Efect de flacără electrică Șemineu 3D: variații și instalare

 Efect de flacără electrică Șemineu 3D: variații și instalare

Semineu casnic - un vis nu numai pentru proprietarii de case de tara privata, dar, de asemenea, pentru locuitorii din mediul urban. Căldura și confortul care provin de la o astfel de unitate vor da o stare bună chiar și în timpul iernii reci.

Cu toate acestea, nu fiecare cameră vă va permite să instalați o sobă cu un coș de fum - în acest caz, puteți achiziționa un șemineu electric cu efect de flacără 3D.

Ce este?

Electroziunile cu efect 3D sau așa cum se numesc și "cu efect de foc viu", recreează complet viziunea arderii lemnului. Acest efect se realizează cu ajutorul generatoarelor de abur cu aer rece.

Principiul este după cum urmează: aburul iese din lemn și începe să fie evidențiat. Un factor important în funcționarea unității este luminozitatea luminii de fundal, care este responsabilă de calitatea iluziei arderii. Ar trebui să fie cât mai mare posibil.

Un astfel de dispozitiv este perfect pentru apartament, și pentru casă.

Caracteristici și beneficii

În ciuda diferențelor evidente dintre șemineele electrice și sobele cu un coș de fum, ele au un număr mare de avantaje datorită căreia popularitatea lor devine tot mai mare în fiecare zi.

Modelele moderne au sporit siguranța și în caz de urgență sunt dezactivate automat. Compatibilitatea cu cerințele de siguranță împotriva incendiilor asigură o liniște interioară și dincolo. În plus, unitățile electrice sunt ecologice și nu emite vapori toxici care dăunează sănătății organismului. Iar din cauza absenței combustibilului real, emisiile de monoxid de carbon sunt de asemenea excluse.

Spre deosebire de omologii lor de gaz, aceste dispozitive nu necesită prezența vaporilor de apă, iar absența fumului nu necesită îndepărtarea și instalarea coșului. Prezența unui termostat asigură temperatura optimă, iar nivelul de căldură furnizat poate fi reglat manual. În cazul găsirii unui șemineu electric cu efect de flacără viu într-o încăpere mică, acesta poate servi drept sursă principală de căldură, dacă locația sa într-o cameră spațioasă, atunci poate juca rolul unui încălzitor suplimentar.

Un alt mare avantaj este mobilitatea. Dacă se utilizează un model autonom, acesta poate fi ușor mutat dintr-o cameră în alta. Este posibil să instalați dispozitivul în orice loc unde există o priză. Instalarea și dezasamblarea acestei unități este destul de simplă și nu necesită o permisiune suplimentară pentru instalarea acesteia.

Astfel de seminee sunt foarte usor de intretinut, ceea ce va multumi gospodariile casnice. Pentru a menține curățenia, nu este necesară curățarea bobinei și nici alte acțiuni întreprinse cu omologii lor de gaze sau cuptoarele cu focar. Este suficient să-l ștergeți din praf cu o cârpă umedă. Pentru sprijinul vizual al focului, este necesar să modificați lămpile cu suflare numai din când în când.

Șemineul electric cu efect de flacără viu va aduce confort și originalitate în orice cameră, cu toate acestea, în plus față de un număr mare de avantaje, o astfel de unitate are mai multe dezavantaje. De exemplu pentru a schimba lămpile va trebui să cumpere doar elementele pentru acest modelcare pot fi absente sau au un preț umflat. Un alt dezavantaj semnificativ al acestui dispozitiv îl reprezintă creșterea consumului de energie, care ar implica facturi mari de electricitate.

dispozitiv

Principalele detalii din dispozitivul acestei unități simulează focul și căldura vii. Aceste funcții funcționează independent unul de celălalt, ceea ce vă permite să aduceți un sentiment de confort chiar și în timpul verii. Șemineele electrice moderne pot fi echipate cu o funcție de abur, un sistem video sau audio cu sunetul de lemn de foc crăpător.

Există modele cu muzică la alegerea proprietarului. Dacă doriți, puteți crește efectul arderii - acest lucru se întâmplă cu ajutorul oglinzilor încorporate în focar.

Fiecare șemineu electric este alcătuit din următoarele elemente: un element de incendiu fals, un dispozitiv care simulează un efect de flacără 3D, bare de grătar artificial, cărbune și lemn de foc, precum și un control de la distanță pentru controlul unității.

Anterior, realizarea efectului vizual al arderii a avut loc în mai multe etape. Încă de la început au fost folosite imagini cu un model de foc, după un timp au început să se producă aparate, unde flacăra a fost creată vizual cu ajutorul unor bucăți de pânză care se deplasează dintr-un încălzitor ventilator.Modelele moderne sunt dotate cu lămpi, a căror lumină este turnată în picături de apă de la generatorul de abur.

specie

Semineele electrice conform parametrilor de proiectare sunt împărțite în următoarele tipuri:

 • podea. Acest aspect arată ca un șemineu obișnuit pe lemn. Este instalat într-o nișă specială sau doar de-a lungul peretelui de pe podea. De regulă, șemineele de perete sunt instalate în sufragerie pentru a le oferi un confort mai mare.
 • portabil. Astfel de seminee diferă în dimensiuni mici și au roți pentru un transport mai convenabil. Acestea pot fi ușor mutate dintr-o cameră în alta, ceea ce este foarte convenabil.
 • Montat pe perete. Aceste șemineuri electrice au încă două nume: suspendate și articulate. Astfel de modele sunt mai mult ca cadre decorative care sunt atârnate pe pereți. Unitățile subțiri ale corpului se potrivesc perfect chiar și într-o cameră mică și aduc originalitate interiorului.
 • încastrate. Acest tip de șeminee electrice cu efect de incendiu vie este încorporat în interiorul peretelui sau instalat pe portal. Sunt mici și economisesc spațiu în cameră.
 • Recycle Bins. Seamănă cu un șemineu din metal.Astfel de sobe vor fi o optiune excelenta pentru camerele decorate intr-un stil modern, deoarece au o forma originala si vor aduce gustul lor special intr-un astfel de interior.
 • colț. Acest tip de șeminee electrice este considerat optim pentru încăperile mici, deoarece nu numai că economisește spațiu, ci și îl extinde vizual datorită netezirii colțurilor. Sucul electric poate fi comandat atât în ​​formă simetrică, cât și asimetrică.

Fiecare dintre aceste specii are propriile caracteristici specifice. De exemplu, modelele încorporate au dimensiuni mari și consum crescut de energie.

Cazanul electrofurnizat este, de regulă, utilizat în scopuri decorative, deoarece nu încălzește camera la nivelul necesar, astfel încât atunci când achiziționați un astfel de agregat, este necesar să luați în considerare această caracteristică. Șemineul cu balamale alb va fi un plus extraordinar pentru orice interior.

Fiecare tip de șemineu electric cu efect de flacără 3D are o imitație diferită de foc și ardere.

Cum sa alegi?

Magazinele moderne oferă o gamă largă de șeminee electrice de diferite modele, dimensiuni și funcții încorporate. Primul lucru pe care trebuie să-l faci înainte de a cumpăra un șemineu este să dezvolți un proiect care să ajute la determinarea parametrilor și a caracteristicilor sale.Atunci când alegeți un anumit model, trebuie să țineți cont de mărimea potrivită, care se va potrivi în mod armonios în cameră și nu o va împovăra sau, dimpotrivă, ar arăta prea mică.

Apoi, designul este selectat. Este de remarcat faptul că dispozitivul, decorat cu sculpturi și modele clasice, nu se poate încadra în stilul modern, precum și unitatea de sticlă cu inserții metalice nu poate fi în armonie cu interiorul clasic.

Puterea încălzirii este, de asemenea, foarte importantă, deoarece cantitatea de energie consumată depinde de ea. Ar trebui să analizați cu atenție cablajul și să vă asigurați că priza se poate descurca cu dispozitivul de alimentare. Mai ieftin de șemineu, cu atât mai mică capacitatea. Parametrul de putere este indicat întotdeauna în pașaportul unității.

Cum se instalează?

Instalarea focului electric cu efect de flacără viu, de regulă, nu este dificilă, mai ales dacă dispozitivul este detașat. Acest șemineu este suficient pentru a pune lângă ieșire și a transforma în ea.

Instalarea acestei unități poate apărea în nișe special amenajate sau portaluri din lemn, plastic, plăci ceramice sau piatră artificială. Se întâmplă ca aceste dispozitive să fie încorporate în nișe și plăci de ipsosdecorate cu diverse materiale de finisaj. Există modele care vă permit să vă încorporați în mobilier.

În cazul instalării unui incendiu electric cu balamale, va fi necesar, în primul rând, consolidarea peretelui dacă nu este un suport și numai după aceste acțiuni va fi posibilă fixarea dispozitivului în cele patru colțuri. Ar trebui să aibă grijă prematur de cabluri și prize pentru astfel de șemineu electric - acestea trebuie să fie în spatele lui, astfel încât să nu strică aspectul general al interiorului.

Modele populare

Astăzi, un număr mare de mărci produc seminee electrice cu efect de incendiu vie. Mai jos sunt cele mai populare modele de fiecare tip.

Centrale electrice cu abur

Aceste șemineuri sunt cea mai bună opțiune pentru serile reci de iarnă, deoarece, în plus față de confort, vor aduce căldură și frumusețe casei.

 • Royal Flame Pierre Luxe. Dimensiuni - 77x62x25 cm Principalele avantaje ale aparatului sunt consumul redus de energie, capacitatea de a controla temperatura, formatul larg al focarului, afișajul electronic, sunetul lemnului de foc și controlul căldurii.
 • Dimplex Danville Negru Opti-Myst. Dimensiuni - 52x62x22 cm.Avantajele acestui incendiu electric sunt capacitatea de a controla intensitatea aburului produs, consumul redus de energie, precum și funcționarea separată a elementului de încălzire și efectul focului.

Scaune electrice încastrate

Astfel de modele sunt de dimensiuni mici și îndeplinesc mai mult o funcție decorativă decât încălzirea, deși cele mai multe dintre acestea sunt echipate cu un element de încălzire. Semineele electrice încorporate, cu efect 3D, se vor potrivi perfect unui interior clasic.

 • Inter Flame Spectrus 28 LED. Dimensiuni - 60x75x29 cm. Avantajele Inter Flame sunt prezența unui afișaj LCD și capacitatea de a ajusta parametrii prin utilizarea acestuia, un sistem de decolorare lentă, câteva moduri de luminozitate a arderii, un sunet încorporat, precum și o protecție internă împotriva supraîncălzirii.
 • Caseta Alex Bauman 3D Fog 24. Dimensiuni - 51x60x25 cm. Principalele avantaje sunt încălzirea vizuală și amortizarea graduală a flacării, sunetul de lemn de foc, umidificatorul de aer încorporat, precum și durata lungă de funcționare fără umplerea suplimentară a rezervorului.

Seminee electrice de perete

Acest tip de agregat este mult mai subțire decât omologii săi datorită faptului că efectul de ardere a unei flăcări în interior este creat folosind un program special și, uneori, o secvență video. De regulă, astfel de unități sunt atârnate pe perete ca decorațiuni.

 • Electrolux EFP / W - 1100 ULS. Dimensiuni - 52x66x9 centimetri. În ciuda corpului foarte subțire, dispozitivul are două moduri de alimentare și poate încălzi rapid camera. Marele plus este consumul energetic economic.
 • Spațiu regal de flacără. Dimensiuni - 61x95x14 cm Materialele de înaltă calitate asigură funcționarea excelentă a dispozitivului, iluminarea din spate are trei variante, capacitatea de a controla luminozitatea arderii, consumul redus de energie.

Semineele electrice cu efect de incendiu în viață reprezintă o alternativă excelentă față de partenerii lor metalici sau cărămizi, deoarece sunt mult mai convenabili și au un număr imens de avantaje. O astfel de unitate va fi un plus extraordinar pentru orice cameră.

Cum de a alege focul electric, vezi în următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor