Pas cu pas a face șemineu electric cu un portal

Șemineul, pe lângă faptul că este o structură de încălzire, creează o atmosferă de confort, în sine este un element decorativ excelent al interiorului. Confruntarea cu acest echipament este proiectată pentru a proteja pereții de temperaturile ridicate create în timpul arderii combustibilului. În cazul electrofirenei, este necesar să se acorde o asemănare cu o casă autentică. Producția pas cu pas a construcției cu portalul vă va ajuta să realizați cele mai indraznete idei de design pe cont propriu.

Tipuri de portaluri pentru șemineuri

Prin definiție, un portal de șemineu este un design exterior cu o nișă pentru un dispozitiv electric. Cum va trebui să fie rezolvată imediat, pe baza stilului general al camerei.

Domenii principale:

 • portalul în versiunea clasică, caracteristică a căruia este rigurozitatea și monumentalitatea, precum și absența detaliilor decorative auxiliare;
 • versiune high-tech - placare cu metal, sticlă, materiale negre și albe;
 • Stilul Art Nouveau - o combinație de motive moderne, o varietate de forme și culori, cu note clasice de design;
 • Portalul țării este o acoperire a plăcilor minerale sub o piatră naturală.

  Cele mai populare dintre cadre sunt considerate clasice și moderne. Asemenea portaluri arata armonios in orice situatie. Aspectul designului depinde în mare măsură de materialele folosite și, bineînțeles, este important ca portalul să fie combinat cu un șemineu pentru accesorii de stil. La urma urmei, principala sa sarcină este să accentueze caracteristicile decorative ale camerei.

  Unii preferă să creeze o imagine originală. Ei pot fi sfătuiți să utilizeze modelul finit - o inserție de vatră, care nu are stil propriu.

  Confruntarea va depinde numai de fantezia autorului.

  Ce ai nevoie pentru înregistrare

  Mai întâi de toate, trebuie să cumpărați încălzitor electric. Ar trebui să acorde atenție dimensiunilor produsului, acestea fiind de obicei specificate de producător. Aceste informații pot fi găsite în catalogul de produse.

  Dacă selectați modificările pe podea, trebuie să luați în considerarecă au nevoie de un anumit spațiu în fața lor, în timp ce șemineele pe pereți nu au astfel de cerințe și arată la fel de bine în orice cameră. Dimensiunile aparatului trebuie aliniate precis la portal și ocupă două treimi din înălțimea sa și jumătate din lățime.

  În plus, nu uitați că aveți nevoie de un loc pentru fixarea elementelor de fixare, amplasarea cablurilor electrice și a altor părți necesare pentru instalare.

  Punctul important este alegerea materialelor pentru încadrarea unei nișă. În ciuda faptului că nu este furnizat foc deschis, temperatura înaltă în încălzitorul electric este încă prezentă, deci ar trebui să fie de asemenea acoperită cu un strat de acoperire scăzut. Pentru cadrul de construcție ia profile metalice. Portalul din piatră nu este relevant din cauza gravității sale și a dificultății de fixare a segmentelor. Lemnul este predispus la crăpare, astfel că gips-cartonul rămâne stratul ideal pentru toate cerințele. Stratul superior de finisare poate fi realizat din plăci, vopsele sau ipsos, piatră sintetică, stuc de poliuretan sau ghips.

  Montarea portalului de șemineu

  Realizarea propriilor mâini, ca regulă, oferă o geometrie simplă, deci alegeți o formă dreptunghiulară a structurii. Ar trebui să fie puternic și durabil. Metalul este cea mai bună soluție, deoarece nu este supusă stresului mecanic și deformării. Înainte de a lucra, este necesar să faceți o schiță a portalului și apoi să luați în considerare dimensiunile reale ale modelului finit și să calculați materialele pentru construcție.

  Blaturi pre-recoltate din fibre (MDF), lemn sau placaj. Veți avea, de asemenea, nevoie de chit, spatule, materiale de finisare.

  Instalarea unei structuri are mai multe etape:

  • sunt efectuate primele măsurători, baza trebuie să iasă dincolo de portal în lungime și lățime;
  • care au asamblat cutia exterioară (rama), posturile verticale ale părții posterioare sunt fixate pe perete cu șuruburi și fixate cu jumperi;
  • în plus, este necesar să se realizeze o legare a rafturilor în partea superioară a acestora;
  • portalul poate fi fixat ferm pe perete folosind colțurile;
  • plăcile din gipscarton sunt fixate cu șuruburi, după care trebuie să conectați portalul cu masa - este mai bine să îl închideți cu un film simultan pentru a evita contaminarea;
  • cusăturile și golurile din partea superioară a clădirii sunt sigilate cu mai multe straturi de chit;
  • în ultima etapă, portalul este acoperit cu materiale de finisare pe gust.

  Un șemineu electric poate fi instalat numai după ce cărămida este complet uscată.

  La domiciliu, un șemineu electric cu un portal din lemn arată mai elegant, dar este mai dificil să se ocupe de acest material decât de alte acoperiri.

  Principalul lucru la locul de muncă este de a urmări dimensiunile și performanța exactă a tuturor detaliilor, verificând în mod constant cu schema de design.

  Pentru a afla cum să faci un șemineu fals cu mâinile tale, vezi următorul videoclip.

  Comentarii
   autor
  Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

  Sala de intrare

  Camera de zi

  dormitor