Oferă cameră de design interior în diferite stiluri

În domeniul designului interior, există multe stiluri diferite, fiecare dintre acestea putând fi încorporate în proiectarea camerei de zi. Toate direcțiile au caracteristici caracteristice și este dificil să se ia în considerare toate nuanțele atunci când se creează atmosfera în hol. Este necesar să vă familiarizați în prealabil cu nuanțele în mobilierul de cameră și principalele caracteristici ale fiecărui stil. Această conștientizare vă va ajuta să nu faceți o greșeală în alegerea conceptului potrivit și implementarea cu succes a acestuia.

Caracteristici speciale

Camera de zi îndeplinește unul dintre rolurile cheie din orice apartament. Este o carte de vizită la domiciliu, deoarece face impresia principală asupra oaspeților. Pentru a nu fi confundat în amenajarea și amenajarea acestei părți a casei, Ar trebui să cunoașteți cerințele de bază ale componentelor camerei de zi:

 • Partea centrală a camerei include, de obicei, spațiul liber amplasat lângă șemineu sau pe perete, cu un televizor. Pe acest site este de obicei localizat covor, uneori este posibil să se așeze o masă de cafea. Acest loc creează o atmosferă favorabilă și împiedică apariția unor aglomerări excesive de mobilier.
 • Un element important este mobilierul tapitat. Acesta adaugă confort camerei și conferă camerei o atmosferă caldă și familiară. Asigurați-vă că aveți o canapea. Poate fi de orice dimensiune și formă, în funcție de stilul interiorului. Scaunele vor fi adăugate cu succes la canapea, dar în unele concepte este permis să se facă fără ele.
 • În majoritatea tipurilor de sufragerii există un set cu cască sau un perete cu compartimente diferite. Este necesar pentru modul cel mai funcțional de a stoca și a pune lucrurile. Uneori, ele includ elemente de decor, situate sub formă de efecte de iluminat sau accesorii de pe rafturi.

Setul nu trebuie să fie voluminos, acesta poate varia în diferite dimensiuni, inclusiv în versiuni miniaturale.

 • Indiferent de stilul pe care îl alegeți, nu se recomandă părăsirea pereților în camera de zi goală. O parte din suprafață este recomandată pentru a umple cu accesorii și elemente decorative care se potrivesc stilului. Ele vor ajuta camera să nu piardă atmosfera confortabilă, să sublinieze în plus conceptul ales și să adauge la designul originalității.
 • În proiectarea sălii este binevenită combinarea diferitelor tipuri de iluminat. Nu este necesar să limitați iluminatul la un singur candelabru. În plus față de lumina deasupra capului, puteți instala lămpi de podea confortabile, sconturi sau lămpi de masă. Cu diferite tipuri de apartamente, apartamentele dvs. vor arăta mult mai interesante.
 • Compatibilitatea mobilierului cu suprafețele pereților și a podelei este importantă. Combinația se bazează, de obicei, pe recepția contrastului sau a apropierii de nuanțe. Contrastul este folosit pentru a sublinia conturul interiorului și a crea rigoare în linii. Apropierea nuanțelor este folosită în direcții care preferă linii netede și nuanțe pastelate.
 • Ca orice cameră, sala nu poate fi lipsită de accesorii. Ele pot fi văzute sub formă de elemente textile, figurine, vaze, vegetație plină de viață, iluminare.Toate aceste detalii sunt uneori indicații cheie ale apartenenței unei încăperi la un anumit concept de design.
 • Fiecare cameră de zi trebuie să aibă un element central. În funcție de caracteristicile funcționării camerei poate fi un șemineu sau un televizor. Dacă aveți ambele elemente în hol, nu este recomandat să le instalați unul lângă celălalt, astfel încât să nu se întrerupă reciproc.

Pregătiți cu atenție toate subtilitățile din camera de zi necesită atât înainte, cât și după definiția finală cu stil. Poate dura mult timp pentru a rezolva toate nuanțele, dar rezultatul întotdeauna justifică eforturile.

Stil și design

Există un număr foarte mare de concepte interioare, fiecare având mobilier, forme și culori unice. Înainte de a lua în considerare fiecare direcție din punctul de vedere al alegerii mobilierului și a culorii, trebuie să vă familiarizați cu tipurile de sufragerii pentru care stilurile pot fi adaptate.

vedere

Există diferite aspecte ale halei. Caracteristicile structurii camerelor influențează alegerea conceptului. Există următoarele tipuri de camere:

 • Cameră de zi izolată. Această cameră nu este conectată cu alte părți ale casei cu ajutorul arcilor și partițiilor.Este o cameră individuală pentru primirea oaspeților și a vacanțelor de familie. Pentru acest tip de hol este oferită cea mai mare varietate de design.

Acest tip de cameră are, de obicei, o dimensiune medie sau mică. Vor arăta cel mai confortabil în stilurile englezești, franceze, clasice. Unele concepte moderne sunt de asemenea acceptabile.

Nu se recomandă aplicarea unor concepte pentru încăperile mici, care necesită o cantitate mare de spațiu liber, de exemplu, direcția unui mansardă.

 • Camera de zi cu distribuție zonală poate combina în sine o zonă a sala de mese sau a biroului. În astfel de camere, acesta va arăta excelent mansardă interioară, cabană, țară, scandinave și alte stiluri moderne.

Spațiul general cel mai bine promovează zonarea, iar spațiul deschis contribuie la crearea unei tranziții netede și elegante între zone.

 • În unele case, livingul este un întreg sală de banchete. Camerele dimensionale de acest tip pot fi elaborate în conceptul de art deco. Uneori, ele sunt chiar echipate cu elemente cum ar fi coloane. O altă variantă adecvată poate fi fuziunea, care permite combinarea unei zone de mâncare, a unei zone de odihnă și a unui bar.

mobilier

O parte importantă a fiecărui stil este caracteristica mobilierului și formele principale ale interiorului.

 • Cabana stil Preferată este prezența unui șemineu, decorat cu piatră. În mobilier tapițat și decor dominat de forme rectangulare. Adesea, continuarea sălii sunt zonele în care mesele sunt fabricate din lemn masiv.
 • Pentru direcția barocului pompă caracteristică. Mobilierul folosește materiale naturale costisitoare cu sculpturi inteligente și decoruri de aur. Canapele moi cu tapițerie bogată sunt completate de o masă de cafea sculptată din aceeași serie și perdele de lux. Semineul va fi un bun plus pentru interior.
 • Stilul mediteranean trasând camere de zi în case particulare, unde de obicei există mai multe ferestre și o abundență de lumină. Acest concept este caracterizat de tandrețea culorilor, eleganței și simplității formei, o mulțime de lumină și aer. Mobilierul are o formă dreptunghiulară fără colțuri ascuțite sau cu formă rotundă. Textile imbina usor atmosfera si creeaza confort suplimentar.
 • Unul dintre stilurile de vârf ale grupului modern este tehnologie avansată, care se concentrează pe claritatea și concisitatea formelor, precum și pe cea minimă.Stilul se bazează pe compactitate - mobilierul tapițat este prezentat sub formă de canapea lungă, dar scăzută, o mică suită cu fațade deschise include o zonă separată pentru plasarea unui televizor cu ecran plat. Pe plafon sunt de obicei plasate spoturi în jurul perimetrului.
 • Să organizezi o sală în stil americanAr trebui să fie combinate corect cu alte forme clare și netede. În timp ce mobilierul tapițat și mesele de cafea se pot baza pe linii netede, perdelele cu draperii moi la streașină nu vor fi o piesă suplimentară. Pe canapea puteți privi abundența de perne decorative mici.
 • Scandinavă salon Este o cameră spațioasă și luminoasă. În centrul camerei se află un covor, completat de o masă de cafea elegantă din sticlă sau o masă rotundă acoperită cu tapițerie. Canapeaua este adesea unghiulară, iar scaunul este în mod deliberat diferit în proiectarea sa - poate avea o formă neobișnuită a spătarului sau poate fi chiar țesută. Pe pereți atârnă de obicei picturi elegante de formă dreptunghiulară, proiectate în același stil.
 • Sala de interior Stil japonez de obicei clare și concise.Canapele sunt situate întotdeauna lângă pereți sau în colțurile camerei. Masa de cafea dreptunghiulară din lemn completează conceptul de cheie. În loc de seturi mari pe pereți, puteți vedea rafturi sau dulapuri cu o fațadă deschisă.
 • Direcția modernă salută detalii precum canapelele de culoare solidă, de dimensiuni impresionante și scaune din aceeași serie. Mobilier tapițat nu este neapărat localizat lângă perete, poate fi în mijlocul camerei. Setul cu cască compact este realizat, de obicei, cu fațade închise, în centrul designului există o nișă pentru televizor.
 • Stilul Techno implică absența în hală a unor elemente cum ar fi căștile. Principalul accent se pune pe un televizor mare cu ecran plat, lângă care este adesea o noptieră dreptunghiulară scăzută. În mobilier și accesorii se pot urmări linii și forme. Camera nu este supraîncărcată cu elemente decorative.
 • Designul arabic sugerează prezența unor astfel de elemente în camera de zi, ca un tort de catifea sau tapițerie de mătase. Deasupra construcției este adesea un baldachin. Decorul este completat de o masuta de cafea cu o masa sau picioare sculptate.O atenție deosebită este acordată produselor textile - perdele masive și un covor cu un ornament oriental subliniază perfect conceptul.

culoare

Culori caracteristice diferitelor stiluri:

 • Culorile preferate ale stilului cabane sunt lemnul natural, alb, care poate fi adesea văzut în tapițerie de mobilier, roșu închis, gri, bej și alte nuanțe reținute.
 • Pentru conceptul baroc, sunt preferate culorile din lemn natural. În cele mai multe cazuri, dominat de fildeș, stejar de lapte, fag. Uneori tonurile nobile maro sunt o alternativă. Printre textile se găsesc deseori țesături de nuanțe de aur, subliniind luxul inerent în această direcție.
 • Stilul mediteranean include o combinație de alb și diferite nuanțe de albastru. Cel mai adesea puteți vedea în acest tip de textile interioare sau ornament pe mobilier tapițat, întruchipate în nuanțe turcoaz sau mare. Culoarea salatelor este uneori utilizată ca un accent, o nuanță bej poate completa întreaga combinație.
 • În direcția high-tech, se folosește un contrast de culoare, în special negru și alb. Uneori se combină trei culori între ele. Nuanța favorită a conceptului este gri.În cameră nu pot exista mai mult de două accente strălucitoare în textile și decor.
 • Stilul american are o paletă de culori restrânsă. Nuanța principală este bej, este completată de culori gri, maro, lăptoase. Ca accent, pot exista elemente galbene în textile și accesorii.
 • Culoarea principală a salonului scandinav este de culoare albă. Este încorporat în pereți. În mobilier, acoperirea albă este combinată cu gri deschis, diluează această gamă de nuanță maro sau bej. Ca accent se poate selecta nuanta turcoaz sau lamaie. Covorul este de obicei fie simplu, fie are un model dungat sau diamantat.
 • Interiorul japonez este de obicei conceput într-o gamă contrastantă. Partea principală a mobilierului are o nuanță maro închisă. Tapițeria și textilele sunt realizate în tonuri de lapte. Pentru accente luminoase, alegeți portocaliu, roz sau roșu.
 • Shic elegant este un stil neobișnuit care combină culorile alb și roz. Tapițerii tapițate acoperite cu imprimare florală. Pernele monofonice sunt realizate în tonuri de moale roz. În cameră există o mulțime de plante și accesorii care diluează interiorul cu tonuri verzi.

Cum sa alegi?

Pentru a nu fi confundat în alegerea stilului, trebuie să țineți cont de următoarele criterii:

 • Materiale. Ele sunt ecologice sau cu adăugarea de elemente chimice, ele au, de asemenea, costuri diferite. De exemplu, tapițeria pentru design în stil oriental va fi mult mai scumpă decât pentru restul.
 • Gradul de ocupare al camerei. Dacă îți place abundența de mobilier, atunci nu vei face astfel de îndrumări ca techno sau minimalism.
 • Unele zone necesită multă lumină în cameră. În cazul în care camera nu penetrează multă lumină naturală, nu ar trebui să faceți o cameră în stil italian sau mediteranean.
 • Culoarea joacă un rol important. Dacă nu vă place suprafețele prea luminoase, alegeți stiluri care permit culori sau nuanțe întunecate.
 • Fanii de linii clare vor aprecia stilurile stricte fara finisaje elaborate, in timp ce persoanele romantice vor dori stiluri precum baroc, chebbi-chic, Provence.

Lucruri utile

Nu uitați de complexitatea accesoriilor, multe dintre ele fiind elementele principale ale conceptului.

 • Stilul arab poate fi completat cu pandantive, care cad din tavan.
 • Pentru o cabană, o lampă suspendată poate juca un rol decorativdacă este încadrată sub formă de coarne animale.
 • Include elemente de mansardă, cum ar fi țevi și stingătoare de incendiu, în decor și iluminat interior. Acestea reflectă toate caracteristicile stilului mansardei.
 • Un șemineu electric va fi un element minunat de stiluri techno sau high-tech.

Sfaturi pentru designeri

Designerii de interior recomandă decorarea camerei de zi cu următoarele nuanțe:

 • Un rol important îl joacă dimensiunea camerei, deoarece determină admisibilitatea utilizării anumitor concepte. Acordați atenție și înălțimii plafoanelor, deoarece unele tipuri de interior implică prezența unui candelabru mare suspendat.
 • Pentru stilurile clasice nu este necesar să se utilizeze materiale scumpe. Vă puteți concentra asupra decorului, care va ascunde utilizarea unor materii prime mai ieftine pentru mobilier.
 • Utilizați tehnologia pentru a adăuga originalitatea stilurilor moderne. De exemplu, pentru a diversifica stilul high-tech, trebuie să oferiți zonele setului cu cască cu lumină de fundal. Este de preferat să alegeți un iluminat cu ton rece.

Exemple și opțiuni de succes

Clasicii și modernitatea au cucerit mulți utilizatori cu trăsăturile lor neobișnuite.

Unii au reușit să implementeze cu succes concepte populare în interiorul sălii:

 • În stilul ecologic, puteți bate culoarea întunecată care nu este tipică pentru concept, făcându-l o nișă în perete.
 • Art deco designul arată original în sala, dacă adăugăm secțiune a camerei cu perdele de bumbac. Cu o încarnare de succes, acest stil poate fi folosit atât în ​​incinte feminine cât și în bărbați.
 • Stilul țării arată cel mai puternic dacă construiți șipci de lemn pe tavan.
 • Pentru interior, accentele de aciditate vintage se potrivesc cu detaliile necesare și rafturile elegante deschise.
 • Nimic nu decorează stilul Imperiului ca o stucă rafinată pe tavan. O relansare interesantă poate fi creată folosind piese de vârf.
 • Relieful pe pereți poate fi inclus în conceptul de Rococo. În interiorul elementelor reliefate se vor arăta picturi mici în formă de ovală.
 • O sufragerie în stil francez va arăta completă dacă alegeți perdele drepte pentru partea laterală a ferestrei și le combinați cu tulul.
 • Pentru interior în stil rusesc este mai bine să alegeți mobilier din lemn de forme simple. Suprafața nu trebuie acoperită cu lac și elemente decorative.

Indiferent de modul în care vă decideți să vă decorați sufrageria, alegeți un stil care va sublinia toate avantajele camerei și va fi o reflectare a individualității dvs.

Pentru mai multe sfaturi despre decorarea camerei de zi, vedeți următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor