Scaune din marmura in design interior

Marmura este un material natural folosit pentru finisarea lucrărilor pe o varietate de suprafețe. Din cele mai vechi timpuri, a devenit un material popular pentru crearea unei varietăți de decor în interior. Aspectul produsului de marmură este plin de măreție și o frumusețe extraordinară. Marmura este folosită nu numai pentru acoperirea fațadelor clădirilor, ci și pentru decorarea unui set de căști, cum ar fi un șemineu.

Caracteristici speciale

Vederea decorativă a semineului poate juca un rol major în crearea interiorului interior. Șemineul este folosit nu numai ca decor, ci și ca sursă de căldură. În acest caz, este necesară o abordare specială pentru alegerea materialului din care va fi fabricat cuptorul. Marmura este o opțiune excelentă.

Marmura naturală netratată este aproape aceeași cu alte materiale fosile. În starea procesată, produsul din marmură dobândește un model unic și culori elegante.Șemineele din marmură pot varia semnificativ, deoarece elementele de design sunt foarte diverse.

Experții recomandă folosirea marmurei pentru finisarea șemineului datorită caracteristicilor sale naturale.

 • Materiale ecologice care nu dăunează sănătății. Chiar și atunci când este expus la flacără deschisă, nu emite substanțe toxice.
 • Rezistență ridicată a produsului, care îi permite să reziste la încărcăturile grele.
 • Rezistent la umiditate ridicată.
 • Rezistența la foc a materialului. Când sunt expuse focului deschis pe suprafață, decorate cu piatră de marmură, rămân sub protecție.
 • Durata de viață nelimitată (aproximativ 100-150 ani). Înlocuirea materialului cu care se confruntă are loc numai dacă aspectul produsului se estompează sau devine nefiresc.

În plus față de toate caracteristicile pozitive, marmura are fețe negative. Extracția și prelucrarea pietrei se efectuează pentru o perioadă destul de lungă, de aceea costul unui produs din marmură va fi ridicat.

De asemenea, este necesar să se ia în considerare faptul că construcția de marmură va cântări aproximativ 200 kg, și nu toate încăperile pot rezista la o astfel de încărcătură.

Datorită metodelor existente cu care se confruntă șemineul cu marmură, specialiștii pot dezvolta imagini unice în timpul procesului de proiectare. Cu ajutorul măcinării puteți evidenția volumul și structura pietrei de marmură. Efectul îmbătrânirii vă permite să aduceți aspectul cuptorului în vechime. Lustruirea pietrei face posibilă îmbunătățirea calităților naturale ale marmurei, precum și reflexia unui incendiu aprins.

desen

Scaunele din marmură au mai multe variante de piatră.

Placi din marmură

Marmura pentru lucrarile de finisare este naturala si artificiala. Prima specie este extrasă în inimile Pământului și are o origine naturală. Plăcile din marmură naturală datorită costului ridicat al producției, nu tuturor, pentru decorarea interioară și decorarea setului cu cască.

Plăcile artificiale sunt o combinație de acrilic cu umplutură minerală. Pietrele artificiale sunt mai ieftine și au o gamă uriașă de produse, spre deosebire de rocile naturale. Dar aceste materiale sunt inferioare în durabilitatea pietrelor naturale.

Există posibilitatea unei combinații de piatră naturală și artificială.În acest caz, materialele artificiale sunt folosite ca elemente decorative, iar baza suprafeței este realizată din rocă naturală.

Instalarea plăcilor de marmură se efectuează numai pe suprafața finisată a căminului din piatră refractară.

Placile din marmura sunt: netedă, structurală, mată, lucioasă, cu inserții diverse.

Pentru a preveni sedimentarea funinginii și funinginii pe suprafața marmurei, este mai bine să se utilizeze suprafețe lucioase care sunt rezistente la sedimentarea unor astfel de contaminanți.

Realizate portaluri de marmură

Piața construcțiilor oferă posibilitatea de a realiza șemineul cu un portal gata, ceea ce simplifică foarte mult instalarea.

Această variație a produselor din marmură este cea mai ieftină, spre deosebire de piatra naturală. Compoziția de marmură artificială este o combinație de marmură sau granit, nisip, produse de colorat și rășină poliesterică. Acest tip de produs de marmură este cel mai solicitat de consumatori pentru decorarea șemineului, deoarece prin calitățile sale practic nu diferă de plăcile de marmură.

Avantajele portalurilor de marmură:

 • rezistența ridicată a materialului;
 • produs ecologic;
 • rezistență la temperaturi ridicate.

   Proiectele gata au o mare varietate:

   • suprafață lustruită cu linii clare;
   • acoperiș dur cu diverse imitații;
   • seminee cu coloane și figuri;
   • construcții cu stuc.

   Portalurile de marmură sunt decorate cu sculpturi și basoreliefuri. Perfect în armonie cu ceramica, sticla, bronzul. O imagine neobișnuită este obținută în combinație cu inserții de lemn, metal și ipsos.

   În cazul în care camera nu permite instalarea unui șemineu complet, atunci este mai bine să instalați șeminee electrice sau ecrane care să fie ușor montate în portalurile de marmură finisate.

   Alegerea uneia sau a altui mod de a proiecta un șemineu depinde de funcționarea structurii. În cazul în care cuptorul este destinat pentru încălzirea spațiului, este necesar ca baza sistemului să fie realizată din materiale speciale: spumă, beton, cărămizi rezistente la foc. Experții recomandă instalarea de șemineuri la colțuri în încăperi mici, iar sobe de perete amplasate în peretele central pot fi instalate în camere spațioase.

   Decorarea șemineelor ​​poate fi făcută numai în exterior, altfel marmura poate fi modificată sub influența unei flăcări deschise.

   Paleta de culori

   Printre cele mai populare soiuri de șeminee din marmură se numără următoarele variații de culori.

   • Culoarea gricare are un sortiment vast de culori. Incluziunile pot fi atât mici, cât și mari. Suprafața are diverse linii și pete de culoare albă de zăpadă.
   • Culoare albă. Piatra de nuanțe albe are o caracteristică caracteristică, deoarece atunci când soarele intră în contact, apare o schimbare a nuanței materialului. Luminile luminoase contribuie la depășirea nuanțelor: galben, roz și gri. Marmura albă se armonizează perfect cu un mozaic de marmură roz și maro.
   • Variație multicolore Este un amestec de culori diferite. Stilul interior modern vă permite să folosiți culori strălucitoare: roșu, albastru, roz, var.

   Exemple frumoase în interior

   Un șemineu din marmură va arăta grozav în multe stiluri interioare moderne.

   clasic

   Cei mai mulți designeri preferă șemineele clasice. La urma urmei, apariția unor astfel de structuri era încă în zilele cavalerilor și regiilor și până în prezent nu și-au pierdut recursul.Cele mai multe șeminee în stil clasic sunt instalate în perete, astfel încât să puteți decora numai partea superioară a structurii. Porturile gata sunt realizate din diverse materiale, iar basoreliefurile și panourile sculptate sunt folosite ca decorațiuni. Pe mantelpieția puneți sfeșnice, figurine, fotografii în cadru.

   Maniere franceze

   Semineul în acest design este asociat cu nobilime și bogăție. Stilul rococo și baroc oferă instalarea unui șemineu în formă de U. Șemineul este decorat cu sculpturi cu tranziții suplimentare, iar în centru există o imagine sub forma unei flori, a unei cochilii, a unei coroane. Provence recomandă instalarea unui șemineu din nuanțe ușoare cu o suprafață aspră.

   Muzică country

   Acest design arată confortabil și natural, mai ales în case de țară și cabane. Pentru această imagine folosind seminee realizate la comanda (portaluri). Portalurile sunt realizate în dimensiuni mici și în cea mai mare parte în forma literei D. Semineele în stil de țară ar trebui să adauge pace și confort în cameră, astfel încât pentru confruntarea lor să ia nuanțe calm lumina, cu o ușoară rugozitate. Decorarea semineelor ​​este realizată din bucăți de produse din marmură.Pentru o imagine rustică, sunt folosite elemente crude crude.

   Tehnologie înaltă

   Stilul modern al interiorului permite utilizarea marmurei ca o căptușeală pentru șemineu. La urma urmei, marmura este perfect combinată cu straturi de metal și sticlă și elemente decorative. De asemenea, piatra din marmura imbunatateste jocul flacarii. Mulți oameni cred că stilul de înaltă tehnologie este construcții fără fațadă, dar ele devin deseori elemente rafinate și sublime de decor. Acest stil are o gamă largă de forme geometrice.

   Art Deco

   Această imagine combină formele stricte de marmură și materiale din piele, sticlă și lemn. Imaginea maiestuoasă a șemineului este asociată cu luxul și bogăția, atrăgând astfel atenția tuturor oaspeților. Decorul principal al șemineului este o oglindă în raza soarelui. Pentru decorarea șemineului se utilizează elemente decorative precum pietre prețioase, argint, lemn, piele reptile, fildeș.

   Paleta de culori este prezentată în nuanțe negre și de măsline.care pot fi combinate unul cu altul. Puteți utiliza o nuanță maro, care este diluat cu nuanțe de fildeș, aurire.

   modern

   Stilul Art Nouveau oferă șemineuri de formă dreptunghiulară sau semi-ovală, datorită cărora se potrivesc perfect în orice aspect modern, punând accent pe stilul întreg cu avantaj. O caracteristică distinctivă a acestor cuptoare este aceea că linii drepte și unghiuri sunt nepotrivite aici, în acest caz, se preferă ornamentele de vegetație și flori. Portalul gata este realizat sub forma literelor P și D. Acest stil necesită unitate între arhitectură, căști și design interior. Șemineul în stil Art Nouveau este combinat armonios cu cadre întunecate și cu un televizor cu plasmă.

   Următorul videoclip vă va spune în detaliu despre dispozitivul șemineului.

   Comentarii
    autor
   Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

   Sala de intrare

   Camera de zi

   dormitor