Seminee electrice cu efect de flacără viu în interior

Un șemineu cu efect de flacără viu va ajuta să aducă o atmosferă în interior, să adauge o cămin la confort și căldură acasă. Modelele moderne imită complet focul real, iar cei adunați în jurul vetrei vor auzi chiar și accidentul caracteristic al arderii bustenilor. În același timp, un astfel de accesoriu nu are nici fum, nici amenințarea cu focul. Nu necesită respectarea tuturor cerințelor de siguranță împotriva incendiilor, este ușor de instalat, ergonomic și, prin urmare, poate fi instalat chiar și în locuințele urbane.

Caracteristici speciale

Semineele de acest tip sunt, mai degrabă, aparate de încălzire, caracterizate prin prezența unui sistem de imitație a focului. Dispozitivele cu efect de flacără reală sunt un mecanism complex.

Acesta include 2 sisteme principale, dar autonome:

 • sistem de încălzire;
 • sistem de imitație a focului.

Datorită faptului că sistemele nu sunt interconectate, utilizatorul se poate bucura de vizualizarea unui foc deschis, dar în același timp oprește funcția de încălzire.

Printre alte componente ale acestor dispozitive se numără:

 • dispozitiv pentru a simula flacăra;
 • un model al cuptorului;
 • artificial, imitând cărbuni și busteni naturali;
 • grătar decorativ;
 • telecomanda cu care selectați și setați modul de funcționare al încălzitorului electric.

Din punct de vedere vizual, cele mai multe dintre seminee sunt împărțite în 2 părți - acesta este portalul (partea exterioară încadrând flacăra) și focul de artificii (lemnul de foc sau cărbunele sunt plasate aici, focul arde). Unele modele nu au un portal. Centrul, la rândul său, este încorporat (are o anumită dimensiune, este încorporat în portal și este conectat la rețeaua de alimentare) și este interschimbabil (are nevoie de un cadru special, de obicei făcut la comandă).

Spre deosebire de șemineele standard din lemn și gaz, electricul are mai multe avantaje.

 • Instalarea sa nu trebuie să fie coordonată cu autoritățile competente, iar pentru instalare, în majoritatea cazurilor, nu trebuie nici măcar să fie apelat un specialist.
 • Semineele electrice sunt ușor de întreținut, deoarece nu au nici un coș de curățat, nici un focar, acoperite periodic cu funingine. Aveți grijă să ștergeți praful de pe suprafață, să înlocuiți becurile și să schimbați apa.
 • Siguranța se datorează faptului că, atunci când este arsă, nu se eliberează toxine și monoxid de carbon și se exclude și funcționarea necorespunzătoare a sistemului.
 • Dimensiunile mici, lipsa necesității de a organiza un horn permit utilizarea șemineelor ​​electrice chiar și în încăperile mici, care nu au înălțimi impresionante ale plafonului. Singurul tip de cameră în care instalarea unui accesoriu este inacceptabilă sunt camere cu umiditate ridicată.
 • Prezența unui termostat în șemineu îi permite să încălzească camera la o anumită temperatură, fără a excesa aerul. Există un mod de oprire completă a căldurii.
 • Prezența unor opțiuni suplimentare, dintre care cele mai populare sunt umidificarea și purificarea aerului, posibilitatea acompanirii muzicale a lucrării vetrei.
 • Costul de șemineu electric este, în medie, de 5 ori mai mic decât prețul de achiziție și instalarea unui analog de gaz sau lemn. În plus, funcționarea versiunii electrice este, de asemenea, mai ieftină.Principalul element de cheltuieli - plata energiei electrice.
 • Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la sursele de combustie, deoarece șemineele sunt alimentate cu energie electrică.

  Mulți se tem că instalarea încălzitorului electric va duce la o creștere semnificativă a costurilor cu energia. Aceste preocupări sunt nefondate, deoarece atunci când se utilizează funcționalitatea decorativă a căminului (fără încălzire), costul facturării va crește ușor. Atunci când este folosit ca sistem de încălzire, consumă electricitate la fel de mult ca și încălzitoarele de uz casnic.

  tipuri

  Șemineul decorativ poate fi de mai multe tipuri.

  • Kaminokompleksy, alcătuit din părți separate - un incendiu electric și un portal către el. Și pot fi vândute ca un set sau separat (cumpărătorul însuși combină elementele bazate pe cerințele lor stilistice). În cele din urmă, puteți cumpăra un șemineu și faceți un portal pentru el însuși.
  • Dispozitive compacte, similar cu designul unui televizor cu plasmă. Acest model este optim pentru un apartament mic, deoarece designul șemineului poate fi construit în perete sau plasat într-o nișă specială și chiar atârnat pe perete.

  Apropo, versiunile încorporate cu putere suficientă pot înlocui mai multe secțiuni ale bateriei. Modelele încorporate, situate în nișe de perete, arată compact, nu modifică geometria camerei.

  Versiunea de perete este pur și simplu montată pe un perete specific și este cea mai compactă. O varietate de dispozitive compacte sunt focare cu 2 fețe.

   Dispozitivele mobile, care seamănă într-o oarecare măsură cu sobele, dacă este necesar, se transferă cu ușurință de la o cameră la alta. Este simplu să activați acest șemineu - este suficient să introduceți mufa în priză.

   • Focuri miniaturăreprezentând coșuri mici, focuri de artificii din fier forjat. Creează iluzia că sunt pline cu lemn și cărbune, care încet încet. De asemenea, nu este dificil să activați un astfel de focar - conectați-l doar la rețeaua electrică.

   Dacă vorbim despre tehnologia flacării, atunci șemineele sunt de mai multe tipuri.

   • electromecanicăîn care flacăra este produsă prin halogen sau lumină LED. Când motorul se rotește, masca specială a lămpii strălucește, iar pe ecran apar pete și reflexiile tipice de foc.
   • aburîn care efectul focului este asigurat de aburi. Este evidențiată prin lumini colorate. Datorită unui cuplu este posibil să se obțină nu numai apariția focului, ci și fumul.

   Accesorii pentru aburi sau apă vă permit să obțineți arderea cea mai realistă. Acest lucru se realizează prin evidențierea lămpilor de vapori de apă. În ciuda varietății de modele ale acestor dispozitive, toate au aceeași "umplutură" - acestea sunt generatoare de aburi și un sistem de iluminare. Și pentru ca aburul să fie împrăștiat în șemineu, în dispozitivul său există un difuzor special.

   Dispozitivul are un rezervor de apă care trebuie reîncărcat periodic. Este necesar să se monitorizeze calitatea și gradul de purificare a apei, altfel rezervorul va deveni rapid acoperit cu sedimente, iar dispozitivul însuși va deveni inutilizabil. Pe baza volumului recipientului, vatra nu are nevoie de umplerea apei de la o zi la mai multe zile de lucru.

   • Șemineu pe ecran pe care este afișat videoclipul centrului de ardere. Modelele moderne au o perspectivă 3D, realizând astfel realismul maxim al imaginii afișate. Dezavantajul șemineelor ​​video este caracterul ciclic al imaginii, adică după o anumită perioadă de timp când flacăra video începe să se repete,mergeți într-un cerc.

   În funcție de "combustibilul" utilizat, există mai multe tipuri de seminee.

   • Pe lemn. În grade diferite, pot imita busteanele naturale de la aproape complet conservate până la arsuri semnificative. Ferestrele false, ca cele reale, pot fi așezate lângă șemineu într-un coș special sau o nișă a șemineului. O astfel de decorare va copleși cu autenticitate și armonie.
   • Pe cărbuni. Cărțile obișnuite sunt așezate pe palet. Când funcționează lămpile, se obține efectul cărbunelui strălucitor.
   • Pe pietre. În acest caz, pietrele decorative sunt plasate în focar.

      Arderea unui incendiu fals poate proveni din corupție, un mic foc într-o flacără mai impunătoare.

      În funcție de dimensiune, există seminee de astfel de tipuri:

      • standard (520x620xx240 mm);
      • (până la 1000 mm);
      • extra larg (până la 2500 mm).

      Există, de asemenea, seminee mici (portabile), inclusiv instalate chiar pe masă.

      stil

      "Incalzitoarele" se potrivesc perfect in majoritatea livingurilor si dulapurilor intr-un stil clasic. Cele mai comune opțiuni pentru finisarea materialelor pentru astfel de seminee sunt lemnul, piatra, țiglă, tencuiala decorativă, stucul poate fi decor.Ele sunt caracterizate de monumentalitate, prezența portalurilor. În bucătărie sau în sala de mese, precum și în birou arata sobe stilizate-burzhuyki.

      Pentru a obține interioare armonioase, se recomandă așezarea bustenilor și a uneltelor pentru amestecarea cărbunelui, a diferitelor căpușe lângă șemineu.

      Pentru interioare în stil modern Este mai bine să alegeți șemineele electrice încadrate în sticlă, plastic, oglinzi, diverse materiale moderne cu efecte colorate sau metalice.

      Frumusețea dispozitivelor moderne este că pot avea o nuanță neutră sau pot acționa ca un accent de culoare luminos din cameră. Cu toate acestea, acestea au, de obicei, o formă simplă și un finisaj discret.

      În stil modern

      Pentru mese stil de țară Este potrivit să se utilizeze seminee, mai mult ca sobe. Sunt destul de mari, au portaluri. Ca material de finisaj, puteți utiliza plăci care imită zidărie, stuc, sub suprafețe de lut sau de cretă.

      Interiorul ar trebui completat cu mobilier din lemn, textile naturale, accesorii de răchită.

      Muzică country

      Este incorect să presupunem că șemineul nu se va încadra în stilurile moderne "urbane" hi-tech sau loft. Cu toate acestea, în astfel de camere, el nu ar trebui să aibă decorul obișnuit. Ar trebui să se acorde prioritate formei originale de seminee. Arata interesante dispozitive bilaterale, care pot fi folosite si pentru zonarea spatiului.

      Tehnologie înaltă
      pod

      Interiorul acvariului armonios arata accesorii intr-un stil retro, in care se combina eclectic elemente de antichitate si elemente moderne.

      Este, de asemenea, potrivit pentru finisarea cu piatra naturala, gresie imitand zidarie bruna.

      Cum să o faceți singur?

      Pentru a salva, precum și pentru a obține exclusivitatea șemineului, portalul său se poate realiza manual. Portalurile personale pot fi fabricate din diverse materiale. Cele mai accesibile și la prețuri accesibile vor fi gips-carton, este recomandat să utilizeze soiul său rezistente la umiditate. O altă opțiune bugetară este un portal realizat din PAL sau PAL (realizat pe bază de lemn presat).

      Pentru a crea mai multe nobile și interioare unice, alegerea ar trebui oprită pe un copac. Cu toate acestea, acest design va fi destul de scump.Același lucru se poate spune despre portalurile de piatră. Alegerea lor este diversă - de la o piatră de coajă mai accesibilă până la un granit de lux. Aceste materiale nu vor funcționa și tăiați acasă, deci trebuie să comandați elemente de tăiere pentru șemineu în ateliere specializate.

      Elegant și modern este turnarea poliuretanului. Are un cost mediu, în timp ce este ușor de asamblat, arată armonios în interiorul modern.

      Mai întâi tăiați piedestalul portalului. Cel mai bun material pentru acesta este MDF laminat, deoarece se caracterizează prin rezistența la umiditate și la temperaturi ridicate. Baza ar trebui să fie mai largă decât portalul însuși. Pentru un șemineu clasic, se realizează un piedestal - un dreptunghi, în timp ce același element în șemineul colțului are o formă cu cinci picioare.

      Scheletul șemineului este cel mai bun pentru a-și executa gips-cartonul. Este stabil, ușor de tăiat și are un cost redus. În primul rând, cadrul este realizat cu ajutorul profilelor (rack și ghidare). În primul rând, marcajul șemineului viitor, care corespunde exact schițelor, este desenat pe perete. Este, de asemenea, transferat la sol.Încă o dată, verificând cu atenție precizia marcajului, procedați la instalarea profilurilor. Rezultatul este un paralelipiped de profiluri.

      Pentru a îmbunătăți partea superioară a paralelipipedului, unde va fi un "horn", profilele suplimentare sunt încrucișate. În mod similar, cu ajutorul profilurilor se face imitația coșului. Cu toate acestea, puteți face fără ea.

      Funcționarea fiabilă a încălzitorului electric este determinată de calitatea cablului. Folosește o sârmă de auto-stingere, care este pusă exclusiv într-un manșon metalic în portal. În prezența unui sistem de împământare în cameră se folosește cablajul de la firul triplu!

      Priza trebuie de asemenea să fie împământată, în mod optim dacă este ceramică. Dacă priza este amplasată în spatele șemineului, faceți un comutator separat pentru ea. Deci, puteți să deconectați cu ușurință dispozitivul de la rețea.

      La construcția profilelor cu dibluri pentru plăci din gips-carton tăiate din metal.

      Din motive de securitate, spațiul dintre peretele camerei și "spatele" șemineului este așezat cu material termoizolant (de obicei, vată minerală rezistentă la căldură).

      Articulațiile dintre foile de gips carton sunt ascunse cu chit.Pentru a proteja colțurile structurii de deteriorări, puteți utiliza colțuri perforate. După finalizarea montajului de gips-carton, efectuați un proiect de finisare aspră - pământ, chit, găuri pentru ventilație.

      Fabricarea unui șemineu cu propriile mâini îl decorează.

      Piatra naturala, tencuiala texturate, elementele metalice pot fi folosite ca material pentru exterior (acesta din urma este potrivit pentru seminee de inalta tehnologie).

      Sfaturi și trucuri

      Ca un detaliu interior, focul electric ar trebui să fie selectat ținând cont de caracteristicile camerei.

      În primul rând, este necesar să se determine locul de instalare a șemineului. Dacă există un colț liber în cameră, puteți opri alegerea pe șemineul electric din colț cu un portal. Asemenea modele sunt monumentale și dau camerei o fiabilitate și o atenție specială. Cu toate acestea, atunci când astfel de versiuni sunt în camere mici, ele pot fi greoaie. În acest caz, este mai bine să achiziționați seminee mobile sau încorporate.

      Următorul pas este să alegeți tipul de șemineu. Este important să se evalueze nu numai caracteristicile tehnice ale modelelor, ci și propriile lor forțe.La urma urmei, diferite tipuri de seminee necesită îngrijire diferită. Deci, este suficient să îndepărtați praful de pe șemineuri, în timp ce analogii mecanizați necesită periodic reparații și ajustări. Va trebui să se adreseze profesioniștilor. În versiunile cu aburi, trebuie să aveți grijă de starea cartușului și să nu uitați să adăugați apă.

      După ce v-ați hotărât unde este semineul dvs. viitor (adică înțelegeți ce dimensiune ar trebui să fie dispozitivul) și ce tip este acesta, puteți începe să evaluați caracteristicile externe. Ar trebui să țină cont de stilul interiorului, de schema de culoare a camerei.

      După ce ați ales un anumit model, verificați caracteristicile sale tehnice, citiți condițiile de garanție pentru utilizare.

      Șemineul, ca orice alt aparat, trebuie să fie dotat cu protecție împotriva supraîncălzirii. De obicei, acestea sunt sisteme de oprire automată atunci când sunt îndeplinite anumite criterii (supraîncălzire, funcționare pe termen lung). Dacă sunteți în căutarea unui model de încălzire, fiți atenți la puterea sa. Acest indicator ar trebui să fie de cel puțin 1,5 kW.

      Semineul trebuie instalat după calcule atent. Trebuie să vă asigurați că arată armonios și compact în interior.Cumpărarea șemineului electric pentru o casă privată, înlănțuirea șemineelor ​​obișnuite, alegerea unui model masiv, clasic. În caz contrar, dispozitivul va fi pur și simplu pierdut într-o zonă mare.

      Producatori

      Astăzi, în piața semineelor ​​electrice, există 2 tipuri principale.

      • Producție în masă, adică fabricate în conformitate cu sistemele stabilite. De regulă, acestea sunt dispozitive mobile care cântăresc până la 25 kg și costă până la 700 USD.
      • exclusivcare sunt realizate de producători în conformitate cu sistemele special dezvoltate. De obicei, astfel de seminee nu pot fi găsite în magazine, sunt prezentate în cataloage și sunt făcute direct pentru client. Aceste seminee se disting prin realism maxim și design unic. Este logic ca costul lor să fie mai mare, începe de la 1.000 de dolari.

      Printre producătorii moderni, unele mărci merită atenție.

      • Hark. Scaunele decorative din Germania sunt caracterizate de cea mai înaltă calitate și același cost ridicat. Proiectele standard produse, adică producția în serie, sunt ajustate.
      • Dimplex. Șemineele irlandeze sunt populare pentru cumpărători.Aceasta din urmă se datorează varietății de modele de șeminee, precum și posibilității de fabricare a unui cuptor la comandă. În plus, producătorul oferă șeminee foarte mari (Marana). Seria Opti-Myst a acestui brand este considerată cea mai realistă. Acest lucru se realizează printr-o imagine tridimensională a flacarii, care poate fi văzută din orice unghi.

      Cum funcționează camera electrică Dimplex cu o flacără viu, uita-te la următorul videoclip.

      • Electrolux. O caracteristică distinctivă a producătorului - o abundență în linia de seminee încorporate la un preț accesibil. Există multe modele care fac față funcției de încălzire datorită prezenței unui ventilator de încălzire sau a unor reflectori de oglindă. În același timp, puterea maximă posibilă în aceste modele este de 2 kW. Modelele mai scumpe sunt echipate cu umidificatoare de aer și imită sunetul de crackling atunci când arde busteni.
      • Helios. Semineele acestui brand sunt, de asemenea, caracterizate de un realism maxim, în plus, modelele combină tehnologia avansată cu designul perfect. Trebuie acordată atenție electricului "RealFlame", care se referă la abur. Există un efect de sunet, funcție de încălzire, 2 moduri de încălzire.
        • Athena. Producția acestor șeminee se desfășoară în Rusia conform tehnologiilor chinezești. Aceste modele sunt iubite în special de proprietarii de apartamente mici, deoarece modelele sunt compacte. Majoritatea structurilor se bazează pe MDF, ceea ce explică durabilitatea și accesibilitatea acestora. Piatra decorativă este adesea folosită ca decorare, totuși, în apropierea șemineelor ​​acestui brand nu au fost găsite elemente extra sau găuri.

        De asemenea, focarele destinate încălzirii au o putere minimă, deci nu pot fi utilizate ca sursă principală de încălzire.

        Exemple frumoase în interior

        La amplasarea șemineului este important să țineți cont de caracteristicile stilistice și de dimensiunea camerei.

        În mod tradițional, șemineele au în camera de zi. În acest caz, cea mai bună locație pentru ele sunt pereți paralele cu fereastra. Pentru camerele din interiorul clasic este mai bine să alegeți șemineele pe perete cu corpul și portalul, precum și analogii unghiulare. Dar un omogen de colț fără un portal este o soluție excelentă pentru zonele mici.

        Pentru zonare este mai bine să alegeți focuri separate sau suspendate. Pentru a crea un colț confortabil lângă canapea, există canapele, fotolii și un covor pe podea.

        Atunci când plasați un șemineu în dormitor, veți putea umple camera cu o atmosferă de căldură și dragoste. Vatra trebuie așezată în fața patului, decorând peretele cu șemineu cu fotografii.

        În interiorul clasic, șemineele cu piatră, decor de lemn arata bine. Ele sunt folosite pentru a căptuși centrele în stilul rustic, țară. Este demn de remarcat că nu trebuie să fie complet căptușită cu piatră.

        Atunci când alegeți un șemineu decorat cu piatră naturală, alegeți mobilierul din materiale naturale, de exemplu, tapițat în piele de nuante nobile maro.

        Cel mai adesea, șemineele sunt instalate în camere de zi și dormitoare, dar aceasta nu este regula. Nimic nu împiedică instalarea unui incendiu electric, de exemplu în baie. Adevărat, pentru asta trebuie să fie destul de mare.

        În sala de mese, șemineul va crea, de asemenea, o atmosferă de confort, căldură familiară.

        Nu uitați că, indiferent de locație, șemineul ar trebui să devină centrul stilistic al camerei. Pentru a face acest lucru, toate accentele trebuie îndreptate către vatră. Acest lucru se poate face, de exemplu, folosind un model încorporat împotriva unui perete alb.

        Comentarii
         autor
        Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

        Sala de intrare

        Camera de zi

        dormitor