Biofireplaces în design interior

 Biofireplaces în design interior

În prezent, lumea se dezvoltă rapid și omul modern este mai greu să surprindă cu ceva. Multe articole de uz casnic exotice pentru generațiile trecute sunt acum înglobate în viața de zi cu zi. Pentru a crea un confort în sufragerie sau în dormitor, biochimicele au găsit o aplicație largă - imitația șemineelor ​​obișnuite din lemn, care pot fi lăudate de o gamă largă de modele, practic și ușor de utilizat. Apreciați în mod deosebit acest colț de acasă al oamenilor de confort care iubesc să petreacă timpul într-un cadru romantic, admirând limbile de dans de flacără.

Bio-șemineu este, de asemenea, numit șemineu alcool pe baza consumului său de combustibil. Acestea au fost inventate în 1977 în Italia.Invenția a câștigat popularitate datorită lipsei unui coș de fum în el.

Caracteristici speciale

Comparativ cu cele tradiționale Biofireplace are următoarele avantaje:

 • Siguranța - proiectarea unității de combustibil face posibilă controlul zonei de incendiu deschise. Izolarea termică a incintei vă permite să utilizați șemineul în spații închise.
 • Instalare ușoară - șemineul nu are nevoie de un coș de fum. În ceea ce privește unitatea folosiți adesea prefixul "eco", deci nu are niciun rost de a instala tuburile de ventilație și de a coordona lucrările de acest fel, dacă doriți să le instalați în apartament. Prin principiul de funcționare, șemineul bio este similar cu o lumanare obișnuită, dar focul nu produce funingine. Acest dispozitiv funcționează pe bază de biocombustibil și utilizează bioetanolul drept combustibil - un lichid pe bază de etanol, adică etanol, care se descompune în dioxid de carbon și apă când se arde, astfel încât nu există o nuanță de portocal în flacără. În prezent există amestecuri care conțin componente pentru a da focului o culoare naturală. Unii proprietari de bio-seminee preferă să utilizeze lichid de aprindere sub formă de gel cu conținut de sare de mare, care simulează crackling-ul bustenilor în foc.
 • Kindle un astfel de șemineu nu este dificil.
 • Șemineul este sigur pentru oameni, este inofensiv pentru animalele de companie și pentru mediul înconjurător.
 • Ușor de utilizat și ușor de curățat. Flacăra poate fi stinsă în orice moment. Deoarece bioetanolul nu produce produse de descompunere solide, nu este necesar să se curețe cenușa sau să se elimine funinginea. Pentru a avea grijă de rezervorul de încălzire, este suficient să-l spălați cu apă curentă. Semineul poate fi aprins fără să vă faceți griji cu privire la pre-recoltarea cărbunelui sau a bustenilor.
 • O mare varietate de modele face posibilă alegerea opțiunii perfecte pentru orice interior.
 • Greutate redusă - chiar și cele mai grele modele cântăresc nu mai mult de 100 kg, ceea ce este potrivit chiar și pentru un apartament urban obișnuit.
 • Siguranța relativă împotriva incendiilor - este destul de dificilă răsturnarea unui șemineu datorită gravității sale, flacăra însăși arătând ca o sobă de uz casnic. În orice caz, este necesar să se respecte măsurile de siguranță împotriva incendiilor, și anume să nu se adauge direct combustibilul în timpul funcționării cazanului biologic, să nu se umple arzătorul cu biocombustibil cu mai mult de o treime, să se utilizeze un sistem de aprindere automată sau să se utilizeze o brichetă specializată.

Semineele bio sunt decorate cu tot felul de materiale - de la piatră și marmură până la păduri prețioase, și se utilizează, de asemenea, o combinație de orice fel de decorare.

Atunci când cumpără ecokamina rezonabil pentru a ține cont de dezavantajele acestui tip de element interior

 • Semineul are doar o funcție decorativă - pentru încălzirea chiar și a unei încăperi mici astfel de echipamente nu este potrivit.
 • În ciuda prieteniei cu mediul înconjurător al combustibilului și datorită lipsei unui coș de fum într-o cameră în care este instalată o ecofirestone, trebuie să existe o bună ventilație. În caz contrar, aerul va deveni excesiv de umed și, în consecință, va fi inadecvat pentru respirație.
 • Combustibilul nu poate fi cumpărat peste tot, în plus, acesta are un preț destul de ridicat.

Cerințele de instalare Ekokamina:

 • ventilație bună în cameră;
 • lipsa proiectelor;
 • spațiu suficient.

Una dintre întrebările frecvente este dacă este posibilă amplasarea unui șemineu ecofire lângă televizor. Răspunsul este pozitiv, dar încercați să aveți cel puțin un metru distanță între ele.

Tipuri și modele

Bio-semineele se disting nu numai în aspect, dar și în dimensiuni și metode de instalare, deci este ușor să alegeți variația potrivită pentru orice cameră. Ekokamina poate fi așezată pe podea sau atârnată pe perete.

Separare în conformitate cu principiul aprinderii și stingerii:

 • mecanice;
 • semi-automate;
 • automată.

În funcție de tipul de construcție, biocompozitele sunt împărțite în următoarele categorii:

 • Mobile. Se mișcă ușor în interiorul camerei, are roți speciale. În cazurile în care nu este utilizat, este ușor de îndepărtat. Poate fi scos pe strada, pentru instalare este necesara doar suprafata simpla.
 • Din față. Situat pe podea, în centrul camerei sau în apropierea peretelui.
 • Construit înăuntru. Este un cadru de materiale rezistente la foc, în interiorul căruia este amplasat blocul de combustibil. Pentru instalare sunt folosite nișe în perete cu o adâncime de cel puțin 15 cm. Structura instalată este fixată cu șuruburi. Cel mai adesea, șemineele încorporate sunt folosite în săli de restaurante sau în camere cu o suprafață vastă.

Luați în considerare în detaliu:

 • Portal cuptor arata ca o unitate stationara, cea mai realista si plina de atmosfera unui semineu traditional de ardere a lemnului. Acest tip de echipamente de șemineu este instalat direct pe podea. În diferite stiluri de interior, puteți alege soluțiile potrivite pentru stil - de exemplu, un șemineu din marmură va fi perfect combinat cu un design imperial, o combinație minimalistă de sticlă și metal va potrivi unui spațiu hi-tech. În plus, echipamentul de șemineu poate fi decorat cu panouri din lemn sau din piatră.Pentru o mai mare autenticitate, le puteți pune în bușteni rezistenți la căldură din ceramică.
 • Sisteme de șemineu pe perete Sunt construite și montate. În exterior, ele se aseamănă cu un panou cu plasmă și la o examinare sumară sunt ușor de confundat cu un televizor. Se va potrivi în mod ideal în camera mică, cum ar fi mansardă sau hi-tech.
 • Vatră de masă este mic și foarte compact, poate fi sub formă de cilindru sau cub. De multe ori, semineele de acest tip sunt folosite ca o imitație a lumanarilor arzătoare - astfel de modele se montează ușor în interiorul meselor. Merită să aveți grijă că modelul desktop este echipat cu un dispozitiv de blocare, blocând focul în cazul în care dispozitivul este înclinat.
 • Corner. Din numele este clar că acest tip de șemineu este montat în colțul camerei, ceea ce vă permite să-l extindeți vizual.
 • "Fiery Line" - cea mai modernă tendință în prezent. Mai multe blocuri de combustibil sunt instalate într-un rând, formând o singură linie care poate ajunge la o lungime de un metru și jumătate. O astfel de mișcare de design va sublinia cu succes podiumul sau nișa din perete.
 • Șemineu semineu păstrate pe un tavan sau pe un perete care simulează un coș de fum.
 • Focar pentru focar cel mai adesea plasate într-un balon de sticlă rezistentă la căldură.

desen

 • Este ușor să faci un biorezoner partea centrală a unui interior al încăperii, evidențiază-o. Din acest punct de vedere, versiunea clasică este un șemineu lângă perete, opus căruia sunt scaune sau o canapea. Este mai bine să eliminați toate echipamentele mari departe, pentru a nu distrage atenția de la șemineu.

Puteți, de asemenea, să puneți fotografii sau suveniruri de familie pe mantelpiece.

 • Ekokamina este frumoasă deoarece se va potrivi cu ușurință în orice interior - atât în ​​stil mediteranean, cât și în stilul modern, depinde numai de preferințele clientului.
 • Designerii se îndepărtează cu ușurință de opțiunile obișnuite clasice, "joacă" cu forma dispozitivului și finisajul - de la bio la steampunk.
 • Șemineul dintr-o formă triunghiulară sau rotundă se va potrivi cu ușurință într-un interior de stil hi-tech.
 • Pentru camera de zi într-un stil minimalist, în care predomină forme simple și se aleg de obicei mobilier mic, șemineul poate fi așezat în colț. În cazul în care camera este mică, șemineul ecofire poate fi aranjat pe o masă sau pe un raft.
 • Stilul Provence nu pierde popularitate. Un șemineu într-o astfel de cameră va scoate în evidență confortul, astfel încât poate să semene cu o sobă cu ceva.Caramida, piatra sau alte materiale naturale sunt perfecte pentru decorare. În cazul obiectelor de interior în vârstă artificială, o astfel de cameră de zi va dobândi un farmec unic.
 • Spre deosebire de stilul clasic, stilul modern din interior arată simplu și chiar ușor. Funcționalitatea fiecărui element este principala caracteristică a stilului modern modern, așadar șemineul ecologic, în ciuda afilierii sale decorative de bază, ar trebui să semene cu aspectul arzătorului tradițional de ardere a lemnului sau cărbunelui.

Ce să se înece?

Țările europene, cum ar fi Italia, Franța și Germania, se pot lăuda cu producția în masă de biocombustibili, în Africa, biocombustibilii sunt produși de Africa de Sud, iar Brazilia ocupă o poziție de lider în lume. China și India produc aproximativ 5% din cantitatea totală de bioetanol.

Pe teritoriul fostei URSS, în momentul în care producția acestei substanțe nu este aproape stabilită. Pentru producția de etanol, culturile precum cartofii, sfecla și anghinarea din anghinare sunt considerate surse alternative.

Combustibilul este împărțit în mai multe tipuri, printre cele mai populare fiind următoarele:

 • Biogaz. Acesta este un deșeu industrial prelucrat, este un analog al gazelor naturale.
 • biodiesel cele mai frecvente în țările europene. Sursa este uleiurile și grăsimile naturale de origine biologică, atât animale cât și microbiene sau vegetale. Diferite materii prime din industria alimentară sau uleiuri sunt folosite ca materii prime.
 • bioetanol înlocuiește benzina.

Pentru aprinderea șemineelor, utilizarea biocombustibilului - combustibil lichid incolor pe bază de bioetanol, care nu are aproape nici un miros, nu emit produse de descompunere solide și, prin urmare, este sigur pentru utilizare în încăperi. Eficiența unui astfel de lichid este de aproximativ 95%.

Baza acestui combustibil este etanolul, având origine vegetală. Metoda de producție este fermentarea zaharurilor conținute în cele mai multe culturi (sfeclă, trestie, banane, grâu și altele). În forma sa pură, acest tip de combustibil nu este de vânzare, deoarece producătorul este obligat să pre-denatureze alcoolul pentru a proteja combustibilul pentru mediu, în general, și în special pentru om.

Blocurile de combustibil sunt fabricate din metal, adesea fiind utilizată oțel inoxidabil în acest scop.

Aș dori să menționez următoarele caracteristici ale biocombustibililor:

 • ușurința utilizării;
 • ardere lungă;
 • lipsa emisiilor de gaze nocive;
 • consumul economic: biocombustibilul consumă aproximativ 0,5 litri de fluid pe oră, care este comparabil în puterea cu funcționarea unui încălzitor electric, în timp ce încălzitorul usucă aerul în cameră, iar șemineul, dimpotrivă, hidratează;
 • nu necesită spațiu special de depozitare

Asigurați-vă că acordați atenție neajunsurilor pe care le are încă acest tip de combustibil:

 • Nu depozitați recipientele de combustibil în imediata apropiere a unei flăcări deschise;
 • Este strict interzisă adăugarea de combustibil în timpul funcționării șemineului - este necesar să se stingă și să se lase să se răcească;
 • Pentru a obține o scânteie, utilizați o aprindere specială sau electrică.

Pentru a adăuga o aromă elegantă în atmosferă, puteți adăuga ulei esențial elementelor decorative ale șemineului.

Amintiți-vă că 95% din combustibil constă din bioetanol, care este o substanță inflamabilă trebuie luate măsuri de securitate:

 • țineți-l la îndemâna copiilor;
 • să nu folosească hârtie, paie și alte materiale foarte inflamabile pentru aprinderea biocamerului;
 • Nu depozitați în imediata apropiere a surselor de flacără deschise.

Dacă lichidul ajunge pe podea, ștergeți-l cu un prosop de hârtie sau o cârpă moale.

Atunci când alegeți un biocombustibil, acordați atenție următoarelor aspecte:

 • timpul complet de ardere;
 • producția de căldură ridicată;
 • disponibilitatea certificatelor care confirmă calitatea;
 • termenul de valabilitate;
 • ambalaje originale;
 • mirosuri ascuțite sau neplăcute nu ar trebui să fie.

Eco-combustibilul poate fi, de asemenea, prezentat sub forma unui gel, care este, de asemenea, foarte simplu de utilizat. Capacul se deschide, recipientul se ascunde printre elementele decorative rezistente la căldură și se aprinde, gelul ard timp de aproximativ trei ore.

Dacă doriți să obțineți o flacără mai voluminos, puteți lumina mai multe recipiente de gel deodată. Pentru a stinge incendiul, înfășurați capacele, blocând astfel accesul oxigenului la flacără.

Privire de ansamblu asupra producătorilor și brandurilor

Kratki, Polonia

Disponibil în rezervoare de litri. Poate conține o componentă aromatizantă, de exemplu, cu miros de lemn sau cafea, în plus, poate conține aditivi,schimbarea culorii focului. Este fabricat din etanol de înaltă calitate, timpul de ardere al unui container este de 2-5 ore.

InterFlame, Rusia

Arderea unui litru de combustibil va dura între 2,5 și 5 ore. Instrumentul a trecut printr-o verificare de securitate și este certificat.

Vegeflame

Vândut într-un container economic pentru 5 și 20 de litri. În medie, consumul este de aproximativ un litru pe oră.

Cum să o faceți singur?

Combustibilul biologic poate fi achiziționat la puncte de vânzare speciale, dar dacă doriți, puteți să-l faceți singuri. Cel mai important lucru este să se observe cu exactitate doza componentelor incluse în compoziția sa, altfel lichidul rezultat ar putea arde neuniform, ocazional intermitent.

Pentru a crea un combustibil pentru bio vatră, aveți nevoie de:

 • etanol, care poate fi cumpărat la farmacie;
 • benzină pentru a face focul să arate natural.

Benzina ar trebui să fie de cea mai bună calitate, să aibă un grad ridicat de purificare, să acorde atenție transparenței sale și absenței mirosurilor dure. Ideal - benzină pentru reumplerea brichetelor.

Etanolul farmaceutic are o concentrație ridicată de aproximativ 96% și este adecvat pentru a fi folosit ca component al unui fluid de aprindere biologică.

Mai jos este o instrucțiune pas cu pas despre cum să creați un amestec:

 • Imediat înainte de aprindere, amestecați un litru de alcool etilic și 50 g de benzină. Este necesar să le amestecați bine și să le folosiți imediat, deoarece datorită densității diferite a componentelor, în timp, lichidul nu va mai fi omogen și va fi împărțit în straturi.
 • Se toarnă compoziția în rezervorul de combustibil și se aprinde. În primele câteva minute de ardere, poate apărea un miros slab de alcool, dar va dispărea în curând.

Sfaturi

Semineele din lemn au trecut mult timp, în timp ce șemineele ecologice devin din ce în ce mai populare. Alegerea unui șemineu, citirea recenziilor clienților, luarea în considerare a diverselor opțiuni pentru aprinderea lichidelor - decideți ce biotop vă place mai mult. Oricine poate alege o varianta potrivita de ecokamina pentru locuinta lor - aceasta poate fi o unitate impresionanta pentru o casa de tara si o optiune economica pentru un apartament in oras, deoarece biofileplaces nu au nevoie de conducte suplimentare de ventilatie.

Pe piață există bușteni artificiali de materiale rezistente la căldură de mediu, care, în aparență, imită diferite tipuri de lemn.Puteți alege opțiunea dvs. preferată - de la barele neregulate la mestecați la labe de brad cu conuri. Astfel de elemente nu se sparg si nu ard. Doar luminați fitilul - iar camera va fi caldă și confortabilă.

De asemenea, ca un decor, pietrele ceramice sau pietricelele pot fi plasate lângă fitil - pot fi atât matoase, cât și lucioase, în funcție de rezultatul dorit. Astfel de pietre nu se tem de schimbările de temperatură și vor dura mult timp. Uneori, imitația de frunze de arțar este folosită ca decorare. Bucățile inegale de marmură și sare de la Himalaya arată impresionant - le puteți cumpăra la orice magazin de specialitate.

Brichetele piezoelectrice - brichete electrice, sunt utilizate pe scară largă pentru aprindere, sunt mult mai sigure decât meciurile obișnuite pentru a face foc într-un șemineu cu biofire. Stingerea rapidă a flacării va ajuta capacul metalic.

Exemple frumoase în interior

Decizia de proiectare va satisface orice gust, chiar și cel mai exigent.

Abundența de forme și opțiuni de decor vă va permite să alegeți un șemineu pentru orice casă.

 • În conformitate cu tradițiile rusești, șemineul poate fi acoperit cu gresie, ca o opțiune, puteți utiliza elemente decorative din porțelan sau placat cu aurfragmente.
 • Pentru a da stilului național șemineului ecologic, puteți utiliza vitralii, linii neuniforme, diverse mozaicuri.
 • Folosind elemente ale stilului medieval, se poate adăuga brutalitate la cămin prin căptușeală din cărămidă sau ceramică. Astfel de elemente vor da un aspect vechi și vor adăuga nobilimea.
 • În stilul clasic, dimpotrivă, nu ar trebui să existe excese și elemente fanteziste, ci doar restrângere și nobilime. Seamănă bine cu lemn sau piatră naturală, deasupra șemineului, puteți închide oglinzi, picturi sau alte obiecte mari.
 • Dacă vorbim despre clasicele înalte, este logic, dimpotrivă, să accentuăm luxul. Gipsul venețian, sculptură și jumătate de coloane ar fi adecvate.
 • Șemineul se va potrivi perfect stilului țării - este mai bine să-l decorați în mod deliberat masiv, să terminați cu forjare, arme, să folosiți orice referință la trofeele de vânătoare. Bun pentru placarea lemnului brut sau a pietrei brute.
 • Stilul bionic aduce omul înapoi în natură. Dacă într-o astfel de încăpere este amplasat un bioșarfă, lăsați-l să fie tăiat în culori naturale, folosind elemente subțiri și materiale naturale.Geometria excesivă, unghiurile drepte și statica ar trebui evitate.
 • Micile ekokaminy pot fi folosite ca decoruri neobișnuite de perete.

Dacă se dorește, poate fi construit un incinător mic de cameră în mod independent, dar nu uitați că siguranța este esențială!

Pentru a face acest lucru, luați un castron profund sau o oală de lut, o cutie de staniu de o înălțime adecvată, o pietricică și un amestec de aprindere.

Puneți un borcan în mijlocul oalei, puneți pietricele în jurul acesteia și faceți nisip sau pietre mici. Asigurați-vă cu atenție pentru a evita bascularea și focul. Turnați combustibil și puneți foc - un șemineu mic este gata. Dar fi extrem de atent - focul deschis poartă pericol!

Astăzi, piața oferă numeroase opțiuni diferite pentru șemineele eco-bio-etanol. Un număr mare de producători, modele, finisaje și o gamă largă de modele permit cumpărătorului să aleagă exact ceea ce are nevoie. Ekokamin capabil să reînvie orice cameră - fie că este o locuință sau o sală de restaurant.

Pentru detalii despre cum să creați un bio-șemineu cu propriile mâini, consultați videoclipul de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor