Seminee moderne: tipuri și idei de design

 Seminee moderne: tipuri și idei de design

În prezent, șemineele devin din ce în ce mai populare. Și dacă inițial au fost instalate mai ales în camere de zi, acum sunt amplasate în acea parte a casei sau apartamentului unde oamenii petrec mult timp, adică în bucătărie. O astfel de decizie poate fi considerată interesantă și destul de îndrăzneață.

tipuri

Dar cum să alegi vatra de șemineu astfel încât să se amestece armonios în interiorul zonei de luat masa? În primul rând, trebuie să navigați cu opțiunea unei achiziții viitoare.

Următorii factori trebuie luați în considerare:

 • caracteristică a spațiului de locuit;
 • zona sa;
 • standardele tehnice de siguranță.

Astăzi pe piață există mai multe tipuri de seminee.

clasic

Primul tip de combustibil solid (lemn) - unul dintre cele mai comune. Este de înțeles că focul viu nu poate prinde ochiul. Fiind aproape de un astfel de element interior, vă simțiți confort, căldură și pace a minții. Sunetul de crampe al bustenilor are, de asemenea, un efect benefic și relaxant asupra condiției umane.

Un șemineu cu o suprafață de gătit, a cărui funcționalitate constă nu numai în încălzirea spațiului de locuit, este, de asemenea, larg răspândită, poate fi folosită și pentru gătit.

Dar, din păcate, proprietarii de apartamente nu au posibilitatea de a instala un astfel de centru, deoarece necesită instalarea unui tub separat de fum.

De asemenea, dezavantajele unei astfel de surse de căldură includ faptul că este destul de complicată în întreținere, necesită întotdeauna o cantitate mare de lemn de foc care trebuie depozitat undeva. În plus, procesul de instalare în sine este destul de consumator de timp. Prin urmare, opțiunile clasice sunt plasate în principal în vile de țară ca un subiect de decor, și nu pentru a încălzi casa.

gaz

Alternativ, puteți utiliza o sobă cu gaz natural, deoarece pentru funcționarea sa nu necesită combustibil solid și datorită arzătorului de injecție flacăra este reală. Astăzi, producătorii produc, de asemenea, versiuni mobile ale unor astfel de instalații, care, dacă este necesar, pot fi mutate. Dar, înainte de instalarea dispozitivului de gaz, este necesar să se coordoneze această problemă cu compania de administrare, deoarece există un pericol de scurgere spontană a gazelor dacă este instalată incorect.

sobă electrică

Aceasta este cea mai acceptabilă variantă pentru zona de luat masa. Este ecologic, fiabil, ușor de folosit și încălzește camera destul de bine. Desigur, o astfel de unitate este diferită de un centru autentic și este doar o copie a acesteia, dar în ciuda acestui fapt, acest design este foarte organic combinat cu alte obiecte și este potrivit atât pentru cabane, cât și pentru cele mai multe apartamente.

Falshkamin

Ele sunt o alternativă excelentă la focul de acasă.

Imitarea construcției actuale va sublinia favorabil avantajele apartamentului și va ascunde dezavantajele sale.

Portal pentru cămin

Componenta externă sau, cu alte cuvinte, portalul este realizată din materiale diverse, cum ar fi plasticul, plăcile din ceramică, lemn, piatră și marmură.Structurile situate în fața zidului, de regulă, sunt decorate cu piatră naturală sau artificială. Uneori sunt acoperite cu lemn natural, creând astfel o imitație de sobe autentice. Produsele din materiale compozite, cum ar fi marmura turnată, precum și șemineele electrice din sticlă ceramică și sticlă colorată, arată foarte impresionant.

Orice portal trebuie să îndeplinească următoarele cerințe:

 1. Excluderea oricărei posibilități de aprindere a părții principale a clădirii în timpul funcționării vetrei șemineului.
 2. Asigurarea siguranței proprietarilor cuptorului în timpul utilizării acestuia. Adică, atunci când instalați o sursă de căldură electrică, trebuie să se protejeze împotriva șocurilor electrice.

Alte caracteristici, cum ar fi dimensiunile, materialul, stilul, locația, oferă soluții de proiectare care pot fi utilizate pentru îmbunătățirea mediului.

Prin urmare, dacă ați ales tipul adecvat de vatră de șemineu, trebuie să decideți cât de bine să o amplasați în zona de luat masa.

Locația cuptorului

Atunci când plasați vatra de șemineu, trebuie mai întâi să vă familiarizați cu recomandările pentru instalare:

 • lemn sau, după cum se mai spune, șemineul din engleză trebuie instalat astfel încât coșul să fie drept;
 • atunci când se determină spațiul de plasare, este necesar să se țină seama de direcția fluxului de aer, cu excepția acelor locuri unde există curenți;
 • cea mai bună locație este peretele, care este situat în unghi drept față de ferestre;
 • un colț de odihnă ar trebui să fie amplasat astfel încât să fie confortabil să fie lângă vatră șemineu.

Deci, cât de bine să aranjăm un șemineu pentru o combinație armonioasă cu alte mobilier?

Iată câteva metode de plasare:

 1. Insula, adică sub forma unei structuri separate. În acest caz, instalarea se face în centrul camerei, care divizează vizual zona de bucătărie și camera de zi în două componente. Această variantă este foarte practică în ceea ce privește încălzirea spațiului.
 2. Fixarea pe perete. Această metodă realizează instalarea atât a șemineelor ​​cu gaze, cât și a celor electrice, în conformitate cu caracteristicile de proiectare.
 3. Locație în aer liber. Cea mai cunoscută plasare, care este tipică atât pentru șemineul clasic, fie pentru șemineu cu gaz sau electric.
insular
Montat pe perete
etaj

stil

Odată ce ați decis o opțiune potrivită și locația viitoarei structuri, este necesar să analizați cât de armonios se va potrivi în mediul înconjurător. Este important ca designul să completeze în mod organic zona de luat masa. Și numai cu această abordare, decizia de proiectare privind modificarea este justificată.

Există multe stiluri diferite care pot fi ghidat atunci când alegeți un model al cuptorului.

clasic

De regulă, șemineele clasice sunt construite în perete, deci numai camera de ardere și intrarea în formă de U sunt decorate. Decorarea poate fi făcută din melanit, marmură sau onix. Turnul, frescelele și coloanele sunt folosite ca elemente decorative.

Stilul englezesc

Sobele trebuie să fie situate în centrul camerei, iar un colț de odihnă este organizat în jurul acesteia. Asemenea modele se aseamănă cu cele clasice. Ele sunt, de asemenea, realizate sub forma literei "P", dar spre deosebire de clasice, formează aici forme rectangulare. Nu există bijuterii complicate. O caracteristică distinctivă este un portal impresionant, decorat cu plăci ceramice, produse metalice sau lemn prețios.Camera de combustie este mică, dar destul de spațioasă.

Provence

Această direcție se caracterizează printr-un aspect natural și lipsă de excese. În procesul de proiectare a unui astfel de șemineu ia în considerare orice detaliu. Schema de culori este în cea mai mare parte culori pastelate. Uneori se aplică efectul unei vopsele în vârstă. Acoperirea finală se realizează cu țiglă, piatră naturală sau plăci glazurate.

Este rară găsirea unor modele decorate cu lemn prețios.

Muzică country

Memoria unei case de țară, confortul și căldura unei vetre de familie sunt trăsături caracteristice ale stilului țării. Aceste cuptoare se caracterizează prin masivitate și dimensiuni impresionante. Partea din față seamănă cu litera "D", în partea de jos există un depozit pentru lemne de foc, iar deasupra este o cutie de foc. Aceste șemineuri sunt instalate în prezența unui spațiu liber mare. Ca combustibil, folosesc busteni sau gaze, deci este nevoie de un coș de fum. Aceste cuptoare sunt decorate cu cuarțit natural, caramida sau lemn.

Modern, minimalism și hi-tech

Pentru cei cărora le place să combine stilul de afaceri cu romantismul unei case de țară, există mai multe direcții:

În inima șemineului vatră în stil modern - o sobă clasică cu componentele principale, dar o formă modificată. Marmura, granitul, piatra naturala sau metalul sunt folosite ca materiale pentru decorarea vetrei semineului.

Astăzi, tendința minimalistă este foarte populară. O caracteristică caracteristică este lipsa decorării. În primul rând, baza este făcută: o cameră de ardere și un coș de fum, apoi sunt ascunse în spatele unui panou decorativ care se transformă într-un perete component.

Rezultatul este un sentiment de spațiu deschis al flăcării.

Aceste focare pot fi amplasate la orice distanță de podea, în conformitate cu proiectul de proiectare.

Pe baza tehnologiilor în continuă dezvoltare, șemineele de înaltă tehnologie sunt fabricate din materiale de ultimă oră. Această direcție se caracterizează prin linii drepte, limite pronunțate, abilitatea de a regla intensitatea flacării, prezența sistemelor post-ars și a maselor de masă sunt de culoare strălucitoare.

Astfel de cuptoare pot fi realizate sub forma unei mese de cafea sau a unor rafturi retractabile în care este amplasată camera de ardere. Există o mare varietate de forme de vatră vatră: romb, prism, minge, piramidă sau con trunchiată, care sunt montate pe perete sau pe tavan.

Există șeminee neobișnuite rotative, cu o cascadă și altele. Pentru acest stil folosiți sticlă călită și metal. Pentru extractele de șemineu utilizați aceleași materiale de construcție.

În general, am identificat punctele cheie pe care ar trebui să le ghidăm atunci când luăm o decizie privind cumpărarea unui șemineu pentru spațiul de bucătărie și planificarea adecvată a acestuia. Puteți alege orice opțiune dacă aveți o bucătărie combinată cu un living sau un apartament studio.

Pentru bucătăria în aer liber a unei case particulare, puteți alege și una dintre versiuni. Veranda de vară are de asemenea, în multe privințe, dimensiuni suficiente pentru un astfel de dispozitiv de încălzire. Chiar și în ciuda limitărilor, orice persoană poate găsi un șemineu potrivit.

În caz contrar, urmați-vă gusturile, preferințele și fanteziile.

Puteți afla cum să construiți un șemineu din cărămidă cu propriile mâini din videoclipul de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor