Camera de zi în tonuri de bej: caracteristici de design

În camerele de zi moderne, se folosesc adesea culoarea bej: spre deosebire de culorile colorate și luminoase, creează atmosfera cea mai confortabilă din cameră și oferă camerei un aspect elegant. Camerele de living bej arata grozav in case mari si apartamente mici. Designerii recomandă utilizarea acestui ton în proiectarea pardoselilor, pereților sau tavanelor. Interiorul cu decor bej este perfect pentru orice stil: face umbra universal și populară.

Culoare psihologie

Bejul în paleta de culori este considerat cea mai liniștitoare nuanță. El este perceput pozitiv de către om și este capabil să relaxeze sistemul nervos cât mai mult posibil după o zi grea de muncă. Pentru mulți, camera de zi în tonuri de bej este asociată cu confortul casei și o atmosferă de pace.

Mai des, designul sălii în culori bej și maro este ales de oameni cu creativitate bogată și spirit antreprenorial.

În același timp, mulți proprietari consideră că un astfel de interior este casual și monoton. Dar dacă livingul este diluat cu un fundal strălucitor și plin de contrast, camera se va transforma într-un adevărat paradis în care vă puteți relaxa pe deplin și puteți scuta stresul peste o ceașcă de cafea.

Bejul este nu numai ușor perceput prin vedere, dar și capabil să extindă vizual spațiul, umplând spațiul cu o căldură și o lumină deosebită.

În plus, camera de zi în culori de ciocolată și bej se caracterizează prin note de aristocrație. Prin urmare, acest design este preferat de oamenii care iubesc totul scump și exclusiv.

Modă nuanțe

Culoarea bej este un ton universal în decor, decorând frumos toate suprafețele din living, fiind reprezentată de o selecție uriașă de nuanțe. Datorită acestei particularități, există mari oportunități pentru designeri de a încorpora idei neobișnuite de interior.

Până în prezent, cele mai populare culori bej sunt:

  • Nisip. Este prezentat în culoarea caldă și rece a grâului.Pentru a completa nuanța de nisip poate ciocolată bej, cafea și alb. În acest caz, este mai bine să alegeți un bej bogat pentru pereți, iar podelele și mobilierul ar trebui să fie din lemn natural. Arată frumos în wenge culoarea laminat cameră de zi.
  • Galben. Este folosit în principal pentru decorarea camerei. Acestea pot fi perdele, vase, perne de canapea sau lămpi.
  • Fildeș. Această umbră oferă sufrageriei un aspect ușor și aerisit, este foarte răcoritor. Se utilizează pentru finisarea pardoselilor și ca supliment major la materialele de origine naturală. Perdele, canapele și fotolii cu tapițerie din piele arată neobișnuit în această culoare.
  • Caise. Una dintre nuanțele delicate, asemănătoare cu grâul și maro. În majoritatea cazurilor, tonul de caise este ales pentru camere de zi cu ferestre mari care se confruntă cu partea de nord.
  • Cream. Designerii folosesc acest ton pentru pereți. Arata bine, fiind culoarea mobilierului, a textilelor si a tavanului. Pentru a da originalității camerei de zi, umbra smântânii combinată cu elemente decorative de culori mai întunecate.

Cum de a combina cu un alt gamma?

Bejul tonului este perfect combinat în combinație cu alte nuanțe ale paletei de culori. Datorită jocului neobișnuit de culori, puteți obține un design dinamic, plin de culoare sau calm. Dacă intenționați să organizați o cameră de zi cu o atmosferă relaxantă, se recomandă utilizarea dueturilor următoare:

Bej și ciocolată

Cea mai populară combinație în designul modern. Această gamă discretă poate fi exprimată în tapet, tapițerie de mobilier sau perdele. Soluția corectă pentru interiorul camerei de zi ar fi o masă de cafea colorată în ciocolată și o acoperire de podea bej deschis. Același lucru este valabil și pentru tapițeria de mobilier: trebuie să fie neutră.

Combinație bej gri

Un ton luminos este potrivit pentru camere de zi spațioase, iar în camere cu o suprafață mică trebuie să aplicați decorațiuni cu accente de gri deschis. Nu este de dorit să alegeți culori bogate de gri în decorarea tavanului și pereților, deoarece tavanul camerei poate fi redus vizual. În acest caz, inserțiile individuale de nuanțe verzi sau de măsline vor deveni o adăugare originală a designului. Acestea vor ajuta la diluarea plictiselii și a umbrității situației.

albastru

Paleta albastră (albastră, turcoaz), cu culoarea bej, accentuează în mod favorabil proiectarea sălii, îmbunătățește și o revigorează vizual.O atenție deosebită este acordată modelelor albastre de pe perne, covoare și perdele. În același timp, nuanțele de albastru pot fi evidențiate prin contraste de nuanțe violete. Revigorați camera de zi poate plafonul lavandă sau decorațiuni de perete.

fucsie

Contrastul perfect al bejului este umbra fucsiei. Pentru un design unic, se recomandă utilizarea unui contrast mai mare, sub forma unei tapițerii moale a mobilierului.

În același timp, perdelele într-o nuanță de fuchsie vor arăta proaspete și atrăgătoare.

alte

Pentru iubitorii de decor colorat, utilizarea tonurilor de lamaie, auriu și burgundă va fi o adevărată descoperire. Datele luminoase din interior sunt potrivite pentru camere de zi spațioase, cu ferestre mici. De exemplu, finisajul roșu pe un fundal bej arata frumos. În același timp, este necesar să se asigure că culorile contrastante sunt prezente în mod moderat. Pentru aceasta, mici modele de culoare roșie pe otoman sau un covor va face. O soluție neobișnuită este considerată a fi o cameră cu mobilier scump de lemn roșu.

Orice combinație de culori este aleasă pentru a decora camera de zi bej, trebuie să urmați întotdeauna regula: decorul este format dintr-un obiect mare sau mai multe mici.De exemplu, pot fi perdele, covoare sau rafturi cu vase. Nu uitați de suprafața mobilei.

Este recomandabil să acordați preferință culorii bejului: ar trebui să fie stilul dominant al camerei de zi.

Alegerea designului stilistic

Camera de zi bej arata mai bine intr-un stil clasic, pentru care combinatia de culori bogate si luminoase este importanta. De regulă, în acest caz, pentru decorul său alegeți un finisaj delicat al pereților, un podea de umbre de ciocolată și mobilier cu tapițerie ușoară.

Dacă proprietarii de case iubesc designul cu materiale naturale, stilul de țară va fi un câștig pentru ei. Într-un astfel de interior este permisă decorarea pereților cu piatră decorativă, iar mobilierul devine simplu (fără decorațiuni). Pe ferestre, puteți atârna perdelele de culoarea grâului și adăugați-le cu perdele bej din in.

Recent, minimalismul a devenit foarte popular, în care camera bej ar trebui să nu fie umplută cu un număr mare de obiecte. Designul este minim și monoton. Este necesar în acest stil să evitați achiziționarea de mobilier de formă geometrică neregulată.

De asemenea, configurația îngustă nu se încadrează în vederea generală a camerei.În ceea ce privește podelele și ferestrele, ele sunt decorate minim. Un covor mic și simple perdele luminoase vor fi suficiente pentru a decora camera de zi.

Soluția originală pentru camera de zi bej este considerată folosirea stilului Art Nouveau, datorită căruia chiar și cea mai mică încăpere se va transforma într-un colț modern și confortabil de ședere. Pentru un astfel de interior, se recomandă finisarea materialelor care diferă în ceea ce privește culoarea și textura. Decorul perfect pentru camera de zi în acest design sunt picturile, decorațiile din mozaic, o varietate de grafică și abstractizare.

Pentru a umple camera cu note neobișnuite, designerii recomandă utilizarea combinațiilor de culori bej cu nuanțe de aur. De exemplu, ar putea fi desene de aur pe vase și decorațiuni cu lampă.

Pereți și podea

Pereții din camera de zi bej pot fi decorați în diverse moduri. Cele mai potrivite opțiuni sunt tencuiala și tapetul decorativ. Este bine ca mai multe nuante de bej sa fie folosite in decorarea peretilor in acelasi timp.

Pentru a sublinia frumos paleta neutră, se recomandă utilizarea inserțiilor separate din piatră sau lemn natural în design.Imaginile de fundal texturate sunt considerate o soluție bună. La culoarea zidurilor camerei de zi nu era plictisitoare, trebuie combinată cu obiecte luminoase și saturate (mobilier sau textile).

Pardoseala este cel mai bine realizată în nuanțe întunecate din laminat sau linoleum.

mobilier

O atenție deosebită în proiectarea camerelor de zi este o alegere de mobilier. Culoarea sa în design poate domina sau se amestecă perfect cu fondul general. Ambele opțiuni sunt bune pentru decorarea interioară. Dacă doriți să reînviorați decorul și să-i faceți un contrast, este mai bine să alegeți modele luminoase.

În ceea ce privește nuanțele închise sau identice în mobilier și module de decor, ele permit să umpleți camera cu liniște și confort. O opțiune bună este amenajarea camerei, folosind mobilier contrastanțial. Paleta de lumini trebuie completată cu module întunecate. În camerele de zi mici, este bine să folosiți canapele luminoase, acestea vor ajuta la compensarea lipsei unui cont și vor oferi spațiu pentru ușurință.

Este de remarcat faptul că toate structurile corpului trebuie să fie cumpărate din lemn natural: fotolii din piele și mesele masive de stejar vor părea solide în încăpere.

jaluzele

Efectuarea ferestrelor în săli de viață bej trebuie să se facă cu țesături naturale. Se recomandă preferința pentru mătase și lenjerie. În perdele pot fi o varietate de culori. De exemplu, o perdea galbenă sau caisă cu un model de smarald, ceresc sau portocaliu este considerată o opțiune bună. Bezele perle decorate cu ornamente de aur, de asemenea, arata grozav.

Este important ca ferestrele decorate să se ridice pe fundalul zidurilor. În cazul în care sufrageria este spațioasă, puteți achiziționa perdele groase pentru aceasta și puteți instala iluminarea puternică. În cazul în care camera este mică, este necesar să se acorde ușurință și aerisire, acest lucru va ajuta perdele transparente din țesături naturale. Portierele sunt alese în funcție de stilul camerei.

Un rol important îl are dimensiunea ferestrelor. Pentru deschideri mari, sunt considerate perdele perdele cu maneci și manșete, dantele și materialele transparente sunt potrivite pentru ferestrele mici.

Textile si accesorii

Componenta obligatorie a oricărui design este decorul camerei. Camera de zi în tonul bej poate fi decorată cu covoare moi, pături din lână tricotate, precum și picturi în rame aurite.Coșuri de răchită, vase, figurine neobișnuite vor fi obiecte interioare potrivite.

Pentru a alege accesoriile potrivite pentru sală, este necesar să se ia în considerare designul general al camerei, stilul de decorare și culorile predominante. Cel mai adesea astfel de camere de zi sunt umplute cu obiecte variate și nu trebuie să fie mari sau prea luminoase. Textura materialului poate fi lucioasă, gravată (matase), mată.

Idei de design moderne

Sala are un loc special în apartament, interiorul acestei camere trebuie să fie decorat în mod elegant și frumos. Vedere neobișnuită în pereții beți din camera de zi. Acestea vă permit să "trageți" vizual înălțimea tavanului și să umpleți spațiul cu o atmosferă de căldură familiară. În acest design, trebuie să terminați tavanul și pereții în aceeași culoare. În acest caz, podeaua este mai bine să instalați o culoare deschisă, iar plafonul este preferabil pentru a decora cu accente albe.

Pentru o structură suspendată, se recomandă utilizarea pânzei cu o suprafață lucioasă, atingerea finală a acestei compoziții va fi o masă mică de cafea în negru.

O opțiune excelentă ar fi o combinație de pereți, decorați cu tapet cu modele și tonuri de bej tavan.Pereți în acest caz pot fi decorate cu tapet sub catifea sau piele de căprioară. Permite proiectarea livingului în mai multe nuante de bej. Acest lucru va permite să extindeți vizibil camera și să o faceți unică.

Mobilierul alb și podeaua laminată întunecată arată neobișnuit în acest design. Pe ferestre puteți atârna perdele de aur. Se recomandă completarea interiorului cu obiecte mici de decor și covoare mici de culoare deschisă.

Pentru informații despre cum să aranjați și să aranjați camera de zi în tonuri de bej, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor