Caracteristicile camerei cu șemineu

Caracteristicile camerei cu șemineu

Focul în viață a atras mereu oamenii. Flacăra lui se încălzește, calmează, dispune de o conversație confidențială. De aceea, înainte ca aproape fiecare casă să aibă un șemineu sau o sobă cu foc adevărat. Odată cu dezvoltarea progresului, apar seminee electrice care îndeplinesc un rol destul de decorativ. Cu toate acestea, tema semineului din camera de zi este încă relevantă astăzi.

Caracteristici speciale

De obicei, șemineul este așezat în cea mai mare cameră din casă. Cel mai adesea este camera de zi sau sala de mese, există momente când acest lucru și faptul că, și celelalte împreună. O cameră cu un șemineu adevărat este mândria fiecărui proprietar, precum și un semn de prosperitate și bun gust.Camera de zi cu un șemineu adevărat, în care lemn de foc crăpătură pașnic, este asociat cu atmosfera confortului de acasă.

Dacă sunteți un fericit proprietar al unei cabane de țară, este foarte posibil să construiți un șemineu în orice cameră. Instalarea acestuia într-un apartament în oraș va fi oarecum mai dificilă. Cu toate acestea, aici nu ar trebui să fii supărat. Construcția de lemn poate fi înlocuită cu un echivalent electric sau cu gaz. Principalul lucru în această afacere este să introduceți corect acest element în interiorul general, astfel încât șemineul să facă parte din acesta și să nu semene cu un obiect străin.

tipuri

Șemineele moderne pot funcționa nu numai pe combustibilii solizi. Luați în considerare variațiile lor.

Arderea lemnului

Semineele din lemn sunt clasice ale genului. Acestea erau primele dispozitive. Flacăra reală a focului și aroma lemnei arzătoare creează aura foarte unică în casă, umplând-o cu confort și căldură. Principalul lucru în acest caz este de a avea un loc în casă pentru a stoca cel puțin stocul minim de lemn de foc și să aibă grijă de a-și reface stocul la timp.

gaz

Soiurile de gaze reprezintă o alternativă la omologii de lemn (nu trebuie să vă faceți griji cu privire la combustibil). Există dispozitive moderne care pot simula cu pricepere arderea lemnului, permițându-vă să vă bucurați de vederea flacării prin geam termorezistent.Cu toate acestea, acest lucru nu este complet fără dificultăți. Nu toate apartamentele sau casele private sunt gazeificate.

Electrofireplaces

Această opțiune este universală și potrivită pentru aproape orice locuință, deoarece există electricitate în orice casă sau apartament modern. Filtrul de electro este în siguranță în comparație cu alte opțiuni, este ușor de utilizat și este disponibil la preț.

Multe modele sunt capabile să regleze și să mențină temperatura dorită. Există multe modele de seminee electrice staționare la un plan portabil. Printre acestea se numără modele care, dacă este necesar, pot fi mutate dintr-o cameră în alta. Dezavantajul acestui tip poate fi numit costul energiei electrice.

Seminee bio

Aceasta este o nouă tehnologie, un dispozitiv ecologic. Lucrează pe combustibil natural (etanol), care este fabricat din produse de origine vegetală (orez, porumb sau grâu). În timpul procesului de ardere, se produce dioxid de carbon și se degajă umezeală. În același timp, funinginea și fumul sunt complet absente, prin urmare dispozitivul este considerat ecologic și sigur pentru mediul natural.

Dezavantajele biocombustibilului includ costul ridicat și nevoia de a cumpăra combustibil special.Cu toate acestea, în ultimii ani, în Rusia au apărut modele cu prețuri disponibile pentru cumpărătorii de clasă mijlocie.

Seminee crescute

Acest tip de șemineu poate fi numit un șemineu real, cu o rezervă mare, deoarece este doar un element decorativ care nu oferă căldură și foc real. Instalația sa poate decora interiorul camerei, o flacără plină de viață poate fi obținută datorită lumanarilor localizate pe locul unde flacăra poate crea o atmosferă romantică în cameră.

desen

Datorită materialului de placare, șemineul din cameră poate fi decorat pentru orice interior. În versiunea clasică de utilizare a pietrei naturale (granit, onix sau marmură). Din aceste materiale au fost realizate seminee în castele vechi. Ceramica sau gresia sunt cele mai des folosite pentru a termina spatiul din jurul semineului. În producția modernă de semineu utilizați în mod activ beton.

Luați în considerare cele mai comune stiluri utilizate în proiectarea șemineelor.

clasic

Stilul clasic nu își va pierde niciodată relevanța. Semineul în acest design va arăta armonios în orice interior. Pentru clasic, o schemă de culoare neutră este tipică, proporțiile corecte sunt potrivite, geometrie simplă.

Stucul discret, ca finisaj decorativ, poate adăuga rafinament interiorului și respectabilitatea. În același timp, pentru decorare sunt folosite numai materiale naturale: în acest caz, șemineul decorează camera și, prin urmare, ar trebui să pară magnific. Pentru a spori acest efect, ar fi bine ca un ceas antic sau o oglindă sculptată să atârne deasupra lui.

modern

Designul șemineului în stil Art Nouveau ar trebui să fie cât mai construit și mai restrâns posibil. Se caracterizează prin simplitatea liniilor, funcționalitatea și absența detaliilor inutile. Semineul poate fi din piatră sau din oțel. Schema de culori este preferată gri sau alb-negru. Dispozitivul ar trebui să fie utilizat în primul rând pentru scopul propus, adică, ca sursă de căldură, decor și design în acest caz, se estompează în fundal.

Pentru unii oameni, acest design poate părea prea sumbru. Pentru a dilua acest sentiment, puteți plasa un raft decorativ cu lumanari sau fotografii de familie peste șemineu. Un exemplu de stil modern poate fi considerat un șemineu electric cu diverse capacități tehnice.Acesta poate fi instalat într-un conac imens, precum și un apartament mic.

Provence

Provence este ideal pentru locuințe din țară. Piatra naturala scumpa, placile ceramice accesibile si caramizile brutale sunt la fel de bune ca finisarea acestui tip de constructie. Atunci când alegeți un material, preferați materialele de nuanțe naturale (culoarea verde tânăr, maro deschis, tonuri de gri deschis și alb).

Tehnologie înaltă

În fabricarea semineelor ​​din acest eșantion, folosind materiale inovatoare, caracterizate prin rezistență deosebită: prioritatea sticlei rezistente la căldură, a oțelului inoxidabil, a ceramicii de sticlă ultrastrong, a polimerilor rezistenți la căldură, a fontei, a pietrei. Pentru direcția de înaltă tehnologie se caracterizează printr-o abundență de piese metalice și luciu specular. Producătorii încearcă să echipeze dispozitive cu diferite funcții moderne, cum ar fi sistemele de autocurățare ale focarului sau aerul suflat. În final, dispozitivul este elegant, modern și funcțional. Acest stil este dinamic, presupune formule libere de diverse ștampile și clișeuri.

Șemineele în stil de înaltă tehnologie diferă în cele mai neașteptate forme.Acest design este, de asemenea, potrivit pentru un apartament într-o metropola imensă, dar acest lucru nu înseamnă că nu poate fi folosit în locuințe private.

Muzică country

Acest stil este exact opusul clasicilor. Este cel mai potrivit pentru cei care apreciaza confortul casnic, combinat cu frumusetea naturii. Acesta poate fi ușor recunoscut de către portalul în formă de D și carcasa sub forma unui trapez. Ca finisaj decorativ, puteți utiliza piatră de coajă, gresie sau calcar obișnuit.

Acest șemineu funcționează în principal pe lemn. Cu toate acestea, există modele care rulează pe gaz. Acest stil poate părea oarecum rustic, este puțin probabil să fie potrivit atunci când proiectați un conac la modă. Dar aceste produse sunt ideale pentru o casă mică din sat.

rusă

Stilul rusesc este împărțit în trei categorii. Prima direcție este "a la rus" (imitând coliba țărănească rusă). Șemineul poate fi decorat cu șervețele de in, păpuși și alte atribute ale vieții antice rusești. A doua direcție reamintește de designul antic. Este mai adecvat pentru case de tara. Acest design de șemineu poate fi îmbunătățit prin obiecte de artă (de exemplu, picturi în cadre scumpe, sfeșnice din bronz sau lămpi forjate).Cea de-a treia direcție a stilului rusesc se numește "terem", este ideală pentru locuințele urbane.

Domeniul de aplicare

Șemineul poate fi instalat în încăperi diferite. Anterior, în castele de domnii bogați, au fost instalate produse în fiecare cameră. În funcție de scopul funcțional, modelul ar putea avea un design complet diferit. În bucătărie, ea a servit nu numai pentru încălzire, ci și ca un cuptor pentru gătit.

Într-o casă mare există aproape întotdeauna un birou privat în care proprietarul își petrece mult timp. Un șemineu într-o astfel de cameră poate fi un element activ sau decorativ. Adesea în casele de țară, pe baza sala de mese dota o cameră pentru odihnă și recepție. Ca regulă, în acest scop, este alocată cea mai mare cameră din casă, care necesită adesea încălzire suplimentară. Se poate instala un șemineu clasic mare pentru lemn sau gaz.

Într-o casă mică de țară este mai ușor să instalați un șemineu adevărat de ardere a lemnului cu un coș de fum în stilul sau țara scandinavă. El va plăcea proprietarilor cu vreme caldă pe vreme rece. Faptul că există încălzire centrală într-un apartament oraș nu înseamnă că trebuie să renunți la această sursă de căldură. Pentru un mic incendiu electric, există un loc chiar și în dormitorul unui modest Hrușciov.Poate juca rolul unei lumini de noapte, iar în afara sezonului, atunci când încălzirea este oprită, va furniza căldură.

Cum să aranjăm?

Locația șemineului poate fi foarte diversă. Prin metoda locației există mai multe tipuri de șemineuri.

built-in

Ele sunt situate în interiorul pereților, economisesc spațiu, dar procesul de instalare este laborios și costisitor. În cele mai multe cazuri, pentru instalare, trebuie să contactați un specialist.

pristennye

Scaunele de perete arata frumos atunci cand sunt plasate in mijlocul peretelui. Cu toate acestea, un astfel de dispozitiv ocupă o mulțime de spațiu, deci este potrivit doar pentru camere mari.

insular

Specii de insulă sunt montate în centrul camerei și sunt utilizate în scopul destinat (încălzirea spațiului). Locația șemineului în mijlocul camerei pare spectaculoasă, în timp ce în plus față de funcția de încălzire, șemineul este un element decorativ. Prin aceasta, puteți împărți camera în zone funcționale. Cu toate acestea, acest design necesită o cameră mare. Între șemineu și oamenii care stau lângă el, nu ar trebui să existe o zonă de trecere: nimic nu trebuie să deranjeze pacea și odihna oamenilor care stau lângă șemineu.

colț

Șemineul, amplasat în colț, economisește în mod semnificativ spațiu, astfel încât acesta poate fi utilizat chiar și într-un apartament cu o cameră mică. Alături de șemineu, puteți amplasa cabinetul cu televizorul pentru a vă bucura simultan de căldură și de a viziona un film.

Sfaturi și trucuri

Pentru a utiliza caracteristicile funcționale și estetice ale dispozitivului pe cât posibil, trebuie să urmați câteva recomandări. Pentru cea mai eficientă încălzire, nu trebuie să amplasați un șemineu lângă pereții exteriori și în interiorul acestora. În fiecare cameră există un perete interior. Este un loc ideal pentru a instala un șemineu sau o sobă.

Spre șemineu există în mod tradițional mobilier tapitat.pentru a vă bucura pe deplin de căldura. Pentru o cameră de zi modernă de 18 metri pătrați. m sau mai mult, ar trebui să alegeți un șemineu cu un design simplu și concis, care să nu fie supraîncărcat cu elemente decorative excesive. În cazul în care dimensiunea camerei este mai mare de 25 de metri pătrați. m., vă puteți uita la șemineul cu un finisaj bogat, realizat în stilul rococo. O cameră cu o suprafață mare poate fi împărțită în zone funcționale cu un șemineu dublu.

Exemple frumoase în interior

  • Industria modernă oferă un număr imens de forme și dimensiuni de șeminee. Astăzi puteți cumpăra un șemineu nu numai forma tradițională dreptunghiulară, ci și sub forma unui trapez, a unei mingi, a unei prisme.
  • Opțiunile pentru echipamentele de spații cu o suprafață mare pot fi multe. Puteți combina incompatibilitățile: incendiu și apă (de exemplu, instalați un șemineu în insulă plafonată cu o cascadă). Un tip destul de neobișnuit este un șemineu sub forma unui acvariu în care se folosește focul în locul apei.
  • Dacă doriți să aveți un model cu un design individual în casa dvs., puteți utiliza mai multe tipuri de materiale în decor. De exemplu, vă puteți combina în decorarea elementelor metalice cu decor din lemn, piatră - cu plastic. Sau amestecați mai multe stiluri în același timp: decorați fonta brutală cu mozaic drăguț ceramic.

Cum să alegeți șemineul care vă va încălzi în condiții meteo nefavorabile, puteți afla urmărind următorul videoclip.

Comentarii
autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor