Scaune moderne din sticlă în interiorul casei

 Scaune moderne din sticlă în interiorul casei

Prezența focului în casă în întreaga istorie a omenirii este strâns legată de bine. Trecerea secolelor și unul dintre semnele invariabile și solide ale confortului este un tip special de foc de casă - un șemineu. Din păcate, în casele moderne, șemineele din versiunile lor clasice nu sunt întotdeauna acceptabile - cauza este complexitatea designului, echipamentelor de ventilație, cerințelor de siguranță la foc și multe altele.

În astfel de cazuri, soluțiile alternative sunt indispensabile, dintre care unul este utilizarea șemineelor ​​din sticlă moderne.Un astfel de șemineu vă va permite pe deplin să vă bucurați de una dintre cele mai pașnice imagini cunoscute de omenire - fluierând ușor și ușor limbile flacării vii.

Principalele caracteristici de design

Pe lângă toate beneficiile spirituale și estetice, șemineele din sticlă se disting prin siguranța, ușurința în utilizare și capacitatea de a instala în aproape orice cameră. Varietatea de mărimi, opțiuni de instalare și design dezvăluie posibilitățile largi de utilizare atât la domiciliu cât și în designul de divertisment și de interioarele de afaceri.

Semineele din sticlă pot fi împărțite în mai multe tipuri.care diferă în funcție de tipul de instalare și de instalare, precum și de tipul combustibilului utilizat.

O caracteristică comună a tuturor șemineelor ​​din sticlă este prezența unui ecran de protecție din sticlă refractară specială. Un astfel de ecran va face posibilă protejarea atât a încăperii în sine, a zidurilor, a podelei, a mobilierului învecinat și a obiectelor de uz casnic, cât și a tuturor oamenilor și animalelor din vecinătatea expunerii la incendii directe, scântei, funingine și funingine.

Tehnologia de producție a sticlei de coș de fum face rezistența la temperaturi ridicate, și un coeficient scăzut de expansiune și depunere specială asigură o rezistență suficientă și previne fisurile și zgârieturile. În plus, o peliculă protectoare pe bază de oxid de fier asigură simplitatea și ușurința curățării sticlei de funingine și funingine, aspectul căruia depinde de diferiți factori. Acești factori includ tipul combustibilului utilizat, calitatea designului și uzura componentelor produsului.

Tipurile de combustibil

Lemnul de foc tradițional pentru un șemineu din sticlă este destul de acceptabil, dar utilizarea acestuia implică anumite cerințe și limitări. Pentru a lua, de exemplu, necesitatea unui coș de fum - este aproape imposibil să o dotați într-un apartament cu o clădire cu mai multe etaje - este foarte dificilă constructiv, dar principala problemă nu va fi nici construcția, ci obținerea tuturor permiselor și aprobărilor necesare.

Lemnul de foc oferă cele mai multe deșeuri la ardere - este cenușă, funingine, funingine, saturată cu rășină de lemn. Și, cel mai important, lemnele de foc necesită cele mai mari cantități de depozitare, ceea ce nu le face să fie cel mai practic și convenabil tip de combustibil.

Din motivele enumerate mai sus, pentru șemineele din sticlă se preferă două alternative principale:

  • Gaz. Atât gazul natural, cât și amestecul de propan-butan pot fi utilizate ca combustibil. În funcție de calitatea gazului și a echipamentului utilizat, cantitatea de funingine excretată și alte produse secundare de ardere pot varia. Un arzător de gaz care este folosit ca sursă de flacără poate fi decorat în mai multe feluri. Lemn de foc imitativ este adesea folosit, care poate părea extrem de realist.
  • Biocombustibilii. Alcoolul pe bază de biocombustibili sub formă de lichid sau gel este netoxic, conduce la curățarea mediului în rândul tuturor tipurilor de combustibil menționați. În timpul arderii, în principal sunt emise vapori de apă și dioxid de carbon, prezența altor substanțe este foarte mică. Acest tip de combustibil este neobișnuit în depozitare și este foarte ușor de utilizat.

Tipuri de șeminee din sticlă

Abordarea de înaltă tehnologie a creării de șeminee din sticlă a oferit o mare varietate în alegerea atît a designului exterior, cît și a structurii interne. Există modele care oferă o flacără parțial deschisă, dar există și cele în care focul este complet izolat în corpul aparatului. În general, există trei modalități principale de a integra un șemineu în interior.

Built in seminee

Astfel de seminee pot fi foarte impresionante în mărime, inclusiv repetând complet în aspectul lor design-urile chic cunoscute pentru interiorul Evului Mediu. Există un număr mare de opțiuni pentru decorarea și designul exterior, folosind o varietate de materiale - metal, piatră, ceramică. Alegerea depinde de dorinta si imaginatia.

Adesea, pentru soluțiile încorporate s-au folosit combustibili gazoși. Zona clădirii este destul de extinsă - poate fi atât pereți cât și pereți despărțitori interiori. Trebuie remarcat faptul că utilizarea materialelor speciale rezistente la căldură și termoizolante permite instalarea chiar și atunci când se utilizează gips-carton la bază.

Instalare suspendată

Numele aici vorbește de la sine. Astfel de modele au o greutate mai mică, dar, cu toate acestea, atunci când alegeți un loc de instalare, trebuie să vă concentrați asupra rezistenței structurii de susținere - peretelui sau tavanului.

Atât gazul, cât și biocombustibilul sunt potrivite drept combustibili, alegerea depinde atât de dimensiunea modelului, cât și de dorința proprietarului. O varietate de forme, dimensiuni și culori vă permite să completați organic interiorul oricărui stil și direcție și să nu lăsați indiferenți nici chiar pe cei mai sofisticați cumpărători.

Seminee portabile din sticlă

Există o varietate de dimensiuni și volume de seminee portabile - de la câțiva centimetri cubi, dimensiunea unei lampi de birou, la structuri mari. Principalul lor avantaj este că nu sunt legate de un anumit punct de instalare și pot fi plasate în cameră în mod arbitrar.

Multe tipuri de design, de la stiluri clasice la tehnologie high-tech, vă permit să vă bucurați de vederea focului în orice mediu. De exemplu, foarte puțini oameni vor lăsa indiferenți o masă de cafea, în mijlocul căreia limbile flacării vii se află.

Termeni de utilizare

În ciuda a ceea ce sa spus despre siguranța înaltă a șemineelor ​​din sticlă, nu ar trebui să neglijăm regulile de funcționare și măsurile de precauție elementare, ca de altfel și cu alte dispozitive și dispozitive. Trebuie să vă amintiți că nu este recomandat să lăsați un șemineu de lucru nesupravegheat pentru o lungă perioadă de timp.

Nu trebuie să uităm de aerul regulat al camerei, deoarece orice proces de ardere utilizează oxigen din mediul înconjurător.

Costurile de întreținere ar trebui lăsate de specialiști., dar în serviciul de uz casnic sticla de sticlă sunt destul de simple.De regulă, totul se reduce la curățarea suprafeței de praf și de funingine posibila. Materialele utilizate în fabricare, rezistente la efectele produselor chimice de uz casnic și nu vor necesita întreținerea zilnică specializată.

Deci, dacă un șemineu standard nu este disponibil din cauza caracteristicilor sale, iar cel electric nu dă acele senzații pe care le-ați dori, atunci un sticlă cu trei fețe de sticlă pe gaz sau biocombustibil va fi probabil cea mai bună alegere. De exemplu, o mini-variantă rotundă îngustă care are un gard arată foarte elegantă.

Ce geam pentru șemineu alegeți, vedeți videoclipul de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor