Semineu rotund: exemple de locație în interior

Semineul este un foc de tabără îmbunătățit de o civilizație. Cât de multă pace și liniște dă căldura unui incendiu într-o cameră confortabilă. Nu e de mirare că cuvântul "șemineu" (din latină, Caminus) înseamnă "vatră deschisă".

Caracteristici speciale

Fantezia umană, priceperea și dorința de confort au dus la crearea diferitelor variante ale "vetrei". Prin design, șemineele sunt împărțite în închis (încastrat într-o nișă), deschis, insula (stând în mijlocul camerei), semi-deschis (în picioare pe perete, dar nu asociat cu acesta). Pe tipuri de combustibil, ele sunt lemne, gaze, biocombustibili. În a doua jumătate a secolului al XX-lea, șemineele electrice au devenit larg răspândite.

În lumea modernă sunt modele popularecreat în stil clasic, cu un portal caracteristic în formă de U ornat, și într-un stil modernist, cu o simplitate subtilă de design și o respingere fundamentală a bijuteriilor.

Minunile reale în proiectarea și proiectarea șemineelor ​​au început în zilele noastre. Când se creează modele moderne, se utilizează metale, sticlă, diverse tipuri de pietre ornamentale și decorative și alte materiale. Adesea, un șemineu în rafinament este perceput ca o adevărată operă de artă. Există noi modele de seminee. Inginerii moderni, artiștii și designerii dezvoltă și fabrică diverse variante de șeminee staționare și mobile, rotunde și semi-circulară, insulare și semi-deschise, de colț și chiar de agățat.

dispozitiv

Un exemplu strălucit de plecare de la formele clasice de șemineu este o versiune rotundă. În majoritatea cazurilor, este vorba de un design cilindric, cu diametrul de 80-100 cm, iar partea inferioară, focală, de regulă, este privită din toate părțile. De obicei, un astfel de șemineu este instalat în partea centrală a camerei. În același timp, devine o parte importantă și cea mai atractivă a interiorului.O caracteristică a acestui tip de șemineu este proprietatea distribuirii radiale, uniforme și rapide a căldurii în întreaga cameră.

Elementele principale ale unui dispozitiv rotund de șemineu sunt camera focală sau de combustie cu suport (pentru șemineele suspendate, suportul nu este necesar - acestea sunt ținute de coșul de fum) și un horn suspendat deasupra acestuia și lăsând prin tavanul casei spre exterior, care are de obicei o formă conică sau cilindrică. În orice moment, seminee evaluate pentru posibilitatea de a nu numai sa se incalzeasca, dar, de asemenea, să se bucure de vederea unui foc deschis. Prin urmare, partea focală a multor modele de șeminee rotunde este întotdeauna deschisă pentru ochi. Pentru siguranță, este adesea împrejmuită cu sticlă transparentă rezistentă la căldură, cu clapetă mobilă.

Zona din jurul camerei focale ar trebui să fie asigurată împotriva cărbunelui ars sau a scântei, de exemplu, aruncându-l în armonie cu interiorul plăcilor ceramice.

Camerele focale sunt realizate din metal. Conductivitatea termică și transferul de căldură al pereților camerei de ardere și, prin urmare, capacitatea sa de încălzire rapidă a aerului în cameră, depinde de proprietățile sale. Oțelul din oțel, fonta și combinația lor sunt utilizate.Camera focală se confruntă cu diverse materiale: tablă, sticlă, ceramică refractară. În modelele antice stilizate, se pot folosi argila și chiar plăcile acoperite cu emailuri multi-colorate.

Nuanțe de utilizare

Trebuie remarcat faptul că șemineele rotunde care utilizează combustibili fosili sunt potrivite numai pentru case particulare, deoarece un coș de fum este o condiție necesară. Instalarea șemineului se realizează cel mai bine simultan cu construcția tavanului casei. În cazul în care hornul este compus din părți, atunci îmbinările dintre ele nu trebuie să fie în același timp cu tavanul. Acest punct este important pentru siguranță.

Pentru o funcționare mai eficientă a unui șemineu rotund, este de dorit să urmați câteva reguli:

 • Zona camerei în care este instalată trebuie să fie de cel puțin 25 de metri pătrați.
 • Sistemul de ventilație din cameră va menține aerul în stare proaspătă. În același timp, absența curenților de aer ascuți va asigura liniștea focului și va împiedica aprinderea accidentală de scântei din foc.
 • Trebuie să creați un perimetru circular cu un diametru de cel puțin un metru de la șemineu, unde nu ar trebui să existe obiecte,în special inflamabil.

Cea mai bună locație pentru un șemineu rotund este în camera de zi, unde confortul familiei și al familiei este concentrat.

Un șemineu rotund poate decora orice loc din cameră. Ca o opțiune de perete, astfel de modele sunt rareori utilizate. De obicei, ele sunt instalate în centrul camerei ca model de insulă. Posibilitatea de a gândi focul în vatră, care este deschis la ochi din toate părțile, creează confort și confort suplimentar în casă. Astfel de seminee sunt, de asemenea, minunat pentru decorarea apartamentele studio. În același timp, spațiile pot fi decorate într-o varietate de stiluri.

Dacă interiorul camerei este realizat în stilul "hi-tech", este caracterizat prin linii drepte și forme simple. În acest caz, podeaua sau șemineul rotund suspendat, în căptușeala din care predomină sticla și metalul, este potrivită pentru dvs. Culoarea neagră sau argin-metalică a structurii pe fundalul unei încăperi mobilate și un horn cilindric, realizat, de exemplu, din sticlă sau metal întunecat la căldură, va spori atmosfera de pragmatism și funcționalitate.

Dacă camera este decorată în spiritul "țării", inovațiile ultramoderne sunt străine. Lemn, piatră, caramida, metal vechi sunt folosite în decor, iar modelele florale predomină. Un produs din argilă se va potrivi perfect într-un astfel de interior. O vatră sub formă de oțel mare de lut de culoare va arăta foarte organic aici. Acesta va fi, de asemenea, coș de fum potrivit sub forma unui instrument muzical de alamă clopot.

În cazul în care camera are un interior vechi, predomină mobilierul decorat cu sculpturi, imagini în cadre masive aurite. În acest caz, puteți veni cu o sobă ceramică rotundă cu șemineu, care are proprietăți decorative excelente și este echipată cu o clapetă de sticlă transparentă din sticlă. Sunt deosebit de populare modelele căptușite cu ceramică albă sau bej și decorate cu inserții figurine de verde, albastru, violet și alte culori, precum și ornamente florale multi-colorate.

În șemineele rotunde suspendate nu este posibil să fie pline (360 de grade) și vizibilitatea limitată a vetrei. Capsula rotundă sau sferică a camerei de ardere neagră, coborând din tavan printr-o conductă de coș și priviți în casă cu o deschizătură de vatră care seamănă cu o flacără eruptoare a ochilor.O astfel de imagine futuristă se poate încadra bine în interiorul unui muzeu sau al unui site de artă modern.

Producatori

  În ciuda gamei relativ mici de produse de acest tip, există o mulțime de a alege de la.

  Puține companii sunt implicate în crearea șemineelor ​​rotunde.Piazzetta (Italia), Totem (Franța), Seguin (Franța), Bordelet (Franța), Sergio Leoni (Italia), Focus (Franța) și alții sunt notabile. Printre modelele reprezentate de aceste mărci se numără și cele cu un design clasic pronunțat și cu modele ușor de ușor și pragmatic-funcționale.

  Următorul videoclip spune despre amenajarea unui șemineu rotund

  Comentarii
   autor
  Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

  Sala de intrare

  Camera de zi

  dormitor