Hanging șemineu în interiorul apartamentului și casei

 Hanging șemineu în interiorul apartamentului și casei

Este posibil ca interiorul unei camere de zi sau al unei săli într-o casă să fie mai interesant și extraordinar prin aplicarea unui asemenea detaliu ca șemineu. Seara înghețată de iarnă, venind de la locul de muncă, atât de răcoros să stea într-un scaun ușor, cu o ceașcă de ceai parfumat, urmărind limbile vii de flacără care clipeau în șemineu. Nici un alt dispozitiv de încălzire nu va înlocui deliciile căldurii sale vii.

Dintre numeroasele tipuri de șeminee, un loc special poate fi alocat suspendat.

La nașterea sa în a doua jumătate a anilor 60 ai secolului XX, a fost obligat să călătorească și filozoful francez Dominique Imbert. Într-un oraș mic din sudul Franței, el cumpără pentru bani vechi o veche locuință dărăpănată pentru a crea un atelier în el.Dar, așa cum amintea el însuși, clădirea era atât de neclară încât zăpada zbura aproape pe cap. Pentru a scăpa cel puțin de frig și a pregăti mâncarea, fostul student al Sorbonei a venit cu ideea de a face un șemineu suspendat de un zid. Materialul a servit ca plăci de metale obișnuite.

Noțiunea inițială a fost plăcută de mulți vizitatori la casa designerului novice, iar unii dintre ei chiar doreau să comande același produs pentru ei înșiși. Deși această inovație nu a fost acceptată de o largă audiență de consumatori pentru o lungă perioadă de timp, în anii 2000 un șemineu suspendat a fost recunoscut ca fiind unul dintre cele mai originale și mai frumoase elemente ale interiorului.

specie

Atunci când alegeți una sau altă metodă de fixare a șemineului, este necesar să se țină cont de dimensiunile, configurația, tipul necesar de combustibil, caracteristicile și capacitățile camerei în care va fi instalat, interiorul general. Cea mai importantă diferență dintre acest tip de șemineu și alte dispozitive este amplasarea acestuia, unde nu atinge podeaua și se află pe coș. Deși greutatea sa standard nu depășește 160 kg, plafonul din casă trebuie să fie foarte durabil, deoarece întreaga masă a structurii șemineului le va încărca.

Având în vedere metoda de instalare a șemineului agățat, acestea sunt împărțite în mai multe tipuri.

 • Montat pe perete. Numele în sine indică locația dispozitivului. Cel mai important lucru este că suprafața peretelui, pe care se va încadra întreaga încărcătură, va fi solidă, perfect plată și verticală. Această opțiune de suspendare a șemineului este potrivită pentru o cameră care nu are o zonă foarte mare și va economisi în mod semnificativ spațiul proprietarului în ea. În plus, o conductă verticală nu este necesară pentru un astfel de dispozitiv. Costul de producție de șemineu pe perete este relativ scăzut, ceea ce îl face una dintre cele mai ieftine. Combustibilul pentru el poate fi folosit foarte diferit.
 • central, uneori numit insulă. Este instalat pe coșul de fum, fără a atinge niciun zid. Pentru un astfel de design, ar fi util să folosiți un ecran special realizat din sticlă refractară care protejează camera de foc și cenușă.
 • Rotirea. Un analog al tipului de șemineu de mai sus, echipat cu un mecanism suplimentar care permite proiectării să se rotească în jurul axei sale, după cum este necesar. Utilizarea acestei metode de montare poate necesita echiparea spațiului de sub șemineu cu o rază de cel puțin doi metri de material termoizolant.
 • Transformată. Este suficient să ridicați ecranul de incendiu și șemineul se deschide.

Înainte de a instala un șemineu agățat în casa ta, trebuie să decidă asupra formei sale și să decidă ce fel de combustibil va fi folosit.

 • Lemn de foc. Acest tip de material de încălzire este considerat clasic și cel mai des întâlnit. Nicio imitație - iar focul și crack-urile bustenilor sunt reale. Este mai bine să folosiți lemne de foc în șeminele instalate în case de vară și în case particulare, deoarece, pentru ca dispozitivul să funcționeze în mod normal, este necesar un coș vertical cu un diametru bine definit al țevii. Atunci când se utilizează astfel de combustibili, focul este, de regulă, deschis și, pentru a evita efectele adverse, în timpul instalării semineului, trebuie respectate toate cerințele, din care este strict interzisă plecarea. În aer în cameră cu un șemineu pe lemn nu a fost prea uscat, spațiul cu focul este mai bine să nu închidă paharul refractar.
 • biocombustibili - etanol, care conține alcool. Utilizarea sa vă permite să instalați seminee în apartamente cu clădiri cu mai multe etaje, deoarece elimină apariția de funingine, funingine, fum, nu necesită instalarea unui coș de fum (elementele sale pot fi utilizate numai ca decor), curățarea suplimentară.Designul unui șemineu suspendat cu etanol este simplu și este ușor de asamblat singur. În vatră, pot fi prezenți unul sau mai mulți arzătoare, dând cea mai reală flacără, a cărei intensitate poate fi ajustată. În semineele care funcționează pe biocombustibili există rezervoare speciale pentru acestea. Există o ușoară nuanță atunci când se utilizează etanol în seminee. Un sistem de ventilație suplimentar va fi necesar în cameră, deoarece o cantitate semnificativă de oxigen este irosită datorită arderii acestui combustibil și ventilația naturală nu asigură schimbul adecvat de aer.
 • Există seminee suspendate de lucru folosind energie electrică. Deoarece un fel de dispozitiv este un ecran cu o flacără realistă descrisă, în acest caz focul real nu-i va fi plăcut proprietarului său. Tehnologia modernă îi conferă natura, efectul de 3 D, 5D. Un astfel de șemineu arătat mai bine închis, deoarece în aer liber va fi vizibilă imitația flacării. Adesea este făcută sub forma unei bile sau a unei cutii de sticlă.

instalare

Pentru ca șemineul să respecte cerințele de rezistență la temperaturi ridicate și nu a fost prea greu, este realizat din oțel inoxidabil și sticlă rezistentă la căldură. Oțelul inoxidabil este cunoscut pentru durabilitatea sa, rezistența la uzură, ușurința în întreținere, lipsa de sensibilitate la coroziune, rezistența la temperaturi ridicate. Sticla rezistenta la foc rezista la o mare caldura, nu crapa de la o schimbare brusca a temperaturii, transfera perfect caldura. Practic, nu este supus unor pagube mecanice, nu se teme de atingerea lemnului de foc arzător, de pokerul încălzit.

În plus, produsele din acesta arată destul de elegant.

Caracteristicile instalării unui semineu suspendat:

 • Tavane înalte și o suprafață mare a încăperii (cel puțin 25 mp) sunt necesare. Într-o cameră în care această regulă nu este respectată, un șemineu suspendat poate să nu se încadreze în interior și să-i strică aspectul.
 • Izolarea termică a fundației și a pereților este opțională.
 • Dacă șemineul nu este electric, nu ar trebui să existe fluxuri de aer intensive în locul amplasării acestuia, pentru a evita atenuarea focului sau, în schimb, arderea acestuia.
 • Prezența ventilației de evacuare este obligatorie.
 • Obiectele care sunt aproape de structura șemineului trebuie să fie din material refractar. Toate lucrurile inflamabile se află cât mai departe posibil de ea.
 • Pentru semineele din lemn, un coș de fum este o parte necesară, a cărui formă este determinată de gustul și cerințele proprietarului.
 • În cazul de auto-proiectare șemineu agățat trebuie să ia în considerare grosimea de metal pentru cuptor. Ar trebui să fie cel puțin o jumătate de centimetru. În acest caz, este mai bine să utilizați o țeavă de oțel ca materie primă. În plus, aveți nevoie de calculul corect al raportului dintre volumul cuptorului, suprafața ferestrei și secțiunea transversală a coșului de fum.

Punctele tari și punctele slabe

Datorită locației neobișnuite suspendate seminee au unele avantaje care depasesc calitatile de alte modele.

 • Dimensiuni relativ mici. Acest lucru permite dispozitivului să stea într-o cameră compactă chiar și cu o zonă mică și să economisească spațiu.
 • Ușor de utilizat. De regulă, șemineele suspendate nu sunt împovărate de funcții complexe și este destul de posibil să le gestionăm fără anumite abilități.
 • Ușor de asamblat.Acest design este ușor de montat, urmând instrucțiunile. În plus, simplitatea mecanismului de șemineu suspendat vă permite să vă proiectați propria versiune proprie în funcție de gustul dvs.
 • Designul neobișnuit va da originalitate oricărui interior.
 • Datorită naturii biocombustibilului utilizat, șemineul nu necesită un horn și instalarea sa este posibilă nu numai în casă, ci și în apartament.

Din minus poate fi numit, poate, doar prețul ridicat al șemineului. Motivul pentru aceasta este costul substanțial al materialelor care merg la fabricarea sa.

Armonie în unitatea stilului

În ultimii ani, șemineele suspendate devin din ce în ce mai populare în Rusia din cauza aspectului său neobișnuit, compact, ușor de utilizat. Cu toate acestea, atunci când alegeți modelul dorit, este necesar să țineți cont nu numai de propriile dvs. preferințe și capacități materiale, ci și stilul camerei în care va fi un șemineu. Puteți să o diversifici cu niște mecanisme și elemente suplimentare care se potrivesc armonios cu imaginea aleasă a camerei și conferă șemineului un anumit efect decorativ.Acestea pot fi dispozitive de ridicare, un sistem de control al sticlei de siguranță, un tub rotativ sau o incintă, părți detașabile etc.

Utilizați la fabricarea de semineu agățat materiale, cum ar fi oțel și sticlă, cu succes se potrivesc în stilul hi-tech. Având o formă de triunghi fantezie, picături, sfere, piramide, boluri, care încorporează fanteziile cele mai sălbatice ale proprietarului, el poate deveni centrul întregului interior. Versiunea rotativă a șemineului poate fi completată cu o cascadă, care va aduce în continuare atitudinea observatorului față de fauna sălbatică, foc și apă. O opțiune interesantă este șemineul, reprezentând acvariul în care flacăra strălucește.

Șemineul, care are o cutie de fum din sticlă pură care arată ca un balon uriaș sau un ochi mare de foc firesc (dispozitivul care deschide și închide focul este plasat în interior) arată uimitor.

Dimensiunile mici ale șemineului agățat sunt perfecte pentru minimalism. O sufragerie sau o sufragerie decorate simplu și concis vor fi foarte bine completate de un design extraordinar. În mod special interesant va arăta ca un model panoramic, dispozitivul care vă permite să vedeți flacăra din toate părțile.Configurările de șemineu în aceste cazuri sunt considerate a fi cele mai diverse.

Exemple de utilizare

 • Intră în mod strălucit într-un șemineu rotund în formă de șemineu în designul unei camere în stilul unui mansardă. Culorile calme și accentele luminoase completează farmecul designului mantelului din oțel negru. Atmosfera specială a spațiului deschis, decorarea zidurilor de diverse texturi cu pietre, regularitatea geometrică a formelor de mobilier vor fi domesticite de farmecul confortabil și de căldura plină de viață a șemineului.
 • O trăsătură distinctivă a unui șemineu agățat în stil modern modern este tradiția sa. Designul are un minim de elemente decorative, reglarea rezistenței la flacără, un nivel ridicat de transfer de căldură. Unitatea în acest stil combină în mod izbitoare clasicul de foc real și soluția originală în dispozitiv.

Cum de a alege un șemineu agățat, a se vedea video de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor