Șemineu clasic în interior modern

Prezența unui șemineu în casă, cabană sau în țară - este întotdeauna confort, o atmosferă și o estetică deosebită. În plus, șemineul este amplasat nu numai pentru a înfrumuseța casa, ci și pentru o sursă suplimentară de căldură, care este deosebit de importantă în centrul Rusiei. În ceea ce privește proiectarea șemineelor, astăzi din ce în ce mai mulți oameni preferă clasicul: engleza sau americanul.

Eleganță și practicitate

Un șemineu clasic fabricat din materiale scumpe de înaltă calitate arată fundamental, respectabil și luxos. Designerii care oferă proiecte similare notează că un astfel de stil englezesc este potrivit pentru camere cu suprafețe mari. Acest lucru nu poate fi neapărat un conac - într-un apartament cu imagini bune astăzi puteți face, de asemenea, un șemineu real.Acest design va arăta original, atrage atenția și va uni întregul interior al apartamentului.

În casa sau cabana, o cameră cu șemineu va deveni un fel de loc de odihnă și adunare a tuturor gospodăriilor, precum și a oaspeților.

În același timp, stilul elegant joacă un rol important - într-un astfel de mediu, conform psihologilor, mintea și inima dobândesc armonie, iar corpul se relaxează și se odihnește.

Stilul englez este, de asemenea, o practică reală: nu există părți suplimentare și suprafețe funcționale. Pe șemineu puteți pune un decor diferit, același ceas în bronz, figurine, cadre cu fotografii sau lumanari în cupe de sticlă.

Tipuri și caracteristici

Un șemineu clasic american sau englezesc poate fi achiziționat de pe raft sau construit de la zero. Prima opțiune este de obicei folosită pentru apartamente în oraș, iar cea de-a doua pentru case și cabane. În plus, camera poate să nu permită instalarea unei structuri cu lemn și coș de fum, astfel încât să puteți achiziționa un analog. Acesta va efectua o funcție decorativă.

Există următoarele tipuri de seminee pentru sală:

  • Arderea lemnului: Ele servesc nu doar ca decor, ci și ca sistem de încălzire.Sunt concediați cu cărbune sau lemn de foc, au un portal cu o structură clasică și un coș de fum. Cele mai potrivite materiale pentru fabricarea lor sunt pietrele, cărămizile, ceramica.
  • Casetă: cu arderea lemnului, lucrează prin circularea masei de aer într-un design special. Un astfel de șemineu poate fi făcut din cărămidă, piatră naturală, marmură, tencuială. Avantajul acestui design este un cost mic, iar un minus nu menține căldură atunci când lemnul se oprește din ardere. În plus, ușa este destul de fierbinte.
  • Gaz (biofile): Se compune dintr-un portal și un arzător. Arzătorul rectangular din fontă are mai multe găuri pentru montare și admisie de aer. Poate avea control automat sau manual. Acest design dă caldura bine și mimează perfect flacăra.
  • electrice: imitația șemineului real, care lucrează de la o priză regulată.
  • Șemineuri false: modele decorative, în interiorul cărora pot fi, de exemplu, ceară sau lumânări electronice.

  Dacă alegeți un șemineu tradițional pe care trebuie să-l creați de la zero la etapa construirii unei case, atunci ar trebui să țineți cont de o nuanță principală în ceea ce privește comanda.Conformarea strictă cu acesta va permite să așeza cuptorul la înaltă calitate și în conformitate cu toate standardele, inclusiv siguranța.

  Ordinea clasică simplă este bună pentru cărămizi.

  Poate fi schimbat la alegere. Dar, înainte de a începe instalarea, merită să faceți un desen pe o bucată de hârtie într-o cușcă cu dimensiunile focarului. Acest tip de instalare este următorul: un portal cubic pe un piedestal inferior, apoi un așa-numit prag de fereastră și peste câteva "pași" - un coș de fum.

  Ordinea este angulară și engleză. Prima opțiune pare destul de mare și un astfel de șemineu este cel mai adesea instalat nu în incintă, ci pe terasă. A doua opțiune are o formă trapezoidală, un coș direct și o sobă deschisă. Unii de la alții, aceste metode diferă în ceea ce privește complexitatea, forma portalurilor și a coșurilor de fum și cantitatea de materiale utilizate.

  Utilizați în interior

  Designul clasic necesită o mulțime de spațiu liber, în plus, trebuie să țineți cont de toate proporțiile atunci când îl instalați. Camera trebuie să fie bine luminată, portalul central poate fi văzut din orice unghi.O altă regulă este că, cu cât tavanul este mai mare, cu atât mai mare trebuie să fie șemineul, astfel încât proporțiile camerei să nu fie distorsionate.

  Astăzi, designerii pot instala șemineu american sau englez în aproape orice stil.

  Apropo, aceste două tipuri diferă una de cealaltă, mai degrabă în arhitectură decât în ​​materiale: piatra, marmura sau cărămizile din Anglia sunt așezate în linii stricte cu imitații de coloane și un model simplu armonios. În America, folosesc piatră, cărămidă și lemn cu elemente moderne, baroce și neoclasice.

  Dacă vorbim despre arhitectura clădirilor, apartamentelor și caselor, astăzi domină asceza înaltă tehnologie., dar într-un astfel de stil puteți intra cu succes în construcțiile listate. Standardele moderne recomandă crearea unor astfel de șemine care să combine piatra și metalul, lemnul și mozaicul, plăcile din gresie și fontă, formele stricte, coloanele și culorile luminoase. Astfel de opțiuni completează perfect interiorul și atrag atenția asupra acestuia.

  De exemplu, într-o cameră mare luminoasă, cu grinzi din lemn de culoare închisă pe tavan și ferestre coloniale, ar fi potrivit să se uite la un șemineu decorat cu piatră albă, coloane simple dreptunghiulare și o suprafață netedă.Ca decor, puteți pune o oală de ceramică cu o floare, vase de sticlă într-un stil minimalist, ceasuri mantel. Covoarele de matase moale, mobilier din piele moale, dulapuri din lemn și detalii metalice, din bronz sau din fontă - toate acestea vor completa în mod avantajos aspectul.

  Un șemineu rococo poate arăta grozav într-o casă cu un design interesant și note futuriste: tavane înalte, pereți albi, mobilier tapițat de formă rotundă neobișnuită, articole decorative din metal.

  Marmura strictă din decorare echivalează cu minimalismul: pereții cenușii netedi, albii și ușile, mobilierul laconic.

  Chiar și într-un astfel de mediu, un șemineu de lux din marmură pare potrivit.

  O altă opțiune este designul tradițional al camerei cu șemineu în stil britanic: nuanțe de perete și mobilier, un portal al unui șemineu din piatră și coloane ușoare, intercalate cu tonuri de vin, mobilier engleză. Pe marginea designului, puteți pune bibliotecile deschise în același stil și culoare ca șemineul, astfel încât peretele să arate solid. O astfel de cameră este mai mult ca un birou (ca, de exemplu, Sherlock Holmes), dar într-o interpretare modernă camera poate îndeplini și alte funcții: a fi o cameră de odihnă sau recepție a oaspeților.

  Proprietarii de apartamente nu trebuie să instaleze un șemineu real, deoarece acest lucru va necesita, în primul rând, o mulțime de permise și, în al doilea rând, o mulțime de lucrări, astfel încât proiectul să respecte toți parametrii de siguranță. Cel mai simplu mod de a obține un șemineu fals, care în frumusețe și estetică practic nu va fi inferior celui obișnuit. În plus, această opțiune este mult mai ușor de îngrijit.

  Un șemineu electric poate fi instalat într-un apartament de oraș - poate fi și în stil englez sau american. Este mai bine să folosiți nuanțe ușoare, materiale naturale ca decor pentru ferestre sau mobilier, lemn, metal ca accesorii.

  Citiți mai multe despre ce să căutați atunci când alegeți un șemineu și cum este aranjat, consultați următorul videoclip.

  Comentarii
   autor
  Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

  Sala de intrare

  Camera de zi

  dormitor