Set de șemineu forjat

Un șemineu cu elemente de forjare este un mobilier rafinat și sofisticat. Acesta nu numai că are o importantă estetică, dar și o funcție practică, creând o atmosferă liniștită și confortabilă în cameră. Acest șemineu arată excelent în interiorul clasic, în stilul țării și pe baza clădirilor suburbane și a vilelor. Pentru îngrijirea și folosirea acesteia, sunt necesare atribute suplimentare.

Accesorii metalice

Forged set în stilul de șemineu poate fi variat. Totul depinde de dorințele clienților și de capacitățile materiale.

Prin realizarea de astfel de produse suplimentare pentru șemineuri se realizează:

 • poker;
 • clește;
 • servitor - cuier sau suport pentru articole individuale;
 • scoop (spatulă) pentru curățarea cenușii de șemineu și a zonei din jurul acesteia;
 • perie;
 • Drovnitsa - stand pentru lemn de foc;
 • o găleată;
 • o protecție a zăbrelelor împotriva particulelor care ard și ard;
 • grătar;
 • uși;
 • ecran - tip blind pentru a împiedica scântei să iasă din cameră.

  Accesoriile de calitate nu sunt doar produse rafinate, ci și protecția fiabilă împotriva focului și îngrijirea convenabilă a vetrei. Pentru un efect expresiv, vrăjitorul completează produsul cu elemente tridimensionale, modele, inscripții și alte lucruri. Dacă este necesar, elementele din set sunt acoperite cu aur, argint, bronz sau vopsea de cupru. Formele și dimensiunile articolelor din kituri diferă de asemenea.

  Beneficiile alegerii

  Experții au elaborat o listă a avantajelor seturilor forjate.

  Durata de viață a serviciului

  Articolele forjate prezintă o utilizare durabilă. Pe termen lung, își păstrează frumusețea, durabilitatea și caracterul practic. Lucrările de artă de fierar rezistă la sarcini mecanice fără probleme, nu se tem de foc și de procesele distructive de coroziune. O schimbare bruscă a temperaturii nu va afecta, de asemenea, siguranța obiectelor.

  curățenie

  Produsele de curățare sunt simple și simple.Este suficient să le ștergeți periodic cu o cârpă umedă sau uscată, pentru a evita acumularea de murdărie și funingine.

  Acest proces durează doar 10-20 de minute, în funcție de numărul de accesorii din kit.

  practic

  Fiabilitatea și caracterul practic sunt realizate datorită proprietăților speciale ale metalului, cum ar fi densitatea și rezistența la uzură.

  originalitate

  Folosind setul de servicii "la comandă", puteți fi siguri că expertul va crea un produs unic și uimitor. Profesioniștii vor ține cont de dorințele clienților prin dezvoltarea unui aspect unic al produselor, încadrării, dimensiunilor și a altor caracteristici. Acest set va fi un plus exclusivist al decorului.

  apariție

  Articolele forjate atrag atenția cu sofisticare, eleganță și sofisticare specială. Unele produse fabricate manual pot fi numite opere de artă. Crearea de obiecte unice este un proces complex și consumator de timp, numit "forjare artistică". Folosind instrumente speciale, profesioniștii lucrează la cele mai mici detalii, adăugând practic și expresivitate obiectelor.

  desen

  Aspectul produselor forjate diferă în funcție de stilul în care au fost făcute. La alegerea cumpărătorilor, maeștrii oferă o mare varietate de decoruri - de la stiluri clasice bine-cunoscute până la stiluri moderne și uimitoare: modern, art deco, hi-tech, pop art și altele.

  În cazul în care produsele vor fi utilizate în scopul propus, dimensiunea lor ar trebui să corespundă dimensiunilor semineului. Acest lucru este valabil mai ales pentru articolele care fac parte din vatră - grătar, ușă, grătar și așa mai departe.

  La cererea clientului, puteți oferi produsului orice formă. Din forme geometrice riguroase și clare, până la ornamente și modele rafinate florale. Profesionale forjate pot crea elemente cu motive de instrumente muzicale, floră, faună și alte subiecte populare. Raze de lumină de la incendiu vor face accesoriile mai atractive și mai expresive.

  grătar

  Grila din fier forjat este unul dintre cele mai mari elemente la șemineu. Structura sa standard presupune că lemnul de foc și cărbunele sunt plasate în interiorul focarului. Flamele emană de la ei. Grila instalată alături are o funcție importantă de ecranare.Nu numai că reflectă căldura de la foc, dar joacă, de asemenea, un rol decorativ. Un astfel de element poate fi decorat cu detalii și modele volumetrice.

  Cel mai adesea, acest element este completat de un drovnik, care este făcut în același stil. Armonia elementelor creează o compoziție completă. Grila elegantă va decora zona de șemineu, făcând-o atractivă și expresivă.

  Nu uitați de o altă funcție importantă a protecției zăbrelelor. Acest element este esențial dacă locuința este locuită de animale și copii mici.

  Șeminele, completate de forjarea ecranului, sunt mult mai sigure decât structurile similare: grila blochează accesul la foc direct.

  specie

  Există două tipuri de grătare semineu:

  • Element unic, care pot fi ușor rearanjate și, dacă este necesar, eliminate. Acest lucru facilitează procesul de curățare a șemineului și a grătarului.
  • Parte încorporată a designului. Partile ecranate sunt achizitionate cu vatra. Subiectul atașat cuptorului, în imediata apropiere a focului. La fabricarea unor astfel de matrice, o atenție deosebită este acordată practicității și fiabilității aliajului. Dacă calitatea nu este suficient de mare, metalul își va pierde puterea în viitorul apropiat.

  Stand pentru bușteni

  Este convenabil și practic să depozitați lemn de foc lângă foc: dacă este necesar, acestea sunt întotdeauna la îndemână. Mulți proprietari de seminee, după achiziționarea lor, se confruntă cu problema depozitării bustenilor. În acest scop, se utilizează bușteni speciali. Modele forjate nu numai că se descurcă perfect cu sarcina principală, dar, de asemenea, arata atractiv, decorarea interior.

  Stocurile fabricate manual sunt mai scumpe decât produsele din fabrică, dar aspectul lor nu va lăsa pe nimeni indiferent. Produsele pot varia în funcție de dimensiune și formă. Cea mai comună opțiune este un coș încastrat.

  Elemente elegant concepute pentru cele mai mici detalii. Maeștrii decorează produsul cu linii texturate complicate și bucle, figuri, modele și alte elemente decorative. Drovnik se vinde de multe ori complet cu o perie, lopata, poker și stau sub ele. Cu acest set de accesorii puteți purta cu ușurință șemineul.

  Utilizarea ecranelor

  Șemineul este unul dintre cele mai mari elemente ale vetrei. Se utilizează în combinație atât cu modele standard, cât și cu diverse imitații.În ultima versiune, produsul este folosit numai ca ornament. Subiectul selectat în mod corespunzător, în combinație cu ceilalți, va crea o compoziție artistică elegantă și spectaculoasă.

  Ecranul poate fi realizat din diverse materiale și completat cu detalii individuale de forjare. Panza principală este folosită pentru a proteja casa de focul deschis, iar grila cu elemente rafinate acționează ca un decor.

  Designul este amplasat în fața focului, în imediata apropiere a focului.

  Există două tipuri principale:

  • ecran drept în formă de dreptunghi;
  • ecranul a trei părți - un panou mare în centru și două mici la margini; elementele laterale pot fi instalate, asigurând o protecție mai sigură.

  Modul de utilizare și de îngrijire a elementelor setate

  În ciuda caracterului practic și durabil al produselor forjate, ei au nevoie de îngrijire specială și regulată.

  Asigurați-vă că citiți regulile înainte de a cumpăra un set:

  • Obiectele instalate sau utilizate în apropierea focului nu sunt recomandate pentru a fi vopsite sau vopsite. Aerul cald și temperaturile ridicate afectează negativ stratul exterior decorativ.
  • Îndepărtați utilizarea apei în timpul spălării. Curatarea umeda normala va fi destul de suficienta. Folosiți numai o cârpă sau un burete cu atenție.
  • Pentru a prelungi durata de viață a obiectelor și pentru a păstra frumusețea lor timp de mulți ani, ștergeți produsele cu ceară. De asemenea, puteți folosi șervețele înmuiate într-o soluție specială. În magazinele profilate veți găsi spray-uri care vor da produselor metalice un strălucire și expresivitate deosebită.

  Respectând aceste reguli simple, setul forjat va economisi atractivitatea, caracterul practic și alte caracteristici operaționale.

  Suplimente și stiluri

  Șemineul în combinație cu obiectele forjate arată grozav în stil, pe baza căruia există alte elemente de forjare. Acestea pot fi sfeșnici, lanțuri, oglinzi cu rame metalice, umerase, consumabile și alte elemente.

  Articole combinate armonios în aceeași culoare și temă. Astfel de adăugiri creează un decor special în cameră. Multe articole din fier forjat sunt adesea găsite în stil rustic, provensal și țară. Semineul se va potrivi perfect într-un astfel de design.

  concluzie

  Articolele forjate oferă note interioare de sofisticare, rafinament, chic și prețuri ridicate. Vorbesc despre gustul elegant al proprietarului casei. Forjarea este considerata clasica, datorita careia nu iese din moda, ramanand relevant de la sezon la sezon. Seturile de șemineu nu sunt numai decorațiuni, ci și un instrument necesar pentru îngrijirea și utilizarea șemineului.

  Cum sa faci un set pentru semineu cu mainile tale, vezi urmatorul clip video.

  Comentarii
   autor
  Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

  Sala de intrare

  Camera de zi

  dormitor