Scaune decorative: tipuri de desene sau modele

 Scaune decorative: tipuri de desene sau modele

Din timpuri străvechi, focul vetrei este asociat cu oameni cu pace și confort. Într-un apartament modern cu încălzire centrală nu există probleme cu căldură. Dar mulți sunt dornici să stabilească cel puțin o imitație a unui șemineu adevărat, deoarece datorită unei astfel de vatră, un centru de atracție va apărea în casă pentru toți membrii familiei.

Caracteristici și beneficii

Semineele decorative au mai multe avantaje.

 • Spre deosebire de analogii artificiali reali, ele nu provoacă probleme în ceea ce privește funcționarea lor: nu este nevoie să curățați cenușa și să îndepărtați funinginea, nu urmați coșul de fum, astfel încât să nu se înfunde.
 • Incendiile la foc sunt minimizate, deoarece unele șemineuri sunt complet false și nu necesită nici o atenție în această privință. Altele sunt construcții moderne, care sunt sigure în proiectarea lor, deoarece vestiarul nu are un coș de fum, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la posibilele probleme legate de monoxidul de carbon.
 • Pentru a instala un șemineu decorativ, nu este nevoie să planificați și să dotați un loc în cameră, luând în considerare instalarea coșului de fum și a altor elemente obligatorii.
 • Falshkamina poate fi rearanjată dintr-o cameră în alta sau luată cu totul, de exemplu, într-o dachă.
 • Nu trebuie să stocați combustibil și să-l depozitați undeva.

Particularitatea unei astfel de structuri este că ea joacă o funcție estetică., deși poate juca rolul unui încălzitor. Șemineul decorativ, dacă se dorește, poate fi cumpărat în magazin. În exterior, va fi dificil să se distingă de prezent. Flamele, cracklingul caracteristic al bustenilor - toate acestea sunt imitate cu succes de modelele moderne, deși costă această plăcere destul de scumpă. Dar dacă nu există bani în plus sau dorința de ao petrece, o vatră artificială poate fi făcută independent.

tipuri

Semineele false de origine pot fi împărțite în tipuri în funcție de mai mulți parametri. De exemplu, acestea pot diferi în ceea ce privește gradul lor de realism. În această clasificare, există mai multe tipuri de seminee.

 • Fiabil. Aceste șemineuri nu sunt mult diferite de focurile complete. Ei au tot ce este inerent in "colegul" natural, cu exceptia hornului - acesta este un portal, rafturi cu mantel si chiar o imitatie a flacarii. Printre copiile magazinului, acestea sunt unul dintre cele mai scumpe modele. Dar puteți să faceți o copie foarte realistă a propriilor mâini, dacă aveți capacitatea și abilitățile de a lucra cu materiale relevante.
 • Condiționale. Ele sunt mult mai puțin ca o vatră adevărată, deși arată foarte bine. Ei au un portal cu o nișă, dar, de fapt, ar putea fi doar o margine figurată pe perete. Puteți pune lemne de foc reale sau elemente de recuză similare într-o nișă. Datorită iluminării cu lumânări, LED-uri sau becuri, aceasta va crea chiar și aspectul unui joc de foc.
 • Simbolice. Această imagine condiționată a șemineului sub forma unei imagini sau a unui colaj de plăci și ipsos.

  În funcție de locație, un șemineu decorativ, de asemenea, vine în mai multe forme.

  • Montat pe perete - Aceasta este cea mai populară opțiune, mai mult decât altele care seamănă cu un cuptor deschis. Pe perete, se formează o proeminență caracteristică, formând un portal cu o carabină. Lemnul de foc este cel mai adesea plasat într-o nișă și creează o flacără falsă.
  • Construit înăuntru. Poate fi un centru electric, care este un cadru cu un afișaj plasat în el sau un dispozitiv cu efect de flacără viu. La bază, acesta este un dispozitiv electronic modern încorporat, sub forma unui monitor LCD cu cadru foto și video, care reproduce anumite înregistrări. Dacă un astfel de șemineu se plictisește, atunci poate fi ușor transformat într-un acvariu prin descărcarea unui videoclip cu tema potrivită.
  • unghiular - aceasta este aceeași vatră decorativă ca și peretele, doar pentru că i se alocă un loc în colțul camerei. Această amplasare a vetrei este benefică pentru că economisește spațiu liber în cameră.

   De asemenea, șemineele decorative pot fi împărțite în funcție de principiul muncii lor.

   • Electrice. Pentru prima dată, astfel de dispozitive au început să fie folosite în Anglia cu mai mult de cincizeci de ani în urmă. Astăzi acest tip de încălzire electrică este folosit destul de des. Acest dispozitiv este ușor de instalat, nu creează fum și imită frumos focul cu o caracteristică de crackling a bustenilor.
   • Gaz. Pentru dispozitivul unei astfel de vatră, este necesară o bună ventilare, șemineul funcționează în sine pe propan-butan. Arzătorul este realizat sub formă de bușteni, puterea flacării poate fi ajustată. În acest sens, principiul de funcționare a dispozitivului nu este mult diferit de cel furnizat într-un cuptor convențional de gaz.

   Cu ajutorul unui astfel de șemineu, o cameră mică se poate încălzi cu adevărat. Trebuie avut în vedere faptul că la achiziționarea unui dispozitiv, instalarea acestuia va trebui să fie coordonată cu serviciul de gaze. În plus, un astfel de șemineu nu poate fi utilizat în apartamente situate deasupra etajului al zecelea.

   • Seminee bio Acestea sunt printre invențiile destul de recente și, prin urmare, prețul pentru ele este destul de ridicat. Aceste focare dau un sentiment de căldură dintr-o flacără reală, lucrează la etanol. Poate fi făcut din piatră, metal sau sticlă. Ele sunt considerate dispozitive destul de sigure, nu creează copii. Prin urmare, pentru a le instala nu este nevoie de un sistem cu o țeavă și alte atribute ale acestui șemineu.

   În funcție de capacitatea de a încălzi șemineele decorative sunt de două tipuri.

   • Cu încălzire. Un dispozitiv de încălzire poate fi încorporat în proiect, ceea ce face posibil ca vatra artificială să funcționeze fără sau cu încălzire, în funcție de dorințele persoanei.
   • Fără încălzire. Această categorie include șemineu încorporat.Ei funcționează ca un televizor, arătând flăcări doar pentru frumusețe. Șemineul din timpul nostru poate fi numit vatră, cel puțin ceva care amintește de o construcție de locuințe. Un șemineu fals cu lumanari aparține, de asemenea, categoriei de șeminee decorative și poate crea o atmosferă unică festivă sau intimă, de exemplu, în camera de zi.

   Indiferent de alegerea opțiunii, este important ca acest design să nu contravină stilului general al interiorului.

   desen

   Proiectele de focuri moderne false pot diferi. De exemplu, un șemineu clasic are elemente precum un portal și o nișă. În incinta acestei clădiri sunt amplasate bușteni, cărbuni, lumânări. Există variante ale acestui design și fără un portal. De exemplu, specimenele de sticlă pot aparține categoriei acestor modele.

   dimensiuni

   Nu există o dimensiune predeterminată a șemineelor ​​decorative, dacă nu este vorba despre produsele specifice oferite în magazin. Adesea, depinde de camera în care va fi instalat elementul și de cât de ambițios este designul proprietarului acestei bijuterii. Materialele moderne vă permit să implementați orice schemă.

   Cineva are nevoie de o vatră mare, dar cineva are nevoie de o versiune mini. Acesta poate fi, de exemplu, un șemineu cu lumânări cu o adâncime de numai 15-20 cm, care este suficient pentru a găzdui o compoziție de lumanari decorative.

   materiale

   O vatră falsă poate fi creată dintr-o varietate de materiale.

   • Cu o piatră. Structurile decorative cele mai scumpe din punct de vedere al aspectului sunt obținute din piatră naturală, iar pentru finisare, granit, marmură, malachit și alte materiale similare sunt cele mai des folosite. Pietrele artificiale pot fi de asemenea folosite.
   • Din gips-carton. Acesta face parte din unul dintre cele mai accesibile materiale. Construcția unui astfel de material va fi cea mai simplă. Pentru punerea în aplicare a ideii de a pune în aplicare un șemineu decorativ, poate fi suficient să existe o rezervă rămasă după următoarea reparație.
   • Folosind o cărămidă. Datorită acestui material, puteți face un model destul de realist al unei vetre clasice.
   • Din sticlă. Șemineul din sticlă arată neobișnuit și elegant, și nu arată prea voluminos. Refracția luminii din suprafața sticlei face ca jocul de flacără să fie fascinant. Nu este ușor să creați un asemenea șemineu pe cont propriu - este mai bine să aveți încredere în un profesionist.
   • Cu ajutorul poliuretanului. Un astfel de material oferă șansa de a crea imitații ale centrului real fără mari cheltuieli financiare. Portalele de ghips sunt cele mai bizare forme și culori. Acest material diferă în ceea ce privește rezistența la șoc, rezistența la căldură, ușurința instalării și durabilitatea.
   • Cu ajutorul gipsului. Acesta este un material destul de puternic și ieftin, din care nu este greu să faci un portal de orice formă. Nu conduce curentul și, prin urmare, este sigur să creați un cadru pentru un șemineu electric din acesta. Gipsul este rezistent la foc, astfel incat cartierul, chiar si cu incendiu real, sa nu se teama. Nu este o coincidență că șemineele decorative din ghips în interiorul modern sunt utilizate pe scară largă.
   • Din spumă. Semineu spumă - o soluție ieftină la problema de decorare interiorul apartamentului. Aplicând puțină ingeniozitate, precizie și răbdare, puteți obține o versiune destul de decentă a executării unei vetre frauduloase. Puteți introduce un ecran într-un cadru de polistiren, simula arderea bustenilor cu ajutorul LED-urilor sau puteți instala lumânări în astfel de șemineu.

   În plus față de astfel de materiale comune, situații neașteptate pot chiar să meargă până la capăt la prima vedere: chiar și o cutie pentru aparate de uz casnic poate acționa ca un material de construcție.Placa, plăcile laminate și alte lucruri disponibile în fermă pot deveni, de asemenea, baza pentru un șemineu decorativ, dacă există doar suficientă imaginație pentru a le folosi.

   Opțiuni de proiectare

   Opțiuni de proiectare pentru șemineu decorativ mare varietate. În funcție de caracteristicile sale funcționale, este posibil să se utilizeze o varietate de materiale pentru decorarea portalului însuși: vopsea, stuc, tencuială decorativă și țiglă, ca să nu mai vorbim de pietre artificiale și naturale.

   Lumanari decorative sau un candelabru pot fi montate pe mantel.care va fi o mare plus față de focul artificial sau artificial. Figurinele din colecția, de exemplu, cu pisici sau câini, își vor găsi și locul aici.

   Este mai bine să aranjezi viziunea falsă sub forma unui afișaj în care poți pune jucării, cărți, fotografii în cadru și chiar un ceas pe rafturile pregătite. Dacă doriți, puteți plasa chiar și un bar într-un astfel de șemineu: puneți sticluțe într-o nișă și ochelari strălucitori pe mantelpiece.

   Dacă instalați o oglindă peste mantelpieția, acest lucru va face ca spațiul să fie mai mare.

   Cum să ridic?

   Corespondența semineului cu stilul general al interiorului este una dintre cele mai importante componente ale designului său. Acest lucru ar trebui să fie ghidat atunci când alegeți o vatră finisată în magazin și atunci când instalați structura pe site-ul.

   Cu executarea independentă a unui șemineu decorativ într-un interior clasic, este de preferat să se creeze un portal de formă pătrată. Pentru a se potrivi cu stilul situației generale, este mai bine să o decorați cu stuc, basoreliefuri. Decorurile sub formă de pietre similare cu cele prețioase se vor potrivi bine aici. Placarea trebuie facuta in marmura sau caramida.

   Șemineu în stil clasic
   Semineu cu finisaj de marmură

   Producătorii oferă diferite modele de seminee, realizate în stilul modern, clasic, bionic, rustic, în stil rusesc. Pentru o cameră în stilul vilei sau rufelor de vatră, realizate din materiale grosiere. Gresie sau coquina pot fi folosite pentru decorare. Decoratiunile excesive aici vor fi nepotrivite.

   Semineu pentru o cameră în stilul țării
   Șemineu rustic

   În interiorul stilului modern este cel mai bine să instalați un șemineu, creat folosind materiale reflectorizante.

   Semineu pentru camera în stil modern
   Semineu pentru camera în stil modern

   Pentru designul de înaltă tehnologie, cu colțuri ascuțite ale elementelor oglinzii. Acest stil va corespunde formelor minimaliste ale șemineului. Cel mai bine este dacă va funcționa pe biocarburanți.

   Șemineu pentru camera de înaltă tehnologie
   Șemineu pentru camera de înaltă tehnologie

   Stilul bionic sugerează o referire la natură. Încălzirea vetrei în acest caz este mai bine să deseneze linii netede cu un decor caracteristic curge. Culorile și formele naturale, precum și notele etnice vor fi foarte potrivite aici.

   În mod natural, atunci când alegeți opțiunea potrivită, trebuie să fiți ghidați de alți parametri, de exemplu, pentru a ține cont de principiile semineului și de greutatea sa, deoarece unele focare decorative pot fi prea grele, ceea ce nu este întotdeauna acceptabil.

   Cum se face?

   Crearea unui șemineu decorativ pentru casă este o creație reală. Cu toate acestea, pentru punerea în aplicare a planului de construire a unui astfel de model cu propriile mâini, nu este suficient doar să zbori o fantezie - aici trebuie să te bazezi pe o schemă și pe planuri specifice, ghidate prin care poți evita greșeli enervante.

   Instrucțiuni pas cu pas pentru crearea falshkaminei din hiposocard.

   • Este necesar să se pregătească instrumente și materiale.Veți avea nevoie de un grătar de ghips, șipci sau profile metalice pentru cadru. De asemenea, aveți nevoie de un cuțit, o bandă, șuruburi cu auto-apăsare, un nivel de construcție, un ferăstrău circular, o șurubelniță, un chit, precum și vopsea, film și alte materiale care sunt mai bine folosite de constructor.
   • Este necesar să alegeți locația vetrei și să schițați o schiță de proiect, luând în considerare acest factor.
   • Apoi trebuie să faceți marcările pe ghidajele de perete.
   • Fixați suporturile din spate de pe perete și apoi începeți asamblarea restului cadrului și a focului de foc viitor.
   • Formed hipocardon pre-cut tăiat cadru.
   • Puturi cusaturi.
   • Decorați șemineul.

   Deseori nu este atât de dificil să construim un șemineu, deoarece este mult mai dificil să se depisteze în mod fiabil focul decorativ. Cea mai ușoară cale este să instalați un ecran care să demonstreze jocul flacării, dar numai tehnic, și nu pentru bani.

   Ghirlanda învelită în garland este o opțiune mai ieftină. Nu se trage cu greu în limbi de foc, dar se poate dovedi foarte elegant. Aceasta este o modalitate bună doar pentru un șemineu din gips-carton. Este bine instalat oglinzi. Dacă puneți lumânări frumoase într-o nișă, focul reflectat de oglinzi va crea o atmosferă în cameră.

   O altă modalitate este de a plasa o lampă de masă mică într-un șemineu de casă prin ascunderea firului, astfel încât să fie convenabil să îl porniți și să îl opriți. Cutia de foc poate fi strânsă cu un film galben sau portocaliu translucid.

   Exemple frumoase în interiorul camerelor

      Un șemineu decorat cu o piatră prețioasă creează o atmosferă de castel medieval în casă.

      Ca un atribut al sărbătorii de Anul Nou, nu există nici un preț pentru un șemineu. Decorată cu festoane, ea aduce un sentiment unic de confort familial, la care toată lumea aspiră.

      Candelabru - o soluție elegantă și simplă pentru a crea un colț confortabil în cameră. Împreună cu televizorul de deasupra lui, el este capabil să atragă toți locuitorii casei pentru el însuși.

      Cum să faci un șemineu decorativ cu mâinile tale, vei învăța din următorul videoclip.

      Comentarii
       autor
      Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

      Sala de intrare

      Camera de zi

      dormitor