Cum de a alege un șemineu cu sticlă?

Semineul creează o atmosferă unică în cameră. Recent, a început să efectueze nu numai încălzirea, ci și o funcție decorativă. În casele moderne, semineele cu sticlă sunt instalate cel mai adesea. Ele arată elegant și vă permit să admirați focul în siguranță, creând un amortizor de la scântei și un curent de oxigen.

Caracteristici speciale

Kaminopech din materiale rezistente la căldură: sticlă rezistentă la căldură și cadru metalic. Cele mai recente modele sunt complet realizate din sticlă. Datorită acestui fapt, puteți admira focul din toate părțile șemineului și îl puteți pune în centrul camerei. Principalele cerințe pentru aceasta - conformitatea cu standardele și funcționalitatea de siguranță necesare. Ușile din sticlă îndeplinesc o serie de funcții.

Luați în considerare parametrii de bază.

 • Monitorizarea în condiții de siguranță a focului (supapa transparentă protejează în mod fiabil camera de scântei și jgheaburi).
 • Blocarea răspândirii mirosului, care este eliberată ca rezultat al arderii de combustibil (contribuie la implementarea acestei funcții, sistemul încorporat de suflare a sticlei din interior)
 • Izolarea zgomotului cauzat de arderea combustibilului (această funcție este relevantă în încăperile în care trebuie să păstrați liniște, de exemplu, în dormitor).
 • Cresterea randamentului termic (datorita usilor deschise, forfecarea devine mai puternica, creste cantitatea de caldura).

Avantaje și dezavantaje

Schema de lucru a semineelor ​​cu sticlă are avantaje și dezavantaje. Luați în considerare calitățile pozitive.

 • Economice și compacte. Un incendiu mic este capabil să asigure o încălzire suficientă, cheltuind cantitatea minimă de combustibil.
 • Protecția mediului. Sistemul de șemineu din sticlă asigură controlul arderii lemnului, precum și reîncălzirea combustibilului neutilizat. Emisia de gaze toxice este minimă.
 • Dimensiunile mici ale dispozitivului de încălzire, care nu afectează calitatea protecției împotriva frigului.
 • Operare ușoară. Nu este nevoie să aveți cunoștințe și abilități speciale pentru a utiliza un șemineu din sticlă (sistemul este simplificat maxim).
 • Aspect frumos. Un asemenea șemineu arată spectaculos în orice interior.

Șemineele cu sticlă sunt contra.

 • Sticlă de sticlă - un design scump. Pentru echiparea și conectarea acestuia, vor fi necesare costuri suplimentare.
 • Este necesară o îngrijire constantă pentru sticla care poate fi acoperită cu un strat de praf sau cenușă. Cu toate acestea, multe modele moderne sunt echipate cu un sistem de suflare a sticlei pe interior, ceea ce nu permite acumularea și acumularea de funingine.

Tipuri de modele

Șemineul poate fi confecționat din diferite materiale în diferite modele. Ușa de sticlă poate avea decorațiuni suplimentare. Principalul lucru este că acesta răspunde principalelor sale funcții. Designul său standard include un cadru metalic și o fereastră cu geam dublu. Pentru conectarea lor folosind balamale speciale și etanșare hermetică.

Ca element suplimentar folosit mecanismul bolțului, un mâner, orificiile de aerisire pentru accesul la oxigen și perdele care controlează admisia acestuia. Ușa poate varia în funcție de dimensiune. Depinde de șemineu. Lățimea maximă este de 20 cm, minimul este de 15 cm, iar înălțimea poate varia de la 80 la 120 cm. Mecanismul de deschidere poate fi fie prin ridicare, fie prin alunecare.

Sticla ignifugă poate fi instalată și pe un șemineu din lemn.În timpul instalării, trebuie respectate toate măsurile de siguranță. Cu toate acestea, în timpul funcționării unei astfel de structuri, funingine și cenușă vor forma în mod constant pe sticlă, prin urmare o astfel de construcție este destul de rară.

Sticla de sticlă poate avea trei soiuri:

 • cu uși îngroșate (3 pahare);
 • cu usi plate (1 sticla);
 • circulară (sticla înconjoară structura pe toate laturile, ceea ce îi permite să fie instalată în centrul camerei).

Există modele combinate, de exemplu, un șemineu din fontă cu sticlă rezistentă la căldură. Aragazul poate fi suplimentat prin forjare sau turnare, sticla poate fi colorată, laminată, vitralii sau mozaic. Sticla de sticlă poate funcționa pe diferite tipuri de combustibili. În funcție de acestea, există două tipuri de modele: gaz și biofireplace.

Pentru lucrările soiului de gaz se utilizează gaz (propan-butan). Este aranjat în așa fel încât capacitatea de combustibil să fie înăuntru, doar imitația ceramică a lemnului de foc cărbune este vizibilă de ceilalți. Un astfel de șemineu se aprinde și se oprește de la distanță. Utilizând o telecomandă specială, puteți controla puterea flacării. Datorită originii plantelor, în timpul arderii, combustibilul nu emite substanțe nocive în aer.substanțe care vă permit să instalați o astfel de structură în orice locație. Hood nu este necesar în acest caz. Bio-șemineu poate fi de trei tipuri, ia în considerare nuanțele fiecăruia.

Montat pe perete

Pentru acest model, în prealabil trebuie să oferiți o nișă în perete. Nu este nici o diferență dacă este transportator sau nu. Greutatea unui astfel de șemineu este mică, cadrul său nu este încălzit, astfel încât este exclusă aprinderea. Un subspeciat separat se deosebesc de structuri articulate. Acestea pot fi montate numai pe un perete portant.

etaj

Poate fi montat pe podea sau poate fi un design portabil. Modelul staționar este instalat într-o nișă. A doua opțiune poate fi transferată după cum este necesar. Acesta poate fi folosit, de exemplu, pentru a împărți o cameră în zone funcționale separate.

tabel

Categoria include seminee mici care pot fi mutate de la un loc la altul. Un astfel de șemineu produce suficientă căldură și lumină, astfel încât să puteți citi o carte lângă sau încălzită. Este potrivit pentru orice interior.

Tipuri de sticlă

În prezent, șemineele din sticlă sunt destul de populare. Numai ușile pot fi făcute din sticlă sau aproape toată structura poate fi făcută.Sticla trebuie să fie refractară, îndeplinind funcțiile îndeplinite anterior de oțel. Principala este de a proteja camera de foc.

geam termopan

Sticla termică pentru cuptoare are caracteristici avansate. Acest efect se realizează prin încălzirea materialului la temperaturi ridicate și apoi prin răcirea rapidă a acestuia. Sticla accelerată este foarte durabilă, are numele "Stalinite"

călită

Sticlă călită pot fi specii diferite în funcție de caracteristicile sale.

Observăm principalul.

 • Extinderea termică când este încălzită. În contact cu temperatura ridicată, se extinde de 30 de ori mai puțin decât alte tipuri de sticlă. Ratele de expansiune pot varia.
 • Sticla trebuie să fie rezistentă la căldură, să reziste la temperaturi ridicate. Indicatorii rezistenței la căldură variază de la 500 la 1000 grade C, în funcție de modelul șemineului.
 • Pentru cuptoare este necesar să se folosească sticlă de o anumită grosime (de la 4 mm). Pentru cuptoarele mai grele și mai mari se utilizează sticlă mai groasă.

Probleme și durabilitate. Acest indicator este determinat de temperatura menținută în vatră. La 500, durata de viață a sticlei călite poate fi de câteva mii de ore, iar la 700 de grade C - nu mai mult de 100 de ore.Pentru a crește numărul de ore, vatra nu poate fi supraîncărcată cu lemn, este necesar să se creeze condiții pentru o tracțiune maximă posibilă. În plus, sticla rezistente la căldură are mai multe soiuri.

laminat

Un astfel de pahar de protecție, atunci când este rupt, nu se sfărâmă în bucăți mici și se blochează pe film. Acest lucru îl face deosebit de sigur de utilizat și relevant în casele cu copii mici.

tonifiat

Este mai plăcut să privești focul prin ușile cu geam termal, nu irită ochii, arată scump și se potrivește aproape oricărui interior.

culoare

Ea are o funcție exclusiv decorativă. Semineu cu sticla colorata arata original, capabil sa faca interiorul interesant si memorabil. Design deosebit de frumos, cu ferestre panoramice. În plus față de culoarea sticlei poate avea o ușurare.

Inhibitor de flacără

Acest pahar nu acumulează funingine și funingine. Această nouă dezvoltare implică acoperirea sticlei din interior cu o substanță specială (oxid de metal). Datorită acestui fapt, funinginea arde fără urmă.

desen

Șemineele din sticlă din interior deseori urmăresc un scop exclusiv decorativ.Ei nu au un coș de fum, nu emite fum, deci sunt potrivite pentru instalare în orice cameră. Designul șemineului depinde de camera în care va fi instalat, precum și de stilul și disponibilitatea spațiului liber. De obicei, este ales pentru a completa direcțiile de high-tech, grunge, loft. Un șemineu din sticlă este considerat un obiect neutru, va arăta la fel de bine în orice cameră de stil.

Semineu pot fi echipate cu decoratiuni suplimentare: forjare, sculptură. Ochelarii pot avea o culoare diferită și ușurință. De obicei, un șemineu din sticlă este realizat sub forma unei figuri geometrice. Poate fi simplu (pătrat, dreptunghiular) sau complex (cu multe fețe). În același timp, un șemineu din sticlă poate fi complet transparent pe una, două, trei sau patru laturi. Un model rotund foarte popular, cu ferestre panoramice.

Una dintre soluțiile inițiale este masa de șemineu. Utilizați-l ca o masă cu o gaură de foc în mijloc. Pe toate părțile, cuptorul este împrejmuit cu sticlă. Vatra poate fi acoperită deasupra cu o copertă specială: focul va arde în interiorul structurii.

Recent, a devenit popular să instalați uși de sticlă pe sobe de baie.Din acest motiv, fumul nu intră în cameră, iar încălzirea durează mai puțin. Șemineul poate fi o opțiune mare sau mini-opțiune, care, dacă este necesar, poate fi pusă pe podea sau pe masă. Soluția originală - duce sub o vatră mare a întregului zid. Arată deosebit de impresionant.

Întreținere și sfaturi de îngrijire

Sticla de sticlă nu necesită eforturi de îngrijire. Design modern al bio-modelelor echipate cu un sistem de ardere a întregului combustibil fără urmă. Este suficient din când în când să ștergeți praful de pe suprafață. Scaune de gaz sau lemn cu uși de sticlă vor necesita mai multă grijă. Principala problemă în timpul funcționării este curățarea funinginii și funinginii.

Se formează din mai multe motive.

 • În cazul în care semineu este gaz, cauza poate fi în cantitate greșită de combustibil în raport cu aerul de intrare. Este necesar să verificați dacă arzătorul este înfundat, dacă duzele sunt în poziția corectă (porturi de alimentare cu gaz).
 • Dacă modelul funcționează cu propan-butan, alimentarea cu gaz în aer poate fi întreruptă, gazul în sine poate fi de proastă calitate. Este necesar să vă asigurați că jeturile, arzătorul, rezervorul de combustibil sunt în stare bună și înlocuiți-le dacă este necesar.
 • Dacă este necesar să se instaleze ușile de sticlă pe un șemineu de ardere a lemnului, funinginea nu poate fi evitată. Pentru a minimiza acest lucru, trebuie să țineți supapele deschise, curățați regulat conducta de evacuare. Este mai bine să nu folosiți lemne de foc de conifere ca combustibil: în timpul arderii sale se formează o cantitate mare de funingine, prezența rășinii face dificilă curățarea ochelarilor.

Curățarea ecranului de sticlă nu necesită mult efort. Pentru a face acest lucru, puteți folosi unelte speciale pentru spălarea șemineelor ​​din sticlă. Magazine oferă o gamă largă de produse diverse. De cele mai multe ori este produs sub formă de spray-uri sau paste, care sunt aplicate pe sticlă și apoi îndepărtate cu un burete. Mai târziu, sticla curată este lustruită cu o cârpă uscată.

Dacă aveți nevoie să curățați șemineul, dar nu puteți cumpăra un instrument în magazin, puteți utiliza cenușa. Trebuie să fie umezit, apoi cu ajutorul unui ziar, pentru a procesa ușile contaminate cu el, apoi clătiți cu apă. Puteți face un lichid special pentru curățarea depunerilor de carbon cu propriile mâini. Acest lucru va necesita apă și oțet într-un raport de 1: 1.

Ușile de sticlă trebuie scoase din șemineu și se întind pe podea. Folosind un pulverizator, soluția este pulverizată pe ele.Când lichidul se usucă, ștergeți geamul uscat cu ziare uscate. Dacă șemineul dvs. este echipat cu balamale fixe, ușile sunt tratate cu șervețele înmuiate în soluție.

Este mai bine să curățați șemineul după fiecare utilizare. Deci funinginele nu se vor acumula. Pentru a preveni fumul de fum într-un șemineu ars lemn, este mai bine să folosiți lemn uscat și curat pentru aprindere. În timpul funcționării, puteți utiliza o tehnică specială: lăsați un spațiu îngust deasupra geamului. Datorită fluxului de aer, se creează o barieră de funingine. Pentru a păstra transparent geamul, puteți aplica un săpun solid pe acesta după operarea și curățarea șemineului. Efectul se va manifesta prin folosirea sa ulterioară.

Exemple frumoase în interior

Șemineu din sticlă - un decor unic al interiorului.

 • Poate fi încorporată armonios în interiorul ultra-modern și clasic.
 • Diferite stiluri pot fi create datorită decorațiilor și elementelor suplimentare (de exemplu, în detrimentul unei laturi forjate, turnării din stuc, inserții de diverse materiale).
 • Ecranul original va crea o poarta de siguranta suplimentara, facand designul unic.

Privire de ansamblu a ușii pentru șemineu cu sticlă de auto-curățare BG15 în următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință.Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor