Drovnitsa pentru șemineu în interior

Șeminele creează confort în case și dau căldură, pentru că este atât de plăcut să urmăriți cum focul arde în mod vesel în focar, iar lemnul crackles. Astăzi, șemineele nu mai sunt o raritate, alegerea modelelor și a tipurilor de sobe este imensă: ele sunt fabricate din materiale diferite și în orice stil, la cererea clientului. În plus față de șemineu în sine, detalii suplimentare sunt plasate în cameră: un răzătoare de lemn, un poker și o scoop, un whisk pentru cenușă sweeping. Aceste accesorii sunt necesare pentru funcționarea normală a șemineului și pentru îngrijirea acestuia.

Caracteristici speciale

Așa că, în șemineu, flacăra a ars toată seara și nu a trebuit să iasă periodic pe stradă pentru o nouă porțiune de lemn de foc, un container special fiind așezat în cameră. Lemnul de foc trebuie sa fie uscat, astfel incat focul are o forma deschisa si este plasat langa vatra, astfel incat bustenii sa se usuce mai repede.

Drovnitsa îndeplinește funcții decorative: decorează interiorul și completează compoziția lângă șemineu.

Cel mai sigur, din punct de vedere al focului, locul pentru camera de incendiu a camerei este pe partea laterală a șemineului. În acest caz, scânteile nu vor putea ajunge pe o armă de bușteni, și va fi, de asemenea, convenabil să-i aruncați în cuptor.

Proiectarea unui astfel de suport ar trebui să rezolve problema depozitării lemnului de foc și să îndeplinească următoarele cerințe:

 • pentru a găzdui o cantitate suficientă de lemn de foc, pentru a nu ieși cel puțin seara;
 • este de dorit să aveți un fund sau un loc, unde vor fi turnate bucăți de coajă, praf și rumeguș;
 • au un aspect decorativ, combinate armonios în stil cu restul interiorului.

tipuri

Standul pentru depozitarea lemnului de foc poate fi staționar și portabil. Un drovnik special se construiește pe stradă, în care stochează întreaga alimentare pentru iarnă și aduce o porțiune mai mică în cameră. Pentru încălzirea cuptorului se utilizează nu numai lemne de foc, ci și brichete speciale de ardere lungă sau peleți.

Atunci când puneți un șemineu în formă clasică și în stilul țării, puteți crea o nișă specială în care să puteți pune combustibil. O bancă prikaminnaya cu o crestătură sau cu un raft va fi, de asemenea, o soluție excelentă pentru depozitarea combustibilului. Dimensiunea unui logger portabil este aleasă astfel încât să fie confortabilă și ușor de transportat. Structurile de depozitare staționare sunt mai grele și pot deține mai mult lemn de foc.

Drovnitsy poate fi făcut din cărămidă, piatră, metal, lemn masiv, placaj, cordon, sticlă, precum și combinațiile lor. Ele pot fi decorate cu diverse elemente decorative și ornamente. Magazinele vând kituri gata făcute pentru seminee, care includ suporturi de lemn de foc și alte accesorii necesare. Un astfel de set poate fi ușor realizat cu mâinile tale. Dintre detaliile suplimentare pentru seminee există lemn de foc ceramic, dar este absolut imposibil să le înece - au o funcție pur decorativă.

Cresterea lemnului forjat cu fund metalic este foarte popular: este combinat cu seminee de orice stil, poate avea o forma si un design diferit, are o greutate considerabila si arata atractiv in interior cu si fara lemn de foc. Pentru a reduce greutatea structurii, uneori suportul se face fără fund solid, dar numai cu o grilă. Dezavantajul său este că praful și rumegușul vor cădea direct pe podea.

Originalul și la domiciliu arată țesut dintr-un cordon gros, necombustibil, sau tricotat, purtând-drovnitsa. De asemenea, puteți să-l coaseți dintr-o țesătură groasă, de exemplu drap gros cu o textura potrivită. Sunt, de asemenea, populare coșuri și cutii fabricate din răchită, rattan sau materiale artificiale.Numeroși producători oferă titularii de elite marcați din materiale scumpe non-standard, cum ar fi sticla securizată și oțelul de înaltă tehnologie cromat.

Dulapurile cu combustibil din lemn sunt perfecte pentru case de țară și interioare în stil rustic.din stejar sau placaj, vopsit sau vopsit. Orice cutie sau găleată, dacă se dorește, și abilitățile minime pot fi transformate într-un suport de epocă sau modern pentru jaluzele, făcându-le să vă placă. De asemenea, puteți cumpăra sau asambla propriile rafturi sau rafturi de la panouri sau bare de lumină, le puneți într-un colț sau atașați la perete.

desen

Designul de stocare a combustibilului este plăcut pentru ochi cu diversitatea sa. Aici se poate practica fantezia creativă și se folosesc o varietate de materiale.

Cel mai bine vândut, potrivit pentru aproape orice stil, este tăietorul de lemn forjat (sau metal cu decor fals). Floral ornament, intercalarea liniilor abstracte, flori și bucle - pentru decorare nu există restricții.

Un lucru atât de frumos nu este ascuns, ci dimpotrivă, acestea sunt expuse pentru ca toți să vadă, pentru că în el chiar și lemnele de foc simple arata texturate și decorative.

Drovnitsa executat sub forma unui suport vertical arată foarte elegant.Este nevoie de puțin spațiu, poate fi așezat pe perete sau într-un colț, lângă vatră. Dacă puneți același raft pe orizontală, veți avea o bancă cu o boltă înăuntru. Pentru a fuziona complet cu decorul camerei, puteți picta bolul de lemn în culoarea potrivită sau îl puteți lăcuit, dezvăluind textura lemnului în cel mai bun mod.

Tendințele verticale au devenit o nișă verticală, uneori atingând plafonul. Împreună cu lemnele de foc, ele par ca niște benzi de finisaj verticale cu textura originală și sunt un accent luminos în interior. Dacă se dorește, această nișă poate fi ascunsă într-un colț și făcută invizibilă.

Șeminele în stil de înaltă tehnologie pus în interiorul adecvat - un modern, care este condus de linii drepte și forme simple. Materialul pentru astfel de șeminee la modă este sticla securizată și oțelul cromat în combinație cu alte materiale. Drovnitsy pentru aceste modele se încadrează, de asemenea, în ansamblul general. De exemplu, cubul de sticlă încadrat cu o bandă de oțel, cu iluminare și finisare dintr-o piatră gri va arăta inițial. Nișele verticale ale unor forme rectangulare stricte, atunci când se așază lemn de foc formează o coloană care contrastează restul peretelui, care animă camera.

Iluminarea este folosită în șemineele false, creând o imitație a flacarii, strălucirea focului, iluzia bustenilor roșii. Astfel de cuptoare sunt absolut sigure și creează confort ca niște focuri de artificii reale. În pădurile din apropierea acestor vetre se află lemne de foc ceramice artificiale.

Pentru stilul de țară sau țară, cuferele și sertarele vechi, coșurile de răchită și bolurile ceramice mari sunt soluția perfectă.

În acest caz, o vârstă solidă va da doar o grămadă de farmec și vintage.

Cum să faceți acest lucru singur

Dacă doriți, și abilități minime puteți face o lemne frumoasă și elegantă cu propriile mâini. Principalul lucru este că este funcțional și în armonie cu interiorul camerei și stilul șemineului.

Pentru autoproducția de lemn de foc simplu, placajul nu necesită echipamente complexe, abilitățile de construire aici vor fi de asemenea inutile - chiar și un începător poate face față acestei situații. Pentru o bază, puteți lua proiectul produsului finit și creați unul similar.

Este necesar doar studierea tehnologiei și pregătirea următoarelor instrumente și materiale:

 • riglă și creion (marcator de construcție);
 • handshake, jigsaw, jigsaw;
 • material de montaj, șuruburi;
 • apă fierbinte, bazin spațios;
 • placaj;
 • burghiu sau șurubelniță;
 • lamele din lemn, mâner din lemn.

  Mai întâi trebuie să luați o foaie de placaj și un creion pentru a desena o elipsă cu dimensiunile de 90x40 cm. Apoi, utilizați un ferăstrău sau un jigsaw pentru a tăia forma de-a lungul conturului tras, repetând cu atenție și cu precizie linia.

  În piesa de prelucrat cu ferăstrău trebuie să vă retrageți la 5 cm de marginile opuse și să marcați locurile găurilor pentru viitoarele mâneruri, apoi găuriți găurile cu un diametru de 3 cm cu un burghiu.

  Inițial, placajul nu are plasticitate, deci nu poate fi îndoit fără rupere. Pentru ai oferi proprietatile necesare va ajuta apa calda. Elipsa tăiată trebuie plasată într-un recipient cu apă fierbinte timp de 1 oră. După acest timp, placajul se va umfla și va deveni mai plastic. Apoi poate fi ușor îndoit. Dacă, după 1 oră de înmuiere, placa nu devine flexibilă, puteți să o mențineți încă 30 de minute în apă caldă.

  Acum puteți îndoi ușor foaia până când obțineți forma sferică dorită. După aceasta, trebuie să introduceți un mâner din lemn în găurile deja forate. Pentru imobilitate se fixează shkantom. Mai departe, de la două șanțuri, alergătorii pentru un plictisitor care stăteau puternic pe podea. Atașați-le cu o șurubelniță și șuruburi.Totul este gata! Acum puteți stoca lemn de foc într-un suport portabil frumos, artizanal.

  De pe o foaie de metal, puteți îndoi o formă dreptunghiulară sau semicirculară și o puteți picta în culoarea dorită. Aceasta este o modalitate foarte simplă de a crea un stand de lemn de foc elegant și elegant.

  Cupele de conserve folosite ca jurnal sunt foarte populare. Ele pot fi decorate în diferite moduri: vârsta sau culoarea, în funcție de efectul pe care doriți să-l obțineți.

  Soluție simplă și elegantă, de execuție simplă:

  • să luați rafturi vechi sau să înfruntați altele noi;
  • lac sau vopsea-le;
  • plasați pe perete - pe ambele părți ale șemineului - simetric sau aleator.

   Pentru un interior clasic sau stil imperial, este tipic să folosiți o piatră naturală sau artificială pentru șemineele cu care se confruntă. Lemnul de lemn poate fi emis în același stil.

   Pentru aceasta aveți nevoie de:

   • face o formă de umplere;
   • amestecați betonul cu fibră de armare pentru rezistență;
   • se toarna in forma;
   • așteptați pentru uscare;
   • pentru a imprima cu o piatra artificiala sau o placi de mozaic, pentru a lipi basoreliefuri de ipsos (este mai bine sa folosesti aceleasi nuante si elemente ca in finisarea cuptorului).

   Astfel, veți obține o cameră de incendiu staționară în design antic sau clasic - o continuare elegantă a unui șemineu de lux.

   Sfaturi

   Pentru a menține șemineul cald și lemnul de foc a fost întotdeauna uscat și la îndemână, este necesar să urmați recomandările producătorilor și specialiștilor: să aveți grijă corespunzător pentru șemineu și să păstrați combustibil pentru el. Înainte ca lemnele de foc să fie aduse în cameră, acestea sunt de obicei stocate pe stradă.

   Se recomandă să faci un făuritor, pe o bază de lemn, sub care se toarnă un strat de drenare de nisip și moloz. Deci, puteți reduce umiditatea și a elimina contactul cu solul, astfel încât straturile inferioare să nu înceapă să putrezească. Baldachinul care protejează lemnele de foc de ploaie și zăpadă este obligatoriu, căptușeala din lemn absorb umiditatea. Toate combustibilii trebuie uscați bine înainte de a fi așezați, pentru a evita condensarea nedorită. Pentru ca lemnul să nu devină putrezit și putred, trebuie să existe o ventilație suficientă în lemne.

   Este mai bine să strângeți lemn de foc în următoarea ordine: în partea de jos, puneți cele mai mari și mai groase bușteni, așezați treptat lemne de foc mai mici și așezați așchii fine pentru aprindere în partea de sus.Chipsurile pot fi plasate pe un raft separat sau într-un sector special amenajat cu lemn. O hală sau o terasă atașată de casă va permite păstrarea combustibilului lângă intrare pentru o umplere convenabilă a camerei în condiții meteorologice nefavorabile.

   Metoda de menajare a casetei permite peretelui să asigure o izolare termică suplimentară.

   Siguranța la foc este un aspect foarte important al șemineului.prin urmare, un rezervor de combustibil uscat nu trebuie amplasat prea aproape de o flacără deschisă sau de cabluri defectuoase: cea mai mică scânteie poate provoca un incendiu. Dar, prin cunoașterea și măsurile de siguranță, aceste probleme pot fi prevenite. Sub șemineu și în fața cuptorului trebuie să existe o platformă din materiale incombustibile și rezistente la foc: metal, piatră, beton. Sub modele de agățat și de perete, de asemenea, face o platformă. Zidul din spatele șemineului, amplasat în spațiul peretelui, este de asemenea finisat cu materiale necombustibile rezistent la căldură. Ecranele și ușile speciale din sticlă, grilajele pentru șemineu împiedică scânteile și cărămizile să cadă pe suprafața podelei.

   O altă sfat privind ambalarea corectă a combustibilului pentru iarnă: pe măsură ce bustenii sunt scosi din drovnik, este inacceptabil ca stivuitorul lemnului să se lungească sau perekashivalsya, iar lemnul de la el să se varsă.Este necesar să tăiați bușteni mari, să pregătiți chipsuri pentru aprindere. Suporturile suplimentare ar trebui să fie instalate pe laterale astfel încât rândurile de lemn de foc să nu se dezintegreze și să se prăbușească. Stivuirea este posibilă atunci când buștenii se întind pe rând în jurul circumferinței. Rezultatul este un teanc de combustibil.

   Brichetele speciale de ardere lungă au fost inventate drept combustibil pentru șemineu. Sunt vândute în ambalaje și depozitate uscate într-un recipient pentru arderea lemnului.

   Exemple frumoase în interior

   Designul zonei de semineu poate fi o expresie a gustului minunat al proprietarilor, în cazul în care combinația de texturi și nuanțe de materiale sunt combinate ideal unul cu celălalt. Piatra, lemnul și metalul sunt combinate într-un singur ansamblu impresionant. Panoul grandios din întregul perete este căptușit cu piatră, banca din spate este în întregime piatră, iar camera de incendiu este din metal. În mod simetric pe ambele părți ale cuptorului sunt două șemineuri metalice identice, umplute cu combustibil. Nuanța lemnului accentuează piatra și metalul, materialele naturale formează o singură compoziție.

   Pentru un living într-un stil clasic, elegant, designul unui șemineu cu gresie și marmură va fi o soluție bună și este mai bine să decorați grătarul din semineu și accesoriile suplimentare cu elemente decorative din fier forjat.Drovnitsa, stand și stabilit pentru grija de șemineu, grilă, realizate în același stil. Oaspeții vor fi încântați și fericiți să se odihnească la această vatră frumoasă și caldă. Flacăra este văzută prin grila și un ecran transparent, reflectat suplimentar de peretele din spate al focului, căptușit cu plăci rezistente la foc.

   Casa rurală rurală și pădurea înconjurătoare în sărbătorile de Crăciun se transformă într-un regat de basm. După ce a jucat suficient în bulgăre de zăpadă, copiii și adulții se așează cu ceai fierbinte lângă șemineu și se dedau la companie și relaxare. O atmosferă de confort și intimitate cu natura este creată de coșuri de răchită pline cu lemn de foc, așchii de lemn și conuri. Coșurile sunt în mod special îmbătrânite, colectate într-o viață încă mai frumoasă într-un colț de șemineu. Scaune de răchită în armonie cu pădurile, iar integralitatea interiorului oferă elemente decorative cu o temă de Crăciun.

   Interior absolut frig și minimalist - cu o fereastră în perete și un sentiment de spațiu deschis, făcut în tonuri de gheață. Peretele albastru închis, decorat cu tencuială texturate, a fost conceput de designer ca un fundal ideal pentru un șemineu, a cărui flacără pare soare și caldă.O nișă verticală umplute cu lemn de foc face un accent cald, îmbogățind peretele și dându-i un aspect locuibil.

   Cum să faceți un bol de lemn cu propriile mâini, vedeți următorul videoclip.

   Comentarii
    autor
   Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

   Sala de intrare

   Camera de zi

   dormitor