Semineu pentru birou: soluția originală pentru o casă mică

Toată lumea are nevoie de o atmosferă confortabilă și confortabilă, imposibilă de a crea fără condiții optime de temperatură. Mențineți această cifră este necesară, indiferent de vremea din afara ferestrei. Puteți crea atmosfera necesară în cameră folosind un șemineu de birou - o soluție elegantă și practică pentru camere mici. Acest element servește unui scop decorativ și funcțional semnificativ.

Caracteristici generale

Mini-șemineu are multe avantaje, datorită cărora a câștigat rapid popularitate. Este ușor de utilizat și are o dimensiune compactă. Acest lucru util este util atunci când deconectați electricitatea, mai ales dacă casa nu are o lanternă, lumânări sau altă lampă mobilă.

Unele modele de șeminee de birou sunt copia redusă a unui șemineu standard. Acesta este același foc deschis, numai într-o variație mai compactă. Vatra mică de acasă va transforma instantaneu situația, făcând-o mai plină de suflet și pace. Elementul se va potrivi atât în ​​tendințele decorative clasice, cât și în cele moderne.

Șemineul introdus pe masă are un efect pozitiv asupra stării psihologice a unei persoane. El nu numai că poate să se relaxeze și să scape de gândurile deranjante, dar și să creeze o lucrare fructuoasă și să inspire, dând drumul naturii creative. După o zi de lucru grea, este util să vă relaxați cu o ceașcă de ceai la o masă pe care este amplasat un șemineu.

Cum diferă un șemineu compact de versiunea standard?

Primul lucru de observat este mobilitatea. Scaunul pentru mese poate fi mutat cu ușurință de la un loc la altul sau îndepărtat cu totul, dacă este necesar. Greutatea medie a structurii este de aproximativ 4 kilograme. Poate ridica aproape toate gospodăriile, cu excepția copiilor mici. Semineele pot fi alimentate cu energie electrică sau cu consumabile speciale.

Dimensiunea compactă vă permite să plasați dispozitivul în aproape orice cameră acasă. Chiar și într-un apartament studio sau într-un apartament studio pentru el există un loc. O alegere minunată pentru o casă de țară. Mergând într-o casă nouă, puteți lua cu ușurință șemineul cu dumneavoastră. Pentru el, trebuie să existe un loc chiar și în cel mai compact portbagaj.

Modelele miniatură care funcționează pe combustibil consumabile sunt, de asemenea, numite "biofireplaces". Acest lucru indică faptul că aparatul este prietenos cu mediul înconjurător și în condiții de siguranță.

Atunci când creați un dispozitiv de acest tip, maeștrii au combinat toate avantajele șemineelor ​​standard de ardere a lemnului cu compactitatea și versatilitatea modelelor moderne.

tipuri

Există două tipuri principale de seminee de birou:

 • Modele de aburi. Un generator de abur este montat în dispozitiv. Șeminele nu creează un foc natural, ci doar iluzia sa, care se realizează prin jocul de lumină și particule mici de umiditate.
 • Alcool șemineu. Dispozitivul funcționează pe combustibil ecologic - alcool etilic. Spre deosebire de tipul de mai sus, modelul generează o adevărată flacără. Recipientele lichide sunt turnate într-un rezervor separat.Apoi, trebuie să aprindeți și să reglați înălțimea și intensitatea flacării datorită supapei.

Proiectarea alcoolului

Structura standard a unui astfel de incinte bio este o sursa de flacara deschisa.

Designul este compus din două elemente principale:

 • Vatra. În această parte există un proces de ardere.
 • Portal. Înghețarea vetrei.

Bioetanolul, utilizat ca principal tip de combustibil, este produs prin procesarea mustului fermentat. Producătorii adaugă în mod specific ingrediente otrăvitoare la compoziția sa pentru a evita utilizarea lor ca băutură. Diferitele indicatoare de culoare ajută la distingerea între alcool și alte lichide.

Rezervor de metal durabil este un rezervor de combustibil. Forma și dimensiunile sale pot fi diferite și depind de caracteristicile unui anumit model. O gaură specială care furnizează vapori de alcool se află în partea de sus.

La fabricarea modelelor compacte, rezervorul de combustibil este conectat la vatră. Opțiunile mai mari sunt echipate cu un element piezoelectric alunecător, incendier.

Caracteristici și beneficii

Șemineele de tip mini alcool sunt un arzător compact.Cele mai multe modele de seminee sunt prezentate în decor modern, de exemplu, în stilul high-tech.

Scaune compacte de birou pe alcool sunt în mare nevoie. De îndată ce au apărut pe rafturile magazinului, au atras imediat atenția cunoscătorilor obiectelor decorative extraordinare și funcționale.

Experții au elaborat o listă de avantaje, datorită căreia șemineele compacte și elegante au devenit pe scară largă:

 • Beneficiu. Pentru a utiliza un șemineu de birou nu este necesar să dotați coșul de fum și ventilația, ceea ce economisește resursele materiale. Nu uitați să aerisiți periodic camera. În timp ce modelul de alcool este în funcțiune, dioxidul de carbon și vaporii de apă se acumulează în cameră.
 • Dimensiuni. Dimensiunile miniaturate și greutatea redusă sunt principalele diferențe între acest tip de dispozitiv și versiunile standard încorporate în perete. Fie că este vorba despre un birou mic, un apartament studio, o mică casă de țară - există întotdeauna loc pentru un șemineu de birou.
 • Utilizați. Semineul este confortabil și ușor de utilizat. Nu necesită condiții speciale, montări suplimentare și alte lucruri.Funcționarea diferă în ceea ce privește siguranța, ergonomia și caracterul practic.
 • Varietatea. Alegerea clienților oferă o mare varietate de forme și dimensiuni ale structurilor de alcool. În procesul de producție se folosesc diferite materiale refractare. Clienții au posibilitatea de a achiziționa o versiune modernă cu pereți transparenți sau cu un model mai clasic în negru sau maro.
        • Funcționalitate. În ciuda dimensiunilor mici, cu un astfel de șemineu puteți încălzi o cameră compactă. Dispozitivul nu are o productivitate inferioară cu un încălzitor cu o capacitate de 3 kW. Căldura generată de arderea alcoolului este complet eliberată în atmosferă.
        • Fiabilitate. Designul de înaltă calitate oferă practicitate și durabilitate. Totul datorită absenței elementelor care pot funcționa rapid în timpul funcționării: componente electronice, mecanisme mici, părți în mișcare și așa mai departe.
        • Estetica. O varietate de modele atrage atenția unor forme sofisticate, rafinament și expresivitate. Un astfel de element va deveni un accent atractiv pe fundalul general. Aceasta este o decorare perfectă pentru decor, care nu are o atmosferă favorabilă.
        • Cost. Biofireplaces sunt mult mai accesibile în comparație cu modelele electrice sau construcțiile tradiționale.

              Toate beneficiile de mai sus au jucat un rol important în satisfacerea cererii enorme. Astfel de seminee sunt populare nu numai în rândul cumpărătorilor ruși, dar și departe în afara țării.

              Dezavantaje ale alegerii

              Semineele de alcool au dezavantajele lor. Cu ei este necesar să vă familiarizați înainte de a achiziționa structura

              Experții au identificat următoarele dezavantaje:

              • Aerisirea constanta este necesara, altfel se va acumula o cantitate mare de CO2 (dioxid de carbon) in camera. Este periculos pentru sănătate.
              • Alcoolul semineu funcționează numai pe un tip de combustibil. Arzătorul poate fi reumplut numai cu alcool special.
              • Consumul ridicat de combustibili lichizi. O oră de funcționare neîntreruptă necesită între 0,3 și 0,4 litri.

              Se recomandă utilizarea acestui tip de șemineu într-o cameră cu dimensiunea de cel puțin 25 de metri pătrați. În caz contrar, reduceți semnificativ timpul de funcționare.

              Îngrijire și utilizare

               Este necesar să se cunoască regulile de funcționare a șemineului pentru băuturi alcoolice pentru a evita situațiile neplăcute și spargerea.

               Normele simple și ușor de înțeles vor crește de mai multe ori durata de viață a achiziției:

               • După oprirea șemineului, închideți sigur blocul de combustibil cu supapele. Amintiți-vă că alcoolul se volatilizează ușor și se aprinde.
               • Urmăriți intensitatea și înălțimea flacării.
               • Șeminele de acest tip au nevoie de curățare temeinică. Ștergeți praful și îndepărtați poluarea.
               • Nu amplasați structura în apropierea obiectelor inflamabile, cum ar fi picturile, perdelele și perdelele, sau obiectele decorative fabricate din țesătură sau hârtie.

               Înainte de utilizare, asigurați-vă că citiți instrucțiunile de utilizare.

               Modele de aburi

               Producătorii moderni fac șeminee cu aburi care sunt foarte greu de distins de modelele cu foc deschis. Pentru a crea o iluzie eficientă, sunt folosite dispozitive speciale. Mișcarea aburilor repetă schimbarea flăcărilor. Imaginea nu se repetă niciodată, așa cum se întâmplă cu șemineele electrice, unde este proiectat videoclipul. Efectul vizual tridimensional poate fi văzut din toate părțile sub diferite unghiuri.

               Principiul de funcționare

               În șemineu cu aburi instalat o lumină specială în formă de miniatură(Lămpi cu LED sau halogen), precum și un generator de aburi.

               Dispozitivul este foarte simplu și clar. Generatorul de abur scade apa si apa aburului. Ca rezultat, în interiorul structurii se obține o ceață de apă. Particulele mici de apă, înghețate în aer, sunt iluminate de filtre de lumină color. Sunt folosite iluminare galbenă, roșie și portocalie. Combinația dintre toate aceste elemente creează efectul unui foc ars.

               Rezultatul este surprinzător și uimitor. În partea de jos a aburului este vopsit într-o culoare luminoasă și saturată, imită o flacără reală, și la partea de sus a saturației de culoare se pierde. Sfaturile focului se transformă în fum gri.

               Pentru a completa compoziția și pentru ao face mai realistă, la foc se adaugă imitații de cărbuni sau lemn de foc. Ele sunt o proiecție separată. Combinația dintre toate elementele creează o imagine unică. Focul este foarte asemănător cu cel real.

               Pro și contra

               Satele de foc cu aburi sunt mult mai sigure decât opțiunile de alcool, deoarece nu generează o flacără, ci doar își creează iluzia.

                În plus, există și alte avantaje:

                • Nu este nevoie să cheltuiți bani pe combustibil.
                • Puteți folosi șemineul în interior. Nu este nevoie de aerisire.

                 Printre neajunsurile pot fi identificate lucrările de la rețea:

                 • Posibilitățile de plasare sunt limitate de lungimea cablului și de prezența soclului.
                 • Este necesar să se ia în considerare funcțiile estetice, chiar și imitația cea mai calificată rămâne doar o iluzie. Focul natural are un farmec deosebit și expresivitate.

                 Șemineu de masă - un mod practic, elegant, la modă, fiabil și profitabil de a transforma interiorul. Un astfel de element ar arăta grozav în aproape toate încăperile unei case rezidențiale: o bucătărie, o cameră de zi, un dormitor, o sală, un studiu. Modelele cu aburi pot fi utilizate pentru decorarea încăperilor de subproduse.

                 Copia compactă a unui șemineu standard arată elegant și spectaculos. Nu va rămâne fără atenție de la toți cei care vin la tine acasă. O gamă largă de modele care diferă în funcție de formă, culoare și dimensiune, vă permit să alegeți opțiunea perfectă pentru un anumit stil.

                 Cum să faci un mini-biopaz, vezi următorul videoclip.

                 Comentarii
                 autor
                 Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

                 Sala de intrare

                 Camera de zi

                 dormitor