Ecran de șemineu: variații și caracteristici alese

Nimeni nu consideră că șemineele sunt un lux și un semn al aristocrației. Acum toată lumea își poate permite un șemineu în casă și chiar în apartament. Cu toate acestea, acest element al decorului poate fi o sursă de mare pericol, totuși este foc deschis. Prin urmare, este important să instalați un ecran de protecție în timp, după ce îl selectați corect.

funcțional

Ecranul corespunzător pentru șemineu este un design multifuncțional.

Ar trebui să îndeplinească următoarele funcții:

 • siguranță - Acesta este cel mai important element care ar trebui luat în considerare mai întâi. Focul deschis poate face mult rău, pune siguranța camerei și viața oamenilor în pericol. În plus, șemineul prezintă un interes sporit față de copii și animale de companie.Orice acțiune nepăsătoare poate provoca efecte ireversibile. Ecranul de șemineu de protecție servește ca o barieră pentru flăcări și scântei, care emană în direcții diferite. Probabilitatea unei situații periculoase în acest caz este semnificativ redusă sau chiar redusă la zero.
 • eficacitate utilizarea energiei termice crește semnificativ. Aceasta este facilitată de încălzirea ecranului metalic / fontă și de transferul ulterior al acestei căldură în încăpere. Această stare de lucruri transformă elementul de protecție într-un încălzitor eficient.
 • Frumusețea estetică - o funcție integrală a ecranelor de șemineu. Acum sunt fabricate dintr-o gamă imensă de materiale, decorate în diverse moduri și prezentate în cele mai neobișnuite forme. Soiurile acestor structuri vor fi discutate în articolul de mai jos. Deseori, ecranul este factorul determinant pentru alegerea designului și a formei întregii compoziții a coșului de fum.

materiale

Mecanicii moderni au adaptat o cantitate mare de materiale pentru a crea ecrane de incendiu.

Atunci când alegeți un design, mai întâi de toate trebuie să decideți asupra materialului:

 • Bronzul are o eleganta naturala, confera sofisticatilor ecrane si face usor sa se incadreze in orice interior. Acest material nu își va pierde niciodată relevanța.
 • Profilul de fier este o opțiune accesibilă care arată bine în interiorul diferit, oferă protecție decentă, are durabilitate și flexibilitate.
 • "Superisol" este produs în Danemarca. Acesta este un material modern care poate rezista la temperaturi ridicate, are greutate redusă și rezistență bună.
 • O plasă de plasă cu plasă de dimensiuni mici este o opțiune simplă, accesibilă, care este adesea aleasă pentru ecrane realizate la domiciliu. Acest material este rezistent la temperaturi ridicate, tolerează excelent căldura puternică, nu împiedică circulația căldurii.
 • Plăcile rezistente la căldură pot revigora interiorul și pot oferi spiritul potrivit. Adezivul rezistent la căldură trebuie utilizat pentru fixarea acestuia.
 • Combinația mai multor materiale dintr-un element vă permite să acordați construcția de costuri ridicate și neobișnuite. Dacă încă mai realizați o compoziție complexă, atunci va fi dificil să vă luați ochii de pe ecran și de șemineu în ansamblu.
 • Sticla rezistentă la căldură oferă un nivel ridicat de protecție și vă permite să admirați dansul de foc fără a crea obstacole în acest sens. Elementele vitralii arata magic, din care camera este plina cu culori vii multicolore.Această frumusețe ascunde un dezavantaj semnificativ - întârzierea radiației termice.

Metoda de fabricare

Ecrane de șemineu pot fi făcute în diverse moduri, care determină, de asemenea, clasificarea acestora și afectează alegerea utilizatorului.

Există trei opțiuni principale:

 • sudare permite sârmă sau tije, curbate în conformitate cu schița, să se transforme într-un grătar de înaltă calitate, de încredere pentru șemineu. Componentele sunt împletite și sudate împreună în punctele de contact. Această metodă este deseori aleasă pentru auto-producție.
 • piesă turnată implică de obicei utilizarea fontei. Acest proces este mai complicat decât cel precedent, dar poate fi destul de realizat acasă. Produsele finite nu sunt costisitoare, deși practicitatea și fiabilitatea sunt la un nivel ridicat.
 • forjare - modul cel mai dificil, astfel de produse sunt mai scumpe. Forjarea poate fi fierbinte și rece. Prima opțiune este aleasă pentru a crea comenzi în vrac. Metoda rece este mai potrivită pentru comanda individuală. Oferă mai multă libertate comandantului.

desen

Materialele nu sunt singurul factor care determină clasificarea ecranelor de șemineu.

Aceste elemente pot avea, de asemenea, diferite modele și variază în funcție de dimensiune:

 • Elementele staționare încorporate sunt una cu șemineul. Ele nu sunt detașabile, dar pot fi echipate cu un ecran pliabil, care este mai convenabil în timpul funcționării. Atunci când șemineul nu este folosit, de exemplu, în perioada de vară, ecranul poate fi înlăturat și o bază frumoasă va rămâne în jurul șemineului.
 • Ecrane compozite sunt mai multe panouri locale și suporturi fiabile care le ține. Nu există o singură suprafață. Un semicerc este creat din panourile din jurul șemineului, asigurând astfel o protecție fiabilă.
 • Pentru opțiunile combinate se poate utiliza un număr diferit de supape. Ele sunt fixate pe balamale. Astfel de structuri sunt mobile, pliate rapid și ușor, nu necesită mult spațiu de stocare.

Grile

  Pe grile ar trebui menționate separat. Aceste modele sunt una dintre varietățile de ecrane de protecție compozite integrate de protecție. Există suficiente modele de vânzare, dar ele sunt adesea realizate la comandă.

  Cele mai relevante sunt modele multifuncționale. cu funcție de reglare înălțime. Acest avantaj face designul universal.Designul special al jaluzelelor ușurează închiderea / deschiderea ecranului, în funcție de situație.

  În timpul achiziționării rețelei, trebuie să o examinați cu atenție pentru a vă deteriora.

  Cel mai mic defect va apărea și va strica imaginea de ansamblu, indiferent de locația și zona de rețea.

  stil

  Gama de modele de protecție pentru seminee este imensă, ceea ce vă permite să alegeți un model în mai multe moduri, inclusiv în funcție de stilul ales și de interiorul ales.

  În plus, dacă intervalul nu vă satisface, puteți utiliza serviciul de creare a ecranului personalizat.

  Ecrane de șemineu sunt create în următoarele direcții stilistice:

  • Modelele cu ornamente, elemente de complot și basoreliefuri din interior au un aspect distinctiv și au stabilit accente corespunzătoare. Asemenea elemente trebuie alese cu grijă, nu în fiecare interior, ele vor fi introduse armonios.
  • Ecranele clasice și elementele în stil rococo, create din alamă și bronz, se disting printre celelalte modele. Aceste materiale sunt deosebit de relevante în aceste direcții stilistice.În funcție de designul și designul ecranelor pot fi originale sau restrânse, expresive sau concise.
  • Vitraliu ecranele în aproape orice aspect interior superba. Dacă încăperea are oglindite, suprafețe lustruite și obiecte metalice, atunci reflexiile focului se vor reflecta în ele și vor crea un efect magic.
  • Stilul de înaltă tehnologie va fi cel mai bine transmis într-un ecran compozit de sticlă. Balamalele vor fi potrivite cel mai neclar, și chiar mai bine ascunse sau deghizate. Minimalismul într-un fel de performanță - principala condiție care trebuie îndeplinită în fiecare detaliu.
  • Modernul este cel mai bine transmis în bucăți plate. Aceasta înseamnă că ecranul trebuie să fie selectat cu panouri plate, posturi verticale și balamale orizontale. Tonuri de lumină - o condiție prealabilă pentru ecran în stilul modern.

  Reguli de selecție

  Pentru a face alegerea potrivită a ecranului de șemineu, trebuie să fiți ghidați de reguli simple.

  • Designul este selectat în funcție de dimensiunile cuptorului. Un ecran prea mare va arăta voluminos, va distruge aspectul șemineului și al camerei ca întreg.Un design mic va avea un aspect absurd, pe lângă faptul că nu va putea oferi efectul de protecție dorit.
  • Acum suntem hotărâți cu materialul. Ar trebui să se potrivească armonios în interiorul camerei și să corespundă stilului ales de șemineu. De asemenea, trebuie să decideți dacă căldura vine de la șemineu. Dacă acest element nu este important pentru dvs., atunci puteți să vă opriți la geamul rezistent la căldură. În caz contrar, este mai bine să alegeți o grilă metalică.
  • În cazul în care sunt utilizate ca și combustibil lemn / brichete din lemn cu transfer mare de căldură, este nevoie de un ecran foarte fiabil, care trebuie instalat în strictă conformitate cu cerințele de siguranță.

  Temperatura din focar se poate ridica la 800 de grade, ceea ce poate provoca cu ușurință un incendiu în apropierea obiectelor.

  Privire de ansamblu asupra producătorilor și modelelor

  Gama de ecrane de protecție este imensă, este foarte dificil să o studiați pe deplin. Dar există câțiva producători demni și cele mai atractive modele care nu au de gând să-și petreacă timpul și atenția.

  • Compania Ragar Inițial din Italia, produce un număr mare de accesorii care sunt necesare pentru proprietarii de șemineuri. Compania a câștigat simpatia utilizatorilor din multe țări.Datorită calității ridicate, sortimentului larg, performanței excelente, unei varietăți de decizii de stil. De exemplu, modelul RGR C31206AGK este realizat în cele mai bune tradiții ale clasicilor, iar ecranul RGR C01914AGK se va potrivi cu stilul baroc.
  • Alex Bauman - Aceasta este o companie chineză care demonstrează o calitate surprinzător de înaltă. Aceste produse sunt accesibile, au o funcționalitate bogată, caracterizată printr-o fiabilitate ridicată. Nu este nimic despre faptul că am identificat această companie de la toți producătorii chinezi.

  Cum să curățați paharul de șemineu de funingine și funingine, vedeți următorul videoclip.

  Comentarii
   autor
  Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

  Sala de intrare

  Camera de zi

  dormitor