Șemineu de design subtil

Într-un apartament în oraș, nu toată lumea are ocazia să decoreze interiorul cu un șemineu frumos, cu un coș de fum. O astfel de opțiune este prerogativa a caselor private. Cu toate acestea, opțiunea de achiziționare a unui model electric modern pentru aranjarea unui apartament sau a unei cabane va fi la fel de bună.

Caracteristici speciale

Design-ul de șeminee moderne de diferite configurații este atât de divers, încât îl puteți ridica pentru interiorul oricărei camere. Este posibil să faceți finisaje decorative pentru un stil diferit al camerei, pornind de la clasic și terminând cu cele mai recente versiuni ale direcției high-tech.

Semineu în interior este un subiect, datorită căruia este foarte ușor să realizați idei de scop practic.și, de asemenea, să plaseze accentele în cameră, făcându-le centrul atenției sau doar fundalul și decorul pentru alte obiecte, fie ele mobilier sau elemente de decor și decor.

Este foarte important să se ia în considerare modul în care dispozitivul va funcționa: pe combustibilul natural, din electricitate sau doar pentru a simula funcționarea acestui dispozitiv. Psevdokamina de înaltă calitate a fost realizată cu atâta pricepere încât este adesea dificil să se distingă de aceste dispozitive. Cu toate acestea, nu vor încălzi camera, însă iluminarea originală poate crea o adevărată operă de artă în cameră.

De asemenea, este importantă locația sa.Deoarece nu există restricții cu privire la această problemă, totul depinde de dimensiunea camerei. Se potrivește armonios cu spațiul unei bucătării sau a unei camere de zi, precum și de un dormitor și chiar de o baie.

Atunci când alegeți un loc pentru șemineu ar trebui să ia în considerare cu siguranță zona de cameră. În cazul în care camera este mică, este mai bine să alegeți locația unghiulară. Când problema economisirii spațiului în fața proprietarilor locuinței nu merită, opțiunea cea mai avantajoasă ar fi amplasarea șemineului pe unul dintre pereții centrali, cu un panou de televiziune sau o imagine deasupra acestuia.

După rezolvarea problemelor principale, puteți începe planificarea designului dispozitivului.

desen

Universal clasice vor fi întotdeauna la vârful popularității lor.Designul șemineului în acest design va sublinia doar caracteristica principală a unor astfel de interioare - sofisticarea și soliditatea regală. Decorarea dispozitivului în acest stil este realizată cu materiale naturale și scumpe. Decorarea șemineului într-un stil clasic, nu trebuie să permiteți pretentiozitate inutilă și violență a culorilor.

Linii stricte și regulate, geometria clară a modelului de pe suprafața șemineului, culorile inconspicuoase sunt componentele principale ale spațiilor moderne în stilul clasic. Opțiuni de design similare sunt utilizate cu succes în casele de țară și apartamentele orașului. Unii designeri decorează spațiul din jurul șemineului folosind mulaje decorative și mulaje. În camera de zi, realizată într-un stil clasic, puteți aranja rafturile de mantel superior acoperite cu piatră naturală sau artificială, care să completeze interiorul cu diferite elemente de decor sau obiecte din orice colecție.

Imaginile situate deasupra centrului vor fi, de asemenea, relevante., compoziții sau panouri din vitralii într-o paletă caldă și caldă. Becurile sau lămpile de perete pot fi așezate pe perete pentru iluminarea suplimentară și decorarea zonei de șemineu.Dacă decorați peretele lângă foc cu plăci de marmură, atunci interiorul va obține un plus de lux.

Livingul modern cu șemineu va fi prezentat în mod avantajos în stil modern. Principala caracteristică a acestei direcții este simplitatea, astfel încât decorarea și amplasarea șemineului se efectuează luând în considerare utilizarea rațională a spațiului, unde în primul rând sunt funcțiile de încălzire a încăperii cu un dispozitiv și numai atunci decorarea în cameră. Designul dispozitivelor în stil modern este întotdeauna prezentat într-un mod foarte original, cu toată rigiditatea acestei tendințe.

Falshkamina în colțul camerei este o opțiune pentru camere în care economisirea spațiului este importantă. Decorarea vetrei va adăuga căldură, iar designul dispozitivului, realizat cu ajutorul plăcilor multi-colorate de mozaic, va face camera mai strălucitoare și colorată. Puteți picta suprafața șemineului în culoare albă pentru a crea un contrast de foc și flacără, închis în alb.

Interiorul unui dormitor sau al unei camere de zi în stilul Provence a absorbit toate nuanțele principale care dau sofisticarea decorului, armonie de decor și mobilier modern, precum și starea de spirit romantică a provinciei franceze.Această direcție oferă camerei o imagine a antichității, astfel încât șemineul poate fi decorat în modul cel mai natural și natural. Caramida refractara, elemente ceramice (placi), precum si piatra (marmura, granit) sunt adesea folosite pentru ao termina. Designul de culori este de preferat să se efectueze în nuanțe maro sau verde. Finisarea coșului cu panouri din lemn pentru vopsire este o opțiune sigură, datorită căreia puteți accentua stilul interior și puteți decora frumos suprafața.

Camerele de înaltă tehnologie pot include, de asemenea, șemineuri. Pentru această direcție, decorul aparatelor este realizat folosind cele mai moderne materiale. Există o întreagă linie de șeminee, special concepute pentru acest tip de design interior. De obicei este instalat în cel mai proeminent loc.

Semineele în stilul țării au stabilit direcția rustică în interior. Pentru design, puteți utiliza elemente din piatră (naturală sau artificială) și din lemn. Pentru o cameră de zi combinată cu o bucătărie, un șemineu și un finisaj dur în culori monocromatice de piatră umedă sau lemn va ajuta la zona de spațiu, decora,iar dacă dispozitivul este utilizat și pentru încălzirea spațiului, nevoia de baterii de cameră va dispărea de la sine.

Cele mai versatile modele de șemineu care vă permit să se potrivească armonios în orice interior sunt considerate a fi versiuni minimaliste sau clasice. În ultimul caz, șemineul este ascuns parțial sau complet în spatele panoului fals, structurile de coș și ventilație sunt amplasate în cutie și nu sunt evidențiate.

Există mai multe materiale optime pentru încadrarea suprafeței:

 • beton;
 • acoperirea cu metal;
 • porțelan gresie.

Elementele baroc - o varietate de coloane, bolți, precum și grile de protecție pentru vatră vor ajuta la stabilirea unei imagini de lux a semineului și a situației din casă.

Idei de decorare de vacanță

Pentru a aduce o atmosferă familiară, mai ales în zilele familiei sau în sărbătorile de Anul Nou și de Crăciun, un loc lângă șemineu, unde se adună toate gospodăriile sau oaspeții, poate fi aranjat într-un mod special, respectând stilul și tradițiile inerente temei celebrării.

Un șemineu decorat cu bun gust va da numai emoții pozitive, amintiri frumoase și de neuitat.

Pentru sărbătorile de iarnă pentru a decora un șemineu este ușor. În aceste scopuri, jucării potrivite pentru Crăciun și panglici sau, după ce ți-ai arătat imaginația, poți să faci bijuterii. Principalul lucru - nu uitați de siguranță și combinație armonioasă de culori. Pentru bijuteriile realizate în mod obișnuit pot fi sârmă, panglici și jucării de Crăciun utile, care pun împreună împreună ceea ce puteți face o coroană de Crăciun sau o ghirlandă. Decorarea conurilor, acelor și figurinelor tăiate din hârtie va fi o opțiune excelentă pentru decorarea festiva a vetrei.

Pentru aniversări sau zile de naștere peretele de deasupra semineului poate desena imagini sau fotografii ziua de nastere de la nunta cu inscripții festive și pline de culoare, cifre, ștampile și alte atribute.

Grila, decorată cu elemente corespunzătoare celebrării, situată deasupra șemineului sau încadrându-l, va conferi șemineului o atmosferă de vacanță.

Seminee, falshkaminy sau dispozitive încorporate în perete, sunt o piesă de mobilier, care îndeplinește funcția de încălzire nu numai în case particulare, dar, de asemenea, în restaurante. Deținerea diverselor evenimente în instituție necesită și decorareaSeminee. Și atmosfera de confort creată de acest dispozitiv este relevantă nu numai în timpul iernii, ci și în primăvară.

Cel mai cald și mai popular loc de întâlnire pentru prieteni sau cupluri va fi zona de lângă șemineu. Dispozitivul poate fi frumos decorat, de exemplu, în ziua iubitorilor, folosind ghirlande de inimi, figuri de îngeri și lumânări.

Opțiuni pentru camere diferite

Șemineul poate decora orice spațiu, transformându-l într-o zonă de agrement. Acest lucru se aplică nu numai la spațiile rezidențiale, ci și, de exemplu, balcoane sau loggii. Dacă spațiul permite, instalarea unui mic dispozitiv electric face posibilă bucurarea de frumusețea focului și, cel mai important, renunțarea la baterii urâte și menținerea unei temperaturi confortabile cu ajutorul unui astfel de dispozitiv de încălzire.

Pentru astfel de camere șemineele pot avea o ușă de sticlă decorativă. sau grătar metalic. Dar dacă doriți o adevărată flăcări, atunci un bioșarfă ar fi o opțiune excelentă pentru un balcon - acesta va servi ca o sursă suplimentară de căldură și lumină. Dispozitivul este absolut sigur, iar designul modern al unui astfel de dispozitiv este simplu și versatil, deci este perfect pentru orice cameră.

Șeminele încorporate pentru studio, unde sala de mese și camera de zi nu au pereți între ele, este o opțiune excelentă pentru împărțirea spațiului. În funcție de stil, șemineul poate fi față-verso, cu pereți din sticlă sau un model cu o suprafață decorată cu piatră. Hornul este cusut cu panouri sau acoperit cu materiale naturale.

Un șemineu pe veranda unei case de vară sau unei cabane de țară va face camera foarte confortabilă și originală. Dispozitivul pentru verandele deschise sau închise trebuie selectat ținând cont de stilul general al camerei. Materialele naturale și moderne pentru decorare vor fi o decizie foarte corectă, deoarece utilizarea lor pentru decorarea șemineului îi va ajuta să se potrivească armonios cu o imagine frumoasă a naturii care se deschide spre vederea din verandă.

În hol sau coridor de spațiu liber nu este atât de mult. Cu toate acestea, acest lucru nu adaugă o cusătură designului camerei. Șemineul electric de tip clasic oferă confort maxim și căldură chiar de la ușă.

În scopuri estetice, semineul încorporat cu iluminare, care poate fi sub formă de lumânări de diferite mărimi sau care lucrează din rețeaua electrică, va arăta grozav pe coridor.Lumina slabă din încăperea în care nu există deschideri de ferestre va fi întotdeauna calea.

Exemple frumoase în interior

Un șemineu din interior poate fi un subiect care va stabili direcția pentru decorarea și designul ulterior al încăperii.

Urmărind crearea de design-ul dispozitivelor poate ține pasul cu istoria acestor încălzitoare, înapoi la elementele de bază, și puteți urmări tendințele moderne și în mod activ aplică tendințe și materiale avansate. Care dintre opțiunile de a alege - o alegere care se bazează numai pe gusturile și dorințele fiecăruia. Cu toate acestea, orice șemineu - o operă de artă, care poate crea o atmosfera cu totul unică și aură în jurul lui, indiferent dacă, în oricare dintre camere este situat, și dacă într-adevăr servește la căldură de foc reale, sau doar imită.

  Un șemineu dublu, complet transparent, care seamănă cu un acvariu și se extinde în tavan, este un element interior care este garantat că va deveni un accent luminos în orice cameră. Această opțiune a zonat perfect spațiul, deci este potrivit pentru a separa livingul și sala de mese.

  Un șemineu din sticlă, construit în perete, este o soluție de design foarte îndrăzneață pentru cabane moderne.Dar pentru camera centrală din casă, o verandă glazură sau o grădină de iarnă, căptușită cu piatră naturală sau fresce realizate manual, va fi soluția ideală, deoarece oferă încălzire și plăcere estetică de a contempla focul și natura în afara ferestrei.

  Cu privire la complexitatea proiectării șemineelor, consultați următorul videoclip.

  Comentarii
   autor
  Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

  Sala de intrare

  Camera de zi

  dormitor