Aragaz-șemineu în interiorul unei case de țară

 Aragaz-șemineu în interiorul unei case de țară

Sobe în stil vechi dau treptat calea către șemineele mai decorative. În timpul iernii lungi și reci, sobele au fost singurele mijloace de încălzire în casă, dar odată cu apariția încălzirii centrale și a gazului, nevoia pentru această clădire voluminică a dispărut.

Semineul a devenit un instrument de încălzire suplimentar estetic. pe seara răcoroasă de vară sau de toamnă într-o casă de proprietate. Căldura moale, reflexiile strălucitoare ale flăcării și conversația fără voie fac o persoană mai fericită. Apariția unor șeminee industriale a făcut acest lux disponibil în cabana urbană și în cabana de vară.O selecție largă de modele diferite vă permite să alegeți exact modelul potrivit pentru design și calități funcționale pentru un anumit consumator.

Caracteristici speciale

Principala diferență dintre un șemineu și o sobă este timpul necesar pentru încălzirea camerei și timpul necesar pentru a păstra căldura. Cuptorul are un sistem de coșuri de cărămidă. Caramida, încălzită, începe să încălzească aerul și să păstreze căldura pentru o perioadă lungă de timp.

Un incendiu deschis într-un șemineu tradițional asigură încălzirea rapidă a aerului., dar căldura este păstrată numai în timpul incendiului, deoarece nu există materiale de economisire a căldurii - cărămidă încălzită sau piatră. Prin urmare, trebuie să ținem cont de faptul că este posibil să se utilizeze șeminee cu focar deschis pentru o casă de țară în scopul furnizării de energie termică constantă numai cu instalarea de elemente speciale pentru acumularea de căldură. Cuptoarele-seminee au devenit o soluție eficientă, au un sistem structural închis cu disipare a căldurii îmbunătățite și calități decorative ridicate datorită sticlei rezistente la căldură, care deschide vederea focului ars.

Semineele diferă în funcție de tipul combustibilului utilizat: lemn, electric, gaz, combustibil lichid. Puteți alege modelul potrivit în funcție de condițiile de utilizare.Cel mai mare coeficient de transfer de căldură al modelelor de lemn, dar trebuie să aveți întotdeauna o ofertă de busteni, consumul lor este suficient de mare, nu fiecare proprietar al cabanei poate oferi achiziționarea și livrarea regulată de lemn de foc. Scaunele de gaz nu oferă căldură, dar necesită echipamente speciale și disponibilitatea comunicațiilor cu gaz. Toate șemineele electrice cunoscute - cel mai scump tip de încălzire datorită costului energiei electrice. Ultima pe piață a apărut un tip lichid de combustibil - etanol.

Producția materialului variază de la cărămizi tradiționale și piatră naturală la fier și oțel. Piatra este cel mai bun acumulator de căldură, dar necesită o fundație consolidată. Fonta este ușor inferioară în funcție de conservarea căldurii și nu necesită construirea unei fundații speciale. Analogurile din oțel se răcesc foarte repede, dar au structuri ușoare. Hornul este necesar doar pentru încălzitoarele cu combustibil solid - sobele pentru lemn și gaz. Alte tipuri de seminee necesită doar ventilație sau ventilație, deoarece au capacitatea de a absorbi oxigenul din aer.

Dimensiunile camerei de incendiu sunt foarte diferite. Semineele staționare mari sunt instalate în vile private.Pentru casa de la țară există mici modele care nu necesită placări de zidărie și pot fi instalate în orice loc convenabil. Există șeminee interioare complet miniaturale care pot fi amplasate în camera de zi a unui apartament sau pe un birou.

Principala caracteristică a celor mai multe modificări ale șemineelor ​​este capacitatea de încălzire numai a încăperii în care este amplasată, cu excepția modelelor speciale cu robinete de aer. Conform metodei de instalare, există ziduri construite în plan, unghiulare, semicirculare sau rotunde pentru încălzirea a două sau mai multe încăperi, lângă perete și insulă.

tipuri

Producătorii moderni oferă o mare varietate de tipuri de ansambluri de combustibil. Ele diferă în caracteristicile de proiectare și metoda de generare a căldurii. Sobele tradiționale de cărămidă pe combustibil solid, în aparență, sunt cele mai apropiate de aragazul rusesc.

Instalarea unui șemineu din cărămidă necesită o bază de beton pentru construcția zidăriei grele. Hornul este o parte constructivă a întregii clădiri, construcția sa este prevăzută pentru etapa inițială de construcție.Cutia de foc poate fi construită din cărămizi refractare, apoi este prevăzută cu o ușă transparentă. Cuptorul încorporat din metal sau fontă, cu ecran transparent, este folosit cel mai frecvent. În modelele de cărămidă de deasupra cuptorului, uneori au o plită pentru gătit. Furnizarea lemnului de foc este reglată manual, iar cărămida servește pentru un schimb de căldură lung. Poate încălzi camerele adiacente în detrimentul pereților laterali.

Favoritele pe piața de consum în acest stadiu sunt sobe de oțel fontă și oțel, care nu necesită o bază specială. Pachetul include o placă izolatoare sau sub corpul prevăzut o platformă de porțelan. Instalarea acestui tip de încălzire necesită numai instalarea unui coș de fum. Țeava poate fi încorporată în structura acoperișului în orice loc convenabil, dacă nu încalcă integritatea grinzilor de susținere. În funcție de model, ele sunt utilizate numai pentru încălzire, ca mini-șemineu sau sunt echipate suplimentar cu un design dublu pentru placa de gătit încorporată.

În noile versiuni ale cuptoarelor, producătorii au schimbat sistemul de conducte și au folosit reîncărcarea reziduurilor de combustibil, ceea ce a făcut posibilă creșterea duratei perioadei de combustie, reducerea consumului de combustibil și reducerea emisiilor de funingine.Astfel de modele sunt numite sobe cu ardere lungă pentru combustibilii solizi. Aceste unități sunt împărțite în sobe cu o metodă de încălzire a spațiului aerian și cu un circuit de apă.

Sobe mici de fier cu un schimbător de căldură cu aer convectiv au obținut popularitate în rândul locuitorilor de vară. Aici, datorită designului, aerul intră treptat, iar combustibilul nu se aprinde, dar arde moderat. Aranjamentul special al mai multor canale de aer face posibilă încălzirea eficientă și rapidă a unei încăperi mici, de exemplu, o mică casă de țară cu o cameră. Dezavantajul este răcirea rapidă cu atenuarea focului. Pentru a menține o temperatură acceptabilă mult timp și pentru a distribui căldură în mai multe încăperi sau la cel de-al doilea etaj, se montează schimbătoare de căldură de aer; aerul cald este distribuit prin țevi din coșul de fum în direcții diferite și oferă un efect termic suplimentar.

Un design mai ergonomic are o sobă cu circuit de apă pentru încălzirea mai multor încăperi sau etaje. Astfel de cuptoare sunt conectate la sistemul de încălzire, apa din cazanul cuptorului se încălzește și intră în radiatoare. Eficiența consumului de combustibil face acest model potrivit pentru o perioadă lungă de timpde utilizare. Căldura este stocată în mod constant. Dezavantajul este condițiile de temperatură inegale în sistemul de încălzire. O ruptură în focar cauzează răcirea radiatoarelor și temperatura ambientală.

În cuptoarele cu ardere lungă sunt prevăzute uscătoare pentru circulația aerului pentru uscarea lemnului, deoarece arderea lentă a lemnului necesită un anumit grad de umiditate din busteni, cărbuni sau brichete.

Cuptoarele sunt echipate cu alimentare cu combustibil automat., în același timp, o filă poate arde până la 7 zile în unele modificări. Automatizarea pe anumite modele reglează mai multe moduri de ardere. Eficiența acestor încălzitoare se apropie de 80%. Arderea secundară a produselor de ardere reduce intrarea substanțelor nocive în aer și formarea de funingine, tăvile detașabile de cenușă facilitează procesul de curățare. În prezent, acesta este cel mai popular model pentru casele de țară care nu au gaze naturale.

Seminee care lucrează la gaz, cele mai solicitate din cauza combustibilului ieftin, ușurința în utilizare, diversitatea în design. Semineele de gaz nu produc funingine, dar necesită încă un coș de fum pentru a îndepărta produsele de ardere a gazelor.Sobe de gaz de transfer de căldură aproape de omologii de lemn. Ele sunt utilizate pentru încălzirea pe tot parcursul anului a casei. Dispune de diferite opțiuni pentru conectarea la gazul principal sau la gazul lichefiat, care extinde domeniul de aplicare al semineelor ​​de gaz. Absența lemnului de foc real este compensată de designul frumos al unui incendiu artificial cu limbile pitorești ale unei flăcări reale.

Semineele de gaz au capacitatea de a fi controlate prin telecomandă. Siguranța funcționării este susținută de senzori speciali care monitorizează modul de combustie și opresc automat arzatoarele atunci când există o întrerupere a alimentării cu combustibil.

Caracteristici similare au seminee electrice. Pe calitățile decorative ale sistemului de automatizare a procesului de încălzire nu este inferior la gaz. Dezavantajul este modul costisitor de încălzire. Eficiența lor este oarecum mai scăzută decât cea a echipamentului pe gaz. Cazul unui șemineu electric poate avea o grosime de 10 mm la un prototip real cu imitație de lemn de foc. Are moduri de încălzire și iluminare sau doar iluminare sub formă de flacără. De multe ori, ecranul este dotat cu funcții suplimentare, pentru care este echipat cu chips-uri de computer.Se poate schimba culoarea și imaginea ecranului, poate transporta încărcarea informației.

Dacă șemineele electrice și gazele necesită legare la comunicații, cele mai noi modele de șeminee cu biocarburant lichid sunt complet autonome. Elementul structural principal este rezervorul de combustibil al două compartimente pentru combustie și intrarea combustibilului, care au deschideri pentru introducerea lichidului în arzătorul din piatră artificială sau din metal. Focul în șemineu este natural, are o ardere constantă, nu există funingine și scântei, nu necesită un horn și o fundație, poate fi instalat pe orice suprafață.

Combustibilul pentru ei este alcoolul etanol. Consumul depinde de volumul camerei și de temperatura dorită de încălzire. Modelele desktop ard circa 200 de mililitri de combustibil pe oră, cele mari montate pe perete cu un arzător lung - 500 mililitri pe oră. Luminozitatea flacarii este reglată de supapa arzătorului. Oferă căldură moderată. Cu toate acestea, acest șemineu se referă mai degrabă la înlocuirea decorativă a unui incendiu real într-un apartament oraș.

desen

Semineele sunt bine stabilite în viețile noastre, ele servesc atât pentru încălzire, cât și pentru decorațiuni interioare. De mai mulți ani, șemineele clasice cu portal dreptunghiular din MDF, plastic sau gips-carton, decorate cu stucco,au ocupat o nișă solidă în apartamentele orașului și casele de țară. Camera de zi, decorată în stil clasic, este decorată cu un șemineu, introdus în portal, decorat cu marmură. Piatra naturală sau artificială pentru finisarea portalului este aleasă în funcție de situație. Acest șemineu dă greutatea și soliditatea camerei de zi.

Materialul tradițional pentru finisarea sobelor și șemineelor ​​este țiglă și gresie. Această decorare are o istorie lungă, astăzi este din nou la înălțimea modei. O selecție largă de ceramică cu gresie conferă șemineului un aspect unic. Formele unificate ale corpului metalic al șemineului dobândesc caracteristici exclusive, în timp ce acest material are funcționalitatea.

Placile sunt un bun material izolant., protejează obiectele interioare apropiate sau partițiile din lemn de foc. Ceramica permite mai multă menținere a căldurii vetrei, durabilă, ușor de curățat, nu se estompează și nu se estompează. Cele mai simple forme geometrice, plăcile cu dale, dobândesc contururi deosebite și valoarea nobilă a antichității. Șemineul cu pardoseală devine accentul central într-o cameră cu un design modern.

Interiorul în stil Art Nouveau va completa portalul cu ornamente florale și linii netede ale cadrului. Detaliile metalice sunt un atribut indispensabil al acestei direcții de design sofisticate. Interiorul acestei direcții necesită o subordonare strictă a întregii situații la un singur stil. Culorile incomparabile și formele fascinante continuă transformă dispozitivul de încălzire într-o operă de artă. Modelul floral îngăduie răscoala focului și aduce note de calm, relaxare și fericire.

Tehnologia Hi-Tech susține simplitatea și netezimea designului metalic al fațadei șemineului. Culori finisaje - gri, oțel, negru, alb. Cuptoarele din aceste interioare de înaltă tehnologie au două uși situate pe ambele părți pentru a maximiza frumusețea flacării. Cuptorul cu semineu este folosit ca separator în zone funcționale pentru transformarea spațiului. Caracteristicile futurice schimbă radical conceptul de încălzire a cuptorului, transformându-l într-o componentă spațială a interiorului.

Cuptoarele-seminee din interiorul Provence sunt finisate cu piatră naturală sau pietre prețioase. Terminarea brută dă greutate întregii structuri.Podeaua de piatră, grinzile afumate - trăsăturile distinctive ale sălilor franceze. Un tapet de dimensiuni reduse și luminoase, cu un model floral mic, aduce echilibru în interior. Piatra se răcește în timpul verii, se menține caldă pentru o perioadă lungă de timp în toamnă și iarna, permițându-vă să vă petreceți timpul confortabil lângă șemineu.

În stilul scandinav, greutatea este modelată în soliditate și în calitate bună. Tencuiala simpla alb, cu console puternice din lemn si un mantel este combinata cu elemente structurale ale tavanului si grinzilor de perete. Cuptorul este ales spațios. Semineu se potrivește bine în atmosfera simplă cu canapele confortabile și fotolii. Pietrele de lemn cu o grosime redă o imagine de ansamblu.

Minimalismul simplifică componenta decorativă, lăsând doar elementele funcționale. Șemineaua cuptorului diferă într-o formă originală și se stabilește în mijlocul casei. Sarcinile multiple sunt rezolvate simultan cu ajutorul unui obiect. Spațiul este împărțit în zone, întreaga suprafață a camerei este încălzită, șemineul este vizibil din toate punctele camerei. Restul situației are tonuri de fund neutre, aducând șemineul în centrul compoziției.

Clădiri în stil rustic sau rustic, în cazul în care o mulțime de ornamente din lemn, care amintește de aragaz rumenit spălat cu cretă. Portalul de șemineu împreună cu hornul este stilizat sub aragaz. Acest lucru se face folosind o masivă masivă a corpului. Corpul poate fi realizat din caramida sau gips-carton, apoi tencuit si vopsit cu vopsea acrilica. Lumina lejeră și culoarea albă a detaliilor interioare adaugă lumină și confort camerei, pe care cineva ar dori să o numească "camera de cameră".

Cea mai originală și tehnologică formă are seminee în stilul unui mansardă. Finisajele exterioare pot fi chiar realizate dintr-o bucată de țeavă de diametru mare vechi. Fierul cu un fir de rugina si un strat de funingine este un element artistic al designului industrial. Hornul nu se ascunde în spatele tavanului, dar este în mod intenționat afișat ca un detaliu decorativ. Echipamentul de șemineu modern modern este construit într-o bucată de deșeuri industriale.

Atunci când alegeți forma șemineului și decorarea acestuia, este important să țineți cont de stilul general al designului camerei. De mare importanță și locația șemineului. Cel mai bine este să îl instalați pe peretele principal al camerei de zi, astfel încât alte piese de mobilier să nu blocheze jocul de flăcări.Merită să împrumutați experiența aristocraților englezi care, lângă șemineu, aveau o pereche de scaune pentru o mai bună încălzire și relaxare. Partea centrală a camerei este alocată pentru un șemineu în prezența unei suprafețe mari, deoarece într-o încăpere mică, construcția poate aglomera spațiul, iar esența vederii la foc se va pierde din cauza stării de etanșeitate.

Care dintre ele să alegeți?

După ce a decis stilul, rămâne să alegeți designul dorit și tipul de combustibil. Ce urmează să urmeze? Primul pas este acela de a determina condițiile de utilizare: încălzirea pe tot parcursul anului pentru o casă cu reședință permanentă sau utilizarea neregulată sezonieră la vreme rece. Dacă veniți la cabană numai vara și, uneori, în perioada de toamnă-iarnă timp de câteva zile, atunci nu are sens să echipați casa cu un sistem de radiatoare; Cea mai bună cale este să instalați un cuptor cu convecție lungă și să echipați coșul cu un sistem de schimbător de căldură de aer.

Pentru o viață permanentă sunt sobe potrivite pentru seminee cu combustibil solid ardere lungă cu un contur de apă. Acesta este un design practic și ușor de utilizat.Senzorul automat instalat pentru furnizarea lemnului de foc va permite o perioadă îndelungată de funcționare a sistemului de încălzire pentru alimentarea cu apă a radiatoarelor fără intervenția omului. Pentru a stabili temperatura optimă a agentului de răcire, este suficient să reglați senzorii modurilor de combustie. Această opțiune este acceptabilă dacă este disponibilă o cantitate suficientă de combustibil solid: lemn de foc, cărbune, pelete.

Conectarea unei locuințe la comunicațiile cu gaze face preferabil să aibă un design similar pentru un șemineu de gaz. Gazul - un tip ieftin de combustibil, spre deosebire de transportatorii de energie din lemn și cărbune, nu necesită marcaj regulat. Condițiile de temperatură din casă pot fi ajustate cu un mâner al arzătorului de gaz. Nu este nevoie să depozitați lemn de foc sau cărbune. Prezența unei surse de energie optime este a doua componentă a alegerii încălzitorului.

Următorul criteriu este dimensiunea zonei încălzite. Fiecare model de șemineu este furnizat cu o listă de caracteristici tehnice, principalul indicator al căruia este puterea. Valoarea standard a capacității de încălzire este calculată ca 1 kW pe 10 mp metri patrati fara partitionare si lipsa de pardoseli.Rămâne să calculați întreaga suprafață a camerei și să alegeți unitatea corespunzătoare.

Un alt criteriu care influențează alegerea modelului este greutatea sobei. Acesta poate varia de la 50 la 800 kg. Brichetele sunt corpuri de oțel, dar se răcesc mai repede. Trebuie să cunoașteți posibilitățile structurale ale podelei și locul în care intenționați să instalați un șemineu. Se poate cere consolidarea structurii sau ridicarea unui podium. O schemă de instalare a coșului de fum este studiată în avans pentru a crea o împingere suficientă, altfel arderea nu va corespunde parametrilor declarați.

În cele din urmă, există seminee staționare și mobile. Mobilul are aspect similar cu sobele. Diferența lor se întâlnește în ușa de sticlă și în prezența a două opțiuni pentru conectarea coșului: încorporat - în partea de sus și cel de-al doilea - pe peretele din spate. Acestea asigură o încălzire rapidă a camerei datorită transferului de căldură al unității în sine.

Cum să o faceți singur?

Instalarea unui șemineu este prevăzută în faza de proiectare a unei case rezidențiale, proiectul fiind realizat prin ateliere de construcție și proiectare, cu furnizarea de desene de proiectare și o schiță de soluție interioară decorativă.Aceleași companii întreprind toate lucrările privind construcția și conectarea echipamentelor. Acest complex de lucrări are un cost destul de ridicat, astfel încât majoritatea proprietarilor de case mici preferă să facă această lucrare singură.

Înainte de a începe auto-instalarea șemineului, trebuie să vă familiarizați cu cerințele pentru funcționarea în siguranță a încălzitorului. Apartamentele cu apartamente în clădiri de înălțime nu sunt locul cel mai potrivit pentru o ardere de foc pe combustibil solid. Va trebui să trecem printr-un număr mare de aprobări cu diverse servicii pentru a elimina coșul de pe acoperiș. În cazul în care blocul de locuințe nu are încălzire pe sobă, vecinii pot fi un obstacol în calea acestui plan. Construcția coșului de fum va fi un eveniment foarte costisitor. Prin urmare, considerăm cele mai comune opțiuni de aranjament în casele de țară.

Construcția tradițională este realizată din cărămidă, urmată de instalarea unei unități de oțel sau fontă. Greutatea acestei structuri necesită construirea fundației la o adâncime de 80 de centimetri.

Adâncimea focarului trebuie să fie de cel puțin jumătate din înălțime. Șemineul din piatră poate fi echipat cu un panou pentru încălzirea și gătitul alimentelor sau cu o cameră separată. Pentru zidărie se utilizează cărămizi refractare. Procesul de construcție necesită anumite abilități. În absența experienței, este mai bine să aveți încredere în profesioniști sau să efectuați placări de gresie sau gips carton. Costul serviciilor de masoni este ridicat, deci mulți trebuie să construiască un șemineu cu mâinile lor. Luați în considerare instrucțiunile pas cu pas pentru această acțiune.

Se calculează volumul camerei. Dimensiunea focarului trebuie să se refere la volumul camerei de la 1 la 70. Se alege forma și designul șemineului cu coșul de fum. Se fac scheme de ordonare, în cazul în care structura cărămizilor din fiecare rând este prezentată schematic separat. Comandarea diagramelor în dimensiuni poate fi comandată de la atelierul de construcție, sau pentru a economisi bani, puteți utiliza opțiunile gata făcute.

Următoarea etapă este construirea fundației. O groapă excavată în adâncime de 60-70 de centimetri, cu o lățime mai mare de 15 centimetri mai mult decât baza săpăturilor. Un strat de dărâmături de 10-15 cm înălțime este căptușit în partea de jos. Cofrajele sunt instalate și piatra strat-strat este turnată cu ciment lichid ușor sub nivelul podelei (5-6 centimetri).

După uscare, fundația trece la zidărie. Peretele din spate este așezat în jumătate de cărămidă, într-o caramida. Zidul din spate al cuptorului din mijloc ar trebui să aibă o pantă de 15-20 de grade înainte pentru a circula cu aer cald. Această pantă este asigurată prin proiecții cu zidărie în trepte. După finalizarea construcției coșului de șemineu instalat în carcasă. Toate aceste tipuri de locuri de muncă necesită o anumită experiență. Începătorii vor petrece mult timp și vor avea în mod inevitabil probleme cu acuratețea cărămizii la etapa inițială.

Producătorii oferă o mare varietate de modele finite pentru proiectarea cuptoarelor. Este o pictură bine stabilită cu fațade speciale de vopsea metalică. Sobele pictate au un aspect frumos decorativ și nu necesită materiale suplimentare de finisare. Ele se instalează pur și simplu în locul potrivit și se conectează la sistemul de încălzire și la coșul de fum. Culoarea potrivirii culorii cu interiorul specific.

Locul instalării cuptorului presupune absența curenților care vor împiedica pescajul. Aceasta înseamnă că unitatea nu trebuie să fie amplasată pe linia dintre fereastră și ușă. Șemineul trebuie amplasat cât mai aproape de țeava de eșapament.În cazul proiectării pereților prevăzut cu canale de fum, coșul este adus în ele. Cu auto-asamblare, coșul este scos prin tavan și acoperiș spre exterior, în timp ce țeavă de coș este înfășurat în vată minerală și un arbore este făcut din blocuri de spumă sau cărămizi în jurul acestuia.

Țeava de fum este realizată din cărămidă, metal, azbest, ceramică. Diametrul coșului de fum este ales din raportul de la 1 la 10 din dimensiunea cuptorului. Forma rotundă a țevii este considerată optimă. Producătorii oferă pentru auto-asamblare cosuri ieftine și ușor de tip "sandwich" din oțel inoxidabil - două țevi de diferite diametre, spațiul între care este umplut cu lână minerală izolatoare. Acesta este un element structural gata de instalare care nu necesită structuri suplimentare de izolație. Hornul este prevăzut cu o poartă - o supapă care blochează fluxul de aer. Cu ajutorul poarta ajusta tracțiunea.

Pământul din fața șemineului și sub el se confruntă cu granit ceramic. Modelele cu coloane de sprijin au intrări de aer de jos, când instalați cuptorul într-o bază solidă în el, puneți un canal pentru curgerea aerului prin suprapunerea podelei de pe stradă.Pentru a face acest lucru, o conductă de admisie este construită în tavan, care se află sub fundul cuptorului la grătare.

Sfaturi și trucuri

Durata de viață și de căldură a unității de încălzire depind de condițiile de funcționare. Cele mai bune comentarii au primit sobe cu combustibil solid, ardere lungă. Indiferent de tipul de unitate, semineele trebuie instalate în conformitate cu cerințele privind siguranța la incendiu. Nu ar trebui să vină în contact cu mobilierul și cu pereții despărțitori din lemn. Sobele trebuie să fie curățate în mod regulat de funingine, pentru a preveni pătrunderea umezelii, pentru a monitoriza temperatura, pentru a evita crăparea cazului de supraîncălzire și supraîncălzire.

Este necesar să se folosească numai material uscat pentru aprindere. Lemn de foc pentru foc fierbinte folositi mici, de aceeasi dimensiune. Cu cât sunt mai mari buștenii, cu atât procesul de combustie este mai lent. Nu încălzi cuptorul cu plăci din lemn uzat cu impurități sintetice dăunătoare. Pentru încălzire, lemnul de mesteacan, stejar, artar sau zada este mai bun. Pinul dă prea mult gudron când arde. Aceasta va duce la necesitatea curățării frecvente a coșului de fum. Bustenii ar trebui să fie cu un sfert mai scurt decât capacitatea cuptorului,și în nici un caz nu se odihnește de ecranul de sticlă.

În familiile cu copii, acestea nu trebuie lăsate nesupravegheate lângă o sobă de lucru. Semineul nu trebuie să interfereze cu mișcarea din jurul camerei. În absența împingerii, fixarea lemnului de foc este oprită până când cauza este eliminată. Tractarea necorespunzătoare poate fi cauzată de intrarea unui obiect străin în conducta de coș. Nu închideți complet supapa porții în timpul arderii active, aceasta poate cauza otrăvirea cu monoxid de carbon.

Coșul de fum necesită din când în când, cel puțin 2 ori pe an, cu utilizare regulată, pentru a curăța singur produsele de combustie sau pentru a invita un specialist. Pentru curățare folosiți unelte speciale - o minge pe un lanț, care este coborâtă în tubul de sus. Funcția de funingine este turnată în cuptor, dacă nu există buzunar special retractabil. Este mai bine să oferiți un astfel de buzunar în stadiul de instalare.

Producătorii și recenzii

Cererea mare de seminee interioare a determinat o gamă largă de seminee de producători autohtoni și străini. Diferite modificări ale șemineelor ​​de o calitate excelentă pe piața internă sunt companii "Meta" și "Teplodar".

Cuptoarele acestor producători se disting prin designul modern,bune calități operaționale și umplere optimă funcțională. Sobe lungi arse "Meta Selenga" ocupă primul loc în clasament în ceea ce privește puterea de 8 kW, este echipată cu un cuptor și un compartiment pentru uscarea lemnului de foc.

Cuptoare cu convecție OV-120, "Tango Trio" produse de compania "Teplodar" au transfer de căldură uniform, încălzesc rapid și eficient camera. Sunt o opțiune bună pentru utilizarea sezonieră în țară.

Țările scandinave cu ierni dure au câștigat o vastă experiență în producerea de ansambluri de combustibili ecologice și ergonomice. Seminee Producatori finlandezi Harvia și Tulikivi sunt mereu în căutare. Materialul utilizat pentru fabricarea produselor sale este din fontă și oțel, acoperit cu vopsea rezistentă la căldură. În timpul funcționării, corpul sobei și stratul exterior nu este deformat și nu se fisură.

Liderii în ceea ce privește funcționalitatea și calitățile decorative ridicate sunt sobe "Bavaria". O varietate de modele sunt prezentate din șemineele mobile mici, care pot fi transportate cu ușurință în portbagajul unui autoturism și încălzite în timpul unei excursii, până la șemineuri frumoase staționare cu un ecran de sticlă triplă.Vă permite să observați flăcări arzătoare din toate punctele camerei. Designul exterior al sobelor acestui producător nu este inferior indicatorilor de putere. Unele modele pot oferi o cameră caldă de până la 110 de metri pătrați. metri.

În proiectarea cuptoarelor "Bavaria" a folosit o combinație de cărămizi de fier, oțel și cărămizi. Utilizarea acestora din urmă reduce pierderile de căldură și le pune pe primul loc pentru consumul economic de combustibil. Cuptoarele încorporate și plita vă permit să gătiți mâncăruri confortabil pentru familie și să vă încălziți mult timp.

Pentru o casă de țară, achiziția sobei Optima este o soluție bună - un model compact și eficient asigură încălzirea rapidă a unui spațiu mic și are o sobă pe panoul superior.

Sobele lui Jotul Producția norvegiană are o gamă largă de prețuri, capacitate de încălzire și finisaj de proiectare. Este necesar să se țină seama de ușurința de instalare, de opțiuni suplimentare sub formă de plită sau de alunecare de cenușă. Semineele puternice, cu finisaje de lux de la producătorii străini, pot diferi în preț de la soba ieftină, dar funcțională și ușoară pentru o mică casă de țară.Seara de la șemineu cu întreaga familie va fi cele mai bune momente de odihnă.

Exemple frumoase în interior

Șemineu clasic din piatră naturală.

Gresie în decorarea șemineului conferă interiorului modern o nobilitate.

Designul original al unui șemineu colț elegant, în stil hi-tech.

Interiorul stilului mediteranean cu șemineu.

Revizuirea sobe și seminee într-o casă de țară, vedeți următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor