Falshkamina în design interior

Mulți oameni încă asociază un șemineu cu confortul casei și căldură familială. Dar, pentru a crea o atmosferă adecvată la domiciliu, nu este necesar să instalați un portal voluminos cu o cutie de foc, care trebuie umplută cu lemn de foc.

Este suficient să se stabilească o frumoasă falshkamina, care va deveni centrul camerei de zi, și va fi atât de frumos să aduni în seara cu întreaga familie.

Caracteristici speciale

Falshkamina poate deveni punctul culminant al aproape oricărui interior, deoarece Are multe avantaje comparativ cu vatra clasica:

  • Simplitatea. Acest design este ușor de instalat și de întreținut. Chiar și cei care nu s-au ocupat niciodată de instalarea de șeminee sau sobe vor putea face față acestei sarcini. Puteți să o decorați cu ușurință cu propriile mâini sau să adăugați un raft elegant.Nu este necesar să urmați tradițiile și să faceți șemineul bulky și bogat decorate - puteți prefera opțiunea în stilul minimalismului sau un model elegant cu lumanari în loc de foc viu.
  • Compactitatea. Instalarea unui șemineu complet - un proces prelungit. Da, și ia un astfel de dispozitiv mult spațiu. Dar cu un design artificial nu există astfel de probleme, deoarece dimensiunile sale nu sunt atât de mari. Falshkaminy compacte și îngrijite. În plus, atunci când le instalați nu trebuie să încalce integritatea peretelui sau a plafonului.
  • Securitate. Cu foc deschis, glumele sunt rele. Prin urmare, un șemineu complet poate fi o sursă de pericol, nu doar un loc de odihnă. Imitația vetrei, la rândul ei, este cât se poate de sigură. În șemineele artificiale, focul este cel mai adesea complet eliminat sau înlocuit cu o flacără de lumânare abia vizibilă.
  • Ieftinătate. Instalarea unei falshkamina compacte, oricare ar fi aceasta, va fi în orice caz mai ieftină decât instalarea unui design complet sau a unui incendiu electric. Poate fi făcut din aproape orice material. Plăci aglomerate, gips-carton sau spumă adecvate. Este plăcut plăcut pentru cei cărora le place să economisească bani și faptul că auto-instalarea reduce și cheltuielile.
  • Aspectul original. Abundența de materiale care pot fi folosite pentru a crea un șemineu este, de asemenea, bună, deoarece este posibil să experimentăm aspectul. Puteți să vă îndepărtați de ideea clasică de vatră și să decorați portalul cu flori, pietricele sau ramuri. Deoarece nu există foc în foc, nimic nu amenință elementele decorative și le poate plăcea mereu ochiul.

În general, putem concluziona că șemineele artificiale sunt foarte bune și practice. Acestea pot fi instalate în siguranță atât într-o casă privată, cât și într-un apartament unde, pare să fie, nu există absolut nici un loc pentru un astfel de lux ca o casă cu un portal masiv.

tipuri

Falshkamina este un concept care combină mai multe modele diferite folosite pentru a decora o cameră.

sigur

Acestea includ șemineele cele mai realiste. Ele sunt surprinzător de asemănătoare celor reale și materialele tradiționale sunt folosite pentru instalarea și finisarea lor. Acestea includ caramida, piatra si tencuiala.

Asemenea desene adesea imită șemineuri antice, sunt bogat decorate cu stuc. Ei chiar fac foc, care, desigur, nu este reală. Pentru a simula o șemineu arzând folosind biocombustibil, care alimentează arzătorul. După aceasta, nu există absolut nimic.Acest lucru este foarte convenabil pentru că nu este nevoie să curățați în mod constant focarul și spațiul de lângă șemineu. Nu este formată și funingă enervantă pe pereți.

Dar lucrurile nu pot fi destul de perfecte. Există astfel de șemineuri și dezavantajele lor. Ele sunt destul de evidente, pentru că o astfel de frumusețe pur și simplu nu poate fi ieftină. Prin urmare, cei care doresc să achiziționeze un astfel de șemineu ar trebui să fie gata să plătească bani decente pentru el.

contingent

Mai ieftin, dar pentru că nu mai puțin frumos așa-numitele șeminee convenționale. Acest cuvânt înseamnă portaluri de fum în care nu există foc. În schimb, au pus lumanari acolo sau au pus lucruri pentru a umple golurile. Arată întotdeauna original și frumos. De exemplu, un șemineu cu lumanari poate fi instalat în dormitor, astfel încât să existe întotdeauna o atmosferă blândă romantică.

Și dacă nu vreți să vă împrăștiați cu lumanari, atunci puteți alege ghirlande frumoase cu lumini strălucitoare și puteți decora spațiul din focar cu ele.

DECORATIVE

Ultimul tip - seminee decorative. Ele pot fi folosite atât în ​​centrul camerei cât și în colț, datorită dimensiunilor compacte. Șemineul decorativ poate fi gravat sau, ca în povestea despre Buratino - pictat pe perete.Ventilatoare ale flacării vii nu va place această idee, dar dacă nu există altă cale de ieșire și doriți să decorați casa, atunci puteți încerca această opțiune.

Dintre toate aceste trei opțiuni, puteți alege unul potrivit pentru preț și dimensiune. Trebuie să vă asigurați că șemineul nu trebuie să fie uriaș și scump pentru a vă mulțumi cu aspectul său.

materiale

În plus față de materialele tradiționale, pentru fabricarea șemineului artificial, puteți folosi și alții, care la prima vedere par complet inaplicabile în acest tip de muncă.

cărămidă

Semineele de cărămidă falsă sunt o plăcere scumpă pe care nu o poate permite toată lumea. Dar acest design pare cât mai natural posibil. Baza este prevăzută dintr-o caramiză obișnuită, de nuanțe de lumină sau întunecate. Acest proces nu este dificil, o puteți face singur. În acest caz, nimeni nu se deranjează să facă totul exact așa cum doriți.

Caramida arata luxoasa ca atare si nu are nevoie de adaugari decorative. Destul de simplu raft de lemn pentru a crea confort în casă.

poliuretan

A doua opțiune cea mai populară este poliuretanul.Acest material nu este folosit pentru a crea șemineu complet, dar "decorarea" ei este destul de posibil să facă. Atât în ​​casa privată, cât și în apartament, elementul decorativ similar va arăta organic. Portalul poate fi de orice dimensiune, formularul fiind facut la discretia proprietarilor sediului.

Diverse elemente decorative ajută la transformarea acestei cutii simple într-un fel de șemineu real. Puteți să-l decorați cu tot felul de coloane sau chiar cu semi-coloane. De asemenea, lângă șemineu faceți rafturi sau semifabricate îngrijite.

ghipsocardon

Un alt material care poate fi folosit numai pentru a crea pădure falsă, dar nu și pentru modelele cu drepturi depline. Vatra de gips-carton si spuma poate fi folosita doar pentru a decora camera si cu siguranta nu ar trebui sa fie in nici un fel in contact cu incendiul viu - acest lucru este periculos.

Gips-carton are o mulțime de fani, în primul rând pentru că este destul de ieftin. Acesta este unul dintre cele mai accesibile materiale care pot fi găsite acum. Cu toate acestea, nu pare prea ieftin, și prin găsirea unei abordări corecte pentru decorare, puteți crea un design foarte frumos dintr-un astfel de material.

Este de remarcat faptul că gips-cartonul este materialul care trebuie prelucrat cu grijă. Finisarea este un pas esențial în lucrul cu acesta.

Apropo, avantajul construcției de gips-carton este faptul că, dacă finisajul ales în timpul instalării șemineului nu-i place aspectul sau este deja hrănit, atunci îl puteți schimba în siguranță fără a dezasambla baza.

Dintre materialele folosite pentru a decora șemineul, merită notat de ipsos, placaj și lemn. Sunt de asemenea utilizate piese din metal sau fontă. De exemplu, o grămadă frumoasă care poate fi instalată chiar și pe un șemineu simplu din gips-carton, făcându-l mai realist.

desen

Designul determină cât de frumos arată șemineul. Chiar și un model artificial poate arăta mult mai frumos decât cel real, dacă îl apropieți de el cu un finisaj gustos.

antic

Una dintre cele mai luxoase opțiuni este șemineul antic decorat. Portal luxos în stil clasic - ceea ce indică bunul gust al proprietarilor unui apartament sau unei case.

În acest stil există loc pentru imaginație și limitările sale. Pentru clasici, este foarte important să țineți cont de câteva momente tradiționale.- nu amestecați epocă și modernitate. Toate cablajele și alte părți moderne trebuie ascunse cu grijă.

Semineu în acest stil pot fi decorate cu detalii vintage originale, precum și ornamente simple, antic stilizat. Cea mai ușoară opțiune este de a decora încadrarea portalului. Inserțiile frumoase de ipsos, stuc sau auriu decorativ vor face șemineul cu adevărat luxos. Lângă șemineu sau pur și simplu pe raft, puteți pune sculpturi frumoase sau sfeșnice.

Stilul scandinav

Un alt stil care este foarte popular astăzi. În cazul în care apartamentul sau casa arata modern, atunci o astfel de casă și se potrivesc în interior cel mai bine.

Șemineul în stil scandinav este un design minimalist în culori strălucitoare. Foarte adesea este plasat un ecran sau o oglindă în spatele acestuia. O astfel de mișcare de design nu doar decorează șemineul, ci vă permite și să măriți vizual spațiul din cameră.

Rafturile cu raze laconice pot fi fixate pe perete de lângă sau deasupra unei astfel de structuri și, de exemplu, pot fi instalate lângă un suport din marmură artificială.

Provence și Țara

Semineele sunt adesea găsite în case făcute în stilul țării și Provence. În acest caz, ele arată cât se poate de simple. Portaluri decorative din piatră sau lemn - ceea ce va face interiorul mai simplu și plăcut pentru ochi. Nu este nevoie de nici o pretenție inutilă - cu cât este mai simplu decorul, cu atât mai bine.

În stilul de Provence sau șemineu de țară pot fi decorate cu rafturi decorative din lemn natural, grătare și alte accesorii în stil. Nu fiți concediați și drăguți.

Într-un interior, acestea vor fi combinate cu țesături de flori încântătoare, canapele din piele și mobilier dintr-un copac întunecat.

Anul Nou

Cuvântul "șemineu" este adesea asociat cu o imagine frumoasă din filmele americane: dimineața de Anul Nou, un pom de Crăciun în apropiere și șosete cu daruri deasupra vetrei. Decorarea de Crăciun a căminului este o modalitate foarte bună de a vă înveseli atât pe voi înșivă, cât și pe întreaga familie.

Decorarea unui șemineu pentru Anul Nou poate fi diferită. În plus, în cazul unui șemineu fals, decorarea structurii este mult mai ușoară. La urma urmei, dacă nu există nici o sursă de foc viu, atunci puteți folosi orice fel de elemente decorative.Poate fi o zăpadă ușoară, jucării rafinate și sfeșnice de epocă. Ca un decor este de asemenea posibil să se utilizeze ghirlande diferite, atât monofonice, cât și colorate.

Idei pentru decorarea căminului destul de mult. Designerii oferă toate opțiunile noi și noi, astfel încât puteți alege aproape orice metodă disponibilă - de la rafturile oglinzite la toate tipurile de ghirlande și sfeșnice.

Cum să aranjăm?

Șemineul este o decorare completă a camerei. Puteți să îl aveți acolo unde este mai convenabil pentru proprietari. Dacă spațiul din cameră este mic, puteți încerca chiar și versiunea combinată. Iată câteva dintre cele mai populare și mai interesante idei.

În bucătărie

Atunci când există o mulțime de spațiu în bucătărie sau este combinată cu o sală de mese, poate fi amplasat un șemineu mic care va face camera mai confortabilă. Pentru bucătărie, focurile decorative, de regulă, selectează cele mai compacte, astfel încât acestea să ia mai puțin spațiu.

În camera de zi

Cu toate acestea, opțiunea de a plasa un șemineu în camera de zi este încă mult mai familiarizată. Designul poate fi situat atât în ​​centrul camerei cât și în colț. Populară este, de asemenea, o astfel de opțiune ca o vatră de familie, completată de un televizor deasupra mantelpiece.Deci, lângă un șemineu decorativ, nu puteți doar să stați în compania celor dragi, ci și să urmăriți filme interesante.

În dormitor

Dacă aranjați o astfel de structură în camera de dormit, aceasta va face camera într-un colț foarte romantic. Cu toate acestea, această opțiune este de asemenea potrivită doar pentru camere spațioase, și nu pentru camere în care nu există suficient spațiu pentru un pat.

Exemple frumoase în interior

Există multe exemple interesante despre cum se utilizează un șemineu în interior. Unele dintre ele vă pot inspira să creați și să vă decorați casa.

Într-o cameră luminoasă, unde clasicul este combinat cu modernitatea, șemineul va deveni o adevărată decorare a interiorului. Panourile din lemn, podeaua și tavanul de dimensiuni reduse și același mobilier sunt perfect combinate cu șemineu din marmură gri-alb. În ciuda faptului că șemineul în sine este artificial și nu dă lumină și căldură, camera încă arată confortabilă. Detaliile, cum ar fi lumanari, în vestiare interesante și coasterii, îl completează.

minimalismul

Un șemineu din marmură laconică, de culoare contrastantă, arată grozav într-un apartament pentru tineri de dimensiuni mici.Contrastul alb-negru arată original și se îmbină perfect cu baza interiorului.

Ca la baza camerei, șemineul arată destul de simplu. Prin urmare, designerii trebuie să rezolve problema lipsei de culori strălucitoare în cameră. Asigurați-o destul de simplu - imagini suficiente cu accente interesante și mici detalii decorative.

O cameră de acest tip arată discretă și concisă. Acesta va atrage atât tinerii oameni creativi, cât și cuplurile căsătorite care nu vor să-și vadă "cuibul de familie" așa cum și-au imaginat toți.

Ultimul exemplu este o cameră confortabilă în culori luminoase. Culoarea albastră este combinată cu nuanțe luminoase: alb, gri și maro deschis.

Șemineu decorativ, realizat din diferite tipuri de piatră, se pare foarte confortabil. Cuptorul este decorat cu un grătar frumos și lemn de foc. Și pe chiuvetă se găsesc vase decorative. Aproape de vatră există și un loc pentru a aduna întreaga familie și a sta într-o atmosferă confortabilă. Scaunele confortabile și o masă joasă vă permit să vă relaxați în compania unui iubit și să beți o ceașcă de ceai fierbinte. Camera este decorată cu perdele elegante, o imagine în stil marin și flori proaspete care ridică spiritele oricărei fete și femei.

Șemineul decorativ este un detaliu care, în ciuda impracticității sale, joacă un rol foarte important în interior. El va face camera confortabilă, va ușura starea de spirit, va decora camera, fără a ocupa spațiu, ceea ce este convenabil atât în ​​apartament, cât și într-o casă privată.

Cum de a face un fals faceți-l singur, vedeți următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor