Cum de a face un șemineu din aragaz?

 Cum de a face un șemineu din aragaz?

Sala de șemineu poate fi o decorare pentru casa ta. Pe piața modernă a construcțiilor există o gamă largă de seminee în care este instalat un cazan cu ardere lungă, de exemplu, din lemn sau gaz. O astfel de unitate va fi capabilă să încălzească o cameră mare, iar capota încorporată va garanta utilizarea sa în siguranță. Acesta este motivul pentru mulți proprietari decid să remake soba, făcând un șemineu din ea și apoi plasați-l în orice cameră. Rough în loc de un șemineu nu este foarte modern, deci trebuie să schimbați ceva.

O sobă sau șemineu - care este diferența?

Pentru a răspunde la această întrebare, trebuie să definiți acești termeni.

Atenuat să vorbești într-un limbaj simplu, aragazul este un dispozitiv intern destinat pentru încălzirea spațiului. Se absoarbe căldura din combustibil (lemn, cărbune) care arde în ea, apoi o dă treptat, menținând o temperatură confortabilă în cameră. Pentru a menține căldura, unitatea trebuie încălzită după cum este necesar. O sobă de piatră bună poate menține o temperatură optimă de până la 12 ore. În interior, canalele de fum sunt instalate astfel încât să se poată menține căldura maximă. Gazele de ardere gazoase emise în procesul de ardere a lemnului, care curge prin pereții canalelor de fum și vin în contact cu ele, renunță la căldura materialului cuptorului.

Există o serie de elemente care sunt unice pentru sobe, dar se deosebesc de șemineu:

 • Cutia de foc a sobei, care este întotdeauna închisă de o ușă din fontă sau oțel atunci când este încălzită. Acest lucru este necesar pentru a preveni intrarea fumului în încăpere.
 • Ashpitul situat sub focar și asociat cu acesta. Când cuptorul este declanșat, se deschide ușa plăcii de cenușă, prin aceasta suflând aerul în cutia de foc.
 • Prezența în partea inferioară a grătarului pentru penetrarea aerului din scrumiera în cutia de foc.

Deși semineul a apărut nu cu mult timp în urmă, el a câștigat deja popularitate.

Șemineele pot fi împărțite în două tipuri:

 • deschide;
 • închis.

Scaune deschise

Astfel de seminee se numără printre cele tradiționale. Cel mai adesea ele sunt folosite pentru decoratiuni interioare, fara a avea o capacitate de incalzire. Acest tip de șemineu poate încălzi doar oamenii care stau lângă el. Firebox-ul său este amplasat fie direct în perete, fie într-un atașament special la tavan. Este o mică indentare.

De obicei, astfel de șemineuri sunt decorate cu un grătar sau sticlă scăzută, de aceea necesită o atenție constantă și strânsă pentru a evita o situație care amenință un incendiu. De asemenea, în astfel de structuri, lemnul de foc arde foarte repede.

Seminee închise

Spre deosebire de modelele tip deschis, aceste seminee au sticlă rezistentă la căldură, care închide complet focarul, împiedicând răspândirea scânteilor. Unul dintre avantajele unei astfel de unități este că este capabil să încălzească în mod calitativ locația, deoarece are un procent ridicat de eficiență. Instalarea unui astfel de șemineu este mai scumpă. Acest lucru se datorează cerințelor mai stricte care se aplică coșului de fum, izolarea necesară, precum și alți factoricare afectează complexitatea designului. Cu toate acestea, acest obiect va justifica în curând banii cheltuiți pe el.

Refaceți caracteristicile

Începând să remakem cuptorul în șemineu, primul lucru pe care trebuie să-l evaluați pentru starea coșului - acesta va fi cheia siguranței. Este demn de remarcat faptul că unitatea este construită strict pe un proiect individual. Prin urmare, următorul pas va fi redactarea proiectului.

De asemenea, este important să se evalueze starea cuptorului și a fundației. Dacă totul este bine, atunci puteți trece la etapa următoare.

Cea mai simplă versiune a modificării va fi transformarea cuptorului într-un șemineu decorativ. Nu durează prea mult timp și efort.

Materialele și instrumentele necesare vor servi:

 • un nou coș de fum;
 • cărămizi;
 • zidărie mortar;
 • spatulă;
 • mistrie;
 • mai multe pungi de ciment;
 • suficientă lut;
 • nivel;
 • material de finisare (de exemplu, țiglă);
 • ușa de sticlă opțională.
7 fotografie

Una dintre cerințele necesare pentru șemineu este un spațiu obligatoriu între fundația și fundația casei, care trebuie acoperită complet cu nisip.

La modificare este necesar să se respecte condițiile indicate unui șemineu.

Este important să verificați conducta de coș:

 • înălțimea sa trebuie să fie de cel puțin 7 m (de preferință mai mult);
 • secțiune - mai mult de 13x25 cm;
 • Adâncimea focarului ar trebui să fie de aproximativ 50 cm, dar nu mai puțin.

În interior, focarul trebuie să fie așezat cu cărămizi refractare. Deci, funinginea nu se așează în mod constant pe ușă, este necesar să se noteze canale speciale. Acestea vor circula aerul de-a lungul ușii, ceea ce nu va permite ca murdăria să miște ușa.

Când toate etapele sunt finalizate, începe etapa de finisare. Aici, bineînțeles, totul este individual. Alegerea materialelor depinde de gusturile și preferințele personale ale proprietarilor, precum și de stilul interior. Materialele principale care merg la cursul de decorare: piatra, faianta, gresie. Fără îndoială, un șemineu ar fi foarte impresionant și elegant.

Cum să vă faceți propriile mâini?

Această etapă de construcție a șemineului este mai dificilă. Mai întâi trebuie să demontați vechiul cuptor, să inspectați fundația. Dacă este necesar, trebuie să fie nivelat și apoi impermeabil. În caz contrar, umiditatea care se ridică de la sol pe fundație va ajunge la baza șemineului, ceea ce va duce la distrugerea acestuia.Dimensiunile structurii de bază nu trebuie să depășească dimensiunile fundației.

Mortarul pentru semineu trebuie să fie de înaltă calitate. Durabilitatea și calitatea întregii structuri depind de aceasta. Plasticitatea și conținutul normal de grăsime al soluției - principalele criterii prin care trebuie selectate în magazin sau pregătiți-vă. De la o soluție prea grasă în structură, pot apărea fisuri și o compoziție uscată amenință să se prăbușească după uscare.

Zidăria fiecărui nivel are loc sub măsurarea nivelului de control. Lucrarea necesită o cărămidă refractară, din care se formează camera de foc a căminului. Este important să se știe că atunci când se construiesc pereții unei astfel de unități între ele și cutia de foc, trebuie să existe un spațiu pentru a evita distrugerea cuptorului. Acest lucru se explică prin faptul că diferitele tipuri de cărămizi utilizate în lucrare (șamotă și roșu) se extind în diferite moduri la temperaturi ridicate.

Dacă aveți de gând să construiți un șemineu cu o ușă, atunci locul pentru el ar trebui să fie lăsat pe al doilea rând. Este necesar să se ia în considerare faptul că articulațiile în acest caz se fac în mijlocul rândului de cărămidă.

Pentru a evita o muncă grea cu ușa de sticlă, trebuie să scoateți geamul înainte de ao instala. Banda cu cuptor este atașată la cercevea cu ajutorul unei răsuciri obișnuite.Pentru ao pune, veți avea nevoie de o bandă de instalare. Este necesar să o fixați la ușă și apoi să efectuați patru (minim) ansambluri de fixare. În acest caz, niturile din oțel vor fi cele mai fiabile fixări.

Când dispozitivele de fixare sunt gata, puteți frământa soluția. Este necesar să se pregătească o masă omogenă fără bulgări. Pentru aceasta, utilizați mixerul de construcție.

Cuptorul trebuie înfășurat în jurul perimetrului cablului de azbest, bine umezit în soluția pregătită. Ușa pentru căminul de foc trebuie de asemenea să fie înfășurată cu un astfel de cablu. Pentru un rezultat perfect și pentru a crea uniformitate, trebuie să faceți câteva rotații și apoi să atingeți bobina cu un ciocan din cauciuc.

După aceste manipulări, puteți instala cerceveaua în poziție. Pentru o fiabilitate mai mare, este fixată cu dibluri pe ceramică. Golurile care formează brusc pot fi închise cu cabluri de azbest îmbibate în mortar de ciment. Un șurubelniță plat vă va ajuta în acest caz.

Pentru o soluție de a profita, de obicei, câteva zile este suficient. După această perioadă, se face un foc test. Dacă în același timp se găsesc locurile care trec printr-un fum, acestea sunt acoperite cu mortar de ciment.

Exemple frumoase în interior

Soba rusă nu arată organic în toate interioarele. Adesea, o astfel de structură necesită schimbări majore. A schimba acest lucru nu este atât de dificil dacă urmați recomandările noastre. Sobe convertite sunt potrivite pentru orice cameră.

În mod separat, merită să evidențiem astfel de stiluri interioare:

 • clasic;
 • de epocă;
 • loft;
 • muzica country;
 • Retro.

În asemenea ansambluri, sobele-șemineele arata mai ales armonioase și atractive. Ele pot fi nu numai netede și îngrijite, dar și suprafețe îmbătrânite artificial cu scufe.

Pentru mai multe interioare moderne, sobele-seminee cu suprafete lucioase sau solide intunecate care au aspectul cel mai concis sau unghiular vor fi potrivite.

Cum să faceți o aragaz, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor