Pellet semineu: caracteristici de design

Pellet semineu: caracteristici de design

De mult timp, cuptoarele au fost considerate cele mai bune mijloace de încălzire. Prin comparație, șemineele păreau impracticabile și nu foarte confortabile, absorbind o mulțime de combustibil. Aspectul semineelor ​​pelete vă permite să revizuiți acest aspect. Pentru a alege un șemineu adecvat pentru peleți, trebuie să țineți cont de multe nuanțe și subtilități individuale, în special de desene sau modele.

Caracteristici speciale

Un șemineu tipic de peleți funcționează pe peleți de combustibil, care sunt obținuți prin presarea deșeurilor de prelucrare a lemnului și a hârtiei și a produselor din celuloză. Deoarece acest combustibil nu are componente sintetice, acesta este în mod semnificativ superior multor alte tipuri de combustibil.Granule omogene mici sunt ușor încărcate în cuptor și puteți chiar să automatizați acest proces. Când utilizați lemn, nu faceți așa.

Umiditatea scăzută și creșterea înaltă a densității energiei revin și reduc semnificativ costurile de transport.

Unele modele au echipamente automate care permit eliberarea oamenilor nu numai de la încărcarea peleților, ci și de la controlul alimentării cu aer. Urmărind focul care arde în spatele ușii de sticlă este o plăcere. Acest design se concentrează mai mult pe satisfacerea nevoilor estetice decât pe întreținere. Prin proiectare, șemineele de peleți sunt fundamental diferite de omologii clasici de ardere a lemnului.

Este important să se țină seama de calitățile negative ale acestor dispozitive:

 • costuri ridicate;
 • nevoia de servicii de inginerie;
 • inoperabilitate fără alimentare cu energie;
 • probabilitatea de zgomot în timpul funcționării;
 • incapacitate de utilizare pentru orice fel de combustibil care este diferit de peleți.

tipuri

Există două tipuri principale de seminee unde se utilizează peleți: acestea sunt sisteme izolate și încorporate. Primul tip este un caz autonom, care nu are nevoie de finisaje speciale.Carcasa metalică dublă și căptușeala plăcilor ceramice măresc inerția termică, făcând dispozitivul să fie mai sigur.

Ceea ce este deosebit de important pentru un semineu este faptul că ceramica emite căldură în modul cel mai practic, prin radiația cu raze infraroșii. Un set standard de pelete permite arderea focului de la 8 ore la 1 zi. Pentru plasare este prevăzută capacitatea superioară.

Unitățile încorporate sunt greu de distins de focurile de ardere din lemn, nu există niciun caz exterior. Există două opțiuni pentru utilizarea vatră: plasarea într-o nișă sau instalarea în jurul materialelor de căptușeală. Containerele pot fi plasate fie în interiorul materialelor de căptușeală, fie într-o încăpere adiacentă. Conform metodei de încălzire a unei locuințe, întregul set de șeminee pelete este împărțit în următoarele grupe:

 • convecție (este un aparat cu putere redusă, un astfel de semineu poate încălzi o cameră);
 • canalele de aer (se utilizează un curent de aer încălzit, care se deplasează prin mai multe încăperi, în fiecare dintre ele dă căldura);
 • cu un circuit de apă (aceasta este doar cea mai populară opțiune în rândul consumatorilor).
convectiva
conducta de aer
cu circuit de apă

Dispozitivele care se conectează la încălzirea apei, au un aspect estetic, ele sunt cele mai practice. Că acestea sunt recomandate pentru case mari și cabane. Dacă umpleți buncărul o singură dată, va fi posibilă asigurarea încălzirii timp de 48-72 ore.

Eficiența depășește 80%. Combustia este economică, dar tehnologii au învățat să creeze dispozitive care mențin încălzirea până la +90 o perioadă lungă de timp. Ce altceva este interesant - există șemineuri de încălzire cu apă, a căror putere începe de la 30 kW.

Sobe de peleți sunt superioare șemineelor ​​de tip clasic, deoarece nu emit dioxid de carbon. Acest lucru afectează foarte bine condițiile igienice din casă. În cazul în care, după arderea peletelor, cenușa rămâne din ele, poate fi utilizată ca îngrășământ pentru o grădină, o seară sau o grădină de legume. Soba de pelete are astfel de avantaje incontestabile:

 • autonomie în ceea ce privește energia electrică și gazele naturale;
 • oprirea automată a arderii dacă se deschide ușa sau se scurge combustibilul;
 • cost redus de funcționare (comparativ cu încălzitoare concurente);
 • o durată lungă de funcționare (dacă se utilizează în mod corespunzător și se menține în mod regulat structura, sistemul va funcționa timp de cel puțin 20 de ani);
 • posibilitate de aplicare pe suprafețe mari, inclusiv în spații industriale.

Sobele de peleți prezintă anumite dezavantaje. Dispozitivul în sine este destul de scump. Locuitorii din așezările mici se pot confrunta cu dificultăți atunci când este necesară întreținerea. Modelele străine, în multe cazuri, nu se confruntă cu condițiile climatice rusești și cu sursa de energie instabilă. Din cauza acestor factori, sobele de combustibil pe peleți se deteriorează rapid.

Semineele pe pellet încălzesc efectiv case mari și zone mari, în timp ce consumul specific de combustibil pe unitate de suprafață este relativ mic.

Echipamentele de încălzire sunt adesea amplasate în subsol, precum și camere separate sau chiar clădiri pentru acestea.

Este necesar să montați astfel de cazane numai pe suprafețe ignifuge, în primul rând metal. Există sisteme care funcționează nu numai pe peleți, ci și pe lemn uscat, pe rumeguș. Mai mult decât atât, trecerea la un mod atipic poate apărea sau poate fi asigurată suplimentar.

De mare importanță este calitatea coșului de fum - indiferent de tipul de construcție. Pot fi utilizate numai oțeluri inoxidabile de calitate specială.Chiar și interiorul unui coș de cărămidă ar trebui să fie umplut cu o țeavă de oțel.

Dacă sistemul de încălzire propriu-zis este amplasat într-o încăpere care nu are încălzire, este necesar să se izoleze bine canalul pentru evacuarea fumului.

Un șemineu tipic pelet este non-volatil, dar există modele care sunt completate de motoare electrice (care vă permit să lucrați ceva timp fără combustibil și, de asemenea, așteptați în liniște să se încarce). Semineele cu aer pe pellet sunt cel mai adesea verticale, ca cele mai multe alte modele ale acestui dispozitiv. Pentru a crește eficiența sistemului care transmite căldura într-o manieră pur convectivă, este posibilă atât prin suflare forțată, cât și prin selectarea atentă a locului de șemineu.

Semineele pe pellet sunt împărțite în dispozitive compacte și de dimensiuni standard. În CIP-house, puteți utiliza diferite opțiuni - în funcție de ce zonă a teritoriului ar trebui încălzită.

Este necesar să se ia în considerare nu numai caracteristicile tehnice, ci și aspectul structurii. Ar trebui să fie destul de estetică.

desen

Există cerințe comune pentru toate șemineele (fără a exclude peleții):

 • ar trebui selectate produse de piatră care să fie cât mai mari posibil pentru a compensa gravitatea vizuală a materialului;
 • Puteți combina produse de piatră cu structuri și elemente din lemn în jurul lor;
 • într-un interior modern este posibil să se mascheze atât caracterul tradițional al șemineului, cât și să se aducă în mod deliberat o legătură rustică cu el;
 • Merită acordată atenția combinației încălzitorului cu mobilierul din cameră;
 • dimensiunea și forma șemineelor ​​sunt selectate în funcție de tipul camerei.

Producătorii și recenzii

Seminee pe pellet "Vesuvius" au un control automat bine stabilit. Proprietarii trebuie doar să stabilească parametrii de bază ai lucrării și să furnizeze structura cu combustibil, după care nu va trebui să vă faceți griji cu privire la manipulări suplimentare. Modelul PKP-05 asigură alimentarea automată a combustibilului în camera de ardere. Eficiența dispozitivului (în funcție de condiții) poate fi de 84-90%. 96 kg de oțel vor încălzi cu ușurință 120 de metri pătrați. m de spațiu de locuit la domiciliu.

Șemineele din Macedonia Termal au putere de la 6 la 12 kW, iar instalarea unor astfel de structuri este extrem de simplă și convenabilă. Producătorii au avut inițial grijă de confortul consumatorilor.Culorile primare - burgund, bej, negru.

Termal
PEP-05

Gran K08 13 - un șemineu negru rafinat de dimensiuni relativ mici (cu o incintă închisă). Dispozitivul poate încălzi până la 130 de metri pătrați. m și mențineți o temperatură normală în casă până la 3 zile - la un singur pelet de umplere. Carcasa elegantă din oțel este durabilă și fiabilă, iar ușa cu geam este destul de confortabilă. Trebuie precizat că este necesar ca semineul să se conecteze la rețeaua electrică.

Sistemele de pelete Radijator produse în Serbia sunt reprezentate de o mare varietate de serii. ECO Comfort 25 - linie, fabricat în 2015 și combină toate cele mai recente inovații din industrie. Alimentarea automată cu combustibil și eficiența a 90% - nu toate avantajele acestui echipament. În producția sa se utilizează materialele și tehnologiile cele mai noi și mai bine testate.

Gran K08 13
ECO Comfort 25

Exemple frumoase în interior

Semineele pe pellet sunt indistinguizabile în aspectul structurilor obișnuite pe bază de lemn, iar abordările de proiectare sunt identice. Stilurile naturale acasă sunt cel mai bine combinate cu lucrările de piatră. Prin alegerea unui cadru din oțel ca margine exterioară, consumatorul va fi capabil să se potrivească perfect cu designul interior, proiectat în stil modern. Utilizarea tonurilor întunecate în acest caz este considerată cea mai bună opțiune.

Șemineul căptușit cu material de cărămidă de înaltă calitate se potrivește bine cu setarea țării. Pentru a crea un sentiment de unicitate a produsului, este suficient să încorporați structura în perete într-un mod neobișnuit.

Deci, șemineele din peletă sunt din punct de vedere tehnic perfect și fără cusur din punct de vedere al designului. Cu ajutorul lor, puteți decora orice interior, pentru a obține o atmosferă de confort, confort, accentuarea stabilității, prosperității, încălzirea casei. Astfel de modele sunt alese astăzi de mulți consumatori, iar acest lucru nu este surprinzător, deoarece acestea au un număr mare de avantaje.

Pentru mai multe informații despre avantajele și dezavantajele încălzirii cu un șemineu pelet, vezi mai jos.

Comentarii
autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor