Sala cu semineu: idei de design interior

Interiorul camerei cu șemineu a fost foarte popular de mai mulți ani. La început, șemineele erau prea mari, ocupau mult spațiu și erau folosite exclusiv pentru încălzirea camerei. Acum, din ce în ce mai mult, ele sunt folosite ca decorațiuni. Proiectele moderne pot fi de diferite tipuri: cuptor, electric, gaz și falshkaminy.

specie

Șeminele au performanțe diferite.

 • Construit. Avantajele unor astfel de modele pot fi atribuite economiilor semnificative în spațiu, însă instalarea acestora va necesita mult timp și costuri financiare.
 • Pereții. Instalat direct lângă perete. Astfel de modele arată foarte interesant și elegant. Ele sunt utilizate în principal pentru zone mari, deoarece ocupă o mulțime de spațiu.
 • Insula. Folosit pentru împărțirea camerelor în zone. Amplasat în centrul camerei, poate fi montat pe plafon fără a atinge podeaua sau instalat pe podea.
 • Corner. Instalat în colțul camerei. Nu necesită mult spațiu, ușor de instalat și de utilizat. Mare pentru camere mici.

  Tipul de șemineu este ales în funcție de dimensiunea camerei în sine. Opțiunea de perete dimensional este necorespunzătoare într-o cameră mică. În acest caz, este mai bine să alegeți un colț sau un model încorporat. În plus, designul șemineului trebuie să fie în armonie cu interiorul camerei.

  Cel mai adesea în apartamente se înființează o stație de electro datorită complexității cuptorului de dispozitiv, unde doriți să țineți coșul de fum. Instalarea unui astfel de model nu va provoca prea multe dificultăți, chiar dacă faceți reparații.

  În plus, dispozitivul nu are nevoie de mult spațiu, poate fi chiar plasat într-o încăpere de 18 metri pătrați. m.

  Semineele alimentate cu energie electrică au avantajele lor:

  • poate fi pornit și oprit în orice moment;
  • încălzirea rapidă a încăperii;
  • fără produse de ardere;
  • nivel ridicat de securitate.

  Minus doar în prețul său.Camerele electrice sunt mai scumpe decât structurile din lemn. Modelele electrice sunt prezentate într-o gamă largă de dimensiuni, modele, funcții etc. Acest model poate fi ușor adaptat la orice interior. Unele produse chiar mimează crackling-ul arsurilor și reflexiile flacării.

  Cuptoarele de semineu includ toate caracteristicile și caracteristicile modelelor electrice. Singura diferență este utilizarea lemnului, a cărbunelui și a materialelor similare pentru încălzire, care necesită o atenție suplimentară pentru siguranța utilizării vetrei. În plus, este necesar să se prevadă în prealabil un loc pentru păstrarea lemnului de foc sau a cărbunelui. Astfel de specii sunt cele mai des folosite în clădirile private, fiind chiar incluse în proiectele de baie.

  Falshkamina devine tot mai popular astăzi. Este în siguranță și, în același timp, vă permite să creați o atmosferă caldă și confortabilă în cameră. Gama de modele bogate facilitează obținerea potrivirii potrivite pentru interior.

  Falshkaminy produc astăzi foarte multe mărci, dar unul dintre cei mai cunoscuți și mai căutați producători este Alex Bauman.

  Scaune de gaz vă permit să vă bucurați de focul viu, excluzând agitația cu lemn de foc și amenajarea spațiului necesar. Dar, din nefericire, nu toate spațiile aveau o conductă de gaz, dar undeva era complet absent. Utilizarea aceluiași cilindru de gaz nu este cea mai bună soluție pentru interiorul unei case rezidențiale.

  Cel mai adesea, șemineele nu au nevoie de decorare suplimentară, cu toate acestea, dacă se dorește, ele pot fi decorate cu ajutorul unor tipuri moderne de tapet și alte materiale de finisare.

  stiluri

  Semineele moderne pot fi realizate în mai multe direcții stilistice.

  clasic

  Această tendință include trei tipuri simultan: baroc, clasicism și imperiu. Aceste stiluri au multe în comun în ceea ce privește forma, tipul și parametrii. Cel mai adesea, o piatră este folosită pentru a crea modele clasice.

  • baroc (în traducere - "artsy"). În produsele create în acest stil, există o abundență de decor. Acest lucru poate fi văzut în materialele de finisare și în forme neobișnuite. Din materialele dominate de marmură și bronz cu aur.
  • Clasicismul. Spre deosebire de baroc, are un decor discret. Pentru decorare se folosesc adesea basoreliefuri care descriu zeii greci. Pentru a crea modele, sunt folosite numai pietre naturale, de exemplu marmura, care armonizează bine cu cadrul din fontă și lemn.
  • Empire (în traducere - "imperiu").Pentru decorare sunt folosite coloane, scene din bătălii, basoreliefuri de arme și coroane de laur. Imaginile au găsit adesea simbolismul egiptean. Materialul folosit este marmura neagra.

  Muzică country

  Stilul este original pentru simplitatea și apropierea de natură. Decorul este cel mai adesea făcut din cărămidă. Portalul de șemineu este realizat în formă de casă. Drovyanik este situat în mod tradițional în partea de jos a produsului.

  modern

  Această direcție a absorbit aproape toate stilurile folosite pentru a crea șemineuri. În cea mai mare parte cazurilor, firebox-ul are forma corectă. Material: sticlă, plastic, mai puțin metal. Design convenabil și simplu combinat cu eleganța și rafinamentul designului.

  Tehnologie înaltă

   Stil gratuit, cu tehnologie înaltă. Sticla, oțelul sau plasticul sunt materiale de bază pentru fabricare. În designul celor mai frecvent utilizate culori închise.

    Unele elemente ale produselor de coș sunt realizate în stilul turnării Kasli. Ele pot fi elemente decorative, precum și articole folosite pentru a lucra cu vatra, cum ar fi un poker, o scoop și accesorii similare.

    Utilizați în interior

    Atunci când alegeți un model potrivit, nu trebuie să uitați de combinația șemineului cu restul mobilei din încăpere. Cel mai bine este să plasați câteva scaune pe fiecare parte a focului sau la o anumită distanță. Între ele, puteți pune o masă de cafea mică, preferabil potrivită stilului și culorii șemineului. Puteți pune o canapea din set, venind cu scaune.

    Armonios combinate cu șemineul ar trebui să nu numai mobilier, dar și accesorii și accesorii decorative. Acestea pot fi picturi pe perete, fotografii într-un cadru, potrivite pentru stilul textilului interior etc.

    Rafturile de șemineu pot fi proiectate în funcție de direcția în care este menținut produsul principal:

    • În versiunea clasică, rafturile șemineului sunt decorate cu sfeșnici, flori în vase ceramice.
    • În stilul baroc arătați ceasuri și fotografii antice excelente în cadre frumoase.
    • Canapele neobișnuite, cuferele decorative și fotografiile sunt potrivite pentru stilul țării.

    Completați proiectarea elementelor decorative pentru șemineu utilizate pentru cuptoare.

    Semineu ca un obiect de design nu armonizează bine cu televizorul. Și chiar dăunătoare din cauza revenirii căldurii (adică a fumului și a unor modele electrice) pentru echipamentele electronice, mai ales dacă camera este mică.Chiar dacă televizorul este montat pe o suprafață de coș, vatra va distrage atenția de la vizionarea televiziunii. Dacă îl plasați opus centrului, focul va străluci pe ecran.

    Se pare că cea mai bună soluție ar fi instalarea echipamentului de televiziune pe peretele lateral al camerei. Ca urmare, mobilierul trebuie aranjat astfel încât să fie convenabil să vizionați televizorul.

    Puteți plasa un televizor în colțul din dreapta sau din stânga al șemineului.

    Sfaturi utile

    Înainte de a instala dispozitivul de șemineu, este necesar să se cântărească toate nuanțele:

    • În cazul în care șemineul este arderea lemnului, atunci, având în vedere severitatea sa, este necesar să se acorde o bază și o protecție împotriva temperaturii ridicate. Ca materiale pentru fabricație este mai bine să folosiți cărămizi și azbest.
    • Dacă este așezată lângă vatră podeaua din lemn, camera va deveni mult mai caldă. Pentru a spori efectul, puteți folosi un covor pufos.
    • Șeminele sunt instalate pe pereții exteriori al camerei numai dacă nu există alte opțiuni, deoarece într-un astfel de aranjament caldura va fi dată pe străzi.
    • Toate mobilierul trebuie amplasate la cel puțin jumătate de metru de la incendiu pentru a evita incendiul.
    • Înainte de a alege un șemineu trebuie să decideți asupra materialului din care va fi făcut. Seminee din cărămidă - cea mai bună opțiune, deoarece este combinată cu orice direcție de proiectare. Aceleași proprietăți au produse de coș de fum și din diferite tipuri de piatră. Dar cărămida este mult mai accesibilă, iar stabilirea de la ea se dovedește mai ușoară și mai precisă. Gama de culori și mărimea pietrei pot fi foarte diverse. Pare interesant opțiunea de proiectare a pietrelor de diferite dimensiuni și culori în funcție de tipul de mozaic.

    Semineu - o opțiune excelentă pentru decorarea interioară în diferite stiluri. În funcție de formă, design, material de fabricație, puteți alege cea mai bună opțiune pentru orice portofel. Pereții din cămin permite utilizarea diferitelor opțiuni de decor pentru a decora produsul. Indiferent de model, șemineul vă permite să creați o atmosferă confortabilă și caldă în orice cameră.

    Cum se face un șemineu cu mâinile tale, vezi următorul videoclip.

    Comentarii
     autor
    Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

    Sala de intrare

    Camera de zi

    dormitor