Șemineu cu gips-carton faceți-l singur: instrucțiuni pas cu pas pentru a face

 Șemineu cu gips-carton faceți-l singur: instrucțiuni pas cu pas pentru a face

De lux, un șemineu devine o modalitate populară de a decora un interior. Mulți oameni care doreau să-l instaleze în casa lor au întâmpinat problema consolidării fundației pentru structurile din cărămizi grele. Apariția șemineelor ​​electrice și bio a extins domeniul de aplicare al acestora la apartamentele urbane.

Producătorii oferă o gamă largă de modele pentru portaluri. Oportunități excelente pentru construirea de modificări ușoare are gips-carton.Design-urile din ghips carton vă permit să decorați șemineul după preferințele și posibilitățile: piatră naturală, dale, plastic rezistent la foc. Făcând un portal cu mâinile tale, îi poți da orice formă și mărime. Cadrul ușor, neinflamabil și puternic va deveni o bază a deciziilor magnifice de proiectare.

Caracteristici și beneficii

Șeminele diferă în funcție de caracteristicile lor funcționale. Scaune reale - unități de încălzire pentru combustibil solid sau gaze - necesită instalarea unui coș de fum, organizarea tracțiunii, prezența combustibilului, un sistem de ventilație. Portalul pentru acest tip de seminee este realizat din fier, oțel, cărămidă, piatră naturală. Aceste materiale au o rezistență ridicată la expunerea pe termen lung la temperaturi ridicate, gips-carton nu are astfel de proprietăți.

Șemineul din gips-carton este un portal sub forma unei vetre reale., dar în interiorul structurii rămâne gol, ceea ce face imposibilă utilizarea acestuia pentru cuptoarele cu combustibil solid sau gaz. În aparență, un asemenea portal cu decorarea corespunzătoare nu este diferit de un șemineu tradițional complet. Plăcile din ghips sunt utilizate pentru decorarea portalurilor decorative și pentru plasarea unui incendiu electric sau bio în interiorul structurii.

Construirea unui portal decorativ sau condiționat pentru un șemineu cu propriile mâini este un proces tehnologic destul de simplu. Un cadru este ridicat dintr-un profil metalic sau din bare de lemn și este cusut pe partea de sus cu gips-carton de-a lungul modelului structurii. Pentru placarea butașelor folosite dintr-o foaie întreagă, care are o dimensiune de 1,2 - 1,3 metri latime și 2,5 - 4,8 metri lungime.

În funcție de mărimea cadrului, ele utilizează resturi de construcție ale plăcilor de ipsos rezistente la umiditate. Grosimea grinzii este selectată pe baza rulmentului de sarcină necesar. Dacă aceasta este o nișă simplă care iese din planul peretelui pentru a îmbogăți secvența video interioară cu un element decorativ de relief, atunci orice grosime a foii se va face. În cazul utilizării suprafeței superioare a șemineului pentru a găzdui obiecte grele și voluminoase, cum ar fi un acvariu, va fi necesară o grosime de 20-24 milimetri de ghips.

Un alt tip de portaluri pentru șemineele care nu au un coș de fum, dar care au un element de încălzire - electric și biofireplaces. Pentru ei, de asemenea, utilizați plăci de ipsos. Utilizează un analog rezistent la căldură, se distinge prin compoziția sa. Proprietățile ignifuge sunt îmbunătățite de un strat special de lut și fibră de sticlă armată.În mijlocul foii este prevăzută cu apă cristalizată de până la 20% din greutatea materialului. În exterior, este ușor să se distingă prin culoarea roz a cartonului.

Termoizolația rezistentă la căldură este un material excelent pentru șemineele bio și electrice. Dimensiunea standard este de 1,2 x 2,5 m, grosime - 12,5 mm. Greutatea foii este de 25 de kilograme, structura și compoziția materialului este sigură din punct de vedere al mediului, poate fi utilizată în orice spațiu rezidențial.

Gips-cartonul este baza pentru orice finisaj: poate fi tencuiala decorativă, vopsit cu vopsele interioare, căptușeală cu plăci ceramice, marmură, piatră decorativă, șipci metalice, deschideri de fasonare. Cadrul vă permite să ascundeți comunicațiile interioare pentru a conecta un șemineu electric sau un dispozitiv de iluminat în interiorul portalului de șemineu. Forma portalului depinde de stilul de design ales. Șemineul în stilul minimalismului poate avea o formă dreptunghiulară simplă, fără elemente suplimentare. Imitarea șemineelor ​​rustice franceze sau scandinave va necesita căptușeală cu piatră artificială. Portalul clasic este decorat cu elemente de marmură naturală sau artificială sau stuc.

Astfel, costul construcției este afectat de un set de materiale de finisare. Înainte de a începe munca, merită explorată tehnologia de montare a acestui tip de finisaj. Pe lângă caracteristicile tehnice ale diferitelor materiale, conformitatea acestora cu locul unde va fi construit șemineul. Avantajul șemineelor ​​decorative și electrice este faptul că construcția lor nu necesită documente pentru un permis de construcție. Designul poate fi amplasat în orice loc potrivit în apartament. Este necesar doar să se decidă asupra deciziei de stil a șemineului fals.

Modele și design

Tipul de șemineu depinde de amplasarea în cameră. Metoda de joncțiune la structura de susținere determină aspectul cadrului, consumul materialului de finisare. La determinarea locației se ia în considerare dimensiunea camerei, înălțimea tavanului, plasarea pieselor de mobilier pentru contemplarea vizuală. Șemineul este instalat într-un loc astfel încât să nu interfereze cu mișcarea locuitorilor.

Portalurile decorative sunt:

 • pristennye;
 • unghi;
 • insulă.

Zidul se află în apropierea unuia dintre pereți. O vedere bună necesită mult spațiu, deci în încăperi mici pentru a plasa portalul de șemineu de-a lungul unuia dintre pereți este impracticabil.Șemineul din perete joacă rolul accentului principal în interior, divanul și fotoliul sunt amplasate în jurul punctului de vedere. O imitație a unui incendiu viu sau a unui șemineu cu biocombustibil va aduna întreaga familie, ar trebui să existe suficient spațiu în fața fațadei șemineului.

Portalurile de colț din plăci de ghips sunt așezate între doi pereți adiacenți. Zona camerei poate fi oricare. Chiar și într-o cameră mică sau în dormitor, această structură nu va ocupa mult spațiu. Un asemenea șemineu poate fi echipat cu un cos de fum decorativ pentru a crea o imagine a unei vetre reale. Suportul structural pe două pereți va permite utilizarea chiar a materialelor grele. Șemineele pe colț sunt un detaliu de design foarte frumos. Mobila în jurul valorii de un semicerc, care conferă confort camerei.

Șeminele din Islanda sunt construcții destul de voluminoase. Pentru construcția lor necesită experiență și cunoaștere a structurilor clădirii. Consumul de materiale pentru acest model este cel mai mare, deoarece portalul este realizat din patru laturi. Sala pentru ei ar trebui să fie spațioasă. Portalul nu trebuie plasat în zona de mișcare activă. Elementele cu colțuri ascuțite pot provoca vânătăi, mai ales în familiile cu copii.

Șeminele compoziționale din insulă devin inima camerei de zi, servesc pentru zonarea spațiului și sunt vizibile din toate punctele camerei. Un șemineu din insulă poate fi sprijinit pe podea și poate ajunge la o înălțime de 1/2 sau 1/3 din înălțimea camerei. Construcția celei de-a doua variante este ridicată de la podea până la tavan, cum ar fi o coloană cu o deschidere pentru o focă de vatră sau un biofireplace. A treia opțiune este posibilă datorită construcției de plăci de ipsos, care este atașată la tavan și coboară până la înălțimea dorită, unde se realizează o nișă sau o deschidere intermediară. Oricare dintre aceste opțiuni modifică aspectul spațiului și modelează zonele funcționale.

Portalul poate fi voluminos pe o insulă și destul de mic pentru decorarea peretelui. Asemenea modele șemineu stilizate rezolvă problema decorării unei încăperi. Acestea au o adâncime de 20 de centimetri, efectuează funcția unei console pentru plasarea deasupra panoului superior al artei sau al televizorului. Într-o nișă puțin adâncă au obiecte de artă sau imitații electronice de foc fără funcție de încălzire. În locul focarului, sunt adesea instalate lumanari decorative sau alte accesorii de incalzire a aragazului.

Aspectul portalului de șemineu este un factor cheie în organizarea interiorului. Să ne amintim expresia rusă "de a dansa de la aragaz", iar în proiectarea premiselor, forma portalului devine tema principală a deciziei stilistice. Tendințele moderne ale designului au adăugat o nouă temă la seminee. Materialele neobișnuite și formele inovatoare de portaluri sunt uimitoare. Elegant, decorat cu plăci metalice, șemineu decorativ în stil Art Deco șterge imaginea obișnuită a vetrei.

Locuințele mici au dus la apariția unui stil arhitectural separat în proiectarea apartamentului. Piețele mici au cerut abandonarea mobilierului artistic, sugerează prezența doar a mobilierului multifuncțional necesar. Culoarea utilizată în finisare este albă. Aceasta crește vizibil mărimea camerei, dar are unele amorfe. Pentru a crea un cadru interior, adăugați o schemă de culoare maro sau neagră. Portalul de șemineu are forme simple dreptunghiulare, iar lipsa decorului, tentațiile monocrome au devenit semne de minimalism.

Pentru construirea portalului în stil Art Nouveau, cadrul este realizat cu coturi netede. O nișă este decorată cu detalii din fier forjat cu elemente de plante sau cu o vitralie din vitralii cu ornamente florale.În spatele geamului vitraliu, se pune o iluminare care are o conexiune la rețeaua electrică din interiorul structurii goale. Lumina de fundal poate fi controlată de la telecomandă, având diferite moduri de luminozitate și segment de culoare. Restul situației este, de asemenea, selectat în stilul modern.

Șemineele false de gips decorativ de formă dreptunghiulară sunt foarte ușor de instalat. Exteriorul materialului joacă un rol major în a conferi acestei structuri calități artistice. Consolele au o suprafață mică, ceea ce înseamnă că vă puteți permite un material de finisare mai scump: granit sau marmură. Producătorii oferă o gamă largă de texturi și culori de piatră naturală și artificială. Schema de stilistică originală, utilizarea culorilor contrastante creează o atmosferă de stil african.

Este necesar să se arate puțin efort pentru a crea o adevărată opera de artă la domiciliu. Un portal superficial este instalat pe un piedestal, întreaga structură este acoperită cu mai multe tipuri de plăci dintr-un ansamblu unic, aceste kituri pot fi preluate în magazinele de hardware. Placile din marmura, panourile ceramice de pe panourile laterale, placile de top cu mulaje din marmura dau un aspect scump la portalul de semineu.Acuarele, culorile pastelate ale șemineului sunt atingeri recunoscute ale stilului modern.

Tavanul suspendat intră într-un panou de ipsos. Panoul este o nișă dreptunghiulară pentru căminul decorativ. Cutia de foc are un cadru plat care poate fi vopsit în culoarea panoului sau subliniat în culori contrastante. Aceste culori se repetă cel mai bine în setarea camerei. Este suficient ca un șemineu să adauge una sau două detalii originale pentru a distruge stereotipurile clasice, pentru a schimba cadrul unui șemineu într-un unghi față de celălalt - și vor apărea caracteristici futuriste ale stilului de înaltă tehnologie.

Designul elegant al șemineelor ​​sugerează o formă mai simplă externă, dar o componentă complexă de poziționare. Modelele suspendate sunt comune, astfel de modele sunt cele mai potrivite pentru execuția plăcilor de ipsos. Structura complexă a unui cadru metalic trebuie să fie echipată cu un proiect și un calcul al sarcinii de transport, deoarece portalul suspendat pentru un semineu fals trebuie să suporte greutatea suspensiei, greutatea decorului, obiectele și echipamentul.

Portalul clasic de perete este mai simplu în termeni constructivi.Pentru șemineele complexe originale, un model de spumă este pre-fabricat. Începători pentru a explora mai bine colecțiile pe șantierele de construcții și pentru a-și evalua capacitățile.

Cum să te faci?

Să ne familiarizăm cu descrierea detaliată a construcției celui mai simplu design pentru cei care doresc să facă un portal de șemineu cu propriile mâini. Luați în considerare instrucțiunile pas cu pas pentru instalarea casetei. Va fi necesar să stocați următoarele materiale: profil metalic, gips-carton, perii, plasă metalică, serpyanka, șuruburi, cuie, cuțit cu lamele detașabile.

Aveți nevoie de o hârtie de grafică, de nivel de construcție și de plumb, un triunghi cu un unghi drept.

 • Primul pas este de a determina amplasarea șemineului în cameră. Alegem forma si functiile: sa instalam un incalzitor electric sau un semineu bio, sa amenajam rafturi pentru obiecte de decor sau sa plasezi un televizor. Din aceste sarcini depinde de înălțimea, lățimea, complexitatea și conținutul structural al cadrului.
 • Următorul pas este să desenăm planul viitor la scară. Desenul reflectă schema cadrului profilului metalic sau barele de lemn.Baza, în absența experienței, este mai bine să luați proiectul finalizat și să faceți modificările necesare. De exemplu, oferim un desen al unui portal clasic. Dimensiunile sunt standard și pot fi modificate după cum doriți.
 • În funcție de desenul final, se calculează cantitatea necesară de profil și gips-carton. Pentru o construcție complexă, realizați modele de dimensiuni de viață din hârtie sau spumă și încercați pe perete. Pe perete și pe podea trageți o schemă a portalului cu un creion pe model și, dacă este necesar, ajustați. În conformitate cu modelul corectat, piesele sunt tăiate din gips-carton.
planul
 • Începeți să instalați cadrul. Acest lucru va necesita profiluri pentru gips carton, șuruburi și cuie. Profilul este tăiat în segmente cu lungimea dorită și începe să monteze cadrul pe perete de-a lungul liniilor de marcare. Ghidajul superior, suprapunerea căruciorului decorativ și cele două ghidaje orizontale inferioare sunt conectate la posturile verticale. Este de asemenea realizat cadrul profilului parapetei de pe podea.
 • Următorul pas este montarea cadrului fațadei, fixându-l cu benzi transversale. În fabricarea elementelor arcuite trebuie să se taie părțile laterale ale profilului în pași de 2 cm.După aceea, îndoiți ușor profilul cu mâinile. Cu o rezistență insuficientă, adăugați rigle din secțiunile profilului. Toate etapele de lucru sunt controlate de nivelul de construcție și plumb pentru a evita abaterile de la verticală. Detaliile coastelor sunt măsurate în mod regulat și poziția lor este strict sub un unghi de 90 de grade. Aceasta va asigura distribuirea corespunzătoare a încărcăturii și va contribui la buna performanță a viitoarei structuri.
cadru de montare
 • După asamblarea cadrului, instalați cablajul. Instalați întrerupătoare și prize. Firele sunt izolate cu ondulație și fixate pe perete în locuri care vor fi apoi acoperite cu gips-carton. Prizele și comutatoarele pentru utilizare convenabilă și sigură sunt fixate în locuri vizibile și accesibile. Aici sunt plasate electronice pentru a controla iluminarea cu LED-uri din consola.
 • Începeți tencuitul plăcilor de ipsos. Detaliile sunt tăiate cu un cuțit de construcție: partea exterioară a cartonului este tăiată pe partea din față, restul fiind crăpat. Componentele curbate sunt tăiate de un ferăstrău special pentru gips-carton. Piesele finite sunt înșurubate pe cadru cu șuruburi pentru gips-carton, care fixează maximum 15 centimetri. Cutia de casa pentru șemineu este considerată pregătită.
 • Marginile tuturor îmbinărilor sunt tăiate la un unghi de 45 de grade la o adâncime de 0,5 cm și lipite cu serpyanka. Serpyanka adeziv pe un chit special pentru gips carton. Apoi aplicați una sau două straturi de grund. După uscare, stratul superior este acoperit cu un chit pentru a ascunde defectele de la șuruburile și dungile serpyanka. Chiturile uscate se freacă cu o plasă metalică cu mâna pentru a pregăti cutia de vatră pentru finisare.
căptușeală de gips-carton

Sfaturi utile de la profesioniști

Construirea unei cutii pentru un portal decorativ necesită răbdare și unele abilități; în prima etapă, sfaturile profesioniștilor vor veni la îndemână. Cea mai interesantă și artistică parte a lucrării este finisarea părții frontale.

Modul tradițional de proiectare - tapetare. Imaginile de fundal ascund bine neregularitățile de suprafață, iar un strat de chit este suficient. Imaginile de fundal sunt selectate în tonul pereților dintr-o singură colecție, folosind o margine cu un ornament pentru finisarea fatadei. Opțiunea de lipire a cutiilor și a pereților cu aceleași grătare arăta bine numai în interioarele elegante la modă - scandinave, minimaliste, hi-tech. În acest caz, culorile sunt mai bine de preferat monocrom.Șemineu, acoperit cu tapet cu flori sau cu monograme, pare inadecvat.

Cum să pictezi?

Metoda preferată de finisare a unui șemineu artificial - vopsire. Pentru a face acest lucru, pe stratul de ciment putty grund. După uscare se execută chit de finisare, care este frecat cu o plasă cu ochiuri fine pentru a obține un strat uniform și superior. Apoi urmează un strat de grund pentru vopsire. Vopseaua este aplicată în două sau trei straturi, mai puțin într-una.

Actuala generație de vopsele acrilice pe bază de apă are o performanță tehnică bună., uscat rapid, fara miros, poate fi colorat la orice nuanta dorita. Acoperire de vopsea acrilică nu se teme de umiditate, rezistă mai multe curățare umedă. Mai rezistent la influențe externe, variante de temperatură vopsea pe bază de ulei. La amenajarea unui șemineu cu element de încălzire este necesar să se aleagă o compoziție cu o componentă refractară. Vopseaua acrilică interioară este disponibilă într-o versiune lucioasă și mată. Gloss oferă o strălucire frumoasă la suprafață, dacă aplicați metoda de pictura sub marmură, în cazul în care pete special create pete, aveți nevoie pentru a alege acest tip de vopsea.Pentru șemineele clasice cu stuc mai bine să rămână pe o structură mată, dă un efect matasos.

Pictura - modul tradițional de finisare a sobei sau șemineului. Cu aceasta, puteți obține orice tip de decor, de la marmura artificială la o suprafață metalică strălucitoare. Componentele din bronz, auriu, argint sunt folosite pentru a face efectul de aurit stuc. Piesele, rozetele și mulajele din spumă poliuretanică sunt lipite pe partea din față, vopsite în alb, verde sau albastru. O bandă de aur este aplicată firului de model cu o perie subțire, nu trebuie să fie perfect plat. Variante mici în lățimea de aurit vor adăuga un preț ridicat la lucrarea manuală pentru șemineu în stilul palatului clasic.

Portalul realizat în tehnica "îmbătrânirii artificiale a suprafeței" arată foarte interesant. O astfel de decorare va decora interiorul în stilul Sheby-chic, loft, Provence. Tehnologia funcționează după cum urmează. Primul strat este vopsit cu o culoare activă. După uscare, acoperiți cu o nuanță pastel. Apoi puteți aplica unul sau mai multe straturi pastel de altă culoare.După ce a așteptat uscarea completă, șmirgheaua freacă ușor suprafața, astfel încât acestea încep să strălucească prin straturile inferioare ale vopselei. Șemineul de epocă va avea aspectul unei vremuri nobile vechi.

Merită acordată atenție tehnicilor de pictură, cum ar fi aplicarea de patină și fisurile artificiale. Patina este un strat foarte subțire de aur strălucitor, argintiu sau bronz aplicat la schema principală de culoare. Apoi, auritul este ușor frecat de hârtie de șmirghel, creând senzația unui lucru foarte valoros. Crăpăturile artificiale - craquelure - efectuate prin aplicarea mai multor straturi diferite de schemă de culori. De sus, totul este acoperit cu un lac special, care crapă, ridicând straturile de vopsea în spatele ei, se dovedește o textura foarte interesantă "antic".

Cum să pătrundă conducta?

Gips-carton - un material unic, ușor de construcție a acestuia sunt de mare folos în decorațiuni interioare. Deseori, un horn este instalat deasupra portalului pentru semineu pentru a oferi o mai mare certitudine, precum și pentru a repara conductele de țevi. În cazul în care conductele de apă sunt amplasate în cutie, acestea trebuie vopsite sau testate pentru rezistență pentru a se pregăti pentru conservare.

Aragazul superior al șemineului sau podelei este montat pe baza primului contur al cadrului prin marcare. Același contur de dimensiunea dorită, în conformitate cu desenul unui profil metalic, este montat pe tavan. Apoi, aceste podele și plafoane sunt conectate prin ghidaje verticale, care sunt întărite cu nervuri de rigidizare. Cadrul pentru coș este împodobit în același mod ca și corpul portalului. Prezența unui horn decorativ va aduce caracteristici rustice în interior. Acesta va arata foarte frumos decorarea semineului într-un stil rustic. Locația optimă a șemineului cu coșul - colțul. Există suficient spațiu pentru a crea o imitație a unui focar real.

Refractar gips-carton poate servi ca un cadru pentru un șemineu real, atunci când aveți nevoie pentru a ușura greutatea structurii, iar decorul necesită volume mari.

Pentru construirea casetei în jurul coșului de gunoi existent este mai bine să inviți comandantul. Este necesar să se respecte o serie de condiții pentru izolarea materialelor de la temperaturi ridicate și funcționarea în siguranță a structurii. Țeava de coș trebuie să fie izolată cu vată minerală și să păstreze spațiul dintre elementele structurale. Recompensa va fi construcția, care va adăuga soliditate interiorului.

Cum să efectuați decorul?

Executat în mod corespunzător, învelișul căminului din gips-carton, în conformitate cu toate cerințele tehnologice - o structură foarte puternică și durabilă. Materialul de finisare merită, de asemenea, să alegeți o piatră sau o cărămidă orientată spre capital, gresie din porțelan sau marmură.

Cea mai obișnuită metodă de decorare a unui șemineu este placarea plăcilor. Această tradiție datează din epoca istorică, când fațadele sobelor și șemineelor ​​au fost tăiate cu plăci cu șabloane de relief - plăci. Astăzi această tendință în interior este din nou populară. Un ornament pe o piesă poate conține un complot - scene idilice sau un model floral.

Placile sunt monofonice si colorate. În acest din urmă caz, culoarea este aleasă sub tonul principal al pereților și podelei. Frumusețea semineelor ​​este recunoscută drept cea mai bună lucrare de artă pentru interioarele palatelor, casele nobilimii. Astăzi, acest tip artistic de decorare își permite să admire pe toată lumea. Industria de construcții oferă o mare varietate de plăci de acest tip în diferite categorii de prețuri, de la producția manuală până la producția industrială de contrafoane de înaltă calitate.

Ei bine saba recomandat piatra artificiala sau naturala. Modelele artificiale depășesc performanțele de marmură sau granit natural. Aspectul lor este complet identic cu cel natural, dar suprafața este mai rezistentă la impact, nu pierde luciu și nu zgârie. Nu necesită produse speciale de îngrijire cum ar fi marmura, ele sunt ușor de tratat cu detergenți convenționali. Greutatea unui strat subțire de decorare este de câteva ori mai mică decât greutatea unui șemineu complet din piatră sau cărămidă.

Vasele de calcar sau zidarie se vor încadra armonios în interiorul unei case de țară într-un stil rustic sau cabană. Greutatea exterioară a structurii va da o profunzime și o expresivitate naturală. Acest material este bine combinat cu lemn și ziduri simple tencuite. Designul camerelor în stil scandinav, englezesc, mediteranean, precum și decorarea în stil loft va fi completat de un accent sub forma unui șemineu, decorat cu piatră.

Marmura este un bun element compozit. pentru a crea un interior clasic în stiluri de lux - baroc și art deco. Marmură sau granit artificial sau real sunt adesea folosite pentru a decora blaturile de vatră.Panoul de sus este locația obiectelor de artă, fotografii comemorative, buchete sau vase de flori cu flori proaspete. O opțiune frumoasă și practică pentru realizarea mesei de lucru din MDF sau plăci lipite. Puteți cumpăra un panou finalizat cu dimensiunea dorită sau puteți comanda modificările necesare în atelier.

Exemple spectaculoase pentru inspirație

Alegerea unui model și finisarea unui șemineu din gips carton este o sarcină foarte importantă. Semineul ar trebui să fie punctul central al interiorului camerei de zi. Ce stil să alegeți, unde să plasați - ideile vor fi determinate de soluții de design eficiente și elegante.

 • Construcția din gips-carton încorporată este un portal minimalist de șemineu electric.
 • Un șemineu decorativ, construit în perete, subliniază grațios lumina și conceptualitatea tendințelor de design moderne.
 • Un șemineu construit într-un colț al casei organizează spațiul și dă dinamism unui set simplu.

Cum să faci un șemineu fals cu mâinile tale, vezi videoclipul.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor