare gri și scaune albastre. Finisați interiorul cu perne albastre, covoare similare cu podea și perdele romane pastelate pe ferestre.

O cameră de zi interesantă și scumpă poate fi amenajată într-o casă din lemn. O canapea lăptoasă, o masă de cafea albă cu un vârf de sticlă, scaunele cu zăpadă albă cu perne întunecate, pandantive mici de lemn maro moale și un șemineu alb mare cu lumanari decorative negre vor arăta grozav pe fundalul plăcilor albe și a podelei de lumină. Completați acest interior non-trivial și bogat cu perdele gri, un covor gri-gri și un candelabru de tavan cu nuanțe negre translucide.

Mai presus de aceasta a fost menționată popularitatea "vie" violet. O canapea și un fotoliu de culoare similară își vor găsi locul în camera de zi, care este decorată cu panouri care imită o structură din lemn.Așezați pe etaj laminat bidirecțional și lăsați tavanul alb sau bej. În fața mobilierului tapițat, ar fi frumos să privim mesele din lemn de culoare închisă, cu o inserție de sticlă. Completați un astfel de ansamblu original de candelabru de tavan întunecat imitând forjarea și perne decorative din ciocolată, alb și negru și alb.

Sfaturi interesante despre designul livingului pot fi vizualizate în următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor