Semineu metalic: pro și contra

 Semineu metalic: pro și contra

Un șemineu frumos care aduce căldură în casă este visul fiecărui proprietar al unei case particulare. În plus față de căldură, șemineul aduce, de asemenea, o atmosferă de confort și coji în interior. De regulă, ele preferă să pună șemineuri în casele lor, dar nu este întotdeauna posibilă instalarea unei astfel de unități la domiciliu, deoarece nu poate fi suficient spațiu sau îngrijire pentru el.

O alternativă excelentă la un șemineu din cărămidă poate fi un metal, care are o mulțime de avantaje, precum și opțiuni de locație, pe lângă aceasta, poate fi ușor construit cu propriile mâini. În acest articol vom aborda fiecare paragraf de mai sus.

Caracteristici speciale

Un șemineu metalic este un dispozitiv excelent care poate încălzi o cameră și vă poate elibera de frig.Producția de căldură a unui astfel de cuptor depinde de nivelul de preîncălzire și de cantitatea de lemn de foc din interior. Șemineaua metalică, datorită calităților sale speciale, nu îi va permite să înghețe chiar și în timpul iernii reci. Un alt avantaj al acestui cuptor este capacitatea de a face un plus elegant în interiorul dumneavoastră. Datorită designului divers, se va potrivi în orice direcție stilistică.

Un șemineu metalic este considerat o invenție a Țării Soarelui Răsare. Japonezii au fost întotdeauna considerați oameni foarte înțelepți, înțelepți, cu un sentiment ridicat de stil și capacitatea de a-și proiecta cu competență casele.

Acest produs de încălzire este întruchiparea completă a tuturor calităților autorilor săi, are o greutate mică, mai ales în comparație cu omologul de piatră, este ușor să îl transferați din cameră în cameră și să îl demontați. Datorită ușurinței designului, șemineaua metalică nu are nevoie de o fundație suplimentară, ceea ce vă va permite să economisiți o cantitate considerabilă.

8 fotografie

O astfel de unitate este foarte ușor de manevrat, chiar și o persoană care nu a trebuit să se ocupe de un șemineu înainte de ao putea face față, dar are și o eficiență ridicată.El dă o mulțime de căldură și va fi capabil să încălzească camera la nivelul potrivit, chiar dacă în interiorul ei există foarte puține focuri de ardere. Se încălzește foarte repede, deci este considerat economic, nu numai din punct de vedere al consumului de combustibil, ci și al timpului.

Un avantaj uriaș al șemineului din metal, care îi va plăcea gospodinele, este ușurința de îngrijire. Ele sunt ușor de curățat și, cu grija obișnuită, nu își vor pierde aspectul original. În timpul curățării, va fi suficient să curățați toate funinginele din interior și din exterior, să ștergeți cu o cârpă umedă și să lustruiți ușor pentru a da strălucire suplimentară. De regulă, pentru că acțiunile de mai sus nu necesită mijloace speciale, puteți curăța totul cu mijloace improvizate care sunt în fiecare casă: sifon, oțet sau acid citric. Dacă se dorește, se achiziționează produse chimice speciale pentru curățarea șemineelor, care sunt prezentate în magazinele de uz casnic.

Cu toate acestea, în plus față de numărul mare de avantaje, cuptoarele metalice pentru locuință au un număr de caracteristici care ar trebui luate în considerare fără întârziere înainte de cumpărare. Poate că cel mai important dezavantaj al unui astfel de șemineu este un pericol crescut de incendiu - dacă este utilizat incorect, foculse pot extinde la alte elemente.

Un alt neajuns este răcirea rapidă a unității. după arderea întregului lemn, spre deosebire de soba de cămin, care continuă să dea căldură chiar și după arderea combustibilului. Corpul de semineu este foarte fierbinte și dacă îl atingeți fără griji, poate provoca o arsură severă, deci este recomandat să purtați mănuși speciale îngroșate în timp ce lucrați cu el.

Una dintre caracteristicile unei astfel de unități este distribuția inegală a căldurii, adică poate fi foarte fierbinte în apropierea focarului, în timp ce pe partea opusă a camerei este mai rece.

tipuri

Există o clasificare a semineelor ​​metalice după material și metodă de instalare. Luați în considerare fiecare separat.

Potrivit materialului cuptorului sunt împărțite în întregul metal și combinate din două tipuri. Unul dintre acestea este un șemineu cu un corp de cărămidă și un incendiu metalic. În ciuda lipsei de popularitate de acest tip, este foarte practică și combină toate avantajele ambelor tipuri. Aspectul clasic al unității de lemn va arăta grozav în orice interior, iar cu o instalare elegantă puteți economisi la finisare, deoarece zidăria este foarte la modă acum.

Cuptorul metalic, la rândul său, mărește eficiența unității datorită încălzirii materialului, care devine o sursă independentă de căldură. În plus față de toate celelalte avantaje, ar trebui să se țină seama de principiul arderii lente, care permite economisirea combustibilului, deoarece lemnele de foc vor arde mai încet și vor da mai multă căldură.

Al doilea tip este un cuptor complet metalic., care pot fi utilizate fără lucrări preliminare. O astfel de opțiune cu o drovnitsa este considerată cea mai bună opțiune pentru o casă de țară rusă sau o casă de țară, deoarece nu are nevoie de o fundație și poate fi mutată cu ușurință. Hornul este usor mascat cu placari. Puteți folosi orice material pentru asta. Totuși, la finisarea carcasei, trebuie să folosiți numai materiale rezistente la căldură.

Semineele metalice cu lemne de lemn au o altă clasificare.

Primul tip este peretelecare implică instalarea la un perete drept. De regulă, este situat în mijlocul camerei pentru distribuirea uniformă a căldurii. Dacă mai devreme astfel de seminee trebuiau să fie acoperite într-un mod special pentru a se potrivi corect interiorului, astăzi magazinele oferă o gamă largă, printre care puteți găsi o sobă pentru orice cameră.

Al doilea tip este unghiular.Este considerat mai practic pentru încăperi mici, deoarece economisește spațiu datorită instalării în partea colțului.

O altă opțiune interesantă este un șemineu suspendat. Acesta va oferi camerei o bucurie și o privire mai interesantă. O astfel de unitate este instalată într-un mod special. O atenție deosebită ar trebui acordată amplasării focarului, care din motive de siguranță nu ar trebui să fie adiacent peretelui.

desen

Aspectul șemineului, precum și amplasarea acestuia, sunt foarte importante pentru camerele dintr-o casă de țară, deoarece această unitate va stabili tonul pentru întregul interior. Ar trebui să determine imediat locul în care va fi pus, și numai atunci să se gândească la celelalte obiecte. Șemineul metalic este o unitate unică, deoarece poate fi plasată oriunde și va arăta organic. În mijlocul încăperii este instalată o sobă în formă rotundă, dar acesta este un pericol de incendiu, deci această instalare nu este recomandată pentru familiile cu copii mici.

Cea mai bună opțiune ar fi un șemineu construit în perete., nu numai că va economisi spațiu, ci va permite și amenajarea unui loc în jurul gustului proprietarului. În acest caz, nu va fi nici o dificultate cu retragerea coșului, deoarece acesta va fi adiacent peretelui.Se recomandă utilizarea materialelor refractare pentru învelirea peretelui în spatele șemineului și lângă acesta, astfel încât acestea să nu se umfle și să-și piardă aspectul atractiv.

Șemineele vizibile au o partiție specială în set, care poate fi făcută la comandă cu un model special pentru interior. În plus față de frumusețe, această partiție îndeplinește funcții de stingere a incendiilor.

Soluțiile de design moderne asigură amplasarea cuptorului în colțul camerei.care este considerată una dintre opțiunile cele mai optime, deoarece poziția unghiulară nu numai că economisește spațiu, ci și o sporește vizual.

Nu se recomandă instalarea unui cuptor metalic lângă ferestre sau uși, deoarece acestea pot reduce eficiența și siguranța împotriva incendiilor.

Cum să o faceți singur?

Înainte de a trece la fabricarea cuptorului, trebuie să dezvoltați un desen sau un aspect, care va fi indicat dimensiunile și componentele. Desenați instrucțiuni pas cu pas de pe piedestal și terminând cu coșul de fum. Asigurați-vă că aveți în vedere aspectul casei dvs. și amplasarea podelelor suport. Dacă elaborați corect instrucțiunile și urmați corect fiecare articol, veți avea un șemineu de înaltă calitate, a cărui asamblare nu este dificilă.

Încălzirea unui șemineu metalic este foarte puternică, așa că înainte de ao instala ar trebui să pregătiți podeaua și pereții. Dacă instalarea se face pe o podea din lemn, atunci trebuie să oferiți o izolație termică, care va ajuta lâna de bazalt. După aceea, un piedestal este realizat din foi de PAL, iar un strat de placi ceramice sau orice altă bază refractară este așezată pe partea superioară a acestuia. Acest lucru este necesar pentru a asigura siguranța, mai ales dacă pereții sunt acoperite cu tapet.

Când lucrările pregătitoare sunt finalizate, puteți trece la următorul pas - asamblarea cuptorului. În primul rând, trebuie să sudați pereții laterali ai unității și apoi să sudați pereții din spate și din față spre ei. Înainte de a atașa partea frontală a acestuia, în mijloc se taie o gaură pentru a amenaja semineul cu lemn și în partea inferioară pentru a elimina cenușa din acesta. La partea finisată trebuie să fie sudată o bucată mai densă de metal, care va deveni partea inferioară a grătarului. Anterior, picioarele ar trebui să fie atașate la ea, a căror înălțime ar trebui să fie de 9.5-13 centimetri, și grosime - cel puțin 6-7 centimetri. Parametrii picioarelor variază în funcție de greutatea totală a corpului cuptorului, pentru a-i asigura stabilitatea.

Următorul pas în realizarea unui șemineu de casă va fi instalarea unui plafon pentru camera de ardere și cenușă. Primul este recomandat pentru a face un strat dublu, pentru al separa de pereții șemineului. Mai mult, în intervalul dintre carcasă și camera de cenușă este instalat un grătar special. Următorul pas este să instalați ușile și să sudați colțurile cu 11-12 cm sub portierele vatră, deoarece acestea vor deveni baza grătarului.

La capătul de sus este instalat un capac cu o gaură pentru coș. După construirea corpului, trebuie să verificați întreaga unitate cu un nivel al clădirii pentru prezența neregulilor, dacă este cazul, va trebui mai întâi să asamblați șemineul.

A doua etapă va fi instalarea coșului de fumcare va ieși prin acoperiș pentru a ieși din fum. Poate ieși drept drept, constând dintr-o țeavă și zig-zag, inclusiv două sau trei genunchi. Coșul este introdus în orificiu, pre-tăiat pe partea superioară a corpului, apoi este transportat de-a lungul peretelui până când ajunge la partea deschisă a acoperișului. Dacă țeava este formată din mai multe părți, îmbinările lor vor trebui tratate cu un material de etanșare.

După punerea pe acoperiș, butucii sau ciupercile sunt plasate pe partea superioară a coșului de fum, pentru al proteja de precipitații. La finalizarea tuturor etapelor de instalare, puteți trece la decorarea cuptorului. Acesta poate fi decorat cu ecran auriu, forjat cu modele sau mobilier cu statuete.

Nu se recomandă vopsirea șemineului, deoarece vopseaua se poate desprinde sau se poate topi.

Exemple frumoase în interior

În acest caz, șemineul de perete este construit în portalul de piatră artificială care simulează zidăria casei. Un raft de lemn pentru un număr mic de elemente decorative, cum ar fi fotografii, lumânări și figurine, este pus pe întreaga structură. Lângă șemineu sunt detaliile pentru curățarea sa, realizate într-o direcție stilistică similară.

Șemineul pe colț se potrivește perfect în interiorul camerei. Făcut într-un design laconic, șemineul negru arată grozav pe un piedestal de argint. O soluție excelentă a fost spațiul de depozitare a lemnului de foc direct sub corpul cuptorului.

Un semineu metalic de șemineu este atașat la partiția din mijlocul camerei. Contrastul culorilor oferă originalitate interiorului.În acest caz, cea mai bună soluție a fost de a încorpora coșul de fum în interiorul partiției, astfel încât țeava este deghizată sub finisaj și nu distrage vederea de la obiectul principal.

Lăcașul metalic laconic, culoarea întunecată a cireșului, completează perfect designul general al camerei. Ușile din sticlă transparentă conferă unității o delicatesă. Se potrivește perfect în interiorul clasic al camerei. Un piedestal care imită o piatră artificială arată, de asemenea, în mod adecvat în interior, în ciuda designului său clasic. Stâlpul forjat pentru statuetă completează aspectul general și îl face atractivă.

În următorul videoclip veți găsi un exemplu de montare a unui șemineu metalic.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor