Imitarea focului în șemineu: cum să faceți asta?

Dispozitivul de șemineu este una dintre soluțiile interesante ale interiorului, dând interiorului o locuință o căldură interioară, un confort și o atracție la domiciliu. Dar nu este întotdeauna posibil să intri în proiectul acestui șemineu. De regulă, acest lucru se datorează incapacității de a organiza un coș de fum, lipsa spațiului pentru păstrarea lemnului de foc și alte motive legate de utilizarea focului deschis în cameră.

Nu este nimic greu de a crea un șemineu imitație fără încălzire în apartament cu propriile mâini. Acest lucru va necesita foi de gips carton, materiale pentru decorarea exterioară, fantezie pentru proiect și o bună dispoziție pentru lucru. Un șemineu fals este gata și tot ce rămâne este să-l umpleți cu limbi de flacără artificială, să stați pe scaun și să vă bucurați de jocul de lumină și de umbra.

Principala sarcină a iluziei focului viu în vatră este de a forma un sentiment spectaculos, cât mai realist posibil de flacără arzătoare. Vizualizarea este elementul principal al sarcinii, dar nu singurul. Pentru completarea percepției imaginii nu este necesară numai componenta vizuală, ci și cracklingul corespunzător și mirosul panourilor arzătoare, precum și senzația fizică de curgere a căldurii. Pentru a face acest lucru, există metode moderne de a crea un "foc rece" într-un șemineu fals.

Un pic de istorie

Primele experimente pentru a crea un incendiu sigur și transformarea încălzitoarelor de uz casnic în elemente de decor au fost întreprinse cu mult timp în urmă. Prin originea acestei tendințe pot fi atribuite încălzitorului electric cu încălzitor de încălzire și panou decorativ. Ea a fost realizată sub formă de cărbuni strălucitori cu iluminare interioară printr-o lampă obișnuită obișnuită. Astfel de imitatori s-ar putea găsi la mijlocul secolului trecut.

Puțin mai târziu, lumina de fundal a dat o dinamică. Aparatele electrice au fost echipate cu benzi de folie care s-au ridicat în fluxul de aer cald și au reflectat ghiarele freakish pe corpul instrumentului, creând efectul unei flăcări pâlpâitoare.

Prima iluzie reușită a focului viu a fost tăierea țesăturii ușoarese umflă în jeturi de aer artificiale injectate cu un ventilator integrat. Acest principiu de imitare a limbajelor cu flacără deschisă a constituit baza pentru dezvoltarea ulterioară a direcției de proiectare și are totuși dreptul la viață.

Focul rece, obținut în acest fel "în forma sa pură", are un nivel suficient de divertisment, lumina strălucește în mod ciudat și își schimbă în mod unic poziția în spațiu. Dar realismul unei astfel de imitații este scăzut, din moment ce imaginea arată cu mâna. Pentru a adăuga volum și "vitalitate vizuală", se utilizează un sistem încorporat de oglinzi și filtre luminoase, precum și controlul electronic al elementelor de iluminat.

Pe lângă modalitățile electronice și mecanice de a crea efectul focului, tehnologiile digitale și LCD, generatoarele de abur rece, hologramele 3D cu efecte stereo și alte realizări ale dezvoltării moderne a științei și tehnologiei sunt utilizate astăzi în prezent.

Există mai multe modalități de a aprinde un incendiu sigur într-un șemineu de apartament. Luați în considerare în detaliu.

Metoda unu. Cel mai simplu

Dacă nu există dorință sau capacitate de fabricare a unei structuri electronice-mecanice complexe, atunci puteți utiliza cea mai simplă soluție pentru sarcină: lipiți o imagine fotografică a lemnului de foc ars în vatră. Pentru a da o anumită asemănare cu realismul, este necesar să instalați spoturi cu filtre luminoase de diferite culori.

Cel mai ieftin, dar nu mai puțin spectaculos, va fi utilizarea vechii ghirlande de pomul de Crăciun. Pentru aceasta, lămpile mini-plafon sunt tăiate din interior cu o folie care reflectă lumina. Controlerul construit în ghirlandă vă va permite să simulați dinamica transmisiei de lumină, de la limbile vii de flacără. Pentru a oferi imaginii un volum stereo vizual, puteți alege o imagine 3D holografică a unei flăcări deschise de dimensiuni adecvate.

A doua cale. teatral

După cum sugerează și numele, această metodă este împrumutată din recuzita teatrală. Când în funcție de complotul piesei de pe scenă este necesar să se facă un foc sigur, decoratorii folosesc doar un astfel de.

Pentru a face un foc de teatru în șemineu, trebuie să stocați următoarele elemente:

  • ventilator silențios al puterii medii;
  • lămpi cu halogen;
  • filtre de lumină color de nuanțele corespunzătoare;
  • alb de mătase.

Carcasa ventilatorului este dezasamblată. Partea sa de lucru este fixată rigid pe fundul șemineului, astfel încât aerul injectat curge perpendicular pe bază. Cablurile electrice sunt plasate în canalele de cablu și afișate în afara șemineului.

Sub planul de lucru al ventilatorului sunt montate trei lămpi cu halogen: una de-a lungul axei centrale a ventilatorului, două la un unghi de 30 de grade față de fiecare parte. Direcția luminii către centrul viitor ar trebui să fie de jos în sus.

Ca paranteze pentru lămpi, puteți utiliza rămășițele unui profil metalic îndoit pentru plăci de gips. La o distanță de 1-2 cm în fața fiecărei lămpi se montează filtre luminoase. În plus, se recomandă să se pună un filtru de lumină albastră pe corpul de iluminat central, ceea ce va da flacărei o strălucire mai exotică.

Următoarea etapă este imitarea flăcărilor. Flamele de formă neregulată sunt tăiate din mătase albă și fixate la grillul ventilatorului într-o "mizerie artistică".

Simulatorul de flăcări deschise este gata de plecare. Rămâne să reglați puterea ventilatorului, unghiul de înclinare al filtrelor și să umpleți părțile artificiale ale vetrei cu cărbune de mestecat achiziționat.

A treia cale. Vapori de apă

Această metodă de simulare a unui foc deschis este un ordin de mărime mai complicat decât cel precedent. Va necesita echipamente foarte specifice și abilități minime în lucrul cu electronica.

Această soluție tehnică necesită următoarele:

  • ventilator de la unitatea sistemului PC;
  • generator de particule ultrasonice;
  • Lumini LED;
  • Decodor DMX și controler DMX pentru controlul dispozitivelor luminoase;
  • materiale pentru montarea elementelor de incendiu artificiali;
  • apă distilată.

Toate aceste dispozitive pot fi achiziționate la vânzare cu amănuntul sau demontate din vechile echipamente de concert, creând efectul de abur.

Generatoarele de ceață sunt instalate la baza unui recipient etanș pentru apă distilată. Fiecare generator, în designul său, presupune o membrană care, datorită vibrațiilor de înaltă frecvență, creează o presiune redusă locală. În condiții de presiune scăzută, apa se evaporă la o temperatură apropiată de temperatura camerei.

Ventilatorul este montat rigid în zona de evaporare activă și conduce vaporii care rezultă. Iluminarea LED-ului, controlată de un decodor și un controler, creează o senzație vizuală foarte realistă a jocului de lumină și a umbrei limbilor pline de viață.

În partea inferioară a vetrei șemineului, aburul este evidențiat mai puternic și există un sentiment de prezență a unei flăcări deschise. În partea de sus - luminile sunt mai puțin intense și se creează o iluzie de fum.

Pentru a preveni formarea condensului în exces în partea superioară a vetrei este prevăzută o diafragmă.

A patra metodă. Aplicarea baldachinului de sare

Lampa electrică cu sare este o lampă electrică specifică. Tavanul este realizat din cristal natural - sare. Sub un astfel de tavan instalat lampă incandescență convențională. Trecând prin fațadele cristalului la unghiuri diferite, fluxul luminos refracționează și în exterior foarte realist seamănă cu jocul flăcărilor vii.

Folosind lămpi de tavan de diferite culori, se creează o imitație realistă a focului viu. Și aplicarea lămpilor cu o configurație diferită și o dimensiune standard, focul mic este ușor de imitat.

Această metodă are avantajele și dezavantajele sale.

Avantajele includ simplitatea în fabricarea unei astfel de iluzii, realismul acesteia. În plus, atunci când este încălzit de la o lampă cu incandescență, capacul de sare saturează aerul din jur cu ioni negativi.Aceasta duce la neutralizarea ionilor pozitivi, ceea ce are un efect pozitiv asupra sănătății proprietarilor.

Dezavantajele acestei metode includ prețul foarte semnificativ al acestor dispozitive și apariția rară a acestora pe piață.

Cincea cale. Televizor în loc de foc viu

Utilizarea unui televizor LCD plat în șemineu este una din soluțiile cele mai simple din punct de vedere tehnic pentru această problemă. Dar, trebuie remarcat, departe de costuri reduse.

Dacă alegerea se încadrează într-o astfel de metodă de a "aprinde" o flacără artificială într-un șemineu, atunci la început este logic să alegeți un televizor LCD și numai apoi, în funcție de dimensiunea sa, să montați corpul șemineului. Ecranul TV este instalat pe o adâncime de 10-12 cm în șemineu. Rama sa din plastic este un element decorativ ascuns.

Înregistrarea găsită pe Internet este redată prin portul USB încorporat în televizor pe ecran. În funcție de starea dumneavoastră de spirit și de mediul înconjurător, puteți alege una dintre următoarele opțiuni: un joc de flăcări, arme luminoase sau un foc de tabără luminos. Intrarea selectată cu mai multe repetări și va servi drept imitație de foc viu în vatră.

Dacă plasați un sistem de oglinzi și filtre luminoase de-a lungul planurilor interioare, imaginea va obține vizual volumul și va arăta foarte natural.

Lemn de foc decorativ pentru seminee

Pentru a da un aspect fin la șemineu sub un foc rece, este necesar să "puneți" lemn de foc și cărbune. Pe geamurile magazinelor specializate există o mare selecție de lemn decorativ din plastic sau ceramică. Astfel de manechine repetă textura unui lemn uscat sau parțial ars. Imitații, cumpărate sau făcute cu mâinile lor, vor transforma vatra în centrul căldurii și al confortului.

Pentru a obține mai multă realism sub afișajul din lemn, setați iluminarea de fundal cu filtre de lumină roșie. În versiunile mai scumpe de lemne de foc decorative, este prevăzută iluminarea interioară cu un ciclu de flicker non-repetat.

Pentru a da integritatea imaginii, se recomandă umplerea decalajelor mici între lemn de foc decorativ și cărbune natural.

Aromă de șemineu arzător

Vizualizarea limbilor unei flăcări arse este partea principală, cea mai mare parte a forței de muncă și cea mai costisitoare a dispozitivului de șemineu fals.Dar senzația de contact cu căldură și confort va fi incompletă fără mirosul specific de lemn ars.

Pentru a obține acest efect este ușor. Puteți alege opțiunea adecvată de tămâie orientală. Există șansa de a obține un miros mai realist de la arderea fragmentelor subțiri, dar în acest caz este necesar să se aibă grijă de siguranța la foc.

Dacă setați un obiectiv pentru a obține pentru dvs. șemineul artificial cel mai realist, atunci este mai bine să ascundeți camera de combustie sub panoul exterior al șemineului într-o nișă închisă. Trebuie să fie echipată cu ventilație forțată pe baza unui ventilator de calculator cu o priză de miros la vatra de șemineu.

Spargatoare de busteni uscat

Sunetul caracteristic al panourilor arzătoare este de asemenea o componentă necesară a imitației realiste a focului viu. Pentru a obține acest efect, este suficient să înregistrați crackle-ul unui incendiu real în memoria unui player mp3, să reglați volumul sonor la un nivel natural, să setați modul de redare automată și să includeți playerul în circuitele electrice generale ale șemineului. În acest caz, la "aprinderea" focului rece, lemnul de foc artificiale va crapa simultan.

Căldură reală din focul rece

În concluzie, aș dori să mă îndoiesc de realitatea șemineului fără ca fluxul de căldură care se înfășoară să iasă din acesta. Cea mai simplă soluție ar fi un aparat de aer condiționat suspendat deasupra șemineului, dar sunetul caracteristic al lucrărilor sale ar putea strica imaginea de ansamblu. Incalzitoarele silențioase de aer instalate în focarul focarului fals nu permit doar să se bucure de realismul iluziei, dar și să încălzească mâinile înghețate peste limbile de flacără rece.

Pentru a afla cum să faceți un șemineu decorativ cu propriile mâini, consultați videoclipul de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor