Care ar trebui să fie camera de zi într-o casă modernă?

Termenul "cameră de zi" a fost introdus pentru prima dată de călugării budiști înțelepți. Pentru a oferi adăpost oaspeților neașteptate și, în același timp, pentru a-și proteja locuința, ei au decis să organizeze o cameră separată. Oaspeții din hotel au fost dotați cu cea mai mare atenție: căldură, un loc pentru prânz și odihnă. De-a lungul secolelor, această viziune a camerelor de locuit a suferit schimbări dramatice. Acum, această cameră principală a locuinței este proiectată să fie cea mai funcțională, confortabilă, elegantă și modernă.

Caracteristicile și scopul camerei

Etapa cheie în amenajarea camerei de zi este alegerea sarcinilor pe care le îndeplinește. Acesta este un loc de odihnă, unde întreaga familie se adună în fiecare zi pentru discuții inimă-inimă lângă șemineu sau vizionând un home theater.Zona de recreere ar trebui să contribuie pe deplin la relaxare. Nu este suficient să atârniți un televizor pe perete: trebuie să dotați un loc confortabil pentru a viziona emisiunile TV preferate.

Setul de mobilier moale, pernele va ajuta la crearea atmosferei necesare de confort și confort. Pentru a evidenția o zonă moale, utilizați covoare sau fluturi de tapiserie.

In camera de zi este adesea aranjate de depozitare (dulapuri, sertare, rafturi, dulapuri), care stochează obiecte personale, îmbrăcăminte, cărți și alte accesorii pentru proprietarii de acasă. Zona de lucru și biblioteca de acasă situată în camera de zi oferă o intimitate și o liniște maximă. Acestea sunt situate în mod tradițional în spatele camerei. Pentru a izola zona, utilizați un blind sau ecran.

Dacă oaspeții stau adesea peste noapte, camera de zi poate servi drept dormitor. Ideal pentru o astfel de decizie - o canapea extensibilă, care servește ca element al zilei de odihnă, iar noaptea se transformă într-o canapea pat. Patul, care se ascunde în dulap pentru o zi, nu este mai puțin relevant acum. Mobila cu transformare este o solutie excelenta pentru interiorul livingului.

Tendința modernă de design interior este unificarea spațiului de locuit. O cameră de zi combinată cu o sală de mese și o bucătărie este o decizie destul de la modă pentru ziua de azi. Pentru a separa zona moale de zona de luat masa, se foloseste mobila (de exemplu rafturi transparente, o canapea intors spre zona de luat masa). Contorul de bare poate acționa ca element de zonare.

Dacă cineva din gospodărie preferă să cânte muzică, sala poate fi un loc ideal pentru a organiza un salon de muzică. Locul de concert poate fi decorat folosind podiumul. Pianul plasat pe el va arăta elegant și aristocratic. Este necesar să alegeți accesorii adecvate pentru această situație.

stiluri

Pentru sălile moderne relevante orice direcții stil. Luați în considerare câteva.

clasic

Interiorul în stil clasic este preferat de oamenii de vârstă matură, cu un gust deosebit. Direcția este caracterizată de culori deschise calde, materiale naturale de decorare, mobilier de înaltă calitate și elemente decorative semi-antice. Pentru o astfel de cameră de zi vor fi coloane relevante de marmură sau tencuială, stuc și orice decorații embosate, cornișe forjate, șemineu, aurire.

Imaginea interioară a camerei clasice este completată de oglinzi mari, perdele de satin scumpe și covoare elegante pe podea.

cabană

Stilul unei case de munte din Alpii elvețieni a devenit din ce în ce mai popular în Europa. Acest interior va atrage oameni care adoră căldura casei, simplitatea și caracterul practic. Cărțile de vizită din această direcție sunt grinzi proeminente pe tavan, piatră dură în finisaj, bord brut masiv pe podea.

Figura centrală a livingului este în mod tradițional un șemineu, lângă care se concentrează întregul interior al casei. Ca elemente decorative, puteți folosi piele de oaie sau imitație de blană în loc de covoare, animale sălbatice umplute, arme pe pereți.

Camera de zi în spiritul cabanei ar fi potrivită într-o casă de țară a unui bar sau a unui jurnal.

minimalismul

Minimalismul atrage prin spațiul liber, funcționalitatea mobilierului și lipsa totală a decorului. Stilul este caracterizat de culori neutre, mobilier redus de forme stricte și textile practice. Acest interior vă permite să vă relaxați de ritmul frenetic al vieții moderne în zonele metropolitane zgomotoase.Se deosebesc mobilierul de tip cadru și mobilierul fără brizuri cu posibilitatea de transformare.

pod

Stilul loft industrial este cel mai adesea ales de generația tânără și de personalitățile creative. El îmbină cu pricepere tendințele actuale și elementele de reparații neterminate. Caracteristicile caracteristice ale stilului sunt tencuiala, zidăria sau imitația, sistemele de comunicare deschise, planificarea deschisă și absența partițiilor.

Mobilierul este instalat în colțurile camerei, fără a uita că interiorul ar trebui să semene cu obiectul industrial viu.

baroc

Camerele de zi aristocratice baroc sunt proiectate pentru a demonstra puterea și bogăția proprietarilor lor. În decorarea camerelor picturi murale și picturi tematice, mucegaiuri abundente, imagini de fundal cu efect de serigrafie, modele cu monograme sunt binevenite. Mobilierul luxos ornat ar trebui să fie bogat decorat cu curlicuri, sculptură și inlay.

Setarea pretențioasă sugerează o atingere de fildeș în decorarea și decorarea suprafețelor sub formă de aurire. Podeaua trebuie să fie pavată cu plăci de marmură cu pietre semiprețioase. Textile de înaltă calitate sunt reprezentate de catifea, satin și brocart.Materialele stilistice sunt scumpe, subliniind solemnitatea și pompul interiorului.

Materiale pentru decorarea peretilor

Piața modernă pentru materiale de construcții oferă o gamă largă de finisaje de perete. Dintre acestea, există mai multe.

tapet

Imagini de fundal - cel mai popular material. Un sortiment bogat și o gamă de prețuri accesibile permit chiar și celui mai pretențios cumpărător să aleagă opțiunea potrivită. Tablourile pot fi foarte diverse, inclusiv pe hârtie simplă pe un singur strat.

Pentru camerele de zi elegante ar trebui să alegeți materiale mai bune și mai spectaculoase pe bază de vinil, țesături textile scumpe, tapeturi exotice de stuf.

vopsea

Acest material de finisare vă permite să creați cele mai neobișnuite compoziții pe pereți. Singurul său dezavantaj este faptul că este potrivit doar pentru o suprafață perfect plat.

ghips

Tencuiala decorativa in orice camera de zi arata extravaganta. Finisarea poate servi ca un desen uniform, ilustrație grafică. Alegeți o ușurare sub forma unei imagini cu fața spre perete, puteți fi sigurică va fi unic (repetarea modelului în această tehnică este aproape ireală).

piatră

Piatra naturală sau decorativă este un material de finisaj fiabil și durabil. Vă permite să implementați cele mai neașteptate idei de design. Ea poate transforma camera de zi în peștera lui Ali Baba sau îi poate da efectul Evului Mediu.

Materialul ușor, ecologic, ajută la ascunderea neregulilor pereților, este capabil să schimbe vizual dimensiunea și forma camerei.

Modalități de a termina tavanul și podeaua

Când faceți podelele din camera de zi în casă, cele mai reușite opțiuni sunt:

 • Parchet - soluție simplă și durabilă. Lemnul natural arată întotdeauna spectaculos, creează o atmosferă de căldură și confort. Nu toată lumea își poate permite această opțiune, deoarece parchetul este un material scump.
 • Parchet laminat are un aspect atractiv, durabilitate ridicată și un preț relativ accesibil. Suprafața estetică împerechează cu pricepere speciile de lemn valoroase, astfel încât laminatul este adesea confundat cu podeaua. Nu încorporează lemn masiv, dar acest lucru nu distruge meritele sale.
 • țiglă nu întotdeauna tipic pentru camera de zi, deși această versiune a materialului este convenabilă în instalare, practică și nemaipomenită în îngrijire. Prin ea însăși, pardoseala este destul de rece la atingere, deci atunci când o alegeți, merită considerată posibilitatea de încălzire prin pardoseală.
 • mochete adaugă confortul camerei și căldură familiară, este plăcut să stați și să vă culcați chiar și în sezonul rece. Acoperirea asigură un nivel ridicat de izolare fonică, dar este dificil să o atribuiți opțiunilor practice de finisare: absoarbe toate murdăria și mirosurile.

Decoreaza spatiul plafonului poate fi diferit de material. Construcțiile din ipsos și plafoanele întinse sunt cele mai des solicitate.

ghipsocardon

Acest material este destul de flexibil, vă permite să implementați cele mai neașteptate idei de design. Tavanele curbate pe mai multe nivele nu numai că arată spectaculos, ci:

 • să deschidă oportunități pentru zonare;
 • ajutați la schimbarea vizuală a spațiului din cameră;
 • cu atenție ascunde defectele bazei tavanului.

Gipsul poate fi vopsit și acoperit cu alte materiale de finisare.Este convenabil să încorporați toate dispozitivele de iluminat în astfel de plafoane cu mai multe niveluri.

Structuri de tensionare

Nu mai puțin interesante plafoane suspendate, al căror avantaj principal este efectul de nivelare. Ele formează o suprafață perfect plat, în timp ce petrec un efort minim.

În funcție de capacitatea de reflectare a luminii, structurile de tensiune pot fi împărțite în trei tipuri:

 • Matt. Ele sunt considerate o opțiune clasică, nu distrage atenția din restul interiorului.
 • Lucioasă. O bună ocazie de a transforma camera, ao umple cu lumină și extinde vizual spațiul.
 • Fabric. Posedă un aspect fantastic, datorită suprafeței reliefate și a structurii țesăturii, dar costisitoare.

Varietatea tavanelor stretch vă permite să faceți repararea camerei de zi în orice stil.

Soluții de culoare

Designul color al camerei de zi este important. Ca orice cameră din casă, sala ar trebui să aibă o combinație armonioasă de culori folosite. Aceasta este camera în care membrii familiei de vârste diferite se odihnesc. Culorile ar trebui alese cu atenție, pentru a nu deranja, dar pentru a promova odihna.

Un anumit rol în alegerea jocurilor de culoare și a camerei de decizie stil. La modă minimalismul de astăzi nu acceptă vopselele care cauzează. Este mai bine să acordați prioritate nuanțelor simple și naturale ale gamei naturale. Cele mai bune opțiuni de design pentru cameră vor fi de culoare bej, gri deschis, alb lăptoase, maro.

Culorile luminoase sunt permise numai ca accente, care pot fi perdele, tapițerie, perne.

Dacă interiorul este decorat în versiunea tradițională clasică, s-ar potrivi tonuri maro-auriu, bej, turcoaz, burgund, sticla-verde. Ei vor sublinia în mod favorabil luxul de mobilier natural, stucul pe pereți, textile de înaltă calitate.

Culorile de culori pastelate sunt relevante pentru stilul țării, stilul Chebbi-chic și stilul francez Provence, care vor demonstra în mod grațios căldura unui interior sau a unei case de țară, aranjând o stare de spirit sinceră. Umbrele de lumină umple spațiul cu căldură și lumină. Culorile luminoase aici vor fi nepotrivite.

iluminat

Camera de zi a oricărei case este proiectată să îndeplinească multe sarcini. Prin urmare, iluminatul din acesta utilizează o combinație care ia în considerare fiecare zonă funcțională disponibilă.

Plafonul de iluminat este sala principală.Versiunea clasică pentru el este instalarea unui candelabru, a cărui alegere este variată astăzi. Cu toate acestea, sistemele de design moderne ale spațiului de plafon nu permit întotdeauna utilizarea acestei versiuni a lămpii.

În special sensibile în acest sens, structurile de tensiune. Dar pentru ei există o soluție: puteți folosi spoturi sau benzi LED. Lumina generală este utilizată pentru primirea oaspeților, organizarea de petreceri la domiciliu și ocazii speciale.

Nu mai puțin important pentru camera de zi este o lumină locală. Scaunele mici de perete, lămpile de pardoseală, farurile de mozaic de masă fac camera confortabilă și confortabilă și ajută la plasarea accentelor în interior.

Iluminatul local este proiectat pentru serile familiare liniștite în fața televizorului, pentru citirea cărților dvs. preferate sau pentru relaxarea într-un scaun balansoar.

mobilier

Figura centrală a oricărui living este un șemineu sau un televizor. Pe baza plasării acestor articole, puteți aranja camera. Canapeaua ar trebui să fie confortabilă, satisfăcând calitățile estetice și potrivită stilului interior ales. Dimensiunea produsului depinde de numărul de membri ai familiei și de oaspeții care vin în mod regulat.Consolele de mobilier standard sunt proiectate pentru 3-4 persoane. Modelul de colț sau setul de mobilier cu o canapea secundă sunt relevante în sufrageria spațioasă a unei case particulare.

Masa de cafea poate fi cea mai obișnuită sau pliabilă multifuncțională. Materialul produsului depinde de direcția stilului camerei. Clasicul este potrivit pentru un produs din lemn stabil, un model din plastic de o culoare neobișnuită este relevant pentru stilul modern, masa de sticlă va arăta bine într-un stil modern. Dacă spațiul este limitat, merită să cumpărați o masă atașată.

Sistemele de stocare sunt mai înțelepte pentru a alege în funcție de numărul de elemente și de conceptul de design. În interiorul modern se recurg tot mai mult la dulapuri încorporate. Ele conțin multe lucruri și economisesc spațiu.

Fotolii și căsuțele ar trebui să fie în mod ideal un set cu cască unic, cu o canapea, completând-o la maxim. Scaune în camera de zi este mai bine să nu folosească.

Articole de decor

Este interesant de decorat interiorul livingului permite decorului. Cu aceasta, puteți adăuga accente, puteți adăuga confort și căldură camerei. Dacă nu puteți instala un șemineu adevărat, puteți face electrofireplace cu imitație de foc viu.Multe eșantioane de biopire sunt asemănătoare cu produsele din lemn, ele vor decora perfect orice interior.

Decorul oricărei locuințe înseamnă folosirea de accesorii, statui, dragi în inima memoriei gemene, fotografiile preferate din interiorul familiei, obiecte de familie. Pentru aceste articole de neprețuit, este mai bine să notați un colț separat. Puteți decora interiorul cu picturi, așezându-le pe pereți. Subiecții depind de conceptul de design al camerei. Poate fi o reproducere a picturilor de către artiști proeminenți, compoziții abstracte moderne.

Plantele vii creează o atmosferă de confort și unitate cu natura, contribuind la purificarea aerului.

Proiectați în zona respectivă

Alegerea camerei de proiectare a livingului depinde de dimensiunea camerei. Arhitecții numesc cea mai mică suprafață de 15 metri pătrați. m, dar mai confortabil este înregistrarea de 30 de metri pătrați. Acest spațiu este important pentru camera de zi a unei case cu o singură etapă și a unei clădiri cu mai multe etaje. Camerele de zi de la primul etaj sunt considerate clasice ale genului. Bonusul lor special este posibilitatea de acces la terasă și direct la grădină.

Aranjamentul camerei de zi într-o casă cu două etaje are cerințe speciale:

 • În cazul în care camera principală este situată la etajul al doilea, trebuie să amenajați în mod armonios scara care duce la camera de zi. Este mai convenabil ca oaspeții și gospodăriile să treacă de pe coridor direct în hol.
 • Nu este nevoie să supraîncărcați camera prea mult, utilizarea pieselor inutile de mobilier este inadecvată.
 • Convenabilitatea în casă este mult mai rezonabilă pentru a proiecta la același etaj în care se află salonul.
 • Când vă planificați, trebuie să luați în considerare toate clădirile din casă.

În casele cu două etaje și mai multe camere aristocratice pe două nivele vor arăta. În acest caz, problema zonării spațiului nu apare. La parter pot găzdui confortabil o zonă de recreere (canapea, șemineu, home cinema). Al doilea etaj va fi ocupat de studiu, biblioteca de acasă, grădina de iarnă sau mini-sera.

Exemple frumoase în interior

Camera de zi modernă permite o combinație de mai multe stiluri. În camera cu acces la terasă, stilul mansardă este exprimat printr-o perete de cărămidă. Un desen al unei strazi europene a secolului al XIX-lea, asemanator cu ilustratiile romanelor lui Victor Hugo, isi face drumul printr-o piatra bruta. Panorama transmite cu succes stilul industriașilor și producătorilor.

Canapeaua luminoasă a formei originale se încadrează în spiritul tehnologiei moderne și al stilului hi-tech la modă. Un design mobil neobișnuit pe o bază metalică seamănă cu căptușeala interioară a căptușelii spațiului, mai degrabă decât cu canapeaua obișnuită în înțelegerea noastră. Lămpile laconice stricte de podea de pe picioarele cromate completează imaginea. Proiect neașteptat, concis și complet.

Idei pentru a trăi în casa dvs., vedeți următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor