Realizarea unui șemineu decorativ cu mâinile tale

Un șemineu cu lemne de foc arzând și crackling este adesea găsit într-un film sau o carte, dar foarte rar în viața de zi cu zi, deoarece este considerat un element de lux. Într-adevăr, un șemineu adevărat nu este o plăcere ieftină, și este extrem de dificil să-l construim într-un apartament oraș. Dar există o opțiune alternativă, și anume un șemineu decorativ. Acesta va costa mult mai ieftin, este ușor de utilizat, absolut sigur, și cel mai important - poate fi făcut manual.

Caracteristici speciale

Un șemineu fals este un design care imită o adevărată vatră. De obicei este instalat atunci când, din orice motiv, nu este posibilă construirea unui vatră reală din lemn, de exemplu, un apartament oraș (în zonele urbane este dificil să se obțină permisiunea de a construi un șemineu, nu există o cutie de coș de fum în case) sau un spațiu restrâns al camerei.

Beneficiile înșelătoriei false

 • Cost redus. Va trebui să cheltuiți bani numai pentru achiziționarea de materiale de construcție.
 • Disponibilitatea materialelor. Le puteți găsi literalmente în orice magazin de hardware.
 • Designul unui astfel de șemineu poate fi modificat la discreția dvs. de câte ori doriți.
 • Pentru a decora șemineul, nu este nevoie să cumpărați materiale scumpe, puteți obține destul de buget, dar opțiuni de prezentare.

În esență nu există defecte în șemineul fals. De fapt, este un element de decor și uneori servește pentru încălzirea camerei. A face nu este dificil. Puteți să vă dezvoltați propriul proiect și să desenați un desen sau să utilizați schema finită. Șemineul decorativ este absolut sigur, poate fi de diferite mărimi și poate fi așezat chiar și în cea mai mică cameră.

tipuri

Primul lucru care trebuie făcut atunci când creați un șemineu artificial este de a decide cu privire la tipul de construcție.

Semineele decorative sunt împărțite în trei grupe:

 • Fiabil. Aceste seminee sunt capabile să imite complet cele reale. Ele sunt similare cu cele prezente în dimensiune și design. În cutia de foc este de obicei localizat arzătorul cu ardere bio,care redă foarte bine efectul de ardere și încălzește camera. Această opțiune este destul de scumpă, dar, din toate acestea, este cea mai plauzibilă.
 • Condiționale. Limitată la portalul mantel anterior. Portalul este decorat după preferințele dvs. și în cuptor sunt instalate diverse elemente de decor, cum ar fi lumanari sau bușteni.
 • Simbolice. Cei mai diferiți, sunt creați chiar și de pe autocolante simple cu imaginea focului sau desenului, cu un decor suplimentar. Cu alte cuvinte, numai forma șemineului este reținută fără cavitate sub focar.

Există mai multe tipuri de foc de imitație:

 • Imitație. Se aseamănă numai condițional cu cel real. Rolul flacării este jucat în interiorul lumanarilor sau picturilor care prezintă flăcări.
 • Electric. În acest caz, simularea este efectuată de un dispozitiv electric special, care este încadrat de o nișă. Această opțiune este foarte realistă, pe măsură ce iluzia video a unei flacări arzătoare este afișată pe ecran, iar camera este de asemenea încălzită.
 • Semineu bio Vatra este la fel de aproape de șemineul adevărat și cu designul corespunzător îl copiază complet. Focul din el arde în detrimentul unui arzător special, a cărui muncă este susținută de o substanță precum bioetanolul. Proiectul minus este în costul său ridicat.

Fiecare specie diferă în ceea ce privește costurile și complexitatea construcției. Desigur, opțiunea cea mai ieftină este o opțiune de imitație care poate fi decorată cu mâinile tale, fără a cumpăra echipamente și materiale suplimentare costisitoare. Dar efectul lor decorativ suferă foarte mult și este vizibil oarecum caricatural. Șemineele condiționate și de încredere sunt cel mai adesea construite din plăci de gips-carton și plasate în interiorul lumanarilor, diverse lămpi, benzi LED sau foc electric.

Stil și design

Efectuarea unui șemineu fals este complet dependentă de stilul camerei în care este amplasat. De exemplu, șemineele pătrate decorate cu stuc sau basorelief sunt potrivite pentru un stil clasic. De asemenea, arata grozav imitații de faianță, plăci de cărămidă sau marmură.

Modernismul este un material mai potrivit, cu o suprafață speculară sau reflectorizantă. Forma non-standard a structurii în sine joacă un rol important în high-tech, de exemplu, un șemineu cu unghi ascuțit, cu oglinzi. Stilul simplu și natural al muzicii de țară a primit, de asemenea, o prevalență ridicată, respectiv, șemineul fals ar trebui să fie simplu și chiar oarecum dur.În acest caz, nu sunt necesare elemente decorative inutile.

Imitarea unei flăcări într-o vatră artificială este capabilă să creeze o atmosferă confortabilă în casă într-o cameră. Astăzi, în acest scop, puteți achiziționa un dispozitiv electronic special care să poată vizualiza o imagine a unei flăcări arse, precum și să reproducă sunetele caracteristice ale cracklingului. Cea mai simplă recreație de foc este un autocolant pe peretele din spate al șemineului, cu un model decorativ de arbori. De asemenea, tehnologiile moderne permit utilizarea așa-numitei cadre foto electronice. Încarcă doar o imagine "live".

Cu toate acestea, nu este interzisă abordarea creativă a acestei sarcini și decorarea șemineului. De exemplu, instalați o oglindă obișnuită pe peretele din spate al șemineului, iar în fața acestuia se așază câteva lumanari și bușteni. Cu toate acestea, această opțiune este potrivită numai pentru gips-carton.

O altă soluție interesantă ar fi plasarea unei lămpi de dimensiuni medii în interior. Dar va trebui să veniți cu o mască de sârmă de la lampă, astfel încât, dacă este necesar, să o puteți porni sau opri fără a fi observat. Nișa este închisă cu un film, care poate fi translucid, galben sau portocaliu.Apropo, punctul culminant al filmului din ultimele două culori va crea un efect de "strălucire caldă", care de obicei provine din focul real. În loc de o lampă în interior, puteți instala mai multe becuri mici sau o garnitură de Crăciun, în timp ce nu acoperă nișa cu folie.

De foarte multe ori, un ceas atârnat deasupra unei vatra sau pur și simplu în picioare pe un raft este situat lângă un șemineu adevărat. Prin urmare, designerii oferă aceeași mișcare și cu o vatră decorativă, plasând ceasul în șemineu, de exemplu, într-o cutie de foc sau o nișă. O astfel de decizie va atrage cu siguranță atenția.

Neobișnuite și interesante vor arăta rafturi care sunt instalate în cuptor, menținând în același timp funcționalitatea acestora. Ele plasează suveniruri mici, lumânări și alte lucruri drăguțe. Ele nu numai că vor decora camera și designul, ci vor crea și o atmosferă familiară plăcută. Cărțile sunt plasate pe aceleași rafturi, mai ales cu capace luminoase și colorate. Imaginea sau fotografia se vor potrivi perfect într-o nișă. De exemplu, puteți închide mai multe cadre mici în jurul șemineului, iar în nișă unul mare, care va fi elementul central al întregii compoziții.

Alături de focul real nu poate fi aproape de plantele vii, dar în apropiere de fals poate fi. Florile proaspete în ghivece și plantele miniatură sunt amplasate în apropierea sau înăuntru.Lzhekamin poate servi, de asemenea, ca un piedestal excelent pentru orice colecție sau un fel de bar, și standuri pentru ochelari sunt plasate pe raftul superior.

De asemenea, la înregistrare tencuiala decorativă este populară. Anterior, suprafața a fost tencuită, a etanșat toate îmbinările dintre elemente și toate neregularitățile. După ce chitul este curățat cu șmirghel și ipsos.

De fapt, este posibil să decorați un șemineu fals cu nimic. Totul depinde de imaginația, stilul interior și abilitățile practice ale proprietarului sau angajatului, care va proiecta șemineul.

Uneltele și accesoriile necesare

A doua etapă a lucrării va fi măsurată și achiziționarea materialelor de construcție necesare.

Pentru construcția de plăci de ghips va fi nevoie de:

 • profiluri - rack și ghiduri;
 • placi de gips carton rezistente la umiditate;
 • elementele de fixare (dibluri, șuruburi etc.);
 • material de finisare (grund sau chit, adeziv pentru placi și chit), în funcție de alegerea căptușelii;
 • unelte: burghiu electric, șurubelniță, foarfece metalice, cuțit, bandă, nivel.

Pentru designul poliuretanic:

 • portal de cămin din poliuretan;
 • contact adeziv;
 • chit;
 • material de finisare.

Pentru constructii din lemn:

 • plăci din placaj;
 • Mașină de șlefuit din lemn;
 • jigsaw electric;
 • șurubelniță;
 • material de finisare.

Cum să o faceți singur?

Șemineul artificial este adesea fabricat din gips carton. Acest material este ieftin și poate fi achiziționat de la orice magazin de materiale de construcții. Veți avea nevoie de șuruburi, șuruburi (trebuie să aibă un cap ascuns pentru foi de fixare) pentru metal, dibluri, cuie și materiale pentru fațete.

Instrucțiuni pas cu pas pentru realizarea unui șemineu decorativ din gips carton:

 • Baza de bază este o schiță a construcției viitoare. Este important să se determine exact unde va fi amplasat șemineul și parametrii săi aproximați. După aceea, pe baza schiței, se calculează dimensiunile exacte și cantitatea materialului necesar.

Este important să știți că șemineul din colț este mai întâi asamblat și numai apoi instalat. Dacă structura este situată lângă perete, atunci cadrul poate fi asamblat direct pe perete.

 • Realizarea cadrului pe perete. Pe perete marcați locurile în care vor fi atașate profilurile. Ele vor servi ca bază pentru peretele din spate al șemineului. În general, profilele sunt fixate cu dibluri, care sunt proiectate pentru materiale dense.
 • Strângeți profilul ghidajului de-a lungul liniilor marcate.Dacă peretele este beton, atunci găurile pentru dibluri trebuie să fie forate cu un burghiu și după instalarea profilelor.
 • Ramele de montare în rack sunt instalate în ghidaje și fixate cu șuruburi. Pentru a mări marja de siguranță, conectăm profilele orizontale și verticale cu nervuri suplimentare de rigidizare.
 • În urma desenării, realizăm cadrul, mai întâi pentru întreaga structură și după - pentru portalul cu focar. Pentru ca designul să fie puternic, cu un interval de 30 cm facem jumperi. Ele sunt necesare pentru a prelua sarcina principală de elemente care sunt mai mari. Cu alte cuvinte, ele vor permite să pună pe cămin diferite elemente de decor fără a afecta structura.
 • Dacă în viitor arcul va fi format, atunci este necesar să incisionați profilul de-a lungul lateral și apoi să-i dați forma corespunzătoare.
 • Odată ce cadrul este gata, acesta poate fi acoperit cu gips-carton cu șuruburi de autoizolare de 25 mm. Este mai bine să o tăiați cu un ferăstrău sau cu ferăstrău, dar un cuțit obișnuit este destul de capabil să facă față acestei sarcini.
 • Fragmentele de placare sunt fixate cu șuruburi autoportante cu un pas de fixare de 10-15 cm.

​​​

 • Deci, șemineul este gata și acum îl puteți termina.

Puteți decora gips-cartus literalmente orice, începând cu pictura obișnuită și se termină cu plăci de lipire. Metoda de alegere a căptușelii depinde în întregime de stilul în care va fi executată construcția. În plus, gips-cartonul este un material versatil care permite o improvizație completă.

Când vopsiți capacul șuruburilor, trebuie să maximizațiastfel încât să nu depășească suprafața. Suprafața de lucru în sine este primată, puttyed și numai după toate lucrările pregătitoare începe pictura.

La lipirea plăcilor, este necesar să se lucreze și să se pregătească suprafața conform instrucțiunilor indicate pe ambalajul compoziției adezive. Este important să nu uitați că este posibilă frecarea cusăturilor la numai 24 de ore de la așezarea plăcilor. În acest timp, compoziția trebuie să se usuce și să fixeze ferm placa.

Producerea unui semineu fals din carton:

 • Cartonul este cel mai bun pentru crearea unei astfel de structuri. Pentru ao face mai stabilă și mai regulată, utilizați o cutie mare de sub aparatele de uz casnic.
 • Unelte necesare: creion, foarfece, capsator și scotch.
 • Ca și în instrucțiunile anterioare, facem schița inițială a întregii structuri. După transferul desenului în cutie.
 • Tăiați toate inutile și fixați baza cu un capsator, lipiți îmbinările cu bandă.
 • Utilizați un cuțit ascuțit de papetărie pentru a tăia focul de la bază: am tăiat pereții de sus și laterali, apoi împăturiți cartonul spre interior. Ar trebui să fie un regiment care trebuie fixat cu bandă scotch.
 • Am atașat rama finisată pe perete cu bandă adezivă pe ambele fețe.
 • Carton poate fi lipit tapet cu o caramida sau alt model sau stick auto-adeziv de film. Cu toate acestea, mulți susțin că imaginile de fundal arată mai natural.
 • Partea superioară este decorată cu un raft de carton sau spumă decorativă.

Pentru a face munca să meargă mai bine și totul a fost clar vizibil, este recomandat să vizionați unul dintre multele clipuri video cu o clasă de master, care prezintă și vorbește despre toate momentele și nuanțele de lucru.

materiale

Material pentru șemineu, puteți alege orice: o piatră, lemn, cărămidă și așa mai departe. Cu toate acestea, ar trebui să țineți întotdeauna în considerare complexitatea procesării și instalării sale, mai ales dacă structura este situată într-un apartament în oraș, unde este prea greoaie.Mai convenabil în acest sens, gips-carton, care este simplu de a lucra și este un material versatil.

Dacă aveți abilitățile de a construi un șemineu din cărămizi decorative. Acest material oferă similitudinea maximă cu focalizarea reală. Cu toate acestea, într-un apartament oraș ar trebui să fie compact, astfel încât să nu ia prea mult spațiu. De asemenea, trebuie să știți sigur dacă suprapunerea poate suprasolicita sarcina de la structura finită, mai ales dacă șemineul ar trebui să fie făcut mare. Uneori, acestea au pus pur și simplu un cadru pentru șemineu - așa-numitul portal de șemineu.

Șemineul din lemn poate fi făcut manual. Dar dacă nu există nici o abilitate în manipularea unui copac, atunci este mai bine să refuzați această opțiune sau să angajați profesioniști. Dacă în casă există un vestiar vechi inutil, atunci acesta poate fi pus la baza unui șemineu, la care se atașează ulterior elementele necesare.

Plăcile care au un strat laminat (PAL laminat) și materiale similare sunt perfect potrivite pentru montarea unui șemineu fals. În acest caz, este important să trasați cu exactitate proiectul viitor și numai apoi transferați datele pe plăcuță.Dacă totul se face corect, design-ul va fi elegant, și cel mai important, foarte atractiv. Un analog mai bugetar al plăcilor laminate este PAL sau MDF.

De obicei, poliuretanul este utilizat pentru a crea obiecte decorative și decorațiuni. Dar, cu o dorință puternică, pot fi lipite pe perete diferite semifabricate, semi-coloane și plăci. Cu toate acestea, acest design nu va fi încă perceput ca un șemineu complet, dar este perfect pentru portretizarea interesantă a portalurilor.

Cel mai adesea pentru muncă alegeți gips-carton. Acest material este caracterizat prin ușurința de operare și vă permite să aduceți în viață modele de orice complexitate. Cu toate avantajele sale incontestabile, materialul este ieftin și ușor accesibil pentru o gamă largă de consumatori.

dimensiuni

Dimensiunile șemineului fals sunt complet dependente de sediu și în fiecare caz sunt selectate individual. Dacă camera este mică și trebuie să economisiți spațiu, atunci șemineul poate fi făcut un zid mic și mai bun unghiular. În acest caz, adâncimea ar trebui să fie de aproximativ 330 cm, iar lungimea - 1,3 m. O cameră mică este o zonă de 16-20 m2.

Pentru o suprafață medie de 20-30 m2, sunt potrivite structuri mai masive., pentru dimensiunile cărora nu există astfel de cerințe rigide. Permite instalarea de rafturi, blaturi și pline. Portalul poate fi decorat cu piatra artificiala sau naturala, obiecte forjate si lemn. Parametrii aproximativi: partea inferioară - 1,5 m, partea superioară - 1,49 m, adâncimea - 345 cm.

Pentru camere mari - mai mult de 30 m2, puteți întruchipa orice idee de design. Dacă banii permit, portalul poate fi construit din materiale precum marmura, lemn masiv și metal. Parametrii aproximati: lățimea - 2 m, înălțimea - 1.285 m, adâncimea - 90 cm. Este ușor să localizați în el un aparat mare de gaz sau electric.

culoare

Culoarea șemineului fals trebuie să provină din stilul în care este făcut camera și din schema generală de culori. În general, toate culorile pot fi împărțite în nuanțe: calde (roșu, portocaliu, galben și verde), rece (albastru, purpuriu, albastru) și neutru (alb, gri, negru).

Dacă interiorul este dominat de culoarea albă sau bej, atunci șemineul poate fi decorat cu alb, roșu, nisip, negru, galben sau roz. Din punct de vedere vizual, culorile luminoase fac spațiul mai larg și mai deschis, prin urmare vatra trebuie fie să se amestece armonios cu totul, fie să aibă o culoare strălucitoare.Pentru o cameră rece, aplicați aceeași opțiune.

Pentru o cameră strictă, cu o predominanță de culori întunecate și negre, șemineul cel mai potrivit este alb, verde, negru, galben, portocaliu și roșu. Cu toate acestea, merită să ne amintim că nuanțele întunecate afectează în mod negativ starea emoțională, așa că nu ar trebui să fii dus.

Interiorul, realizat în gri neutru, este perfect completat de un șemineu gri, galben, verde, alb, roșu, albastru, bej și maro.

Culorile luminoase și bogate sunt combinate armonios cu vatra roșie, galbenă, portocalie, albă, gri și neagră. Culorile luminoase stimulează activitatea creierului și sporesc starea de spirit. De asemenea, sunt foarte atractive culori precum lapte, ciocolată, fistic, violet și albastru.

Exemple și opțiuni de succes

Un șemineu, instalat în partea centrală a unuia dintre pereții camerei de locuit, este capabil să asigure simetria întregului aspect. Vatra decorativă va deveni un fel de punct central în jurul căruia sunt amplasate bucăți de mobilier. Zona de deasupra portalului este decorată cu lămpi sau cărți, o imagine sau un panou cu sfeșnici, un televizor montat sau o oglindă mare.

Puteți umple spațiul în șemineu cu toate opțiunile prezentate mai sus. Din cămin puteți crea un raft, un piedestal pentru diverse minerale, suveniruri și așa mai departe. Soluția va arăta spectaculoasă: o rețea de fier cu bușteni naturali, care sunt plasați atât în ​​interior, cât și în apropierea vetrei.

Semineul se potrivește perfect cu designul dormitorului și creează o atmosferă relaxantă.care facilitează procesul de a merge la culcare. Cel mai important, este absolut sigur, iar proprietarii nu trebuie să-și facă griji pentru sănătatea lor. Semineele electrice moderne pot să se oprească independent după o anumită perioadă de timp sau pur și simplu să mențină temperatura setată în cameră.

Făcând vatra în dormitor, nu trebuie să o faci prea aspru și prea luminos. Ar trebui să fie făcut în culori liniștitoare. Decor este mai bine pentru a face elegante, de exemplu, lumânări, suveniruri mici, flori proaspete și altele asemenea. De asemenea, atractiv sunt elementele reflectorizante, tencuiala decorativă sau țiglă.

Lzhekamin - modalitatea unică și absolut sigură de a încorpora un design similar în interiorul grădiniței În plus, poate fi personalizat pentru jocuri pentru copii, pentru a lipi portalul cu un film magnetic special, care este potrivit pentru desenarea și atașarea de piese magnetice. Cărțile, jucăriile și alte accesorii pentru copii sunt stocate în cutia de foc. Designul șemineului îl face luminos și plin de culoare, care va atrage atenția asupra micilor clienți.

  În sala de mese și în bucătărie, șemineul poate fi orice: compact sau mare, staționar sau portabil, electric sau imitație - în fiecare caz, vatra va crea o atmosferă caldă și confortabilă pentru o masă. Stilul este făcut diferit, decorând din interiorul camerei.

  Puteți vedea o clasă de master pe realizarea unui șemineu decorativ în acest videoclip.

  Comentarii
   autor
  Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

  Sala de intrare

  Camera de zi

  dormitor