Seminee electrice pentru casă

Șeminele erau foarte populare chiar și în trecutul îndepărtat - au fost așezate în palate, iar în case bogate au fost așezate în dormitoare și în camere de zi. Până în prezent, șemineele electrice sunt un înlocuitor minunat pentru vetrele clasice cu foc real.

specie

Semineele moderne sunt găsite din ce în ce mai mult în case și decorează perfect interiorul, făcând casa mai cozivă și mai caldă, în timp ce oferă oamenilor posibilitatea de a se bucura de vederea focului. Înainte de a merge la magazin pentru un șemineu electric, ar trebui să ia în considerare ce opțiuni pentru șemineuri există.

 • podea. Acesta este cel mai comun și popular tip de seminee. Este foarte convenabil de utilizat, nu ocupă mult spațiu, iar utilizatorul va putea întotdeauna să-și schimbe destinația, deoarece nu este greu să-l rearanjeze. Astăzi este cel mai popular foc electric.
 • Spațiul de lucru. Acestea sunt modele foarte mici care sunt instalate pe masă.
 • Montat pe perete. Prin criteriile lor externe, aceste șemineuri sunt similare televizoarelor cu plasmă. Un astfel de tip de electrofireplace va fi decizia ideală pentru camerele mici, deoarece nu are loc suficient.
 • Perete încastrat. Acest design este alcătuit din două elemente principale: cadrul și sistemul electric responsabil pentru tipul de incendiu ars și lemn de foc. Există multe variații ale acestor șemineuri. Structura lor poate fi din lemn, metal, plastic, ceramică. Ele completează perfect orice interior.
 • portabil. În aparență, astfel de seminee sunt similare cu un caz mic și seamănă foarte mult cu un șemineu adevărat. Au un clip video încorporat, datorită căruia se pot deplasa cu ușurință în apartament.

De asemenea, șemineele electrice pot fi clasificate după dimensiuni. Acestea sunt împărțite în mini electrofireplaces și largi. Primele sunt modele foarte subțiri care pot fi instalate oriunde: pe o masă, pe un raft sau pe un prag de fereastră. Deși sunt de dimensiuni reduse, ele se calmează mai degrabă de înaltă calitate.

Semineele electrice electrice sunt mult mai eficiente în ceea ce privește încălzirea și arata mult mai luxoase.

Avantaje și dezavantaje

Centralele electrice au multe avantaje:

 • foarte ușor de instalat și de utilizat;
 • nu necesită curățare din funingine și funingine;
 • instalarea șemineului nu necesită aptitudini speciale - este foarte ușor să o instalați, utilizatorul trebuie doar să decidă locul unde va fi și să îl conecteze la priză;
 • Cea mai importantă calitate a șemineelor ​​electrice este siguranța acestora;
 • în comparație cu o opțiune clasică, centrala electrică va gestiona o sumă mult mai mică;
 • în plus față de funcția de încălzire, este un element excelent al decorului;
 • Variațiile acestor șemineuri sunt mai mult decât suficiente, astfel încât puteți alege un șemineu pentru toată lumea.

Dezavantajele semineelor ​​electrice includ:

 • ireal ireal;
 • consum mare de energie.

funcții

Acesta este criteriul principal pe care trebuie să-l acordați atenție atunci când alegeți un model.

Centralele electrice moderne sunt echipate cu următoarele funcții:

 • imitarea unei flăcări în diverse moduri;
 • există un timer în șemineele electrice cu care puteți seta timpul de pornire și oprire a șemineului;
 • puteți controla șemineul de la distanță;
 • există un mod de alegere: cu sau fără încălzire;
 • există o funcție de umidificare a aerului datorată generatorului de abur;
 • în timpul funcționării șemineului pot apărea sunete de foc.

Desigur, modelele care sunt echipate cu mai multă funcționalitate vor fi mult mai scumpe decât opțiunile cu câteva funcții. Prin urmare, trebuie să calculați corect bugetul înainte de a cumpăra.

instalare

  Atunci când instalați un șemineu electric, recurgeți de obicei la trei opțiuni principale:

  • construit în;
  • clasic;
  • corner.

  Pentru a alege opțiunea potrivită, trebuie mai întâi să explorați interiorul casei. Nu puneți un șemineu în fața unei lampi de podea sau a unei ferestre, deoarece luminozitatea flacarii in semineu va fi mult mai mica. Dacă decideți să instalați un incendiu electric în perete, atunci trebuie să înțelegeți acest lucru nevoie de acces la zonele sale de servicii.

  de asemenea puteți instala un aparat electric în cuptorul unui șemineu clasic, puneți doar un coș de fum, pentru a evita epuizarea întregii căldură în coș, în afară de aceasta, pescajul de coș va avea un impact negativ asupra funcționării șemineului electric.

  Cum sa alegi?

  În primul rând, cumpărătorul trebuie să fie familiarizat cu caracteristicile de bază ale unui dispozitiv electric. El trebuie să fie clar despre locul în care va fi instalat, deoarece va depinde de această nuanță modelul care va funcționa pentru el.

  Dacă camera este atât de mică, atunci puteți alege un incendiu încorporat în perete.. De asemenea, trebuie să selectați funcțiile dorite. Dacă utilizatorul dorește să umidifice aerul, atunci un șemineu cu abur este ideal. Și, desigur, totul depinde de suma pe care consumatorul este dispusă să o cheltuiască.

  Principiul de funcționare

  Există multe tipuri de seminee electrice și fiecare funcționează diferit. De exemplu, modelele electromecanice sunt activate în momentul în care motorul începe să se rotească. Când motorul este în funcțiune, se pune în mișcare o placă cu tăieturi în formă, trecând lumina lămpii prin ea. Aflându-se pe ecran, acesta imită efectul mișcării focului.

  Imaginile cele mai realiste creează seminee electrice cu abur. Datorită generatorului ultrasonic, apare aburul, iar lămpile cu halogen creează o imagine a flacării cu lumina de fundal. Astfel, aburul care vine din lemn imită fumul.

  Locurile electrice cu un ecran LCD arată un film de incendiu real.

  Semineele electrice moderne utilizează cea mai recentă tehnologie pentru a da flacărei efectul cel mai natural.

  Producatori

   Astăzi piața cu echipamente de încălzire este destul de extinsă și oferă clienților o gamă imensă de seminee electrice.

   Cele mai importante modele sunt:

   • Electrolux EFP / M-5012 (Suedia);
   • Real-Flame Superior (China);
   • Portalul Alex Bauman Crystal 18 + Jazz (China);
   • Flacăra reală Dacota Corner (China);
   • Flacăra clasică (SUA).

   Cel mai popular brand care produce seminee electrice este Electrolux.. În fiecare an, vânzările de seminee de la acest producător depășesc patruzeci de milioane de exemplare. Pentru a obține o astfel de cerere și pentru a eluda concurenții săi, această linie a fost posibilă datorită calității și fiabilității sale cele mai înalte.

   Pe Internet puteți găsi o mulțime de comentarii pozitive despre această companie. Electrolux are o gamă largă de produse, care diferă în funcție de stil, dimensiune, funcționalitate și preț. Prețurile pentru semineele acestui producător sunt destul de accesibile, ceea ce este foarte atractiv cumpărători.

   DIY seminee decorative

   Șemineu decorativ frumos poate fi creat acasă. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza gips-cartonul obișnuit. Prelucrarea sa nu necesită mult timp și efort, iar materialul în sine este vândut la un preț accesibil.

   Înainte de a face un șemineu, trebuie să decideți asupra tipului său - frontal sau unghiular, precum și materiale,cu care îl puteți proiecta în continuare. În plus, trebuie să vă gândiți la umplerea electrofirelor. De asemenea, trebuie să alegeți stilul său, care va sublinia perfect designul camerei.

   În primul rând, trebuie să vă gândiți bine la funcțiile sale, deoarece un astfel de produs poate fi făcut ca un element decorativ sau încălzire care va duce căldură la apartament. După aceea, semnificația ei ar trebui rezolvată.

   Adesea în astfel de șeminee se efectuează imitația vetrei. Aveți posibilitatea să aranjați lemn de foc în el și puneți diverse accesorii - se pare că vatra este reală și tot ce rămâne este să adăugați o scânteie, iar căldura și confortul vor curge în casă.

   totuși puteți folosi șemineul ca o masă, și a pus pe ea o varietate de elemente de decor: un vază, cărți, figurine și alte articole de uz casnic. Cum se va folosi șemineul depinde numai de fantezia și originalitatea proprietarului.

   Opțiunea cea mai simplă de a imita o flacără într-un șemineu de casă sunt lumanari și biocombustibili., din care nu există funingine și miros neplăcut. Dar un astfel de combustibil nu este ieftin: aproximativ zece dolari, iar un litru arde în mai puțin de trei ore.

   Pentru a alege un design de șemineu decorativ, trebuie să vă amintiți despre dimensiunea camerei în care să o puneți. Nu ar trebui să arate ridicol în comparație cu alte elemente de interior.

   Cum se face?

   Primul lucru pe care trebuie să-l eliberezi de un loc unde poți pune un șemineu. Apoi trebuie să faceți marcajul corect, care este foarte important, deoarece rezultatul final va depinde de acesta.

   Foi de gips carton trebuie să taie cu atenție pe desen. Pentru a evita erorile, puteți aplica jigsaw. Pentru ca foaia să devină curbilă, este necesar să se umezească cu apă și de câteva ori să se ude pe ea cu o rolă de ac. După ceva timp, trebuie să o îndoiți, dându-i forma dorită. Instalarea se face pe un profil metalic, pre-atașat la podea și perete.

   Când acest proces este finalizat, puteți trece la final. La început este necesar să se prelucreze cusăturile de chit, colțurile și capetele șuruburilor cu auto-filetare. Putty trebuie aplicat în două straturi cu șlefuire. Apoi suprafața este pregătită.. După aceea, va fi necesar doar să lipiți sau să vopsiți șemineul și să instalați o flacără. În acest proces de a crea un șemineu este completă.

   Refacerea unui șemineu adevărat este un proces foarte complicat și obositor. Totul trebuie să fie proiectat cu atenție și echipat cu un sistem de coș. În timpul funcționării sale va fi necesară curățarea structurii de funingine și funingine.. De obicei, atunci când repararea spațiilor este dezmembrată din cauza inutilității.

   Într-un apartament modern, este de asemenea posibil să se stabilească o adevărată vatră, dar acest lucru va fi foarte problematic, astfel încât va fi mai ușor să instalați un șemineu fals. Un șemineu artificial pentru o casă de țară poate fi decorat cu piatră.

   Seminee electrice - nu este nimic ca un încălzitor cu un cadru frumos. Astfel de seminee garantează fiabilitatea și siguranța și, de asemenea, sunt foarte ușor de instalat și de operat.

   Cu focul electric, totul este mult mai ușor. Tot ceea ce este necesar de la utilizator este de a selecta modelul dorit și portalul frumos, instalați și bucurați-vă de frumusețea, căldura și confortul în camera de zi. Aceasta este o alternativă la acest cuptor., care va încălzi apartamentul și va face mult mai luxos interiorul camerei.

   Cum se face un șemineu din gips-carton, vedeți următorul videoclip.

   Comentarii
    autor
   Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

   Sala de intrare

   Camera de zi

   dormitor