Seminee moderne în interiorul apartamentului și casa privată

 Seminee moderne în interiorul apartamentului și casa privată

Semineele moderne, cu prezența lor, creează o atmosferă unică în casă, aducând idei romantice. Design de la șemineul tradițional clasic până la șemineul electric, în stilul "hi-tech" - este întotdeauna soluția problemei creative pentru designerii de interior.

Șemineul este un clasic care continuă să fie în tendință, care caracterizează în cel mai bun caz proprietatea privată, asociind confortul și luxul.

Nu numai că aduce cu aspectul său un anumit statut, dar poate fi, de asemenea, un instrument eficient de încălzire. Un șemineu clasic este o unitate destul de voluminoasă care ocupă o suprafață mare în cameră.Pentru a o decora în mod corespunzător, trebuie să urmați anumite reguli.

Tendințe generale

Dacă aveți o idee de a cumpăra o sobă "cu economie în euro", trebuie să vă amintiți că va fi necesar să dotați întreaga cameră sau bucătărie în același stil. În acest caz, șemineul este "punctul de referință" al conceptului de proiectare. În cazul în care stilul unității de încălzire este "modern", respectiv, proiectarea camerei va trebui făcută într-un spirit similar.

Există o întreagă clasă de încălzitoare - șeminee electricecare, în cea mai mare parte, imită unitățile obișnuite. Dacă dau căldură, atunci numai ceea ce permite încălzirea unei încăperi mici; astfel de dispozitive sunt mai aproape de categoria încălzitoarelor.

desen

Șemineul de tip clasic este în cerere constantă. Astfel de unități sunt de obicei tăiate cu sculpturi bogate, căptușeală costisitoare. Dispozitivele de încălzire dimensionale sunt de obicei încorporate în perete.

Designul poate fi foarte divers. Producătorii de seminee din Peninsula Apenin, cel mai adesea, decorează cu marmură, francezii folosesc plăci de clinker și alte materiale. Sistemele dimensionale de încălzire din Anglia se confruntă cel mai adesea cu panouri din lemn, în unele cazuri se poate găsi fontă.

Portalul, căptușit într-un spirit conservator, se găsește nu numai în șemineele clasice; semineele electrice pot fi, de asemenea, decorate cu materialele de mai sus.

În sistemele de încălzire clasice, hornul este strâns cu o carcasă, care este de asemenea decorată.

Stilul țării este, de asemenea, foarte popular. Se caracterizează prin simplitate și scurtă durată. Decorul, realizat în spiritul țării, subliniază imediarea vieții rurale.

Acest lucru este de înțeles: de-a lungul mai multor secole, șemineul a fost "centrul universului" în casă, adunându-se în jurul valorii de toți membrii familiei în timpul sezonului rece.

Design și stil

Aceste unități remarcabile au fost întotdeauna distincționate de o anumită masivitate și chiar de greutate. Portalurile care au fost realizate sub forma literei "D" au fost considerate clasice. În partea inferioară era o ramură pentru bușteni, deasupra ei era o cameră de incendiu, chiar mai mare - un fascicul de lemn masiv. În partea de sus a fost o carcasă, realizată sub forma unui trapez. A închis direct hornul.

Semineele mari sunt potrivite în bucătărie, suprafața care depășește 25 de metri pătrați.

Calitatea combustibilului în timpul nostru este de obicei utilizată:

 • lemn de foc;
 • cărbune;
 • de gaz.

Adesea, dispozitivele de încălzire se confruntă cu piatră naturală, netratată, în special în ceea ce privește stilul "țării". Astfel de modele arata foarte atractiv.

Designul este întotdeauna un experiment cu stiluri., aici, ca și nicăieri altundeva, se manifestă libertatea creativității: nu există cadre rigide care să dicteze regulile pentru decorarea acestei minunate unități. De multe ori găsiți sisteme de încălzire decorate cu țigle care au fost folosite în sobe de furnir în Rusia în secolele trecute. De multe ori puteți găsi și un decor masiv, care este asociat cu scandinavii aspru.

Chiar motive optimiste indiene în designul șemineului arată destul de organic într-un anumit interior.

Tendințe trenduri

După cum puteți vedea, nu există nici o dogmă rigidă în decorare, este vorba de stiluri eclectice redactate creativ. Acest factor poate explica și apariția în ultimii ani a stilului eclectic al "etno", care sintetizează cu succes o varietate de interioare. De exemplu, un perete cu oglindă - un clasic care nu va ieși niciodată din modă - în designul "etno" arată foarte proaspăt și original.

Acest stil absoarbe organic atît motivele urbane ale metropolei moderne, cît și elementele "adâncime vechi".

De asemenea, stilul high-tech a devenit pe scară largă. Credință a acestei direcții este utilizarea celor mai avansate dezvoltări tehnologice.

Puteți găsi adesea configurații interesante care, la prima vedere, sunt departe de genul conservator "șemineu":

 • prisme;
 • diamante;
 • sferă.

Pentru fabricarea semineelor ​​cel mai des folosite:

 • sticlă;
 • oțel aliat;
 • rezistente la căldură.

Dispozitivele moderne de încălzire se disting prin înaltă eficiență și funcționalitate. Principiul de funcționare, de fapt, nu sa schimbat: aerul cald provenit de la dispozitivul de încălzire se răspândește în toate încăperile prin sistemul de ventilație.

Inventatorul șemineului a rămas necunoscut, dar faptul că era un om de geniu este fără îndoială.

Designul, inventat cu mii de ani în urmă, funcționează cu succes în secolul 21. Singurul dezavantaj al sistemelor mari de încălzire este consumul excesiv de combustibil. Există tehnologii moderne care rezolvă în mod eficient această problemă.

alternative

Biomasa este un dispozitiv modern de încălzire din secolul 21, poate fi folosit în orice cameră. Lucrările de instalare nu reprezintă dificultăți.

Această unitate a primit numele său datorită faptului că nu emite:

 • funingine;
 • funingine;
 • cenușă;
 • cenușă.

De asemenea, un astfel de dispozitiv nu necesită evacuare - un portal masiv: arderea provine din cauza biocarburanților.

Pentru șemineu este necesară o mică zonă în cameră; acesta poate fi montat pe perete, plasat într-un colț și chiar pus pe masă.

O invenție a apărut la sfârșitul anilor șaptezeci ai secolului trecut în Italia. Treptat, interesul pentru astfel de dispozitive de încălzire a început să crească. După o perioadă scurtă de timp, bio-șemineele au fost apreciate de designeri de apartamente.

Motivele sunt simple:

 • compactitatea;
 • protecția mediului;
 • preț scăzut;
 • independență față de electricitate, gaze.

Astfel de dispozitive au venit în Rusia cu întârziere, doar în ultimii ani cererea pentru ei a început să crească încet, dar în mod constant.

Acum, costul acestor unități variază în jurul valorii de marca de 30 de mii de ruble. Acest lucru se aplică atât la sistemele de podea, cât și la pereți.

Nodul principal este o cutie de foc, precum și un container cu arzătoare prezente în el.Biofuelul este turnat într-un rezervor separat. Flacăra este reglată cu ajutorul unui deschizător special - un cursor.

Un incinerator este finisat cu materiale frumoase din exterior, dintre care cele mai frecvente sunt:

 • sticlă specială durabilă;
 • oțel;
 • marmură;
 • granit.

De multe ori vândute semineu cu ceramică „lemn“, care sunt realizate unul câte unul cu bușteni din lemn natural. În timpul arderii, apare o iluzie completă, care arde lemnul.

Blocul în care are loc procesul de ardere, este fabricat din oțel inoxidabil rezistent la căldură, deformarea nu amenință.

desen

Semineu bio Sentakia GBF-1007 pot fi instalate pe mese sau pe podea. Poate fi un bun plus pentru interior. Puteți privi flacăra din două părți; Camera de combustie este închisă cu un ecran de protecție din sticlă groasă.

Un astfel de instrument reglează în mod eficient puterea. Șemineul este fabricat din oțel inoxidabil și pare discret și concis.

Semineu bio Sentakia ART-01 poate fi fixat pe perete sau montat într-o nișă. În spatele acestuia există un perete dublu rezistent la căldură, care va proteja în mod fiabil mobilierul de prezența apropiată a temperaturilor ridicate.

Corpul este fabricat din oțel inoxidabil rezistent la căldură, iar interiorul este vopsit într-o schemă de culoare neagră.În camera de combustie există un geam frontal.

dimensiuni:

 • lățime: 790 mm;
 • înălțime: 590 mm;
 • adâncime: 190 mm;
 • greutate totală: 15,6 kg;
 • camera de combustie de numai 1 litru.

Semineu bio Sentakia GBF-2005 este făcută în așa fel încât designul său să fie gândit în mod independent. Acest factor stimulează creativitatea și vă permite să vă realizați propriile idei.

tabel Sentakia TF-01 din oțel inoxidabil cu două straturi, în interiorul carcasei este decorat cu ceramică.

Sentakia M1 pot fi plasate pe masă. Dimensiunile sale sunt de 27 x 20 cm. Cazul unei forme rotunde poate fi găsit atât în ​​culori negre, cât și în culori de argint. Cântărește doar 4,5 kg și poate fi o decorare demnă de interior.

Mai multe detalii despre biofireplaces pentru apartamentul sau casa ta, urmăriți în următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor