Cum se face un șemineu din carton: sfaturi și trucuri

Petreceți o seară confortabilă, bascându-vă în șemineu, nu vă puteți permite mulți. Dar pentru a face o mică falshkamina cu propriile mâini este destul de posibil, aceasta va da ocazia de a realiza visul de vatră acasă. Chiar și o persoană obișnuită fără abilități va fi capabilă să facă un produs din carton pe cont propriu, ar trebui să luați în considerare doar recomandările pentru fabricarea acestui produs.

Caracteristici speciale

În gospodăriile private, instalați adesea un șemineu. Un astfel de produs este situat, de obicei, în partea centrală a casei. Un astfel de model original va decora orice cameră, instalarea acestuia va contribui la crearea unei atmosfere confortabile. Sunt deosebit de interesante produsele decorate cu ghirlande luminoase, jucării și lumânări pentru Anul Nou sau pentru sărbătorile de Crăciun. Un șemineu într-o casă din multe țări este considerat un obiect care simbolizează fericirea în familie.

În apartamentele moderne este dificil să instalați un șemineu realprin urmare, pentru a face un vis devenit realitate, puteți face un element de carton pe cont propriu, în plus, falshkamine nu va da la acest obiect în frumusețea ei. Este posibil să construiți și să puneți un produs dintr-un carton în orice cameră, chiar și în cea mai mică cameră.

Șemineul decorativ va atrage cu siguranță atenția vizitatorilor, așadar ar trebui să îl puneți în cel mai convenabil loc pentru a vedea mai bine acest lucru. Produsul va arăta foarte organic, mai ales dacă îl instalați între ferestre.

Deseori, obiectele decorative sunt instalate în camere comune, cum ar fi camere de zi, săli de mese; nu mai puțin organic, vor arăta ca șemineele din dormitor. În fabricarea lor trebuie să se înțeleagă că acest produs ar trebui să se potrivească stilului general al camerei. Astfel de modele sunt puțin probabil să fie adecvate în spații, realizate în stil high-tech sau modern.

Un șemineu la comandă ar trebui să completeze un design existent., pentru a îmbunătăți stilul ales. În procesul de fabricare și decorare, puteți crea modele unice și să veniți cu atribute neobișnuite.

Este greu de realizat un incendiu într-un șemineu decorativ, sarcina lui fiind doar o funcție decorativă. Pentru a face flacăra mai realistă, puteți pune lumanari sau puteți conecta o ghirlandă electrică în loc de focul obișnuit adânc în șemineu. Falshkaminy din carton, nu difera de aceste produse din caramida.

Avantajele cartonului falshkamina:

 • produsele au un aspect foarte original și frumos;
 • capabil să ofere rafinament în cameră;
 • ele sunt plasate în orice loc convenabil;
 • construirea unor astfel de structuri cu mâinile tale poate da ocazia să te simți ca un designer experimentat;
 • pentru construirea unui astfel de șemineu nu necesită mari cheltuieli materiale;
 • abilitatea de a dezasambla rapid un astfel de produs, dacă este necesar.

Dezavantajele acestor structuri includ:

 • Nesiguranța construcției. Pentru fabricarea produselor luați materiale moi, cum ar fi cartonul, hârtia, astfel încât în ​​timp, produsul poate fi deformat.
 • Este imposibil să faceți un incendiu real în incendii false, prin urmare un astfel de produs va avea doar o funcție decorativă și nu va crea căldură în interior.
 • Pentru construcția structurii ar trebui să petreacă câteva zile pe fabricarea și decorarea ei.

Stil și design

Înainte de a începe lucrul la fabricarea de carton de construcție este de a efectua lucrările pregătitoare. Trebuie să se determine locul de instalare al produsului. Pentru acest perete mai potrivit fără mobilier sau colț al camerei. Pentru a determina mărimea structurii, este necesar să se calculeze direct la locul de instalare. Un model sau un model pentru construcția viitoare va determina dimensiunea produsului și alege decorul pentru acesta.

Un șemineu se poate realiza în orice dimensiune.Atunci când alegeți lungimea și lățimea optimă pentru acest lucru, trebuie luată în considerare stilul camerei. Falshkamina ar trebui să se amestece armonios în interiorul oricărei camere. Nu ar trebui să permiteți produsului să se dezbrace în cea mai mare parte a încăperii sau nu în armonie cu mobila. În plus, ar trebui să ia în considerare dimensiunea produsului și să nu-l prea mic în cazul în care camera este mobilier voluminos. Un șemineu ar trebui să completeze imaginea de ansamblu și să facă camera mai interesantă decât să se înece sau să aducă disonanță.

Atunci când alegeți un finisaj pentru produs, este important să se considere că acesta trebuie decorat foarte atent, în caz contrar pot să rămână defecte, ceea ce va reduce efectul muncii efectuate.Pentru a obține un produs interesant și original, puteți desena idei neobișnuite și interesante de la designeri experimentați sau puteți proiecta un șemineu pe baza preferințelor dvs.

Uneltele și accesoriile necesare

În fabricarea structurilor de carton cu mâinile lor, este necesar să se pregătească unelte de lucru și materiale care ar putea fi necesare în timpul lucrului.

Este bine dacă există o cutie de carton mare de la echipamentele de birou sau de la mobilier la domiciliu. Este suficient să fabricăm modelul conceput. Dacă nu există o cutie mare, atunci puteți lua cutii de încălțăminte mai mici pentru a lucra. În cazul în care casa nu stochează lucruri inutile, atunci puteți cumpăra cutiile. Un model interesant al șemineului poate fi făcut din cutii poștale pentru colete.

În plus față de cutii, trebuie să vă pregătiți:

 • cuțitul clerical;
 • foarfece;
 • Adeziv PVA și orice adeziv de montaj pentru lucrul cu elemente decorative;
 • vopsire, bandă adezivă pe două fețe și obișnuite;
 • apă pe bază de vopsea.

În plus față de instrumentele de bază, veți avea nevoie, de asemenea, de cele suplimentare care pot fi folosite atât în ​​procesul de lucru, cât și în timpul decorării produsului:

 • măsuri de bandă;
 • line;
 • un creion;
 • serviete de hârtie;
 • plăci de spumă;
 • diferite tipuri de vopsele;
 • lac;
 • tapet simplu sau decorativ.

În timpul funcționării, bureții și cârpele uscate sunt utile. Pentru decorare, puteți achiziționa diverse piese, cum ar fi mulaje, coloane, articole din stuc. Toate aceste materiale și obiecte decorative pot fi achiziționate la magazinul de clădiri și papetărie.

Pentru a face ca șemineul să pară unul real, pentru a construi o imitație de foc, este necesar să se descompună lemnul de foc, punând un dispozitiv cu lumini intermitente sub el. Datorită acestei lumini, veți avea impresia că în cameră se arde un șemineu adevărat.

În plus, puteți încorpora o coloană conectată la un dispozitiv într-un design decorativ. Un astfel de dispozitiv va crea sunete care vor imita spargerea lemnului combustibil. Când luminile sunt oprite cu o sursă de sunet și lumină conectată la șemineu, se va crea o atmosferă neobișnuit de confortabilă și fabuloasă. Grila instalată pe partea frontală a produsului va arăta foarte interesantă.

Achiziționarea de piese și materiale depinde de modelul de proiectare conceput. Articolele decorative pot fi achiziționate la magazin sau pot face obiecte decorative pentru falshkamina.

Cum să o faceți singur?

După ce ați decis cu privire la materiale și instrumente, ar trebui să elaborați un plan cu măsurători detaliate. Instrucțiunile pas cu pas vor simplifica foarte mult procesul de realizare a unui șemineu din carton.

Realizarea unei construcții din carton este o chestiune simplă, dacă vă apropiați de lucru în mod responsabil. Fiecare maestru are propriile sale secrete pentru fabricarea produsului, așa că merită să vă familiarizați cu fluxul de lucru, văzând mai multe opțiuni pe video sau vizitând o clasă de master, unde să vă plimbați mai mult în atmosfera de lucru.

Chiar și cea mai simplă versiune a construcției proiectului ar trebui să fie formată din următoarele etape:

 • este necesar să se aleagă tipul de produs, să se determine forma și locul pentru acesta;
 • selectați materialele pentru fabricarea cadrului și finisarea ulterioară;
 • pregăti instrumentele și materialele necesare;
 • marcați detaliile de pe carton;
 • tăiați toate piesele, le lipiți împreună și instalați structura;
 • faceți o finisare exterioară a produsului

Luați în considerare opțiunea în care se ia baza pentru fabricarea unei cutii mari de carton. Din această casetă veți obține un produs dreptunghiular. Atunci când alegeți o dimensiune, experții recomandă să se concentreze pe înălțimea produsului aproximativ 90 cm cu o lățime de 80-90 cm.Dimensiunea șemineului poate fi diferită, depinde de preferințele producătorului principal. În plus, este adesea posibil să se vadă modele mult mai mari, mai largi și mai adânci decât dimensiunile standard, iar unele dintre ele pot fi echipate cu coșuri decorative, standuri și rafturi.

În fabricarea produselor face prima parte centrală, apoi începe să formeze coloanele. Principalul lucru - măsurarea și îndoirea detaliilor în locurile potrivite. Pentru ca coloanele să fie uniforme, puteți lua o riglă sau alt obiect durabil, apăsând pe carton, îndoiți-l. După pregătirea pieselor, acestea sunt lipite și vopsite. Pentru a lipi piesele, utilizați bandă de mascare, cu ajutorul pieselor lipite pe ambele părți. Pentru a face structura mai durabilă, se recomandă lipirea unei pereți despărțitori suplimentari.

În această etapă, partea principală a lucrării este finalizată. Ar trebui să se lucreze în continuare cu privire la vopsirea produsului și decorarea șemineului. Din moment ce o bandă adezivă a fost utilizată pentru lipirea cartonului, ar trebui să fie ascunsă astfel încât urmele sale să nu fie vizibile. Pentru a face acest lucru, puteți lua o foaie mare de hârtie albă și să le lipiți pe întreaga suprafață cu aceasta sau să aplicați un primer pentru model și numai după amorsarea vopsiți produsul.

După ce vopseaua sa uscat, încep să termine șemineul.Astfel de lucrări pot fi abordate în mod creativ și pot face părți pentru proiectarea diferitelor materiale. Puteți pur și simplu să lipiți suprafața cu tapet, imitați zidăria sau să creați cărămizi cu mâinile proprii din carton, plastic spumos sau alte materiale.

Dacă cartonul este ales pentru a imita o cărămidă, acesta trebuie vopsit cu vopsea emulsie pe bază de apă albă sau colorată. După uscare, pentru a da o zidărie o factură, cele mai obișnuite șervete de hârtie sunt lipite pe pereții produsului finit, care sunt apoi șterse cu adeziv PVA. După uscare, suprafața va da impresia că au fost folosite cărămizi reale pentru a termina șemineul.

Potrivit pentru design de produs și hârtie autoadeziv, de la care se taie formele sub formă de cărămizi și se răspândesc pe suprafață în conformitate cu un anumit model.

Pentru a imita zidăria, puteți utiliza spumă din plastic, din care se taie părți, care vor servi drept elemente de construcție pentru decorarea căminului. Figurile de plastic din spumă sunt lipite cu adeziv PVA pe suprafața șemineului, apoi acoperă locurile unde există defecte, apoi se aplică vopseaua pe bază de apă.Atunci când faceți produse de multe ori utilizați muluri și alte elemente decorative, lipiți colțurile.

Adunarea produsului:

 • Cu un desen în mână, puteți aduna toate detaliile. Designul unui șemineu decorativ din carton constă din baza și portalul.
 • Pentru baza alegeți forma dreptunghiulară a produsului, care este lipită împreună cu bandă. Cartonul este compactat, pentru care mai multe bucăți sunt lipite împreună. Acum structura nu va cădea.
 • Baza de proiectare ar trebui să fie cu 7 cm mai mult decât grosimea șemineului, iar lungimea acestuia de 10 cm ar trebui să fie mai mare decât lățimea.
 • Pentru portal și partea din față a mai bine de a lua o bucată de carton. În interiorul foii se taie mijlocul, care va fi un incendiu. Cu ajutorul benzii adezive la pereții laterali atașați la peretele din spate.
 • Detaliile trebuie să fie conectate între ele.
 • După ce toate detaliile șemineului sunt lipite împreună, a venit timpul pentru decor. Întreaga structură trebuie acoperită cu vopsea albă pe bază de apă. Cusăturile și articulațiile îngrijite cu atenție.
 • Dacă doriți, puteți lăsa șemineul în alb sau puteți face o zidărie de cărămidă imitativă.
 • După uscare, întreaga structură este acoperită cu un lac incolor. Suprafețele lăcuite vor fi mai puțin contaminate.Astfel de produse sunt mai ușor de curățat, nu se tem de umiditate, pe lângă acestea, arată mai spectaculos decât fără lac.
 • Produsul finit este instalat pe locul său permanent și decorat cu lumanari, tinsel, produse decorative.

Dacă nu există o cutie mare la domiciliu, dar există cutii de încălțăminte, le puteți folosi. Este mai bine să ridicați mai multe bucăți de aceeași dimensiune. Pentru lucru, trebuie să lipiți partea inferioară a casetei cu bandă și să conectați împreună câteva elemente identice.

tipuri

Șemineele decorative pentru camere au adesea:

 • Lângă perete. Structurile de perete sunt amplasate în apropierea peretelui, în timp ce fațada produsului se va deplasa în avans pe o anumită distanță.
 • Opțiunea de colț. Poziționați elementul în colțul camerei.
 • Construcție încorporată. Un astfel de produs este montat direct în perete.
 • Insula. Astfel de falshkamina pusă în centrul camerei.

Fiecare autor al produsului său poate să o facă din diferite materiale, forme diferite și în orice stil. Principalul lucru este că produsul este combinat cu decorul camerei, în armonie cu interiorul selectat. Produsul va arăta foarte frumos într-o cameră decorată în stil clasic sau englezesc.Pentru camerele decorate în stil art deco, modelele se potrivesc cu bucle și modele originale. Dacă camera este decorată în stil rustic, este o idee bună să creați un șemineu cu un cuptor dreptunghiular sau sub formă de arc. Este important să faceți un șemineu care să completeze stilul general al camerei și să se încadreze perfect în designul camerei.

Dacă în casă există copii, merită să le luați ca asistenți. Elevii școlii pot avea încredere în construirea celui mai simplu model falshkamina. Copiii vor fi încântați și fericiți să construiască un șemineu decorativ pentru jucării.

Pentru fabricarea unui șemineu de jucării vor fi necesare aceleași materiale și unelte, însă dimensiunile produsului ar trebui să fie reduse pentru a facilita procesul de lucru. Elaborarea unui plan și desen, pregătirea materialului și tăierea detaliilor vor fi în puterea elevilor mai în vârstă. Copiii mici pot ajuta în timpul decorării modelului prin aplicarea lipiciului sau tăierea cărămizilor pentru șemineu.

Cel mai puțin complex poate fi numit o opțiune unde șemineul este sub forma literei "P". O astfel de construcție poate fi suplimentată treptat cu diverse elemente decorative.

material

Atunci când alegeți un material pentru a simula un șemineu real, puteți alege nu numai cartonul.Puteți face un produs din placaj, placi din spumă, gips-carton. Dar șemineul din carton este cel mai ușor de făcut și arată foarte bine după înregistrare. Principalul lucru în lucrul cu cartonul este să faci totul corect și cu scrupulozitate, în caz contrar, în loc de un produs frumos, puteți obține o casă de carton puțin adâncă. Pentru a face materialul mai rigid, un strat suplimentar de carton este lipit pe părțile laterale ale produsului.

Pentru lipirea suprafeței, ar trebui să alegeți banda de construcție sau hârtia pentru lipirea ferestrelor. Puteți lua banda obișnuită, dar este potrivit dacă intenționați să lipiți suprafața cu tapet. Atunci când pictați produsul pe o bandă adezivă obișnuită, vopseaua poate să nu se afle în mod egal.

În timpul asamblării, colțurile pot fi folosite - ele pot fi utilizate pentru a face colțurile produsului mult mai netede. Este posibil ca după asamblare și nu să le scoateți, acestea nu vor fi vizibile, dar un astfel de produs va deveni mai durabil.

Deoarece produsul este asamblat din părți, piesele interne trebuie prelucrate înainte de procesul de asamblare. Pentru aceasta, ele sunt așezate pe podea, pictate sau lipite. În special se referă la o cameră de incendiu, deoarece este mult mai dificil să se ajungă la ea pentru prelucrare în formă pliată.Dacă gaura pentru aceasta este aleasă mică, atunci va fi mult mai ușor să o finalizați înainte de asamblarea produsului.

Dar partea exterioară a design-ului este de a face în formă finită. În plus, dacă intenționați să pictați produsul, trebuie să vă pregătiți mai întâi suprafața, astfel încât să puteți ascunde urme de bandă adezivă.

dimensiuni

Pentru a determina ce dimensiune este necesară pentru șemineu, merită să gândiți în prealabil locul unde va fi localizat și să determinați cât de bine se potrivește acest model în cameră. De asemenea, merită să vedeți ce materiale și cutii sunt în stoc. Dacă există o cutie mare, puteți construi un tip de structură, iar cu câteva cutii de încălțăminte mici, designul poate fi complet diferit.

Desenarea unui șemineu dintr-o cutie mare

Mulți preferă modelele de colț. Astfel de produse ocupă puțin spațiu. Șeminele pe colț sunt mai potrivite pentru încăperile mici, un produs bun care este potrivit pentru un dormitor sau o cameră pentru copii.

Desenul de șemineu colț fals

Cele mai multe obiecte decorative sunt plasate în camere comune, astfel încât toată lumea să aibă posibilitatea de a petrece ceva timp liber în jurul lor.Un șemineu decorat cu atribute de Anul Nou va adăuga imediat o atmosferă festivă în cameră. Dacă lângă bradul de crăciun și aranja cadouri, o astfel de cameră cu șemineu decorativ va fi locul cel mai frumos și mai confortabil de a petrece timp cu familia, prietenii și cei dragi.

Dimensiunea șemineelor ​​decorative trebuie să se potrivească cu dimensiunea camerei. Pentru camere mici, puteți alege un design de dimensiuni standard, iar pentru o cameră spațioasă este de a construi un șemineu cu o dimensiune de 1,5 până la 2 metri.

culoare

Alegerea unei culori pentru un produs decorativ, ar trebui să acordați atenție produselor de culoare albă, precum și modelelor, în proiectarea cărora au fost utilizate culorile materialelor naturale pentru cărămidă, piatră sau alegeți culoarea produsului la discreția dvs.

Deoarece șemineul trebuie să se amestece cu designul camerei și să fie în armonie cu mobilierul, culoarea produsului ar trebui să se încadreze în paleta de culori a camerei. Bordajul poate fi vopsit în tonuri de cireș închis, iar pentru pictarea cărămizilor ar trebui să folosiți culori roșii sau aurii.

Adesea, pentru pereții de șemineu alege tapet tematice.Adesea, pentru astfel de produse, se utilizează panza cu un model în formă de zid de cărămidă. Pentru sărbătorile de Anul Nou, puteți alege un tapet cu model de căprioară și accesorii de Crăciun. Deși șemineele cu cerb și Moș Crăciun în sezonul cald pot să arate puțin din subiect.

Pentru a face designul mai interesant, merită adăugate efecte suplimentare. Deoarece nu este posibil să faceți un incendiu într-un șemineu din carton, puteți face o imitație de foc.

Acest lucru se poate face în mai multe moduri:

 • Folosind lumanari. Ele sunt plasate în sfeșnici originale și plasate în adâncurile șemineului.
 • Puteți lua combustibil uscat. Această metodă este adecvată numai pentru utilizarea pe termen scurt.
 • Cu imagini de fundal foto. Se lipesc pe peretele din spate al structurii. Merită să alegeți un model interesant care să aibă o bună calitate a imprimării.
 • În timpul instalării, ele construiesc iluminatul electric sau alte dispozitive electrice care vor imita flacăra în șemineu.

Pentru a completa efectul naturalității, puteți pune în semineu ramuri de copac, lemne. Acest decor va completa imaginea de ansamblu, în plus, un miros ușor de lemn va adăuga o atingere specială de festivitate a dispoziției.

Sfaturi și trucuri

 1. Creând structuri din carton, este mai bine să luați ghiduri metalice universale pentru placare. Un astfel de cadru durabil va garanta o durată lungă de viață.
 2. Pentru placare, puteți utiliza plăci din piatră naturală. Un mozaic de piatră va arăta foarte interesant și original.
 3. Puteți face un foc fals folosind becuri roșii.

Pentru a decora un produs decorativ, ar trebui să alegeți una din următoarele modalități:

 • Puteți picta pereții șemineului. Înainte de aplicarea vopselei, suprafața trebuie tencuită și curățată cu șmirghel.
 • Folosiți folie autoadezivă. Înainte de lipirea filmului, suprafața este tencuită și curățată.
 • Pentru a revărsa o piatră artificială. O astfel de față va arăta foarte interesantă și elegantă.
 • Pentru a termina cu tencuiala. Adesea, în fabricarea de ipsos utilizate, datorită acestui material, puteți simula suprafața de o caramida sau de piatră.
 • Decorați-vă cu plăci ceramice. Pentru ca țiglele să fie bine păstrate pe o suprafață, utilizați o grilă armată cu ipsos.
 • Utilizați stuc. Pentru decor de șemineu, puteți lua stuc de poliuretan, care este mai bine să se fixeze pe suprafata cu adeziv de montaj.

Exemple și opțiuni de succes

Dacă nu există experiență în construirea unui șemineu decorativ din carton, puteți începe cu cele mai simple modele. Acest șemineu este mai bine pentru a pune într-o cameră mică.

Un șemineu alb de carton în ajunul sărbătorilor de Anul Nou va contribui la o atmosferă de sărbătoare.

Falshkamina dintr-o cutie de carton, acoperită cu tapet, arată foarte originală și drăguță.

Crearea unui șemineu din cutii.

Design simplu de șemineu cu grătar.

Cum se face un șemineu cu mâinile tale, vezi video de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor