Un set de instrumente pentru șemineu: alegeți tot ce aveți nevoie

Un set de instrumente pentru șemineu - o achiziție funcțională și foarte utilă, indispensabilă în timpul îngrijirii unității de încălzire. Orice set are toate elementele necesare pentru întreținerea articolelor de șemineu care nu numai că sunt combinate în mod ideal unul cu celălalt, ci și armonioase în interior.

Ce este inclus în set

În ciuda gamei largi de seturi care oferă piața modernă, există echipamente standard, care sunt reprezentate de poker, lopată, clește și o mătură.

pocher

Este necesar pentru amestecarea cărbunelui, ciocnirea bucăților de lemn ars, dar nu arse, îndepărtarea cenușii. Este o bară metalică cu un mâner convenabil pe o parte și o margine curbată în partea opusă.Ele produc produse în care mânerul are un inel pentru a fi ținut confortabil cu întreaga mână, precum și modele în care sunt prevăzute găuri pentru fiecare deget. Mânerul poate fi făcut din ceramică, din lemn sau din același material ca tija. Un poker bun este greu, tenace și greu.

Perie

O unealtă cu scopul principal de a curăța cenușa, de a curăța cutia de fum și de fundul țevii. Funcțiile funcționale au marcat aspectul produsului. Periile au un suport alungit, datorită căruia toate operațiile de mai sus sunt efectuate rapid și confortabil pentru o persoană. Părul este cel mai adesea făcut din pâine naturală, de exemplu, din coada sau coama unui cal. Produs din materii prime sintetice, părul păros poate fi ușor aprins, iar acest lucru este inacceptabil în conformitate cu regulile de siguranță împotriva incendiilor, prin urmare aceste materiale sunt strict interzise în producerea de seturi pentru seminee.

linguriță

Un obiect indispensabil, cu care se colectează și se scoate bușteni de cenușă și cărbuni. O lamă de calitate este un accesoriu metalic având o grosime de 2 mm sau mai mult.În cazul în care baza suprafeței de lucru este prea subțire, cu utilizare frecventă, scoopul se va deforma treptat și va deveni rapid inutilizabil. Acest instrument ar trebui să fie cât mai puternic posibil, astfel încât, sub greutatea cărbunilor, partea sa principală să nu se îndoaie, mânerul ar trebui să fie la fel de puternic. În unele modele moderne, puteți schimba mânerul, dacă din anumite motive a încetat să vă rog (estetica pierdută, sa rupt).

Cuțitele sunt aplicate pentru a furniza cărbune în centru. Datorită chingilor, mâinile proprietarului șemineului nu se vor murdări niciodată și miros ca fumul. Există pensete sub formă de foarfece și pensete.

În funcție de natura designului mijloacelor de încălzire și de camera în care se află, puteți alege setul perfect de instrumente, de exemplu, compania Rondo.

În ciuda diversității lor, toate seturile sunt împărțite în trei grupe:

clasic

Seturile acestui grup sunt concepute pentru orice direcție stilistică în cameră și sunt potrivite pentru toate modelele de dispozitive de încălzire. Un exemplu remarcabil este reprezentat de instrumente din alamă pe un suport cu plăci simple, dar elegante de ardere a lemnului.

lucrat

Dispozitivele forjate pentru curățarea și întreținerea șemineului sunt realizate într-un stil neobișnuit. Principalul accent în astfel de seturi este pus pe utilizarea ideilor de design unice.

Produs în două versiuni:

 • un perete-unelte sunt atârnate pe perete, la care semineul se învecinează;
 • Clasic - cea mai populară și mai căutată opțiune, pentru că nu are nevoie de fixare suplimentară. Este așezat pe podea, lângă unitatea de încălzire.

original

Aceste truse sunt neobișnuite (de exemplu, un set sub forma unei figuri a unui cavaler) și în plus față de configurația de bază pot conține instrumente suplimentare (acestea sunt diferite pentru fiecare producător).

În medie, înălțimea fiecăruia dintre unelte este de 70 cm. În cazuri rare, această măsură poate fi mai mare (în special în dispozitive fabricate automat). Seturile de înălțime mai mică sunt decorative și servesc în principal ca decor pentru un șemineu cu gaz sau electric.

De regulă, aparatele pentru îngrijirea unui șemineu sunt amplasate aproape de sursa de căldură. Ele sunt atârnate pe perete sau se pun pe podea. Cu toate acestea, mai multe instrumente organice se uită într-un sertar special. Un astfel de dispozitiv se va potrivi perfect în orice interior al camerei, vă va permite să creați un design interesant.

Instrumente suplimentare

Nu toți producătorii de atribute de curățare a șemineelor ​​se limitează la eliberarea a patru aparate de bază.Multe seturi de accesorii de diferite accesorii, care sunt, de asemenea, concepute pentru a contribui la procesul de întreținere a șemineului.

Accesorii suplimentare includ:

 • drovnitsu - Un dispozitiv necesar pentru stocarea bustenilor sau a cărbunelui și protejarea podelei de deșeurile din activitatea de încălzire: mici așchii, bucăți de coajă, praf. Drovnitsy design diferit original, astfel încât acestea să obțină de multe ori proprietarii de șeminee de gaz, cu ajutorul unui produs frumos pentru a finaliza proiectarea de casele lor. Aceste atribute sunt realizate în diferite variante: pe roți, sub formă de suport, cutie sau coș.
 • afișa - Un detaliu important al camerei unde există un șemineu. Acesta acoperă toate obiectele care înconjoară șemineul împotriva scânteilor fierbinți și a cărbunelui care zboară în afară, decorând camera. Ecrane sunt de diferite tipuri, de exemplu, moderne cu sticlă rezistentă la căldură sau fals clasic. În formă, seamănă cu un ecran.
 • Capacitate pentru cărbune și cenușă, cel mai adesea făcută sub formă de găleată, este o idee grozavă pentru depozitarea cărbunelui folosit pentru aprindere, precum și pentru colectarea cenușii formate după arderea lemnului. Cupa creată din material rezistent la căldură nu este deformată,chiar dacă vărsați cărbuni fierbinți în ea. Datorită designului original, aceste produse se vor potrivi perfect în decorarea înconjurătoare.

Materiale de fabricație

Materiile prime din care se face setul pentru diferite tipuri de șeminee este un criteriu important care necesită o atenție specială atunci când alegeți un set.

Baza pentru lansarea dispozitivelor este:

 • Oțel. Se caracterizează printr-o rezistență ridicată la solicitări mecanice și o performanță ridicată la căldură. Accesorii din oțel nu își pierd aspectul atractiv chiar și după o perioadă îndelungată de funcționare.
 • alamă Are proprietăți excelente și este folosit în principal pentru decorare.
 • Fontă face parte din categoria metalelor cu preț scăzut, dar rezistența la uzură și alte proprietăți nu este inferioară oțelului, deși diferența externă este încă prezentă. Fonta pare mai aspra in aparitie.
 • bronz - aliaj scump. Se folosește pentru seturi de forjare cu inserții decorative.

În plus, unele unelte pentru seturi sunt acoperite cu o substanță specială care crește rezistența la uzură și caracteristicile rezistente la căldură.

cavaler

Setul de șeminee "Knight" este un supliment extraordinar la șemineu și o soluție excepțională în interiorul casei.Aceste accesorii, utilizate în operarea și curățarea șemineului, au o funcție estetică în interior.

În setul complet "Knight" sunt furnizate toate dispozitivele necesare și alte dispozitive suplimentare. Ele sunt produse într-un singur ansamblu stilistic și completează perfect armura cavalerilor.

Accesoriile pentru șemineu sunt fixate pe un pardoseală specială sau pe un suport pentru agățat. Ele sunt create în variante de aur, bronz și argint.

Orice model ales, indiferent dacă este vorba de bronz aristocratic sau aur strălucitor, se va potrivi în mod armonios cu orice stil de spațiu interior, mai ales dacă camerele sunt decorate în direcția antichității.

"Knight" va satisface cei mai sofisticați consumatori, devenind cel mai bun decor pentru o casă privată, apartamente cu tavane înalte sau birouri oficiale. El va indica starea proprietarului său și va demonstra gustul său impecabil. Setul nu va putea lăsa nici un vizitator indiferent, vizitatorii cu siguranță vor întoarce ochii pe el. Între timp, echipamentul necesar pentru întreținerea șemineului în "Knight" va asigura implementarea de înaltă calitate a funcțiilor practice ale setului.

Sfaturi pentru alegere

Cumpararea unui kit de îngrijire a căminului nu este cazul atunci când puteți cumpăra primul care a venit peste. Este important ca toate componentele sale să se distingă prin înaltă calitate, practică și interior plăcut din punct de vedere estetic al încăperii, completându-l.

Toate instrumentele trebuie să fie:

 • Durabil. Pentru ca acestea să poată servi cât mai mulți ani posibil, setul trebuie să se bazeze pe materii prime de înaltă calitate.
 • Rezistent la procesele de coroziune. Este permisă curățarea părților cu apă și soluții lichide.
 • Rezistent la stres mecanic.

Pentru ca setul selectat să îndeplinească toate calitățile enumerate, este mai bine să acordați prioritate companiilor eminente de producție care produc produse similare de mai mulți ani.

Ar trebui să ne amintim că designul original și recursul vizual nu ar trebui să fie în primul rând atunci când cumpără un kit, principalul lucru este scopul său funcțional. Dacă achiziționarea unui set este făcută pentru foc sau gaze electrice, nu vă puteți limita alegerea. La urma urmei, sarcina principală a acestor accesorii este de a decora o cameră, de a crea un decor unic și o atmosferă extraordinară în camera în care se află șemineul.

Revizuirea setului pentru șemineu "Vânătoare", vezi mai jos în videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor